Ok.
Köszi mindenkinek. Most már csak tényleg egy utolsó kérés: el tudnátok intézni, hogy AA legalább minden harmadik alkalommal nyerjen QQ, 77 és 55, illetve 108s ellen? Amennyiben ez lehetséges, esküszöm, a képeslapokon túl is gondolok majd rátok a következő évi WSOP-n.
Upsz,
kicsit elhamarkodtam az egészet. Még mindig nem indul a HM, pedig PostgreSQL telepítve, login name és password rendben. Próbálkoztam start/stop serverrel is, semmi.
Megpróbáltam a PT3-at is beiizzítani, az sem kapcsolódott a PostgreSQL szerverhez.
drága barátom, mindannyian nagyon örülünk annak, hogy ilyen lelkes vagy meg minden, de ha 3 poszt helyett legalább egyben leírnád hogy MIT CSINÁLSZ konkrétan, MI TÖRTÉNIK konkrétan, és hasonló dolgok. Mert a "nem indul a HM" jellegű megszólalásokból csak arra tudok következtetni, hogy biztos lemerült az akksija vagy kifogyott a benzin.
Tehát mindenki nagyon szívesen segítene neked de ehhez meg kell mondd, hogy mi alapján(melyik tutorial, howto, manual, akármi) próbálod feltenni, melyik lépés részletesen hogy sikerült, és mi az ami nem és pontosan hogyan nem. Kikapcsol a gép, vagy kiírja, hogy PEBKAC, vagy bármi amiből mi - akik már jópárszor instaláltuk ezeket a progikat - rá tudunk jönni mit rontasz el :), mert kétség se férjen hozzá, az esetek 99,9% -ban valamit a felhasználó csinál rosszul vagy felejt el. Tehát mégegyszer: ne félj részletekkel traktálni minket, mert azok nélkül senki nem fog tudni segíteni neked.
Megpróbáltam a PT3-at is beiizzítani, az sem kapcsolódott a PostgreSQL szerverhez.
Oké.
1. Letöltöttem a PostgreSQL-t innen: PostgreSQL Download | EnterpriseDB
2. Installáltam
3. Installálás közben megadtam egy jelszót, befejezem a telepítést, Stack Buildert kihagyom.
4. Indítanám a Holdem Managert, mire az megpróbálom kapcsolódni a PostgreSQL szerverhez, majd kiírja, hogy nem sikerült.
5. Erre megnézem a Feladatkezelőben, van-e egyáltalán kapcsolat, vagyis fut-e postgresql.exe. Nem fut.
6. Start menü - > Minden program -> PostgreSQL 8.3 -> Start server
7. Nem történik semmi. Pontosabban a következőt olvasom:
A szolgáltatás elindul...
A szolgáltatás nem tudott elindulni.
A szolgáltatás nem jelentett hibát.
További segítséget kaphat a NETHELPMSG 3534 beírásával
The start command returned an error (2)
Press
A pgAdminIII-ban a következő infókat találom:
Description: PostgreSQL 8.3
Hostname: localhost
port: 5432
Service: postgresql-8.3
Maintenance database [üres]
Username: postgres
Store password? No [amit azért furcsállok, mert megadtam a telepítés során egy jelszót, megerősítve. itt van valami megkötés?]
Restore environment? No
Connetcted? No
Running? No
Ja, a telepítés során a felkínált IP-t fogadtam el (217-el kezdődött, ha jól emlékszem.)
Gép nem kapcsol ki, és nem írja ki, hogy PEBKAC.
A gépemmel elvileg minden rendben, jogtiszta Windows XP Professional van fent frissen installálva, AVG 8.0.175 vírusölővel, bekapcsolt Windows tűzfallal.
OK, ebből az látszik, hogy nem fut, így nyilván nem fog menni a kapcsolódás.
Kérdés még, hogy NTFS partícióra telepítetted vagy másra? Azaz, hol van a data könyvtárad? Alapból a Program Files-be telepített programkönyvtárban szokott lenni.
Nekem is volt hasonló gondom, mert nem NTFS volt azon a partíción. Aztán a konfig fájlt kézzel beállítva sikerült.
Minden partícióm NTFS, a Data könyvtárt meg is találtam ott, ahol mondtad. Ja, a Server name-t kihagytam: 127.0.0.1
Minden partícióm NTFS, a Data könyvtárt meg is találtam ott, ahol mondtad.
A következő conf-fájlokat találtam:
pg_hba.conf, pg_ident.conf, postgresql.conf
postmaster.opts-nak nyoma sincs