Póker Fórum Archívum > Szoftverek > Holdem Manager

mati1979
Válasz mati1979 kommentjére
2013. jan. 4. 10:44

Köszi, elkezdem akkor ezt nézegetni.

hát elég érdekes. elvileg kitöröltem a 2010es cg handeket, kemény 723db. a főoldalon a játékosszám viszont nem változott semmit.

kormost
2013. jan. 4. 11:43

hát elég érdekes. elvileg kitöröltem a 2010es cg handeket, kemény 723db. a főoldalon a játékosszám viszont nem változott semmit.

Ez logikus is, mert gondold csak végig:

1. Kitörölsz egy handet amiben játszott veled XY játékos
2. Nem akarsz kitörölni egy másik handet amiben ugyanezzel a XY játékossal játszottál

A fejlesztőnek szerintem három választása van(biztos van több is, de most csak ennyi jutott eszembe):

1. minden egyes hand törlése utána megmaradnak a játékosok (ez van most)
2. minden egyes hand törlése után ellenőrzi az adatbázisban, hogy vajon volt e másik leosztás amiben az a játékos szerepelt és ha volt ilyen leosztás, akkor azt is kijelölted e törlésre stb. és ha az összes leosztását törölted, akkor törli a játékost is
3. Miután kitörölte a handeket végig nézi az összes maradék handet, hogy a maradék játékosok szerepelnek e bennük és ha nem, akkor törli a megfelelő játékosokat

Mondjuk egy olyan adatbázison mint az enyém is (3 millió leosztás feletti), szinte kivitelezhetetlen lenne a 2. és a 3. pont. Ezért szerintem a játékosokat mindenképp tartalmazni fogja az adatbázisod.

De csinálhatsz esetleg olyat, hogy létrehozol egy új adatbázist (ne kérdezd HM1-ben hol lehet) és abba beimportálod a szükséges handeket, ennek viszont az a hátulütője, hogy a saját menet közben létrehozott note-jaid elfognak veszni!

Remélem érthető voltam!

mati1979
Válasz kormost kommentjére
2013. jan. 4. 12:37

Ez logikus is, mert gondold csak végig:

1. Kitörölsz egy handet amiben játszott veled XY játékos
2. Nem akarsz kitörölni egy másik handet amiben ugyanezzel a XY játékossal játszottál

A fejlesztőnek szerintem három választása van(biztos van több is, de most csak ennyi jutott eszembe):

1. minden egyes hand törlése utána megmaradnak a játékosok (ez van most)
2. minden egyes hand törlése után ellenőrzi az adatbázisban, hogy vajon volt e másik leosztás amiben az a játékos szerepelt és ha volt ilyen leosztás, akkor azt is kijelölted e törlésre stb. és ha az összes leosztását törölted, akkor törli a játékost is
3. Miután kitörölte a handeket végig nézi az összes maradék handet, hogy a maradék játékosok szerepelnek e bennük és ha nem, akkor törli a megfelelő játékosokat

Mondjuk egy olyan adatbázison mint az enyém is (3 millió leosztás feletti), szinte kivitelezhetetlen lenne a 2. és a 3. pont. Ezért szerintem a játékosokat mindenképp tartalmazni fogja az adatbázisod.

De csinálhatsz esetleg olyat, hogy létrehozol egy új adatbázist (ne kérdezd HM1-ben hol lehet) és abba beimportálod a szükséges handeket, ennek viszont az a hátulütője, hogy a saját menet közben létrehozott note-jaid elfognak veszni!

Remélem érthető voltam!

