Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az onlinepóker szabályozása 2011-ben

BMWE46
Válasz crazy3317 kommentjére
2011. jan. 10. 1:15

Én nagyjából ezt sakkoztam ki eddig:

Úgy tűnik a törvényalkotók egyeztetnek a piac részvevőivel. Lehet, hogy ezúttal gondolkodnak is? Lehet, hogy rájöttek vagy sejtik, hogy egy átgondolatlan, buta szabályozással minden reg és komoly sportfogadó 3 másodpercen belül külföldre költözne vagy valamilyen úton-módon szerezne egy kinti lakcímet. Ha pedig ez lenne, akkor már nem sok mindenről egyezkedhetne a magyar állam, mert az 1 asztalos hobbipókeres (akik itthon maradtak) miatt tuti nem fizet ki senki licenszdíjat.

Vika
Válasz Zoleee kommentjére
2011. jan. 10. 1:26

Ennél én sem tudok többet. Ezeket az infókat is csak egy a román piacon jártas ismerősömtől tudom.

Talán még annyit kiemelnék, - bár egy jó párszor már leírtam, de szerintem fontos, hogy mindenki tudja - hogy az online gaming cégek is be vannak vonva az új szabályozás létrehozásában. Persze nem feltétlen az Ő akaratuk érvényesül, de nem csak úgy hipp-hopp döntenek majd a fejünk felett. Ők képben vannak, és ha szükségesnek érzik, majd jelzik a póker közösségek vezetőinek ha segítségre vagy szervezett támogatásra lenne igény.

OK, köszi szépen!

Sajnos ennél több infót én sem találtam a román szabályozásról angol vagy magyar formában. (Mondjuk a kelet-(közép-)európai viszonyokat elnézve nem túl nehéz szerintem megtippelni a 8-nak a nagy részét, már ha komplett cégekre és a komplett online ágazatra vonatkozik az ottani szabályozás (márpedig nyilván arra, nem kizárólag a pókeres "részlegekre"), akkor a BWin és a Sportingbet hagyományosan erős ebben a térségben, régóta van román nyelven is ügyfélszolgálatuk emlékeim szerint, tehát gondolom nekik megérte a dolog, nyilván egy Starsnak és Full Tiltnek is, plusz gondolom szereplő lehet a Party Gaming is, bár azt nem tudom, hogy jelenleg ők most egy céget alkotnak-e minden tekintetben a BWinnel, vagy még külön gazdálkodik-e a két rész, vagy mi a "ménykű" van most ott, mert csak annyit látni, hogy a neten még két teljesen külön cég benyomását keltik...

BMWE46
Válasz Vika kommentjére
2011. jan. 10. 1:36

OK, köszi szépen!

Sajnos ennél több infót én sem találtam a román szabályozásról angol vagy magyar formában. (Mondjuk a kelet-(közép-)európai viszonyokat elnézve nem túl nehéz szerintem megtippelni a 8-nak a nagy részét, már ha komplett cégekre és a komplett online ágazatra vonatkozik az ottani szabályozás (márpedig nyilván arra, nem kizárólag a pókeres "részlegekre"), akkor a BWin és a Sportingbet hagyományosan erős ebben a térségben, régóta van román nyelven is ügyfélszolgálatuk emlékeim szerint, tehát gondolom nekik megérte a dolog, nyilván egy Starsnak és Full Tiltnek is, plusz gondolom szereplő lehet a Party Gaming is, bár azt nem tudom, hogy jelenleg ők most egy céget alkotnak-e minden tekintetben a BWinnel, vagy még külön gazdálkodik-e a két rész, vagy mi a "ménykű" van most ott, mert csak annyit látni, hogy a neten még két teljesen külön cég benyomását keltik...

bwin.party digital entertainment plc, vagy röviden csak bwin.party lesz.
Úgy tudom 2013-ra lesz közös minden.
http://b.informed.bwin.com/InvestorRelations/News/PressReleases/2010/101223_bwin_PartyGaming-Merger-Details.aspx

harvypoker
Válasz BMWE46 kommentjére
2011. jan. 10. 11:03

vajon ez az évi 250k euro kifizetese csak arra lenne eleg hogy egyaltalan mukodjenek a termek nalunk, vagy esetleg mar adomentesseget is garantalna a jatekosoknak?

apro
Válasz harvypoker kommentjére
2011. jan. 10. 11:11

Szerintem tök két külön téma a kettő. Ha így volna, az ellentmond az adóztatás alapelveinek.
A munkáltatód is fizeti a profitja után az adót, mégis adóköteles a munkabéred.

harvypoker
Válasz apro kommentjére
2011. jan. 10. 11:27

akkor barmi lesz marad a kulfoldi szamla meg a VPS :D
(kivéve persze ha valami ésszerű megoldast ki tudnak dolgozni, mondjuk egybevonhato nyereség-veszteség jo kezdés lenne)

apro
Válasz harvypoker kommentjére
2011. jan. 10. 13:32

És hogy igazolod?
Majd a termek zárt informatikai rendszereket fejlesztenek, amiket az apeh is bevizsgál? :)

castor11
Válasz apro kommentjére
2011. jan. 10. 13:43

Én marhára nem értek hozzá, de egyrészt biztos vagyok benne, hogy az akadémia időben tájékoztatni fog mindenkit az esetleges változásokról fejleményekről, így minden xy forrásból előkotort részinformáció csak tévútra viszi az embereket és felesleges "pánikot" generál.
Majd foglalkozzunk, akkor vele, ha már meglesznek a tények. Addig csak felesleges agyalás és találgatás megy. Foglalkozzunk a jelennel....
Pókerezzen mindenki, élvezze a játékot és a felesleges idegeskedést olyan dologról, ami még be sem következett vezesse le egy kis sporttal.... kb mindenki jobban jár...

Zehy
Válasz castor11 kommentjére
2011. jan. 10. 13:54

Én marhára nem értek hozzá, de egyrészt biztos vagyok benne, hogy az akadémia időben tájékoztatni fog mindenkit az esetleges változásokról fejleményekről, így minden xy forrásból előkotort részinformáció csak tévútra viszi az embereket és felesleges "pánikot" generál.
Majd foglalkozzunk, akkor vele, ha már meglesznek a tények. Addig csak felesleges agyalás és találgatás megy. Foglalkozzunk a jelennel....
Pókerezzen mindenki élvezze a játékot és a felesleges idegeskedést olyan dologról, ami még be sem következett vezesse le egy kis sporttal.... kb mindenki jobban jár...

++++++++

Zoleee
Válasz castor11 kommentjére
2011. jan. 10. 13:54

Pókerezzen mindenki élvezze a játékot és a felesleges idegeskedést olyan dologról, ami még be sem következett vezesse le egy kis sporttal.... kb mindenki jobban jár...

Ámen! :)

Élő ügyfélszolgálat