:: ADÓnet.hu
azt mondják nekem hogy ez jelenleg 36%-os adósávot jelentene. ha jövőre 1 kulcsos adó lesz, akkor talán ilyen 20% körüli adóval meg lehetne úszni ? ezesetben szerintem elég sokan választanák az adózást nem ? :)
azt mondják nekem hogy ez jelenleg 36%-os adósávot jelentene. ha jövőre 1 kulcsos adó lesz, akkor talán ilyen 20% körüli adóval meg lehetne úszni ? ezesetben szerintem elég sokan választanák az adózást nem ? :)
No de ez még mindig csak a versenyekről szól...mi van a CG-vel?
Meg itt is elég macerásan hangzik ez az adóelőleg befizetősdi..nem?
cg-t nem lehet ilyen egyértelműen megfogni mint a versenyeket,hiszen ott tudod hogy fillérre pontosan mennyi üti a markát az adott helyen végző versenyzőnek és kész.Kaszinóban meg minden cg asztalon a dealer mellé beültetnek egy APEH ellenőrt aki a kis szalagos számológépén folyamatosan pötyögi hogy melyik játékos mennyi plussznál tart éppen,és mikor feláll az asztaltól az ellenőr átnyújt neki egy fizetési meghagyást a megfelelő összeggel ellátva.:D
cg-t nem lehet ilyen egyértelműen megfogni mint a versenyeket,hiszen ott tudod hogy fillérre pontosan mennyi üti a markát az adott helyen végző versenyzőnek és kész.Kaszinóban meg minden cg asztalon a dealer mellé beültetnek egy APEH ellenőrt aki a kis szalagos számológépén folyamatosan pötyögi hogy melyik játékos mennyi plussznál tart éppen,és mikor feláll az asztaltól az ellenőr átnyújt neki egy fizetési meghagyást a megfelelő összeggel ellátva.:D
Nagyeszu APEH-es barataink a CG-re nem gondoltak???
Valamint, erdekes, hogy ha mondjuk Sit n Go-zok ezerrel, es mondjuk 15% ROI-val nyomom (napi 10 gamet), akkor eszerint akkor mikor nyerek, fizetek (adoalap: fonyeremeny-nevezesi dij), akkor mikor nem nyerek, az nem szamit. Igy kb 35-50%-os ROI-nak kell teljesulnie, hogy egyaltalan novekedjen a bankrollom.
Szerintem ezt a kerdeskort nagyon nem gondoltak at, vagy ha igen, akkor egy olyan barom osztalyvezetot biztak meg ezzel, aki eddig csak kapaos sorsjegyekben utazott, es a pokerrol csak Korda Gyuri bacsitol hallott. Meg dolgozhatnak rajta...
szerintetek az apeh mire lát rá? melyik terem mondja meg neki hogy mit hol mennyit játszik az ember?
kiutalsz x ft-t, beírod az adóbevallásba, hogy pókernyeremény, leadózod valahány%al és kész nem? naiv vagyok? :D
hozzáteszem a 36% miatt egyenlőre bekaphassák :D de 20 körül már hajlanék valami ilyesmire :)
nézd kötözködni mindenen lehet. szerintme ha egy teremből kiutalsz x-et, és leadózod a kutya meg nem kérdezné hogy mi hogyan merre. btw a kaszinókbna adómentes amit nyersz :)