Maxxxika
Válasz sbala kommentjére
2012. okt. 27. 9:21

hm+tableninja

Ezeket beszerezted már? Mert pont van eladó HM2+TN jó áron :)

bushi ur
Válasz Maxxxika kommentjére
2012. nov. 9. 0:28

mint hozzá nemértő kérdezem, árakat leszámítva van valami lényeges különbség ezek közt? illetve melyiket javasolná egy hozzá értő? SSD-röl van szó

ADATA 120GB (AS510S3-120GM-C)
Kingston 120GB (SVP200S3/120G)
Kingston 120GB HyperX 3K (SH103S3/120G
ADATA 120GB (AS511S3-120GM-C)
Kingston 120GB (SKC100S3/120G)
Intel 120GB s520 (SSDSC2CW120A310)
Kingston 120GB HyperX (SH100S3/120G)

ADATA 128GB (ASP900S3-128GM-C)
Samsung 128GB Basic (MZ-7PC128B/WW)
Samsung 128GB Desktop kit (MZ-7PC128D/EU)

danfiu
Válasz bushi ur kommentjére
2012. nov. 9. 1:15

mint hozzá nemértő kérdezem, árakat leszámítva van valami lényeges különbség ezek közt? illetve melyiket javasolná egy hozzá értő? SSD-röl van szó

ADATA 120GB (AS510S3-120GM-C)
Kingston 120GB (SVP200S3/120G)
Kingston 120GB HyperX 3K (SH103S3/120G
ADATA 120GB (AS511S3-120GM-C)
Kingston 120GB (SKC100S3/120G)
Intel 120GB s520 (SSDSC2CW120A310)
Kingston 120GB HyperX (SH100S3/120G)

ADATA 128GB (ASP900S3-128GM-C)
Samsung 128GB Basic (MZ-7PC128B/WW)
Samsung 128GB Desktop kit (MZ-7PC128D/EU)

Amikor en vettem az ssd-imet, elolvastam par cikket meg utanajartam a dolgoknak es azt kell mondjam a vezeto markak a samsung, Intel, OCZ es Corsair. Ezeket a modelleket nem ismerem pontosan, de nezd meg az irasi/olvasasi sebesseguket es h van e mondjuk roluk teszt cikk.

Linkelek neked egy ssd tesztet, hatha hasznos lesz:

Pokolian gyors ssd az Inteltől - Appleblog

trixilw
Válasz danfiu kommentjére
2012. nov. 9. 1:31

Azert appleblogot en nem linkelnek mint szakmai portalt az masrol szol :-)
Mivel nosfi adataja mos ment tonkre egy ev utan ezert azt elfelejtenem ha a samsung olyan minosegben gyartja az ssd-ket mint a hdd-ket azt is, igy marad az intel ocz es corsair. Ezekbol szivesen az utobbi kettore mo.danam hogy vedd, de ahogy danfiu mondta tenyleg olvass el egy-ket dolgot roluk.

danfiu
Válasz trixilw kommentjére
2012. nov. 9. 13:01

Azert appleblogot en nem linkelnek mint szakmai portalt az masrol szol :-)
Mivel nosfi adataja mos ment tonkre egy ev utan ezert azt elfelejtenem ha a samsung olyan minosegben gyartja az ssd-ket mint a hdd-ket azt is, igy marad az intel ocz es corsair. Ezekbol szivesen az utobbi kettore mo.danam hogy vedd, de ahogy danfiu mondta tenyleg olvass el egy-ket dolgot roluk.

En anno, mikor vettem az ssd-met, haver linkelte ezt a tesztet es ez alapjan vettem meg a desktopba ezt:

256GB 2.5-inch SSD 830 Series | Samsung Memory & Storage

Azt kell mondjam, kib*szott jo!Jo nyilvan, kell hozza eros vas is, h erjen valamit.Eddig a samsungokrol csak jot hallottam, de olvastam valahol h most az intel is elegge belehuzott. Ha van kedved bushi ur leirni h melyik mellett dontottel es miert, az jo lenne!

trixilw
Válasz danfiu kommentjére
2012. nov. 9. 13:43

En anno, mikor vettem az ssd-met, haver linkelte ezt a tesztet es ez alapjan vettem meg a desktopba ezt:

256GB 2.5-inch SSD 830 Series | Samsung Memory & Storage

Azt kell mondjam, kib*szott jo!Jo nyilvan, kell hozza eros vas is, h erjen valamit.Eddig a samsungokrol csak jot hallottam, de olvastam valahol h most az intel is elegge belehuzott. Ha van kedved bushi ur leirni h melyik mellett dontottel es miert, az jo lenne!

