Póker Fórum Archívum > Tőzsde > póker -> tőzsde.

mikki86
Válasz zoltanh kommentjére
2012. ápr. 5. 9:30

Aki évi 15% feletti hozamot ígér, az hazudik, ilyen egyszerű. Akármit mond, akármit garantál, akármire hivatkozik.

Mabohai
Válasz zoltanh kommentjére
2012. ápr. 5. 9:38

Sajnálom aki bukott rajta. :( Tényleg túl szép volt, hogy igaz legyen. Én nagyon sokáig vaciláltam rajta, hogy tegyek e bele pénzt. Szerencsére a szponzorom nagyon jó arc volt és ő nagyon hangoztatta, hogy tényleg csak annyit tegyek bele amennyit nem fáj elveszíteni.

Igen, én is így próbáltam átadni az infot, bár azt nem hittem, hogy az írásban megígért tőkevédelem szintje alá fognak menni. Így is elég rossz érzés most azoknak segíteni a maradék kikérésében, akiknek én ajánlottam a dolgot.

titcar
Válasz Mabohai kommentjére
2012. ápr. 5. 20:22

úgy látom a #290 post nem volt nagy tévedés :(

csak kíváncsiságból: személyit meg ilyeneket kértek a juzerektől ennél a cégnél?

Mabohai
Válasz titcar kommentjére
2012. ápr. 5. 21:26

úgy látom a #290 post nem volt nagy tévedés :(

csak kíváncsiságból: személyit meg ilyeneket kértek a juzerektől ennél a cégnél?

Regisztrációnál igen, ugyanúgy, mint pókertermeknél scan és küldés e-mailben.

Atomagi
2012. ápr. 6. 6:15

ez hogy tortenhetett meg.?jol bebuktunk egy nap alatt

Ha valaki lemaradt volna a Quantum történetről: sajnos a dolog megbukott, az alpha számlán 43%, a betha számlán 75% körüli veszteségek realizálódtak hétfőn. A teljes sztori nagyon hosszú lenne, röviden: a vállalt tőkevédelmi szintet jóval meghaladó nyitott kötések futottak a háttérben. Hétfőn a forex bróker komoly átállítást hajtott végre a rendszerén, mely során az összes nyitott pozíciót azonnal lezárta. A bróker és a kereskedő szoftverek üzemeltetője azóta egymásra mutogat.

Szegényebbek lettünk egy Disney mesével (meg némi pénzzel) és gazdagabbak tapasztalattal. Mivel érintett voltam én is, ha valakinek kérdése van a fentieken túl, legjobb tudomásom szerint válaszolok. Remélhetőleg ez közelebb visz hozzá, hogy a jövőben elkerülhessük a hasonló csapdákat.

Az "én megmondtam" jellegű kommenteket azért lehetőleg mellőzzük :)

ez hihetetlen es erre van magyarazat?te kikerted mar a megmaradt lovedat?

mrj
Válasz Atomagi kommentjére
2012. ápr. 6. 8:01

én már kikértem és 24 óra múlva megkaptam ami maradt a számlán.

Marad a B terv, dolgozni kell, megszivtuk:)

Boletus
Válasz mikki86 kommentjére
2012. ápr. 6. 9:23

Aki évi 15% feletti hozamot ígér, az hazudik, ilyen egyszerű. Akármit mond, akármit garantál, akármire hivatkozik.

Egyetértek vele, de azért Soros bácsi cca. 25%-os átlagos éves hozamot produkált negyven évig. Mondjuk ő inkább a kivétel.

Mabohai
Válasz Atomagi kommentjére
2012. ápr. 6. 10:09

Magyarázat nagyjából annyi, hogy az üzemeltető nem zárta a kereskedést a beígért tőkevédelemnél. Mivel a nyitott kötéseket nem láttuk (erről volt szó már korábban) nem tudtuk naprakészen, mekkora része forog épp kockán a tőkénknek. Most magyarázkodnak, hogy a lezáratlan, mínuszban lévő kötés még nem számít veszteségnek (de igen) és a brókert hibáztatják, amiért önkényesen lezárta az összes kereskedést, ezzel befolyásolva a stratégiát (ez sem volt túl szép move és nem is értesítették előre az ügyfeleket). Persze állítólag az üzemeltető már korábban tudta, hogy mi készül és ő sem igyekezett informálni a népet, sőt, amikor egy fórumon felmerült "pletykaként", hogy sok lezáratlan pozíció fut a háttérben, határozottan tagadták és perrel fenyegetőztek hitelrontás miatt.