Azért volt fura, mert minimálisat cg-zek és nehezen tudom elképzelni, hogy abban a 723 handben csak olyan játékosok voltak akikkel később is játszottam. De elképzelhető, hogy a játékosok maradnak akár 0 handdel is. Csak az a para, hogy lövésem nincs hol és milyen nickkel játszottam 2010-ben :D

kertitorp
2013. jan. 4. 12:49

Jól értem, hogy ha törlök egy hand-et a handhistory-ból, akkor azonos mértékben csökken az adatbázisom is, tehát nem kell a postgresql programban piszkálódnom.

mati1979
Válasz kertitorp kommentjére
2013. jan. 4. 13:13

Jól értem, hogy ha törlök egy hand-et a handhistory-ból, akkor azonos mértékben csökken az adatbázisom is, tehát nem kell a postgresql programban piszkálódnom.

hát ez egyre furább. a settings/purge hands -ben töröltem 123K tourney handet 2011ből. se a hmarchive. se a postgres data/base mappa mérete nem változott. a hm archivban a mappákban továbbra is szerepel minden info.
így mostmár lövésem sincs hogy kell úgy eltávolítani azokat handeket amelyekre nincs szükség, úgy hogy helyet se foglaljon.

kormost
2013. jan. 4. 14:16

hát ez egyre furább. a settings/purge hands -ben töröltem 123K tourney handet 2011ből. se a hmarchive. se a postgres data/base mappa mérete nem változott. a hm archivban a mappákban továbbra is szerepel minden info.
így mostmár lövésem sincs hogy kell úgy eltávolítani azokat handeket amelyekre nincs szükség, úgy hogy helyet se foglaljon.

A HMArchive-ból manuálisan (shift+delete) kell kitörölni!

Adatbázis méret csökkentése:
FAQ - Hold'em Manager Poker Tracking Software :: Vacuum Analyze Database

kertitorp
2013. jan. 4. 18:34

A HMArchive-ból manuálisan (shift+delete) kell kitörölni!

Adatbázis méret csökkentése:
FAQ - Hold'em Manager Poker Tracking Software :: Vacuum Analyze Database

Több mint egy éve újratelepítettem a gépem, exportáltam a handeket a HM-ből, de a HMArchive mappáról elfeledkeztem. A visszaimportálás után teljesen zagyva adatbázist kaptam, de a handek megvoltak HUD is volt. Ezektől szeretnék megszabadulni, de értelemszerűen ezek a HMArchive mappában nem szerepelnek.Most mihez kezdjek, mert a hely kellene nagyon?

Most látom, én is előbb kérdeztem, mint gondolkoztam volna:rolleyes:

79113272
2013. jan. 4. 18:50

Sziasztok

Segítségre lenne szukségem.
Ugy gondoltam, hogy most már bármennyire is nem akartam muszály lesz használnom a HM-et.
Megprobáltam minél tobb mindent elolvasni megnézni, és összeállítottam magamnak egyí lehetséges HUD-ot. Szeretném ha nálam hozzáértőbb játékos(ok) megnéznék hogy mi jo vagy rossz rajta.
Ami viszont még nagyobb segitség volna, hogy valaki le tudná irni vagy megg tudná mondani hol tudok utánanézni, hogy a statokat hogyan értelmezzem. Erről nem sok mindent találtam. Bár vannak egyértelmü dolgok, de jo lenne ha erről többet tudnék:)
Hiába ir ki mindent a HM ha nem tudom jol értelmezni. Sajnos nincs senki körülöttem aki ezt élőbe el tudná magyarázni ezért kerem a segitségeteket.

Gábor

Amit sikerült kigondolnom: ( NL10 NL25 full ring asztal CG )

VPIP
Preflop raise
EP Preflop raise
3-bet
Fold to 3-bet
................................
Flop CB
Fold to flop CB
Turn CB
Fold to turn CB
Check raise
................................
Agg factor
Steal
BTN steal
SB seal
Hands

kertitorp
Válasz 79113272 kommentjére
2013. jan. 4. 19:00

Van egy videó erről az oldalon, titcar készítette, alaposan elmagyaráz benne sokmindent.

limisus
Válasz kertitorp kommentjére
2013. jan. 4. 19:20

Van egy videó erről az oldalon, titcar készítette, alaposan elmagyaráz benne sokmindent.

De az nem csak a HM használatában segít/ad útmutatást?
A statok értelmezésében nem.

Élő ügyfélszolgálat