iKeksz
Válasz Littlemage kommentjére
2015. aug. 14. 21:37

Hali, mostanában elég gyakran felforrósodik a laptopom (kb annyira, hogy 2mp-ig tudom ott tartani a kezem az alján). Mit tegyek, hogy ez megszűnjön?

lecso10
Válasz iKeksz kommentjére
2015. aug. 15. 7:32

Hali, mostanában elég gyakran felforrósodik a laptopom (kb annyira, hogy 2mp-ig tudom ott tartani a kezem az alján). Mit tegyek, hogy ez megszűnjön?

Tegyél alá laptop hűtőt. Nekem ha azon van, akkor nem megy a saját ventilátora, viszont ha nincs rajta, akkor pedig szinte állandóan.

Wildcatfish
Válasz lecso10 kommentjére
2015. aug. 15. 10:13

Tegyél alá laptop hűtőt. Nekem ha azon van, akkor nem megy a saját ventilátora, viszont ha nincs rajta, akkor pedig szinte állandóan.

Meg vigye el kipucoltatni. Ha lusta van olyan hely ahol futár visszi -hozza.

koviii
2015. okt. 16. 13:50

Laptopot vásárlás előtt állok. Kettő dolog lenne fontos: minél több asztalon szeretnék játszani PS-en (legalább 8 asztalon egymás melletti elrendezésben), a másik az, hogy megbirkózzon rajta a HUDom 2-3 giga leosztással. Mekkora képernyő és milyen egyéb paraméterek szükségesek ehhez?

Aenima
Válasz koviii kommentjére
2015. okt. 16. 23:54

Laptopot vásárlás előtt állok. Kettő dolog lenne fontos: minél több asztalon szeretnék játszani PS-en (legalább 8 asztalon egymás melletti elrendezésben), a másik az, hogy megbirkózzon rajta a HUDom 2-3 giga leosztással. Mekkora képernyő és milyen egyéb paraméterek szükségesek ehhez?

Hali!

Közel egy éve még én is laptopon nyomtam. Érdemes lesz erős konfigurációt venned. A szentháromság amit nézned kell: processzor, RAM, merevlemez (HDD) v. SSD.
A RAM (memória) bővíthető, de alapból legalább 8 gigásat vegyél.
Lényeges még, h használsz-e NoteCaddy-t, mert akkor mindenféleképpen i7-es processzor kell, inkább 12+ GB RAM, és SSD nagyon ajánlott a hagyományos merevlemez helyett.
Nekem i5 procival, 8GB ram-mal és HDD-vel sokszor lefagyott, belassult a 8 asztal PS-en! (NoteCaddy-vel!) A TableScanner is nagyon tudja használni az erőforrásokat.
Hagyományos 15,4" képernyőn nem fognak elférni az asztalok (átfedés nélkül v. minimális átfedéssel csak 6 db, ha jól emlékszem). Én monitorra tettem ki a képet. De vannak ugyebár nagyobb méretű kijelzővel is gépek.

koviii
Válasz Aenima kommentjére
2015. okt. 17. 5:18

Hali!

Közel egy éve még én is laptopon nyomtam. Érdemes lesz erős konfigurációt venned. A szentháromság amit nézned kell: processzor, RAM, merevlemez (HDD) v. SSD.
A RAM (memória) bővíthető, de alapból legalább 8 gigásat vegyél.
Lényeges még, h használsz-e NoteCaddy-t, mert akkor mindenféleképpen i7-es processzor kell, inkább 12+ GB RAM, és SSD nagyon ajánlott a hagyományos merevlemez helyett.
Nekem i5 procival, 8GB ram-mal és HDD-vel sokszor lefagyott, belassult a 8 asztal PS-en! (NoteCaddy-vel!) A TableScanner is nagyon tudja használni az erőforrásokat.
Hagyományos 15,4" képernyőn nem fognak elférni az asztalok (átfedés nélkül v. minimális átfedéssel csak 6 db, ha jól emlékszem). Én monitorra tettem ki a képet. De vannak ugyebár nagyobb méretű kijelzővel is gépek.