A konklúzió számomra, hogy egy befektetésnél a kontroll számít legtöbbet. Ha nincs kontroll a befektetésed felett, mások ígéretein (mindegy, hogy szóbeli vagy írásbeli) múlik a sikered.

Ha már szóba került a magamnak levont tanulság, annyit még hozzátennék, hogy mivel elég régóta ment a számlám, az eredeti tőkém nem sérült, csak hozamot buktam. Viszont több ismerősömnek is jóhiszeműen ajánlottam ezt a kezelt számlát és így néhányan jelentős veszteséget könyvelhetnek most el, ami sokkal rosszabb érzés, mint a saját pénzem elvesztése. Bár úgy gondolom, a kockázatokról mindenkit felvilágosítottam (azt azért nem gondoltam, hogy az írásba foglalt tőkevédelem alá fog menni a veszteség), csak remélni tudom, hogy mindenki csak akkora összeget fektetett be, aminek a hiánya nem okoz változást a mindennapjaikban.

Hz
Válasz Boletus kommentjére
2012. ápr. 6. 10:09

Ez az élet.
Néha bukó, de jól kell csinálni, és főleg okosan, akkor több lesz a nyerő..

Hz
2012. ápr. 6. 10:20

Magyarázat nagyjából annyi, hogy az üzemeltető nem zárta a kereskedést a beígért tőkevédelemnél. Mivel a nyitott kötéseket nem láttuk (erről volt szó már korábban) nem tudtuk naprakészen, mekkora része forog épp kockán a tőkénknek. Most magyarázkodnak, hogy a lezáratlan, mínuszban lévő kötés még nem számít veszteségnek (de igen) és a brókert hibáztatják, amiért önkényesen lezárta az összes kereskedést, ezzel befolyásolva a stratégiát (ez sem volt túl szép move és nem is értesítették előre az ügyfeleket). Persze állítólag az üzemeltető már korábban tudta, hogy mi készül és ő sem igyekezett informálni a népet, sőt, amikor egy fórumon felmerült "pletykaként", hogy sok lezáratlan pozíció fut a háttérben, határozottan tagadták és perrel fenyegetőztek hitelrontás miatt.

A konklúzió számomra, hogy egy befektetésnél a kontroll számít legtöbbet. Ha nincs kontroll a befektetésed felett, mások ígéretein (mindegy, hogy szóbeli vagy írásbeli) múlik a sikered.

Ha már szóba került a magamnak levont tanulság, annyit még hozzátennék, hogy mivel elég régóta ment a számlám, az eredeti tőkém nem sérült, csak hozamot buktam. Viszont több ismerősömnek is jóhiszeműen ajánlottam ezt a kezelt számlát és így néhányan jelentős veszteséget könyvelhetnek most el, ami sokkal rosszabb érzés, mint a saját pénzem elvesztése. Bár úgy gondolom, a kockázatokról mindenkit felvilágosítottam (azt azért nem gondoltam, hogy az írásba foglalt tőkevédelem alá fog menni a veszteség), csak remélni tudom, hogy mindenki csak akkora összeget fektetett be, aminek a hiánya nem okoz változást a mindennapjaikban.

Kicsit gyanús azért a dolog, mármint nem akarok senkit támadni, főleg ismeretlenül, de én még a szándékosságot sem tartom elképzelhetetlennek.

Vasárnapi (márc. vége) elszámolásomban pl. olyan nyitott dátumú, és minuszos pozíciók szerepeltek, amikor még meg sem nyitottam a számlámat.
Persze lehet véletlen, technikai hiba is, de azóta sem jött olyan, hogy akkor x-y pozi miatt van z $ bukó.
Mondjuk a lényegen nem változtatna, de ha eddig is küldtek valamiféle kimutatást akkor most miért nem?
Ennyire le vannak szarva az eddig jól tejelő ügyfelek?
Vagy kamu az egész az elejétől, és valakik viszonylag jól jártak a dologgal?

Élő ügyfélszolgálat