Reggel 07:45-kor volt beszélgetés az MR1 Kossuth rádión a Szerencsejáték zrt. egyik szóvivőjével. Érdemes meghallgatni..
e-mailen kaptam egy szép kis cikket. b@xxák meg..
Magyar javaslat az internetes szerencsejtkok szablyozsra | Gazdasg | Gyr-Moson-Sopron - kisalfold.hu
Magyar javaslat az internetes szerencsejtkok szablyozsra | Gazdasg | Gyr-Moson-Sopron - kisalfold.hu
Én is ezt látom fontosabbnak. Attól nem félek, hogy létrejön egy nagy magyar szolgátató és CSAK oda leszünk irányítva magyar játékosok. Meg ofgnak egyezni a kormánnyal, pénzt fog beszedni a kormány a szolgáltatóktól - akik ezt azért elhúzzák, megtámadják ameddig csak lehet - , de lesz tere az online pókernek hivatalosan is... Inkább az szja fele érdekelne, de az csak a második lépés. Addig szerintem nem kell ezzel foglalkozni. Elég nyűg a sikeresség szintentartása a tilt, az rng. Nem időszerű most még ezen rágódni. Szerintem.
Nem tudom, valaha is napirendre kerül-e egyáltalán az szja, erre felállítani valamilyen rendszert valószínűleg költségesebb lenne, mint az ebből befolyó elhanyagolható adóbevétel.
Azért úgy tűnik az Európai Bíróságnak van esze, ez lehet a fény az alagút végén:
ECJ Upholds EU Law Over State Regulations in Online Gaming Case
Azért az pozitív, hogy a játékosok bevételeinek adóztatásáról egy árva szó sincs.
Azért úgy tűnik az Európai Bíróságnak van esze, ez lehet a fény az alagút végén:
ECJ Upholds EU Law Over State Regulations in Online Gaming Case
A címben benne van a lényeg:
Az Európai Bíróság online szerencsejáték ügyben megerősítette, hogy az EU joga a nemzeti szabályozások felett áll.
A cikk első bekezdése:
Az Európai Bíróság egy közelmúltbeli döntése tisztázta, hogy az EU törvényei hogyan befolyásolják az online szerencsejáték-szabályozást az egyes tagállamokon belül. A döntés a Winner Wetten v. Mayor of Bergheim ügyben kimondta, hogy a nemzeti szabályozásnak meg kell felelnie az Európai Uniós jognak és elutasította Németországot, hogy kivételt tegyen az az Európai Unió szabályozása alól, amely lehetővé teszi a szabad kereskedelmet és a tisztességes versenyt.