Ja végülis intelben bízunk, csak nagyon lassúak, más gyártók két-három szériát hoznak ki mire az intel egyet. És így egy nem olyan jó széria javítása is lassú. Viszont ha az ember kifog egy jót, akkor örülhet.
Samsungban én a hdd-k miatt nem bízok. 1,5 év alatt sikerült hármat elfogyasztanom a cégben, lassan alig két év után bedöglik a negyedik is. Már várom, hogy vetethessek végre egy normális márkát.

yeppiwasit
Válasz Szszilard kommentjére
2012. nov. 30. 1:26

Sziasztok!

SSD-t milyen gépbe érdemes tenni? Egyáltalán milyen gép lenne jó ha 9 asztalon ütöm ongame-en az SNG asztalokat? Nem tudom mi van, de 9 asztal+HM1-nél nem látom a lapomat, de már számol rám a program, hogy döntsek. Ezt gyorsan orvosolni kéne:)

Holdenper
Válasz yeppiwasit kommentjére
2012. nov. 30. 2:44

Sziasztok!

SSD-t milyen gépbe érdemes tenni? Egyáltalán milyen gép lenne jó ha 9 asztalon ütöm ongame-en az SNG asztalokat? Nem tudom mi van, de 9 asztal+HM1-nél nem látom a lapomat, de már számol rám a program, hogy döntsek. Ezt gyorsan orvosolni kéne:)

Szar az ongame úgy ahogy van. Egyik ismerősömnek i7-es proci, 16giga ram, 7400rmp-s vinyó, és ugyanúgy haldoklik 15 asztal felett...
Több ismerősömnek is van SSD-je, nekik sem ideális...valószínű a terem programozása a rossz.

Azért a minimum ami kell: pentium dual core 2 giga körüli proci, 4 giga ram
Ha egy normális gépet akarsz, aminél maximum akkor lehet gond, ha a kliensben van a hiba és nem nálad, akkor: i3, vagy inkább i5-ös proci, 8 giga (lehetőleg 1600Mhz) ram, egy újabb középkategóriás videókártya, 7400rmp-s vinyó, egy SSD, normális alaplap, táp, hűtő.
Ezzel nem szabadna, hogy problémája legyen egyik kliensnek se.

A lapok eltűnését én is tapasztaltam, nekem azt javasolták, hogy restartoljam a klienst, esetleg az egész gépet ilyenkor. Nálam nem javított sokat, de másnál meg működött. Esetleg használhatsz CCleanert, meg mondjuk Ashampoo WinOptimizert (ezek segítenek az olyan vackokban, amik lassíthatják a gépet (hibás registry kulcsok, felesleges erőforrást foglaló alkalmazások, ilyesmi).

yeppiwasit
Válasz Holdenper kommentjére
2012. nov. 30. 9:12

Szia!

Köszönöm a nagyon részletes választ. Akkor várok még kicsit hátha rendbe rakják a szoftvert nem sokára és inkább 6 asztalon tolom nyugisan statokkal, mert úgy semmi gond nincs. Max ráhúzok napi egy órát a mennyiség miatt.

tylerhungary
Válasz Szszilard kommentjére
2013. jún. 10. 9:16

sziasztok!

totál nem követem a pc-s dolgokat szóval nem nagyon vagyok képben h milyen alkatreszek kellenenek nekem,a lényeg hogy majd le akarom cserélni a mostani gépemet...a régiből a vinyó,ház és a táp-ot fel tudom használni az újhoz

amik elvárások:
-pt4 fusson rendesen
-videókártyán legyen min 2 de inkább 3 kimenet
-game-ket nem játszanék szóval más nem fontos

jol gondolom akkor kellene venni: alaplap+memoria+proci+huto+videókártya,nem tudom kihagytam-e valamit,ezekböl mit lenne érdemes és milyen árakon mozognak?

köszi

Élő ügyfélszolgálat