Odáig már eljutottam, hogy mára pl. már az osztrák bank is kiadja az APEHnak a számlánkkal kapcsolatos infokat, ha az kéri. De pl. ausztriai/szlovákiai/szlovéniai/román bankok ugyanúgy küldenek infokat kötelező jelleggel a magyar hatóságoknak a számlád pénzmozgásairól, mint a magyar bankoknak kötelességük?
Nyilván nem gondolnám bejelenteni, de ha vagyonosodási vizsgálatot vezetnék, akkor rutinból minden esetben érdeklődnék a szomszédos országok hatóságainál :)
Mindenesetre köszi a megerősítést.
Nyilván nem gondolnám bejelenteni, de ha vagyonosodási vizsgálatot vezetnék, akkor rutinból minden esetben érdeklődnék a szomszédos országok hatóságainál :)
Mindenesetre köszi a megerősítést.
egyes országokkal sztem van automatikus adatcsere
egyes országokkal sztem van automatikus adatcsere
fogalmam nincs igazából
az is lehet, hogy csak az adóhatóságok között van adatcsere, ha például külföldön is dolgozol
Ha valakiröl kiderül(mondjuk egy jóakarótól),hogy onlinepokerböl él,vagy behuzott egy tornán pl 100k$-t,és kikéri.Teljesen mindegy,hogy csinálja,ugy is kideritik,lehet az MB,Neteller,külföldi számla,bármi.A hatóságok sem hülyék...
Egyébként amig nem kerülsz a látókörbe addig majdnem mindegy ,hogy csinálod,mert nem baszogatnak.
hm
Sziasztok.
Nagyon sok hozzászólást elolvastam itt,sok mindent megtudtam,de konkrét példát senki sem tudott felhozni.
Kérdezném,hogy bárki tud-e egy db példát mondani arra,hogy valaki online pókerrel sok pénzhez jutva rendszeresen magyar saját bankszámlára kiutalva a pénzt majd azt elköltve kapott-e bármiféle gyanakvó kérdéseket bármilyen adó/apeh vagy bármilyen hivataltól?Pl olyanra gondolok aki nem médiaszereplő nincs nyilvánosság előtt magánszemély,nincs vállalkozása és több százezres vagy fél milliós huffos tételek utal ki a bankszámlájára.
Kíváncsi vagyok,hogy tud e ilyenről bárki is.
Sziasztok.
Nagyon sok hozzászólást elolvastam itt,sok mindent megtudtam,de konkrét példát senki sem tudott felhozni.
Kérdezném,hogy bárki tud-e egy db példát mondani arra,hogy valaki online pókerrel sok pénzhez jutva rendszeresen magyar saját bankszámlára kiutalva a pénzt majd azt elköltve kapott-e bármiféle gyanakvó kérdéseket bármilyen adó/apeh vagy bármilyen hivataltól?Pl olyanra gondolok aki nem médiaszereplő nincs nyilvánosság előtt magánszemély,nincs vállalkozása és több százezres vagy fél milliós huffos tételek utal ki a bankszámlájára.
Kíváncsi vagyok,hogy tud e ilyenről bárki is.
pár havonta benézek ebbe a topicba, mert továbbra is érdekelne, hogyan lehetne pókernyereményből ingatlant/autót stb. venni, de sosem látok semmi előrelépést :/
most akkor jövőre 16%+EÜ elvileg? ez már egész elfogadható lenne.