Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

csebal
Válasz JasonCorp kommentjére
2008. nov. 21. 13:31

Nem tudom.. szvsz a nyeremény utáni adó eléggé extrém, hiszen a szerencsejáték bukták után nem jár adókedvezmény, akkor a nyeremény után milyen alapon fizettetnek adót?

A szerencsejáték szervezői adózzanak a haszonból.. ez ok.. nyilván ez az adó közvetlenül, vagy közvetve, de a szerencsejátékosokon fog lecsapódni idővel.. azonban közvetlenül a nyereményt adóztatni? come on... ez szánalmas.

Gyönyörű példa ez a dán gyerek.. "szerencsétlen" (? :)) nyer majdnem 10 millió dollárt és mi marad belőle.. 3-4? Milyen alapon veszik el tőle? Ha veszít akkor a nevezési díjat és a járulékos költségeket levonhatta volna az adójából?

Ez a szerencsejáték adó legalább akkor ökörség mint az örökösödési meg az ajándék utáni adó.. Persze.. szerencsétlen éppen csak eltemette a szüleit, gyorsan húzzuk le, hiszen még maradt egy kis pénze.

Kapott ajándékba egy házat.. hohohooo.. nem úgy megy az.. fizess szépen, hiszen gazdagodtál..

Meh.. sajnálom kicsit a csávót.. én a helyében lazán letagadom, hogy nyertem.. a pénzt hazautazás elött otthagyom valami svájci számlán, aztán már költözöm is el az országból.

Ha szerintük nyertem.. IJ.. amíg az országba nem jutott el a pénz, addig az "nincs".. csak azért mert valami hülye látott a TV-ben és azt mondja nyertem 10 millió dollárt, ezért pengessek ki hetet adóban? Miből? Nem kell ám mindent elhinni amit a TV-ben mondanak :)

fejes1988
Válasz csebal kommentjére
2008. nov. 21. 13:38

Nem tudom.. szvsz a nyeremény utáni adó eléggé extrém, hiszen a szerencsejáték bukták után nem jár adókedvezmény, akkor a nyeremény után milyen alapon fizettetnek adót?

A szerencsejáték szervezői adózzanak a haszonból.. ez ok.. nyilván ez az adó közvetlenül, vagy közvetve, de a szerencsejátékosokon fog lecsapódni idővel.. azonban közvetlenül a nyereményt adóztatni? come on... ez szánalmas.

Gyönyörű példa ez a dán gyerek.. "szerencsétlen" (? :)) nyer majdnem 10 millió dollárt és mi marad belőle.. 3-4? Milyen alapon veszik el tőle? Ha veszít akkor a nevezési díjat és a járulékos költségeket levonhatta volna az adójából?

Ez a szerencsejáték adó legalább akkor ökörség mint az örökösödési meg az ajándék utáni adó.. Persze.. szerencsétlen éppen csak eltemette a szüleit, gyorsan húzzuk le, hiszen még maradt egy kis pénze.

Kapott ajándékba egy házat.. hohohooo.. nem úgy megy az.. fizess szépen, hiszen gazdagodtál..

Meh.. sajnálom kicsit a csávót.. én a helyében lazán letagadom, hogy nyertem.. a pénzt hazautazás elött otthagyom valami svájci számlán, aztán már költözöm is el az országból.

Ha szerintük nyertem.. IJ.. amíg az országba nem jutott el a pénz, addig az "nincs".. csak azért mert valami hülye látott a TV-ben és azt mondja nyertem 10 millió dollárt, ezért pengessek ki hetet adóban? Miből? Nem kell ám mindent elhinni amit a TV-ben mondanak :)

lol, ez tetszik :D

herrbert74
Válasz JasonCorp kommentjére
2008. nov. 21. 15:09

Szerintem ez nem normalis dolog, csak mar annyira megoszokotta es elfogadotta valt ez a dolog hogy senkinek nem tunik fol, talan innen ered az is hogy akik tehetik azok nem adoznak itthon.

