Köszi a választ!
Viszont akk a gép mellé kellene egy másik monitor is :s.
Meg kicsit fárasztó lenne annyit ülni a gép előtt, de még az sincs kizárva :).
Kinek milyen tapasztalata van? Ki hogy grindel? Melyik lenne jobb megoldás, meg hatásosabb?
Ezt a választ is köszönöm! :)
Mivel nem vagyok benne biztos, hogy hogyan döntsek, ezért mindkét oldal véleménye érdekel, ez is megfontolandó. :)
A laptopok piacán elmúlt években végbement árzuhanás ne tévesszen meg senkit, egyszerűen csak arról van szó, hogy a gyártók ott faragnak le a költségekből ahol tudnak. A legtöbb ilyen noti jellemzője az alacsony összeszerelési minőség (ócska, rossz minőségű kijelző, billentyűzet, touchpad, keveset bíró akkumulátor, gyenge zsanérok stb...). Mivel egy ilyen modell sok esetben csak fél vagy egy évet van piacon, évek múltán a javíttatásuk is kétséges (sok esetben kuka). Sokszor a belső összetevők is alacsony minőségűek (főleg a HDD).
A másik szegmens az úgynevezett üzleti laptopok, ezeket onnan lehet megismerni, hogy ugyanolyan teljesítményű hardver van benne mint az olcsóbb társaiban, de nagyjából kétszer annyiba kerül. Ilyet otthoni grindelésre nem érdemes venni véleményem szerint a rossz ár/érték arányuk miatt, ha csak nem ingázik valaki folyamatosan két lakhely között.
Megbízhatóság / karbantarthatóság szempontjából egyértelműen az asztali PC a legjobb befektetés, amit megspórolsz a nootbokeon abból pedig kijön még egy jó monitor vagy egy kényelmes szék is :D
A laptopok egyébként ugyanúgy generálnak zajt, mivel a hűtést itt is mechanikus alkatrészek oldják meg, a PC ebből a szempontból is jobb mivel pár ezer forintból lehet hozzá venni jó minőségű halk ventilátorokat, míg a laptopokban ezeket sem nagyon lehet cserélni.
Hali
Teljesen laikus vagyok, érdekelni h a kinézett gép megfelel-e szerintetek az igényeknek: http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_BOSS_PC.jpg
Játszani nem fogok vele, csak póker ill. netezés, de egyszerre bírnia kell 4-5 klienst+winamp+hm+tableninja, egyéb segédszoftverek.
A kinézett konfignál a kérdés részemről h a videókártya elég-e a 2 monitorhoz amit rá fogok kötni, vagy kell hozzá még azt is venni, ill. hogy az oldalon található (Gamer PC, asztali sz) gépek közül ti mit ajánlanátok (tudom h pókerre elég egy alap gép is, de gyorsaság és megbízhatóság miatt nem pár 10k hufon szeretnék spórolni, persze fölöslegesen pénzt sem kell kidobni az ablakon).
Hali
Teljesen laikus vagyok, érdekelni h a kinézett gép megfelel-e szerintetek az igényeknek: http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_BOSS_PC.jpg
Játszani nem fogok vele, csak póker ill. netezés, de egyszerre bírnia kell 4-5 klienst+winamp+hm+tableninja, egyéb segédszoftverek.
A kinézett konfignál a kérdés részemről h a videókártya elég-e a 2 monitorhoz amit rá fogok kötni, vagy kell hozzá még azt is venni, ill. hogy az oldalon található (Gamer PC, asztali sz) gépek közül ti mit ajánlanátok (tudom h pókerre elég egy alap gép is, de gyorsaság és megbízhatóság miatt nem pár 10k hufon szeretnék spórolni, persze fölöslegesen pénzt sem kell kidobni az ablakon).
Hali
i7 proci felesleges, pókerre egy i3 is elég lehet, de i5 bőven
8GB RAM felesleges, 4GB is elég
240GB SSD felesleges, 128GB SSD plusz mellé egy nagyobb HDD jobban megéri
ha csak pókerezel, az integrált video elég lesz, nem kell külön videokártya
Érdemes lehet körülnézni az AMD háza táján is, A10 vagy A8 procik már hozzák az i5 szintjét, grafikus teljesítményben pedig sokkal jobbak, mint az Intel.
vagy válogasd magadnak össze és ahol veszed egy plusz tizesért össze is rakják.
:)) Ja, 10e-ért én is...
PCX-nél 2400 Ft-ért csinálják meg. PCX web