Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

kisrapi
Válasz titcar kommentjére
2008. júl. 1. 15:32

:: ADÓnet.hu

azt mondják nekem hogy ez jelenleg 36%-os adósávot jelentene. ha jövőre 1 kulcsos adó lesz, akkor talán ilyen 20% körüli adóval meg lehetne úszni ? ezesetben szerintem elég sokan választanák az adózást nem ? :)

No de ez még mindig csak a versenyekről szól...mi van a CG-vel?
Meg itt is elég macerásan hangzik ez az adóelőleg befizetősdi..nem?

zend
2008. júl. 1. 15:36

azt mondják nekem hogy ez jelenleg 36%-os adósávot jelentene. ha jövőre 1 kulcsos adó lesz, akkor talán ilyen 20% körüli adóval meg lehetne úszni ? ezesetben szerintem elég sokan választanák az adózást nem ? :)

Mindenesetre sokkal jobban hangzik mint a mostani 36%

titcar
Válasz kisrapi kommentjére
2008. júl. 1. 15:38

No de ez még mindig csak a versenyekről szól...mi van a CG-vel?
Meg itt is elég macerásan hangzik ez az adóelőleg befizetősdi..nem?

hát cg-ről sztem még nem is hallottak, de igazából nem számít sztem. a léneyg, hogy x%os adókulcs mellett teljesen nyugodt lehetne az ember. csak x egyenlőre túl nagy :D

az előleg sztem úgy értendő, hogy az adott negyedév után fizetsz é sazért előleg mert nem év végén egybe. persze nem biztos, én ehez nem értek :)

zend
2008. júl. 1. 15:55

cg-t nem lehet ilyen egyértelműen megfogni mint a versenyeket,hiszen ott tudod hogy fillérre pontosan mennyi üti a markát az adott helyen végző versenyzőnek és kész.Kaszinóban meg minden cg asztalon a dealer mellé beültetnek egy APEH ellenőrt aki a kis szalagos számológépén folyamatosan pötyögi hogy melyik játékos mennyi plussznál tart éppen,és mikor feláll az asztaltól az ellenőr átnyújt neki egy fizetési meghagyást a megfelelő összeggel ellátva.:D

titcar
Válasz zend kommentjére
2008. júl. 1. 16:02

cg-t nem lehet ilyen egyértelműen megfogni mint a versenyeket,hiszen ott tudod hogy fillérre pontosan mennyi üti a markát az adott helyen végző versenyzőnek és kész.Kaszinóban meg minden cg asztalon a dealer mellé beültetnek egy APEH ellenőrt aki a kis szalagos számológépén folyamatosan pötyögi hogy melyik játékos mennyi plussznál tart éppen,és mikor feláll az asztaltól az ellenőr átnyújt neki egy fizetési meghagyást a megfelelő összeggel ellátva.:D

nézd kötözködni mindenen lehet. szerintme ha egy teremből kiutalsz x-et, és leadózod a kutya meg nem kérdezné hogy mi hogyan merre. btw a kaszinókbna adómentes amit nyersz :)

dodi89
2008. júl. 1. 16:18

Majd, ha a bukószériákat finanszírozzák...

Bajkevero
2008. júl. 1. 16:38

Nagyeszu APEH-es barataink a CG-re nem gondoltak???
Valamint, erdekes, hogy ha mondjuk Sit n Go-zok ezerrel, es mondjuk 15% ROI-val nyomom (napi 10 gamet), akkor eszerint akkor mikor nyerek, fizetek (adoalap: fonyeremeny-nevezesi dij), akkor mikor nem nyerek, az nem szamit. Igy kb 35-50%-os ROI-nak kell teljesulnie, hogy egyaltalan novekedjen a bankrollom.

Szerintem ezt a kerdeskort nagyon nem gondoltak at, vagy ha igen, akkor egy olyan barom osztalyvezetot biztak meg ezzel, aki eddig csak kapaos sorsjegyekben utazott, es a pokerrol csak Korda Gyuri bacsitol hallott. Meg dolgozhatnak rajta...

kisrapi
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. júl. 1. 16:42

Nagyeszu APEH-es barataink a CG-re nem gondoltak???
Valamint, erdekes, hogy ha mondjuk Sit n Go-zok ezerrel, es mondjuk 15% ROI-val nyomom (napi 10 gamet), akkor eszerint akkor mikor nyerek, fizetek (adoalap: fonyeremeny-nevezesi dij), akkor mikor nem nyerek, az nem szamit. Igy kb 35-50%-os ROI-nak kell teljesulnie, hogy egyaltalan novekedjen a bankrollom.

Szerintem ezt a kerdeskort nagyon nem gondoltak at, vagy ha igen, akkor egy olyan barom osztalyvezetot biztak meg ezzel, aki eddig csak kapaos sorsjegyekben utazott, es a pokerrol csak Korda Gyuri bacsitol hallott. Meg dolgozhatnak rajta...

Ha jól értelmezem, akkor ha elbuksz egy SnG-t akkor a nevezési díját levonhatod az adóalapodból, és mondjuk ha azt nézzük, hogy 10-et játszol egy nap, akkor a nap végén a nyeremény-nevezési díjak összegből kell adóznod, ha pozitív persze:D

titcar
Válasz kisrapi kommentjére
2008. júl. 1. 16:53

szerintetek az apeh mire lát rá? melyik terem mondja meg neki hogy mit hol mennyit játszik az ember?
kiutalsz x ft-t, beírod az adóbevallásba, hogy pókernyeremény, leadózod valahány%al és kész nem? naiv vagyok? :D

hozzáteszem a 36% miatt egyenlőre bekaphassák :D de 20 körül már hajlanék valami ilyesmire :)

zend
2008. júl. 1. 17:00

nézd kötözködni mindenen lehet. szerintme ha egy teremből kiutalsz x-et, és leadózod a kutya meg nem kérdezné hogy mi hogyan merre. btw a kaszinókbna adómentes amit nyersz :)

El is felejtettem hogy élőben a kaszinók adóznak utánad.:)
Ami viszont tényleg érdekes hogy hogyan ellenőriznék hogy valóban annyit kerestél online mint amennyit bevallasz és leadózól belőle.Tehát vagy olyan szinten vizsgálnák a teljes számlaforgalmad ami tökéletesen törvénybeütköző lenne,vagy megpróbálnának megegyezni a termekkel akik negyedévente elküldenék nekik hogy mennyi profitot termeltél az időszakban és az alapján vetnék ki az adó mértékét.A második eset szinte lehetetlen hisz hogy akármilyen adóhatóság megfogjon túlnyomórészt már eleve off-shore cégekként bejegyzett külföldi vállalatokat az szinte esélytelen hercehurcának tűnhet.Az viszont hogy az adóhatóság már most is többet enged meg magának mint az egy európai jogkövető országban illik,az meg gondolom nem meglepő annak aki itt él szép hazánkban.:)

Élő ügyfélszolgálat