Köszi szépen!

Aenima
Válasz koviii kommentjére
2015. okt. 17. 12:53

Köszi szépen!

Szívesen!
Ha már lesznek konkrét kiszemelt "áldozatok", akkor linkeld be ide nyugodtan és segítek, ránézek. (Azt hiszem te írtad még valamikor régebben, hogy nem nagyon vagy képben a számítástechnikai cucokkal.)

Annyi még, hogy márkákban, amit feltétlen nézz meg:
- Toshiba (nekem az van, meg vagyok vele elégedve)
- Asus (sokáig használtam ezt is)
- Lenovo
Ezek a legjobb ár/érték (minőség) aránnyal rendelkeznek.
Esetleg Dell, ami jó minőség, de mindig drágább a felszereltségben hasonlóktól.

chaab
2015. okt. 17. 16:31

Még annyit, ha már proci akkor csalóka notebookokban az i7 is, mert a legtöbb "olcsóbb" modellben csak 2 fizikiai mag van +virtuális. A processzormegjelölésnél HQ végződése lesz a 4 fizikai +virtuál magos ellenben a jóval gyengébb 1 betűs U jelöléssel. i5-ben ellentétben asztalival szerintem nincs is fizikai 4 magos. Ettől függetlenül én a régi 1. generációs i7 4 magost használom ssd-el szóval a mostani i7 2 magos alap is el fogja vinni gond nélkül.
A másik milyen oprendszert szeretnél rá tenni, mert sok új gépen a w7 már kompatibilitási problémák miatt nem megy fel vagy, ha felmegy nem feltétlen lesz stabil. Én pl w8.1-et utálom a w10 meg annyira új...
Én is cserélnék, de kivárásra játszom, mert a notiknál a driverek vadászata nem olyan mint az asztalinál sok probléma van vele.
Kijelző tekintetében nem tudnám elképzelni, hogy 15,4 vagy 17-es kijelzőn játsszak csak, ha nem otthonról vagyok. Ha ez sűrűn előfordul akkor a nagyobb kijelző, de így nagyobb nehezebb is lesz a géped, ha ezt a kellemetlenséget elfogadod akkor ilyet. Amúgy meg kell egy külső nagy monitor és ennyi.

koviii
Válasz Aenima kommentjére
2015. okt. 19. 12:27

Szívesen!
Ha már lesznek konkrét kiszemelt "áldozatok", akkor linkeld be ide nyugodtan és segítek, ránézek. (Azt hiszem te írtad még valamikor régebben, hogy nem nagyon vagy képben a számítástechnikai cucokkal.)

Annyi még, hogy márkákban, amit feltétlen nézz meg:
- Toshiba (nekem az van, meg vagyok vele elégedve)
- Asus (sokáig használtam ezt is)
- Lenovo
Ezek a legjobb ár/érték (minőség) aránnyal rendelkeznek.
Esetleg Dell, ami jó minőség, de mindig drágább a felszereltségben hasonlóktól.

Vásárlás: Notebook árak összehasonlítása - 200 000 - 265 000 Ft, Raktáron, Processzor típusa: Intel Core i5, Intel Core i7, 8 GB, 16 GB memória, Kijelző mérete: 17 - 17.30", Kijelző felbontása: 1920 x 1080, Merevlemez típusa: HDD és SSD

Ezek közül?

Aenima
2015. okt. 19. 20:47

Acer E5-772G-52US

Szinte minden paraméterben egyeznek, viszont csak ebben van SSD. És az ára is a legalacsonyabb.

Szóval, akkor nem használsz NoteCaddy-t, és TableScanner-t sem ugye?! (Mert különben biztos kevés lesz!)

Ha telepítesz majd, akkor az op rendszert és minden pókeres dolgot (klienst, segédszoftvereket, HH-kat, stb.) az SSD-re tedd!

Megnéztem még Toshiba-t, Dell-t, de azok 300K+

Élő ügyfélszolgálat