Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

iKeksz
Válasz sztalin kommentjére
2019. febr. 20. 14:22

Az újabbaknál 3 mód is van: wifi hotspot bekapcs (settingben ott van felül), bluetooth-on keresztül (szintén settingsben felül lehet bekapcsolni) illetve tud a töltő kábelen keresztül is netet adni elvileg, ezt nem tudom hogy működik. Ha asztali pc-d van jó eséllyel kell egy wifi kártya mert se wifit se bluetooth-t nem tesznek beléjük.

Nah ezaz. Mivel elég donk vagyok ebben a témában, látok neten olyat, hogy usb-s wlan stick. Ez megoldja a problémám vagy kell még vmi, hogy működjön?:confused:

peraspera
Válasz Szecsa kommentjére
2019. febr. 20. 14:25

Igen, így már menni fog.

sztalin
Válasz iKeksz kommentjére
2019. febr. 20. 15:27

Nah ezaz. Mivel elég donk vagyok ebben a témában, látok neten olyat, hogy usb-s wlan stick. Ez megoldja a problémám vagy kell még vmi, hogy működjön?:confused:

Aha, van usb-s wifi stick, vagy megpróbálhatod a telefontöltőkábeles netet bekonfigurálni, olyankor felismeri a PC a telefont mint eszközt, azon kell asszem. Én még nem próbáltam.

Ami viszont ****ség a telefonos nettel, ha telefonálni kezdesz elmegy a net, beleértve már azt is ha felhívnak és csörögni kezd a telefonod, azonnal leszakad a hálózat. Ha pókerezel ez különösen gáz.

Állítólag a protokoll ilyen, egyik telefon se tud egyszerre adatot fogadni és telefonálni.

lecso10
Válasz sztalin kommentjére
2019. júl. 19. 9:42

Hi
Valaki legyen szíves elárulni a nagy titkot, hogyan lehet Android 9-en eltűntetni az ikonok mögül a keretet/hátteret. Teljesen tiltre rak. Már 5 ikon packot kipróbáltam, Launcherrel sem módosítja.

Buytherest
2019. júl. 25. 13:11

Milyen megoldás van arra a helyzetre, ha a pcmen futó filmet a 10 méterrel és két fallal arrébb tv-be szeretném nézni? Kábellel nem szívesen mennék végig állandóan a lakásra és ki-be se húzogatnám, azt másik helyzetekbe szeretek. A lakásban van wifi, de nem tudom egy hd filmet át lehet-e úgy vinni

feri78
2019. júl. 25. 14:58

Legegyszerűbb egy külső vinyóra tenni a filmet és bedugni a tv-be. :)
A pc-nek még futnia sem kell.
Egyébként még a régebbi router-ek is 54mb/s-ot tudnak egy bluray film bitrátája meg 30-40mb/s. Tehát elvileg átviszi.

lecso10
2019. júl. 25. 16:53

Milyen megoldás van arra a helyzetre, ha a pcmen futó filmet a 10 méterrel és két fallal arrébb tv-be szeretném nézni? Kábellel nem szívesen mennék végig állandóan a lakásra és ki-be se húzogatnám, azt másik helyzetekbe szeretek. A lakásban van wifi, de nem tudom egy hd filmet át lehet-e úgy vinni

Tv függvénye, ha le tudja játszani, akkor egy pendrive is megteszi, de ha nincs benne usb port, akkor sok régebbi tévé pl SD kártyát is tud kezelni.

kanrich_
Válasz Buytherest kommentjére
2019. júl. 25. 17:05

[*]Veszel egy google chromecastot, amivel fel tudsz csatlakozni a hálózatra és a PC-ről chromecastolhatod a filmeket akár régebbi tévékre is. HD filmek szerintem megfelelő wifi esetén átmennek probléma nélkül. Újabb tévék ezt tudják google chromecast kütyü nélkül is. A chromecasttal innentől a telefonod képernyőjét vagy youtube-ot és egyebeket is ki tudsz lőni a tévére.
    [*]Veszel egy médialejátszót, ami tud HD filmeket lejátszani és wifire is tud csatlakozni. A gépeden beállítod a megfelelő megosztásokat és azt hogy média centerként funkcionáljon. A médialejátszó megtalálja a filmjeidet vagy megadod neki a megfelelő mappát és onnan lejátsza a filmeket.
    [*]Átviszed a filmeket pendrive-on ahogy már írták előttem. Ezt jellemzően a régebbi készülékek is lekezelik, de egyrészt macerás, másrészt lépten-nyomon belefutsz majd problémákba (nem lesz hang, nem indul el stb.)

Van még pár módszer, amik jellemzően nagyobb befektetést igényelnek, de kényelmesebbek, jobbak, bekapcsolt PC-t sem igényelnek.

ProAdel89
2019. nov. 5. 13:39

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy IT expert, ezért kérném a segítségetek az alábbi laptop modellek közül nem tudom, hogy melyik lenne jobb nekem. A 2 gép kb ugyanolyan, csak az egyik AMD-s a másik Inteles:

1. https://edigital.hu/notebook/lenovo-ideapad-330-81de00x7hv-156-notebook-fekete-p625745

2. https://edigital.hu/notebook/lenovo-ideapad-330s-15arr-81fb004vhv-fhd-notebook-szurke-p624767

PT4 fog futni rajtam, meg évente 2x elindítok rajta vlmilyen régebbi játékot.

Köszi a helpet

EUBANK
Válasz ProAdel89 kommentjére
2019. nov. 5. 14:47

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy IT expert, ezért kérném a segítségetek az alábbi laptop modellek közül nem tudom, hogy melyik lenne jobb nekem. A 2 gép kb ugyanolyan, csak az egyik AMD-s a másik Inteles:

1. https://edigital.hu/notebook/lenovo-ideapad-330-81de00x7hv-156-notebook-fekete-p625745

2. https://edigital.hu/notebook/lenovo-ideapad-330s-15arr-81fb004vhv-fhd-notebook-szurke-p624767

PT4 fog futni rajtam, meg évente 2x elindítok rajta vlmilyen régebbi játékot.

Köszi a helpet

Az AMD kicsit lemaradt az elmúlt években, így az intel jobb választásnak tűnik.

Élő ügyfélszolgálat