Hali, mostanában elég gyakran felforrósodik a laptopom (kb annyira, hogy 2mp-ig tudom ott tartani a kezem az alján). Mit tegyek, hogy ez megszűnjön?
Hali, mostanában elég gyakran felforrósodik a laptopom (kb annyira, hogy 2mp-ig tudom ott tartani a kezem az alján). Mit tegyek, hogy ez megszűnjön?
Tegyél alá laptop hűtőt. Nekem ha azon van, akkor nem megy a saját ventilátora, viszont ha nincs rajta, akkor pedig szinte állandóan.
Laptopot vásárlás előtt állok. Kettő dolog lenne fontos: minél több asztalon szeretnék játszani PS-en (legalább 8 asztalon egymás melletti elrendezésben), a másik az, hogy megbirkózzon rajta a HUDom 2-3 giga leosztással. Mekkora képernyő és milyen egyéb paraméterek szükségesek ehhez?
Laptopot vásárlás előtt állok. Kettő dolog lenne fontos: minél több asztalon szeretnék játszani PS-en (legalább 8 asztalon egymás melletti elrendezésben), a másik az, hogy megbirkózzon rajta a HUDom 2-3 giga leosztással. Mekkora képernyő és milyen egyéb paraméterek szükségesek ehhez?
Hali!
Közel egy éve még én is laptopon nyomtam. Érdemes lesz erős konfigurációt venned. A szentháromság amit nézned kell: processzor, RAM, merevlemez (HDD) v. SSD.
A RAM (memória) bővíthető, de alapból legalább 8 gigásat vegyél.
Lényeges még, h használsz-e NoteCaddy-t, mert akkor mindenféleképpen i7-es processzor kell, inkább 12+ GB RAM, és SSD nagyon ajánlott a hagyományos merevlemez helyett.
Nekem i5 procival, 8GB ram-mal és HDD-vel sokszor lefagyott, belassult a 8 asztal PS-en! (NoteCaddy-vel!) A TableScanner is nagyon tudja használni az erőforrásokat.
Hagyományos 15,4" képernyőn nem fognak elférni az asztalok (átfedés nélkül v. minimális átfedéssel csak 6 db, ha jól emlékszem). Én monitorra tettem ki a képet. De vannak ugyebár nagyobb méretű kijelzővel is gépek.
Köszi szépen!
Még annyit, ha már proci akkor csalóka notebookokban az i7 is, mert a legtöbb "olcsóbb" modellben csak 2 fizikiai mag van +virtuális. A processzormegjelölésnél HQ végződése lesz a 4 fizikai +virtuál magos ellenben a jóval gyengébb 1 betűs U jelöléssel. i5-ben ellentétben asztalival szerintem nincs is fizikai 4 magos. Ettől függetlenül én a régi 1. generációs i7 4 magost használom ssd-el szóval a mostani i7 2 magos alap is el fogja vinni gond nélkül.
A másik milyen oprendszert szeretnél rá tenni, mert sok új gépen a w7 már kompatibilitási problémák miatt nem megy fel vagy, ha felmegy nem feltétlen lesz stabil. Én pl w8.1-et utálom a w10 meg annyira új...
Én is cserélnék, de kivárásra játszom, mert a notiknál a driverek vadászata nem olyan mint az asztalinál sok probléma van vele.
Kijelző tekintetében nem tudnám elképzelni, hogy 15,4 vagy 17-es kijelzőn játsszak csak, ha nem otthonról vagyok. Ha ez sűrűn előfordul akkor a nagyobb kijelző, de így nagyobb nehezebb is lesz a géped, ha ezt a kellemetlenséget elfogadod akkor ilyet. Amúgy meg kell egy külső nagy monitor és ennyi.
Szívesen!
Ha már lesznek konkrét kiszemelt "áldozatok", akkor linkeld be ide nyugodtan és segítek, ránézek. (Azt hiszem te írtad még valamikor régebben, hogy nem nagyon vagy képben a számítástechnikai cucokkal.)
Annyi még, hogy márkákban, amit feltétlen nézz meg:
- Toshiba (nekem az van, meg vagyok vele elégedve)
- Asus (sokáig használtam ezt is)
- Lenovo
Ezek a legjobb ár/érték (minőség) aránnyal rendelkeznek.
Esetleg Dell, ami jó minőség, de mindig drágább a felszereltségben hasonlóktól.
Acer E5-772G-52US
Szinte minden paraméterben egyeznek, viszont csak ebben van SSD. És az ára is a legalacsonyabb.
Szóval, akkor nem használsz NoteCaddy-t, és TableScanner-t sem ugye?! (Mert különben biztos kevés lesz!)
Ha telepítesz majd, akkor az op rendszert és minden pókeres dolgot (klienst, segédszoftvereket, HH-kat, stb.) az SSD-re tedd!
Megnéztem még Toshiba-t, Dell-t, de azok 300K+