Hogyne lenne! Elmondom hogy ez mire kell.
Béla vesz egy új 30 millás BMW-t, a kedves szomszédnak ez szúrja a szemét ezért feljelenti, emberünk ellen elindul a vagyonosodási vizsgálat, behívják a navhoz.
-navos: Miből volt magának erre pénze?
-Béla: Megnyertem a Sunday Milliont a pokerstarson
Navos most szépen beloginol az adattároló szerverre, kikeresi emberünket ahol látja ahogy Béla ideji tiszta nyereménye 300k USD (MTT pro jól megy neki idén) amiből 200K-t kiutalt a bankszámlájára.
-Navos: Köszönöm szépen, hogy befáradt a viszontlátásra
Béla hazamegy és nyit egy sört, mindenki heppi. (kivéve a rohadék szomszéd :D)
Egyébként miért zavar az hogy a kérnek a szerverhez hozzáférést? Minden nyeremény teljesen adómentes lesz!!!!!
A 20% adó pedig európában átlagosnak mondható spanyolországban pl 25%, dániában 20% a brittek 15%-ot terveznek. A franciák másképp számolják az adót (minden pot 2%-a az adó, ha a kb. 5%-os átlagos rake-el számolunk akkor kb 40%-ra!!!! jön ki) és asszem ott még a játékosoknak is kell adót fizetniük.
Szóval egyenlőre úgy néz ki hogy annak a bizonyosnak a jó végén állunk.
Ez rendben van, és arról van esetleg információd hogy ezekben az országokban van e, s ha van milyen mértékű a koncessziós díj, ill. hány évente kell fizetni a termeknek?
... Egyébként miért zavar az hogy a kérnek a szerverhez hozzáférést? Minden nyeremény teljesen adómentes lesz!!!!!
Azért csodálkoznék, hogyha a játékosok csak jól járnának, hogy lehet is legálisan játszani plusz még adómentes is legyen, ez egy kicsit túl jól hangzana, a szolgáltatók nem hiszem, hogy csak szépen lenyelik, hogy fizetniük kell a díjakat míg a játékosok csak nyernek az egészen...lesz ehhez még egy-két szavuk a szolgáltatóknak is azt hiszem.
ftmatg: Spanyolországban is kell adni a szerverhez hozzáférést
Ez a net blokkolás, amiről beszéltek nem olyan egyszerű dolog az EU-ban. Máshol sem az, de Európában különösen nem szeretik az ilyesmit. Magyarország is bőszen támogatja az internet semlegességet. A lényege az, hogy az internetszolgáltatók nem szűrhetik ki, hogy mit juttattatnak el a fogyasztóhoz és mit blokkolnak. Azaz mindentől semlegesen elérést kell biztosítani. Ezért van az, hogy amíg egy szervezetet nem ítélnek el és nem záratja be a bíróság a honlapot, addig az elérhető bárki számára. Egy szolgáltatót sem lehet arra kötelezni, hogy blokkolja.
Egyébként lehet hogy hallásra soknak tűnik ez az adó, de szerintem nem az. Kíváncsiságból megnéztem a William Hilles pokerakadémiás rake racet szemre gyorsan összeadtam és az jött ki, hogy februárban és márciusban kb 24-24 ezer dollárt rakeltek csak az akadámián keresztül regeltek, ez kb 60-65 millió huf/év/akadémia
szerk: Megnéztem még a januári Interpoker Rakeracet ott kb 60k Eur rakeltek az akadémiások, az 18 millió huf 1 hónapban csak az akadémiásokból!!
Nevetséges, hogy ugyanannyit kell fizetni játéktípusonként. A sportfogadásból és kaszinókból sokkal nagyobb bevétele van a szolgáltatóknak. Így majdnem minden pókerterem kivonulna, ha nem mind. Más országokhoz kár hasonlítani, nálunk rottyon a gazdaság, itt töredéke az online pénzforgalom.
Ez a licensz kérés , hogy működik, mert van ongame.fr is.Ez alatt például melyik skin-t kell érteni? Vagy az egész hálózat kapott?