Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Fuvesz
Válasz BMWE46 kommentjére
2010. máj. 20. 13:06

Ha csak a pokerklíenst futtatod, akkor pl. a cash outot hogyan tervezed?
Azt honnan? Otthonról?
Ugyan ott vagy akkor ahol a part szakad :)

Ez egyszerű, legyél vesztő játékos, és nincs gond a cash out-tal :D

BMWE46
Válasz NovaTerra kommentjére
2010. máj. 20. 13:28

Lehet, hogy velem van a baj, de nem tudom azt az embert komolyan venni, aki nem tudja helyesen leírni azt, amit szeretne közölni. Alapvető szavakról beszélek és nem elütésekről. Azt sem gondolom, hogy valaki itt különb a másiknál, mert ezerrel vagy három millióval több hozzászólása van. Egyébként nagyon dramatizálod ezt a helyzetet. Soha nem hallottam olyanról, akit megbüntettek póker jövedelméből származó adóbefizetés elmaradása miatt. És jelenleg semmilyen szankció nincs hazánkban az online termekkel szemben.

Te mindig, mindenhol ennyire "okostojás" vagy? Kicsit túlzásokba estél azért, nem?

Boletus
Válasz BMWE46 kommentjére
2010. máj. 20. 13:50

Jó volna, ha kevesebb indulattal tudnánk (tudnátok) fórumozni. Szvsz ennek a stílusnak egy szakmai fórumon nincs helye.

Az aggodalmakat egyrészt túlzónak tartom, másrész viszont a "lesz...rom, majd legfeljebb csalok valamilyen módon" mentalitás sem vezet sehová.
Úgy gondolom, hogy a várjuk a sültgalambot mentalitás nem vezet jóra. Néhányunknál (elsősorban azok akiknek van családja) az sem kivitelezhető, hogy majd itt hagyom a p..ba az országot.
Az online póker megitélése (a hatóságok részéről is), minimum a szürke zónába tartozik. Adózási kérdésekben pedig egy APEH állásfoglalás -pókeres kifejezéssel élve - nut-nak számit az esetek nagy részében.

Én a VPN helyett más irányba indulnék el. Úgy gondlom, hogy a póker (társadalmi/hatósági) elismertségének javításáért mi is tehetünk valamit.
Azt javaslom, hogy alapítsuk meg a magyar online pókerjátékosok egyesületét, célul kitűzve azt, hogy az onlinepóker legális legyen magyarországon egyértelmű (adó)szabályokkal. A magyar pókerszövetséget inkább a pókerklubbok szövettségének tartom, esetleg valamilyen szinten képviselik az élőben játszók érdekeit (többnyire akkor amikor egybeesik az ő érdekeikkel), de az online pókerjátékosok érdekeit semilyen formában sem képviselik, sőt egy-egy közleményükben meglehetősen negatívan állítják be.

Egyszóval a mi érdekeinket nem fogja senki sem képviselni, ha azt mi magunk nem tesszük meg. Ha kultúrált (és hivatalos) formában ki tudjuk fejteni véleményünket, talán el tudunk érni valamit.

Triccianus
Válasz Boletus kommentjére
2010. máj. 20. 14:07

...az online pókerjátékosok érdekeit semilyen formában sem képviselik, sőt egy-egy közleményükben meglehetősen negatívan állítják be.

Mélységesen egyetértek a gondolattal és a felvetéssel. A megvalósíthatóságot illetően már egy kissé szkeptikus vagyok, mivel a szervezők számára rengeteg munkával járna, és valószínűleg kevesen vannak, akik felvállalnák ezt a közösség érdekében.

kocka21
Válasz Triccianus kommentjére
2010. máj. 20. 14:14

Mélységesen egyetértek a gondolattal és a felvetéssel. A megvalósíthatóságot illetően már egy kissé szkeptikus vagyok, mivel a szervezők számára rengeteg munkával járna, és valószínűleg kevesen vannak, akik felvállalnák ezt a közösség érdekében.

+1 meg ugye ki is írnák magukra, hogy minket kell ellenőrizni, mert illegális dolgokat csinálunk.

Triccianus
Válasz kocka21 kommentjére
2010. máj. 20. 14:18

+1 meg ugye ki is írnák magukra, hogy minket kell ellenőrizni, mert illegális dolgokat csinálunk.

Pont erre gondoltam én is, csak ezt nem tettem hozzá.

