koviii
Válasz Aenima kommentjére
2015. okt. 19. 22:45

Acer E5-772G-52US

Szinte minden paraméterben egyeznek, viszont csak ebben van SSD. És az ára is a legalacsonyabb.

Szóval, akkor nem használsz NoteCaddy-t, és TableScanner-t sem ugye?! (Mert különben biztos kevés lesz!)

Ha telepítesz majd, akkor az op rendszert és minden pókeres dolgot (klienst, segédszoftvereket, HH-kat, stb.) az SSD-re tedd!

Megnéztem még Toshiba-t, Dell-t, de azok 300K+

Mind a 4ben van SSD, direkt úgy állítottam be a szűrőt. Csak hud-ot használok. Igazából főleg asztalin játszok 1-2 hónap kivételével, ezért nem akarok túl nagy összeget rászánni, pár év és egy jobb laptop is elavul.

Aenima
Válasz koviii kommentjére
2015. okt. 20. 11:28

Mind a 4ben van SSD, direkt úgy állítottam be a szűrőt. Csak hud-ot használok. Igazából főleg asztalin játszok 1-2 hónap kivételével, ezért nem akarok túl nagy összeget rászánni, pár év és egy jobb laptop is elavul.

Acer Aspire V17 Nitro VN7-791G-54XE
Csak 8GB SSD van, az semmire nem elég! Nem tudod még az op rendszert sem rátenni. A többi az hagyományos merevlemez.

LENOVO IdeaPad Z70-80 80FG007MCK
Ebben SShD van, ami teljesítményben (gyorsaságban) elmarad az SSD-től.

ASUS X751LX-T4094H
Itt 24GB az SSD része, ami még szintén kevés.

(Érdemes gyártói v. más honlapokon rákeresni külön a típusokra, figyelve a típusszám végződésekre! Így néztem ezeket.)

Ezért ajánlom a 4 közül: Acer Aspire E5-772G-52US

danfiu
Válasz Littlemage kommentjére
2016. febr. 16. 0:46

Hi, tervezek laptopot venni es az a kerdesem, h melyik konfigot valasszam, ha azt szeretnem,hogy minel tobb dolog ferjen ki a laptop kepernyojere, de az asztalok jol lathatoak legyenek?

1. opcio 18.4 colos 1920x1080
2. opcio 17.3 colos 3840x2160

Kb tudasban a 2. picivel jobb, arban egyformak es a 2. ujabb kb fel evvel.

DrBuru
2016. febr. 16. 1:00

Csak a 4k! :4d::Kd:

chivasr911
Válasz danfiu kommentjére
2016. febr. 16. 2:42

Hi, tervezek laptopot venni es az a kerdesem, h melyik konfigot valasszam, ha azt szeretnem,hogy minel tobb dolog ferjen ki a laptop kepernyojere, de az asztalok jol lathatoak legyenek?

1. opcio 18.4 colos 1920x1080
2. opcio 17.3 colos 3840x2160

Kb tudasban a 2. picivel jobb, arban egyformak es a 2. ujabb kb fel evvel.

1. a fullHD a 2. az 4k-s
asztal biztosan több fér ki a 4k-sra hiszen jóval több pixel, kérdés mennyire lesz látható, mivel a méret az marad kb ugyanakkora, de sok program, pl a pokeres lobby-k nem mindig átméretezhetőek, így nagyon picik lesznek a számok és a betűk, illetve a windows is nagyon pici lesz, de lehet h win10-ben ezt már megoldották... szóval csomó dolog iylen kis méretben(18") nincs optimalizálva erre a felbontásra, úgyhogy mindnekép ki kéne próbálnod valahogy, vagy megnézni a programokat amiket hazsnálsz hogy mit mutatnak majd, ezt ha tudod a mostani monitorod felbontását, akkor ki tudod matekozni:)
elvileg a 4k-s felbontásból könnyen tudsz majd fullHD-t csinálni, szóval úgy tűnik a 2. a jobb, de lehet h majd vissza kell venned a felbontást, és ugye az kisebb 1collal, ami azért számít...
Die Monitore - Poker-Setup - The Last Piece of Edge
itt láthatod mennyire szépen kifér minden a 4k-ra, de pl a startmenu alig látszik

danfiu
2016. febr. 17. 22:44

Nah megvettem a laptopot, acer predator G7-791 4ks kijelzovel viszont van egy gondom vele.

Van integralt intel 530as kartya es nvidia gtx980 asszem es szeretnem ha alapbol az integraltrol mennenek a dolgok, viszont lenne 1 applikacio, ami a 980as kartyat hasznalna. Olvasgattam mar 2 orat, de nem jott ossze. Nvidia controlpanelben probaltam, de siker nelkul. Ugy mukodik , ha letiltom az eszkozkezeloben az intelt, de azt meg nem akarom. Aki meg tudja csinalni kap 50 dolcsit

thx

GreenLine
2016. febr. 18. 0:44

Nah megvettem a laptopot, acer predator G7-791 4ks kijelzovel viszont van egy gondom vele.

Van integralt intel 530as kartya es nvidia gtx980 asszem es szeretnem ha alapbol az integraltrol mennenek a dolgok, viszont lenne 1 applikacio, ami a 980as kartyat hasznalna. Olvasgattam mar 2 orat, de nem jott ossze. Nvidia controlpanelben probaltam, de siker nelkul. Ugy mukodik , ha letiltom az eszkozkezeloben az intelt, de azt meg nem akarom. Aki meg tudja csinalni kap 50 dolcsit

thx

Akkor most úgy képzeled a dolgot, hogy az integrált videókártya hajtsa a windows-t, de ha pl elkezdesz codozni vagy fifázni akkor meg váltson át az nvidia-ra?
szerintem felesleges bonyolítani (és valószínűleg ez nem is megoldható), biosban (uefi) ki kell kapcsolni az integrált videókártyát és kezeljen mindent az nvidia.

vagy dual monitoros kialakításban gondolkodsz? pl megy a windóws/böngésző az integráltról a laptop monitorján az nvidiára meg rákötsz egy másik monitort és azon meg megy a póker?

ha nem titok, akkor szerintem írd le konkrétabban, hogy mit szeretnél, hány monitor meg milyen programok. (bár lehet nekem lassú most 1 órakor a felfogásom és azért nem értem :))

ceewyl
2016. febr. 18. 0:53

thx

Miért nem akarod letiltani az integráltat?

Satukan
2016. febr. 18. 1:35

thx

Kutakodj az nvidia Control Panel-jében, lásd a linket. Minden egyes programhoz hozzá tudod rendelni melyik videókártyát használja.

Screenshot by Lightshot

Btw 2016-ban 4k monitor mindenképp, ez nem kérdés. Ha kicsit a betűk, akkor windowsban egyesével be lehet állitani a menük, programok stb stb.. betűméreteit.

danfiu
2016. febr. 22. 14:35

Koszi sracok, meg mindig sajnos kuszkodom a problemaval es amit irtal Satukan elvileg az a megoldas, csak nekem nem szeretne az igazsagot...

Élő ügyfélszolgálat