Egyre többünknek feltűnik, én például ilyeneket olvasok mostanában:

Hayek Társaság -- Alapítvány az egyéni szabadságért
Atlasz vállat von | Beszélő
The Income Tax: Root of all Evil, by Frank Chodorov (Személyi jövedelemadó: Minden gonosz forrása; angol)

Ez utóbbi nagyon a témába vág, bár amerikáról szól, de a lényeg itt is ugyanaz. Kár, hogy ilyen (még) nincs magyarul.

herrbert74
Válasz herrbert74 kommentjére
2008. nov. 21. 15:24

Az apám, aki rokkantnyugdíjas, vigyorogva újságolta, hogy ma megkapta a 13. havi nyugdíját.
- Nem baj, ha nem örülök? - kérdeztem - Valószínűleg több száz vállalkozónak éppen ez a pénz hiányzott idén ahhoz, hogy ne menjen tönkre.
A kisnyugdíjasokat egy fokig talán még meg is érteném, de sokan vannak, akiknek most félmillió Ft fölött hozott nyugdíjat a postás. Sokan közülük ráadásul, semmit nem csináltak, csak az előző (meg a mostani - egykutya) rendszert szolgálták ki. Erről még egy kicsit beszélgettünk, majd az apám egy tiszta pillanatában azt találta mondani:
- Ha ez nem lenne, akkor talán én is dolgoznék, valami kevésbé megerőltető munkakörben.

Hát valahogy így. Ideje, hogy Atlasz vállat vonjon.

titcar
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 1. 21:11

hm srácok ez még akár jó is lehet? :)

átment az adócsomag, járulékcsomag, amnesztia, örökösödés, szdsz

Hasonló feltételek mellett a magánszemélyek 10 százalékos személyi jövedelemadó megfizetésével utaltathatják haza az alacsony adókulcsú államokból, illetve offshore helyszínekről a befektetéseik után járó kamatot, osztalékot, illetve értékpapírok értékesítéséhez kapcsolódó árfolyamnyereséget. A lehetőség nem vonatkozik az OECD-vel együtt nem működő Andorra, Monaco, és Liechtenstein államban tartott pénzekre.

ZoDo
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 2. 22:11

Hasonló feltételek mellett a magánszemélyek 10 százalékos személyi jövedelemadó megfizetésével utaltathatják haza az alacsony adókulcsú államokból, illetve offshore helyszínekről a befektetéseik után járó kamatot, osztalékot, illetve értékpapírok értékesítéséhez kapcsolódó árfolyamnyereséget. A lehetőség nem vonatkozik az OECD-vel együtt nem működő Andorra, Monaco, és Liechtenstein államban tartott pénzekre.

Viszont még ez is itt áll:
Feltétel még, hogy a jövedelemnek 2008. június 30-a előtt realizálódnia kellett.

Ez vajon azt jelenti, hogy 2008. június 30 előtt már kint kellett lennie a pénznek a külföldi bankban?
Egyébként jól hangzik. Kár hogy nincs egy offshore cégem, és külföldi bankszámlám se :)

titcar
Válasz ZoDo kommentjére
2008. dec. 2. 22:19

azóta rájöttem, hoyg ez csak annak jó, aki azt az adott számlát totál le akarja üríteni...

netfalo
Válasz ZoDo kommentjére
2008. dec. 2. 22:25

Egyébként jól hangzik. Kár hogy nincs egy offshore cégem, és külföldi bankszámlám se :)

Nem gond sztem neten egy óra alatt lehet csinálni, csak találj ki vmi hangzatos nevet neki:D

netfalo
Válasz netfalo kommentjére
2008. dec. 2. 22:26

Az OECD-vel együtt nem működő országokból mekkora adómegfizetése mellet lehet hazautalni?

tdaniel84hun
Válasz csebal kommentjére
2008. dec. 15. 12:11

Ajánlom figyelmetekbe

Póker adó II. - Pénzcentrum

Élő ügyfélszolgálat