Triccianus
Válasz kocka21 kommentjére
2010. máj. 20. 14:18

...bár végülis létezik a Kendermag egyesület is :D

Fuvesz
Válasz Triccianus kommentjére
2010. máj. 20. 14:36

A dolog meglátásom szerint ott van halálra ítélve, hogy maga a képviselni kívánt *online pókeres társadalom* szerintem nagyobbik része *nem tart igényt* az egyértelmű (adó) szabályokra, önmagában az (bármekkora mértékű) adózást utasítja el. Márpedig szerintem ennek valamilyen szintű elfogadása lenne egyik sarokköve a teljes legalitásnak. Persze egy ésszerű adókulcs megállapítása már csak az állam mohósága miatt is elképzelhetetlen.

BMWE46
Válasz Boletus kommentjére
2010. máj. 20. 14:36

Jó volna, ha kevesebb indulattal tudnánk (tudnátok) fórumozni. Szvsz ennek a stílusnak egy szakmai fórumon nincs helye.

Az aggodalmakat egyrészt túlzónak tartom, másrész viszont a "lesz...rom, majd legfeljebb csalok valamilyen módon" mentalitás sem vezet sehová.
Úgy gondolom, hogy a várjuk a sültgalambot mentalitás nem vezet jóra. Néhányunknál (elsősorban azok akiknek van családja) az sem kivitelezhető, hogy majd itt hagyom a p..ba az országot.
Az online póker megitélése (a hatóságok részéről is), minimum a szürke zónába tartozik. Adózási kérdésekben pedig egy APEH állásfoglalás -pókeres kifejezéssel élve - nut-nak számit az esetek nagy részében.

Én a VPN helyett más irányba indulnék el. Úgy gondlom, hogy a póker (társadalmi/hatósági) elismertségének javításáért mi is tehetünk valamit.
Azt javaslom, hogy alapítsuk meg a magyar online pókerjátékosok egyesületét, célul kitűzve azt, hogy az onlinepóker legális legyen magyarországon egyértelmű (adó)szabályokkal. A magyar pókerszövetséget inkább a pókerklubbok szövettségének tartom, esetleg valamilyen szinten képviselik az élőben játszók érdekeit (többnyire akkor amikor egybeesik az ő érdekeikkel), de az online pókerjátékosok érdekeit semilyen formában sem képviselik, sőt egy-egy közleményükben meglehetősen negatívan állítják be.

Egyszóval a mi érdekeinket nem fogja senki sem képviselni, ha azt mi magunk nem tesszük meg. Ha kultúrált (és hivatalos) formában ki tudjuk fejteni véleményünket, talán el tudunk érni valamit.

+1

Kicsit valóban többet aggódom, kicsit valóban elszántabb vagyok mint az átlag.
Ha csak a magaménak érezném a problémát, akkor nem próbálnék megoldást keresni és ezzel (talán) nem csak a magam jövőjét biztosítani. Be lehet dugni a fejünket a homokba és tudomást sem venni a dolgokról...
Lehetséges, hogy nem vesznek komolyan, mert ejtek pár helyesírási hibát (bár szvsz azért véletlenül sem súlyos a helyzet...sőt), de talán van pár ember, aki már tudja, hogy önzetlenül segítek, próbáljuk megosztani egymást között a "kiderítendő" dolgokat, próbálunk nem csak a jelenben élni. És én most nem (csak) az online póker adózására gondolok, hanem egyáltalán a folytatásra, ha (és ne legyen ilyen) bármi történik.

Triccianus
Válasz Fuvesz kommentjére
2010. máj. 20. 14:41

A dolog meglátásom szerint ott van halálra ítélve, hogy maga a képviselni kívánt *online pókeres társadalom* szerintem nagyobbik része *nem tart igényt* az egyértelmű (adó) szabályokra, önmagában az (bármekkora mértékű) adózást utasítja el. Márpedig szerintem ennek valamilyen szintű elfogadása lenne egyik sarokköve a teljes legalitásnak. Persze egy ésszerű adókulcs megállapítása már csak az állam mohósága miatt is elképzelhetetlen.

Ezt meg honnan veszed? Volt egyszer (pár hónapja) egy ilyen típusú szavazás itt az Akadémián, és egyáltalán nem ez jött ki. A többség igenis örült volna valamekkora (ésszerű) adókulcsnak, amivel legalizálni lehetne az online pókert.

Élő ügyfélszolgálat