Póker Fórum Archívum > Szoftverek > PostgreSQL help

mijamoto
Válasz zsjozsef kommentjére
2009. aug. 30. 10:39

:confused: Futtatod-e a stack bildert, nem? Vedd ki!

Kösz!Az se tudtam,h mi az:)

Angyisz
Válasz zoltanh kommentjére
2009. szept. 1. 10:43

Nekem olyan gondom lenne, hogy a postresql-t át szeretném telepíteni egy másik meghajtómra. Eddig a C: volt/van, de az 20GB-ra van megformázva és a vásárolt handek már nem férnek el, mert betelt az a meghajtóm.
Nem érdekel a lementés. Csak egyszerűen az, hogy ha leszedem majd visszarakom egy másik meghajtóra akkor ez be fog e kavarni valamit (HM nem látja a postgresql-t) mert mintha ilyet csináltam volna már, de akkor egy win újrainstalállás mellett döntöttem. Most ezt el szeretném kerülni.

Áttelepíteni sem kell, csak át kell konfigolni kicsit és áttenni az adatokat tartalmazó mappát oda, ahová akarod. Nem olyan gépről írok most, ahol van postgres, úgyhogy pontosat nem tudok mondani. A lényeg, hogy valami data könyvtárban van minden adat. Az előtte lévő könyvtárban pedig egy konfig állomány. Abban kell megkeresni egy olyan sort, ahol az van definiálva, hogy hol találja az adatkönyvtárt. Ha megvan, tedd át oda ahová szeretnéd, majd írd át a konfigban. Ja, persze mindezek előtt le kell állítani a postgres service-t, majd utána elindítani. Ha nem indul el, valami nem stimmel, nézd meg az event logban mit gondol hibásnak.
Vagy azt is meg lehet tenni, hogy átmásolod az adatokat tartalmazó mappát ahová szeretnéd (természetesen előtte leállítod), majd uninstallálod a postgrest, majd újratelepíted, de úgy, hogy megmutatod neki, hogy itt az adatábis mappa. Így alapból azt fogja használni.

Jimmybooy
Válasz Angyisz kommentjére
2009. szept. 6. 15:38

Sziasztok !

Újra akartam rakni a PostregSQL-t és a telepítésnél kér egy kódot ami fingom nincs micsoda mert az előzőbe sem volt beállítva !
Simán nem enged tovább csak kóddal !
Van valakinek ötlete?

s.peter1985
Válasz Godmode kommentjére
2009. szept. 8. 13:40

Sajnos megint egy kis segítségre lenne szükségem. Feltettem a HM et, PostreSQL t is, erre indítani szeretném a HM et és vmi DATABASE CONTROL PANEL jelenik meg a POSTRE jóvoltából, és az istenért se jutok előbbre, kér Server namet Port numbert, meg Login nevet és Password öt, ugy hagyom ahogy van alapbeállításokon, és kiír valami hibás felhasználónév jelszót, tudnátok segíteni?Mert napok óta szórakozok vele, de semmi előrelépés sajnos.

andada
Válasz Godmode kommentjére
2009. szept. 22. 1:04

Üdv,
a segítségetek szeretném kérni. A postgresql-8.3.msi telepítése közben (a nyelv kiválasztása után) a start gombra kattintva ez az üzenet fogad: A telepítőcsomagot nem lehet megnyitni. Ellenőrizze, hogy a csomag létezik-e és van e hozzáférési joga...... Mit csináltam rosszul?

Digi Dee
Válasz andada kommentjére
2009. okt. 13. 10:07

Üdv,
a segítségetek szeretném kérni. A postgresql-8.3.msi telepítése közben (a nyelv kiválasztása után) a start gombra kattintva ez az üzenet fogad: A telepítőcsomagot nem lehet megnyitni. Ellenőrizze, hogy a csomag létezik-e és van e hozzáférési joga...... Mit csináltam rosszul?

Szia!

Valószínű már egyszer feltelepítetted a gépedre. Töröld a vezérlőpultból illetve töröld a maradék adatot onnan ahova elöször telepítetted. Ha nem találod írd be a keresésbe: postgre

Szerintem ez segíteni fog!

roliii
Válasz Digi Dee kommentjére
2009. okt. 19. 11:51

Fatal:3d000..."HoldemManager" database does not exist.

Ilyenkor mi van?
Már próbáltam mindent.Most épp újraraktam az egész postgrest.Kitöröltem parancssorból a régi postgres adatbázist.Csinátam egy HoldemManager nevűt.Telepítés közben minden ok.HM indítása után pedig ezt a hibaüzenetet kapom.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Légyszi segítsetek!
Már nagyon kivan vele a tököm...

vinczesz
Válasz roliii kommentjére
2009. okt. 19. 12:19

Fatal:3d000..."HoldemManager" database does not exist.

Ilyenkor mi van?
Már próbáltam mindent.Most épp újraraktam az egész postgrest.Kitöröltem parancssorból a régi postgres adatbázist.Csinátam egy HoldemManager nevűt.Telepítés közben minden ok.HM indítása után pedig ezt a hibaüzenetet kapom.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Légyszi segítsetek!
Már nagyon kivan vele a tököm...

Amikor kiírja ezt a hibaüzenetet, nem hoz föl egy Database Manager ablakot? Ott elvileg tudsz új adatbázist létrehozni...

roliii
Válasz vinczesz kommentjére
2009. okt. 19. 15:51

Nem hoz fel semmit:S
De mi aapján tudja a HM h neki milyen nevű adatbázis kell?Szal eddig postgres névű adatbázist hoztam létre, akkor a már jól ismert Fatal28000 üzit kaptan ,hogy rossz a jelszó...megváltozatom parancssorba...semmi.Valahol máshol kéne megváltoztatni?Vistam van...így nálam az h sajátgép,kezelés,csoportok és felhasználók dolog nem játtszik...ezért szenvedek a parancssorral.Lehet az h a vista alapbeállításaival lehet gond?

vinczesz
Válasz roliii kommentjére
2009. okt. 19. 16:01

Első indításkor a Database manager ablak jön föl. Ott adod meg az adatbázis nevét, amit létrehoz és be is konfigurál, hogy tudod használni a HM-ben.

Nem hoz fel semmit:S
De mi aapján tudja a HM h neki milyen nevű adatbázis kell?Szal eddig postgres névű adatbázist hoztam létre, akkor a már jól ismert Fatal28000 üzit kaptan ,hogy rossz a jelszó...megváltozatom parancssorba...semmi.Valahol máshol kéne megváltoztatni?Vistam van...így nálam az h sajátgép,kezelés,csoportok és felhasználók dolog nem játtszik...ezért szenvedek a parancssorral.Lehet az h a vista alapbeállításaival lehet gond?

Élő ügyfélszolgálat