Aki évi 15% feletti hozamot ígér, az hazudik, ilyen egyszerű. Akármit mond, akármit garantál, akármire hivatkozik.
Sajnálom aki bukott rajta. :( Tényleg túl szép volt, hogy igaz legyen. Én nagyon sokáig vaciláltam rajta, hogy tegyek e bele pénzt. Szerencsére a szponzorom nagyon jó arc volt és ő nagyon hangoztatta, hogy tényleg csak annyit tegyek bele amennyit nem fáj elveszíteni.
úgy látom a #290 post nem volt nagy tévedés :(
csak kíváncsiságból: személyit meg ilyeneket kértek a juzerektől ennél a cégnél?
úgy látom a #290 post nem volt nagy tévedés :(
csak kíváncsiságból: személyit meg ilyeneket kértek a juzerektől ennél a cégnél?
ez hogy tortenhetett meg.?jol bebuktunk egy nap alatt
Ha valaki lemaradt volna a Quantum történetről: sajnos a dolog megbukott, az alpha számlán 43%, a betha számlán 75% körüli veszteségek realizálódtak hétfőn. A teljes sztori nagyon hosszú lenne, röviden: a vállalt tőkevédelmi szintet jóval meghaladó nyitott kötések futottak a háttérben. Hétfőn a forex bróker komoly átállítást hajtott végre a rendszerén, mely során az összes nyitott pozíciót azonnal lezárta. A bróker és a kereskedő szoftverek üzemeltetője azóta egymásra mutogat.
Szegényebbek lettünk egy Disney mesével (meg némi pénzzel) és gazdagabbak tapasztalattal. Mivel érintett voltam én is, ha valakinek kérdése van a fentieken túl, legjobb tudomásom szerint válaszolok. Remélhetőleg ez közelebb visz hozzá, hogy a jövőben elkerülhessük a hasonló csapdákat.
Az "én megmondtam" jellegű kommenteket azért lehetőleg mellőzzük :)
ez hihetetlen es erre van magyarazat?te kikerted mar a megmaradt lovedat?
Aki évi 15% feletti hozamot ígér, az hazudik, ilyen egyszerű. Akármit mond, akármit garantál, akármire hivatkozik.
ez hihetetlen es erre van magyarazat?te kikerted mar a megmaradt lovedat?
Ez az élet.
Néha bukó, de jól kell csinálni, és főleg okosan, akkor több lesz a nyerő..
Magyarázat nagyjából annyi, hogy az üzemeltető nem zárta a kereskedést a beígért tőkevédelemnél. Mivel a nyitott kötéseket nem láttuk (erről volt szó már korábban) nem tudtuk naprakészen, mekkora része forog épp kockán a tőkénknek. Most magyarázkodnak, hogy a lezáratlan, mínuszban lévő kötés még nem számít veszteségnek (de igen) és a brókert hibáztatják, amiért önkényesen lezárta az összes kereskedést, ezzel befolyásolva a stratégiát (ez sem volt túl szép move és nem is értesítették előre az ügyfeleket). Persze állítólag az üzemeltető már korábban tudta, hogy mi készül és ő sem igyekezett informálni a népet, sőt, amikor egy fórumon felmerült "pletykaként", hogy sok lezáratlan pozíció fut a háttérben, határozottan tagadták és perrel fenyegetőztek hitelrontás miatt.
A konklúzió számomra, hogy egy befektetésnél a kontroll számít legtöbbet. Ha nincs kontroll a befektetésed felett, mások ígéretein (mindegy, hogy szóbeli vagy írásbeli) múlik a sikered.
Ha már szóba került a magamnak levont tanulság, annyit még hozzátennék, hogy mivel elég régóta ment a számlám, az eredeti tőkém nem sérült, csak hozamot buktam. Viszont több ismerősömnek is jóhiszeműen ajánlottam ezt a kezelt számlát és így néhányan jelentős veszteséget könyvelhetnek most el, ami sokkal rosszabb érzés, mint a saját pénzem elvesztése. Bár úgy gondolom, a kockázatokról mindenkit felvilágosítottam (azt azért nem gondoltam, hogy az írásba foglalt tőkevédelem alá fog menni a veszteség), csak remélni tudom, hogy mindenki csak akkora összeget fektetett be, aminek a hiánya nem okoz változást a mindennapjaikban.