Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Dj69k
Válasz cincinatus kommentjére
2011. febr. 8. 13:28

Bízzunk !

Jonas 77
Válasz cincinatus kommentjére
2011. febr. 8. 13:41

A címben benne van a lényeg:

Az Európai Bíróság online szerencsejáték ügyben megerősítette, hogy az EU joga a nemzeti szabályozások felett áll.

A cikk első bekezdése:

Az Európai Bíróság egy közelmúltbeli döntése tisztázta, hogy az EU törvényei hogyan befolyásolják az online szerencsejáték-szabályozást az egyes tagállamokon belül. A döntés a Winner Wetten v. Mayor of Bergheim ügyben kimondta, hogy a nemzeti szabályozásnak meg kell felelnie az Európai Uniós jognak és elutasította Németországot, hogy kivételt tegyen az az Európai Unió szabályozása alól, amely lehetővé teszi a szabad kereskedelmet és a tisztességes versenyt.

Ez jó hír, köszi Cincinatus. Csak azt nem értem hogy akkor mi lesz pl a franciákkal akik már most olyan rendszerben nyomják ami ellentmond a fenti irányelvnek.

Vagy ez kiderül a linkelt angol anyagból? Csak este lesz időm megnézni... :(

cincinatus
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. febr. 8. 14:04

Jonas

Ez még a jövő kérdése, meg lennék lepve ha nem indulna (vagy indult volna) a francia szabályozás miatt Európai Bírósági eljárás (gondolom jó pár cég kiszorult a piacról), de elég lassan döntenek, másrészt ez csak átmeneti szabályozás, könnyen lehet, hogy időközben változtatnak rajta.

PokerShark
Válasz rudinese33.1/3 kommentjére
2011. febr. 8. 16:14

Én is ezt látom fontosabbnak. Attól nem félek, hogy létrejön egy nagy magyar szolgátató és CSAK oda leszünk irányítva magyar játékosok. Meg ofgnak egyezni a kormánnyal, pénzt fog beszedni a kormány a szolgáltatóktól - akik ezt azért elhúzzák, megtámadják ameddig csak lehet - , de lesz tere az online pókernek hivatalosan is... Inkább az szja fele érdekelne, de az csak a második lépés. Addig szerintem nem kell ezzel foglalkozni. Elég nyűg a sikeresség szintentartása a tilt, az rng. Nem időszerű most még ezen rágódni. Szerintem.

És mi van ha azt mondják köszönjük elvonulunk magyarországról?? bár ennek kevés esélye van szerintem mert a nagy oldalaknak magyar support van stb,,,, gondolom piac magyarország.

zend
Válasz PokerShark kommentjére
2011. febr. 8. 16:31

És mi van ha azt mondják köszönjük elvonulunk magyarországról?? bár ennek kevés esélye van szerintem mert a nagy oldalaknak magyar support van stb,,,, gondolom piac magyarország.

Kelet-Európát nagyrészt a kis országok kis piacai jellemzik,elöbb-utóbb mindenki elgondolkodik a szabályozáson,és a sok kicsi piac együtt már elég nagy ahhoz hogy ne mondjanak le róla.

Kazika
Válasz zend kommentjére
2011. febr. 9. 20:07

Kelet-Európát nagyrészt a kis országok kis piacai jellemzik,elöbb-utóbb mindenki elgondolkodik a szabályozáson,és a sok kicsi piac együtt már elég nagy ahhoz hogy ne mondjanak le róla.

Ámen!

rudinese33.1/3
Válasz PokerShark kommentjére
2011. febr. 9. 21:32

Elképzelhetetlennek tartom gazdaságosság szempontjából, hogy ilyen lépést tennének. Rendelkeznek egy kialakított "infrastruktúrával" egy jelen pillanatban nyereséget termelő beruházással amelynek sikerességéhez SEMMI eddigiektől eltérő extra dolgot nem kell nyújtaniuk/beruházniuk. Nincs bekerülési költség, de van nyereség. A döntés nem azon fog múlni, hogy megéri-e folytatniuk a tevékenységüket hazánkban, hanem hogy mikortól/mennyi idő után. Ha végiggondoljátok nem történt semmi. Ez a szektor is kapott a nyakába egy extraadót és kész. Eddig a 365 napból mondjuk 80 alatt szedték be a költségüket elérő pénztömeget, most ez kitolódik ( tárgyalásuktól függően ) valamennyivel és kész. Ha bedobják a "jó, ezt az összeget már nem fizetjük meg a magyar kormánynak" dumát, akkor a kormány vagy enged vagy nem lesz bevétele. Szóval nem biztos, hogy rosszul csinálják a kormányok. Hiszen még mindig itt vannak a bankok, tudok telefonálni is. Ezek a szektorok tuti áthárítják ránk a plussz terheket, de ezt a site hogy teszi meg? Rake-t emel?Ugyan már! Valóban lehet pénzt beszedni ettől a szektortól is. MEGALKUSZNAK.

PokerShark
Válasz rudinese33.1/3 kommentjére
2011. febr. 10. 9:55

Bizony raket emel.... a pokerstars a franciáknál ha jól tudom teljesen áttolt az ügyfelekre minden extrát...

Viszont ugyanitt az everest a nagy részt lenyeli.

Kérdező
Válasz reservoir kommentjére
2011. febr. 10. 20:25

Hatásvadász cikk az Akadémiára való hivatkozással+primitív hozzászólások tömege+SZRT fényezése:

Szegedi egyetemistk, akik a krtybl lnek | Szeged hrei | Szeged - delmagyar.hu

Kár.

Triccianus
Válasz Kérdező kommentjére
2011. febr. 10. 20:39

Hatásvadász cikk az Akadémiára való hivatkozással+primitív hozzászólások tömege+SZRT fényezése:

Szegedi egyetemistk, akik a krtybl lnek | Szeged hrei | Szeged - delmagyar.hu

Kár.

Hát ezt inkább nem kellett volna megnyitnom. Szar cikk, és sok buta hozzászólás.

Élő ügyfélszolgálat