Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Virus/számítógépvédelem

BMWE46
Válasz nando42 kommentjére
2010. nov. 13. 22:36

Vitatkozhatunk ezen, de én már évek óta kettőt használok, pont azért, amit danfiu írt: a keepass-t nagyon nehéz böngészővel együtt használni, mert nincs normálisan integrálva semelyik böngészőbe. Amennyiben nem pókereznék, biztosan nem ajánlanám semmilyen körülmények között a Keepast - Lastpass mérföldekkel előrébb van kezelhetőség szempontjából.

danfiu - amennyiben akarja - kipróbálja mind a két lehetőséget, s majd eldönti, hogy neki hogyan áll jobban kézre. ;)

Én csak keepass-t használok. Tökéletesen működik mindenhol...

Krono
Válasz Alessio kommentjére
2010. nov. 15. 19:07

.
.
.
Password a hálózathoz:
.
.

Kösz!

cooper85
Válasz Krono kommentjére
2010. nov. 19. 13:18

Sziasztok!

Én csináltam valamit rosszul, vagy tényleg úgy működik az autó gépelés keepass-nál, hogy be kell állnom a kurzorral a felhasználónév mezőbe?

A másik, hogy a termek belépéséhez, hogyan lehet használni az auto gépelést? Mert ahogy olvastam itt, a ctrl+c ctrl+v nem jó, mert akkor nem működik a two channel...

Alessio
Válasz cooper85 kommentjére
2010. nov. 19. 13:46

Sziasztok!

Én csináltam valamit rosszul, vagy tényleg úgy működik az autó gépelés keepass-nál, hogy be kell állnom a kurzorral a felhasználónév mezőbe?

A másik, hogy a termek belépéséhez, hogyan lehet használni az auto gépelést? Mert ahogy olvastam itt, a ctrl+c ctrl+v nem jó, mert akkor nem működik a two channel...

Aktiválod az autógépelést, és utána oda teszed a kurzort, ahova be akarod írni a felhasználónevet és a jelszót. Vagyis csak a felhasználónév mezőbe, mert a jelszót is automatikusan írja be.

cooper85
2010. nov. 19. 17:09

Aktiválod az autógépelést, és utána oda teszed a kurzort, ahova be akarod írni a felhasználónevet és a jelszót. Vagyis csak a felhasználónév mezőbe, mert a jelszót is automatikusan írja be.

Köszönöm a választ! Nem tudom mit bénáztam, mert eddig nem ment...

Még annyi, hogy mennyire biztonságos a windows felhasználói fiókhoz kötni a programot? Sokat utazgatok és pl suliban is csatlakozok, és azt szeretném elkerülni, hogy valaki lelesse amikor beírom a mesterjelszót. Így arra gondoltam, hogy vagy nem zároltatom a keepasst minden bezáráskor, így csak az első beírásnál kell figyelnem, vagy a win fiókhoz kötöm és ha win-t is egyszerűen tudom zárolni. Remélem érthetően fogalmaztam, bár kicsit zagyva...

Alessio
2010. nov. 19. 18:25

Keepass-t azért is használjuk, mert a sok jelszó már nem fér el a fejünkben.
Viszont azért is, mert a keyloggereknek nem szeretnénk megkönnyíteni a dolgát.
Szal szerintem hozzákötheted, de nem árt minden beírást keypassal végeztetni.
Én mindig zárolnám a keepasst, amikor nem használom, ha a távollétemben bárki más is hozzáférhet a gépemhez.

cooper85
2010. nov. 22. 11:16

Keepass-t azért is használjuk, mert a sok jelszó már nem fér el a fejünkben.
Viszont azért is, mert a keyloggereknek nem szeretnénk megkönnyíteni a dolgát.
Szal szerintem hozzákötheted, de nem árt minden beírást keypassal végeztetni.
Én mindig zárolnám a keepasst, amikor nem használom, ha a távollétemben bárki más is hozzáférhet a gépemhez.

Köszi a segítséget és bocs a sok láma kérdésért!

BMWE46
2010. nov. 30. 0:14

Alessio,

Tudnál abban tanácsot adni, hogy végigolvasva a topikot a tanácsodra telepítettem a spyware terminator-t.
Azt hiszem naponta (vagy 2 naponta) lefut egy ellenőrzés a gépemen és a végén megjelenik, hogy fenyegetések a gépen (vagy ilyesmi).
És ebben többnyire ugyan azok a file-ok szerepelnek, de a jobb felső sarokban a kis piros négyzeteknél a fenyegetettségi szint csak 1 piros négyzetes... húú remélem kigobozgató.
Kell foglalkozni ezzel?
A másik kérdésem, hogy ma egy ablakban biztonsági ellenőrzés címmel kaptam egy figyelmeztetést. A képet mellékelem. Nem értem, mert természetesen van vírusvédelem a gépemen...

Köszi, hogy időt szánsz rám.

Alessio
Válasz BMWE46 kommentjére
2010. dec. 1. 8:44

Alessio,

Tudnál abban tanácsot adni, hogy végigolvasva a topikot a tanácsodra telepítettem a spyware terminator-t.
Azt hiszem naponta (vagy 2 naponta) lefut egy ellenőrzés a gépemen és a végén megjelenik, hogy fenyegetések a gépen (vagy ilyesmi).
És ebben többnyire ugyan azok a file-ok szerepelnek, de a jobb felső sarokban a kis piros négyzeteknél a fenyegetettségi szint csak 1 piros négyzetes... húú remélem kigobozgató.
Kell foglalkozni ezzel?
A másik kérdésem, hogy ma egy ablakban biztonsági ellenőrzés címmel kaptam egy figyelmeztetést. A képet mellékelem. Nem értem, mert természetesen van vírusvédelem a gépemen...

Köszi, hogy időt szánsz rám.

Valszeg az 1. az cookie lesz, de azt is töröld!
A 2, csatolt képpel meg nem kell foglalkozni, mert a saját antivirus programját reklámozza. Viszont, ha a telepített Antivírus programod Nod32, és társai, akkor tényleg nincs telepítve semmi antivírus, és a legjobb lenne valami normálisat feltenni.

BMWE46
2010. dec. 1. 22:25

Valszeg az 1. az cookie lesz, de azt is töröld!
A 2, csatolt képpel meg nem kell foglalkozni, mert a saját antivirus programját reklámozza. Viszont, ha a telepített Antivírus programod Nod32, és társai, akkor tényleg nincs telepítve semmi antivírus, és a legjobb lenne valami normálisat feltenni.

Köszi.
Keressem meg ezeket a file-kat, amiket talált és a úgy töröljem? Mert a spyware t-ban nem találtam olyan menüt, hogy törlés...

Virus buster pro-t használok vírus irtónak. Még nem tudom igazából, hogy milyen, mert most kaptam a szolgáltatómtól.

Élő ügyfélszolgálat