Póker Fórum Archívum > Tőzsde > póker -> tőzsde.

Shaikon
Válasz Hz kommentjére
2012. ápr. 6. 11:21

Vagy kamu az egész az elejétől, és valakik viszonylag jól jártak a dologgal?

Erről 1 magyar zenekar jut az eszembe : Piramis.

Részvétem mindenkinek aki bukott ,szerencsémre elpöcsöltem a dolgot.

titcar
Válasz Mabohai kommentjére
2012. ápr. 6. 12:17

Magyarázat nagyjából annyi, hogy az üzemeltető nem zárta a kereskedést a beígért tőkevédelemnél. Mivel a nyitott kötéseket nem láttuk (erről volt szó már korábban) nem tudtuk naprakészen, mekkora része forog épp kockán a tőkénknek. Most magyarázkodnak, hogy a lezáratlan, mínuszban lévő kötés még nem számít veszteségnek (de igen) és a brókert hibáztatják, amiért önkényesen lezárta az összes kereskedést, ezzel befolyásolva a stratégiát (ez sem volt túl szép move és nem is értesítették előre az ügyfeleket). Persze állítólag az üzemeltető már korábban tudta, hogy mi készül és ő sem igyekezett informálni a népet, sőt, amikor egy fórumon felmerült "pletykaként", hogy sok lezáratlan pozíció fut a háttérben, határozottan tagadták és perrel fenyegetőztek hitelrontás miatt.

nem akarok azzal jönni, hogy megmondtam, de a nagyon gyanús rész az volt, hogy ilyen 99% a pluszos kötések aránya, ez önmagában iszonyat nagy kockázatot feltételez. vagy full kamu adatokat küldtek a népnek alapból, vagy nem zárták le a minuszokat időben. hogy ez utóbbi technikailag úgy néz ki, hogy nyitvahagyják a pozit, vagy higítják (növelik a poz méretét az új árfolyamon), az lényegében mindegy.

mindenesetre akik csinálták biztosan nagyot kaszáltak, gondolom millió € tétel volt náluk, aminek a havi pár%a elég szép summa.

Mabohai
Válasz Hz kommentjére
2012. ápr. 6. 12:55

Kicsit gyanús azért a dolog, mármint nem akarok senkit támadni, főleg ismeretlenül, de én még a szándékosságot sem tartom elképzelhetetlennek.

Vasárnapi (márc. vége) elszámolásomban pl. olyan nyitott dátumú, és minuszos pozíciók szerepeltek, amikor még meg sem nyitottam a számlámat.
Persze lehet véletlen, technikai hiba is, de azóta sem jött olyan, hogy akkor x-y pozi miatt van z $ bukó.
Mondjuk a lényegen nem változtatna, de ha eddig is küldtek valamiféle kimutatást akkor most miért nem?
Ennyire le vannak szarva az eddig jól tejelő ügyfelek?
Vagy kamu az egész az elejétől, és valakik viszonylag jól jártak a dologgal?

A vasárnapi elszámolás hibás volt, de az első állításod attól még megállhatja a helyét. 75%-os drawdownt azért nehéz megmagyarázni :)

Mabohai
Válasz titcar kommentjére
2012. ápr. 6. 12:56

nem akarok azzal jönni, hogy megmondtam, de a nagyon gyanús rész az volt, hogy ilyen 99% a pluszos kötések aránya, ez önmagában iszonyat nagy kockázatot feltételez. vagy full kamu adatokat küldtek a népnek alapból, vagy nem zárták le a minuszokat időben. hogy ez utóbbi technikailag úgy néz ki, hogy nyitvahagyják a pozit, vagy higítják (növelik a poz méretét az új árfolyamon), az lényegében mindegy.

mindenesetre akik csinálták biztosan nagyot kaszáltak, gondolom millió € tétel volt náluk, aminek a havi pár%a elég szép summa.

Igen, emlékszem, hogy írtad korábban, hogy mik a veszélyek, igazad lett. A jutalékon meg obv kaszáltak eleje óta.

Katzorka
2012. ápr. 6. 13:05

Én is figyelemmel kísértem ezt az átállás dolgot, ekkora veszteségre nem számítottam... Még mielőtt megtörtént volna az átállás a tadawul küldött egy jelentést, és ott kb 20-25% volt nyitott kötésben..
Egyébként a hírlevelükben ezt írják:
"A dokumentum félrérthetetlenül „veszteségről“ ír. A „floating/drawdown“ nem veszteség, hanem a nyitott pozíciók összessége, mely egy pillanatnyi állapotot tükröz. A szoftverek nem minden pozíciót zárnak le rövid időn belül, hanem azokat nyitva tartva, várnak a magasabb hozamot eredményező pozitív lezárás lehetőségére, azaz profitot a nyitott pozíciókból tudnak realizálni. Amennyiben nem a szoftverek piaci tevékenysége azaz a mínuszos kötések szoftver által történő lezárása okozza a tőkevesztést, hanem a forex broker szolgáltató egyoldalú lépése és tevékenysége, az írásban adott tőkevédelmet a szoftver nem tudja érvényesíteni."

Most azt hiszik ennyivel tényleg el van intézve, hogy nem tartották a beígért tőkevédelmet? Jogi útra kéne terelni a dolgot a szarháziak ellen.
Nekem minimum összeggel volt alpha számlám kb 3-4 hónapja, de még így is idegesít... El sem tudom képzelni hogy akinek komolyabb összeggel bent volt több robotban is az hogy éli meg.

mikki86
Válasz Katzorka kommentjére
2012. ápr. 6. 13:41

A tranzakciók nagy része meg sem történt, abszolút életidegen grafikonokat láttam midnenkitől, egyszerűen egy kamu piramisjáték volt az egész.

99% pluszos kötés, persze...

Gondoljatok úgy az évi 15% hozamra, mint a pókerben egy 10bb/100-as winratere. Ha valaki azt mondja, hogy ő 160bb/100-at hoz, akkor kiröhögitek. Ugyanígy kell tenni azzal is, aki meg havi 10%-ot ígér.

oTBo
Válasz mikki86 kommentjére
2012. ápr. 6. 13:43

A másik fórumba is írtam a témáról, ezt most bemásolom!

Sziasztok!

Olvastam párszor ezt a topikot, és eddig csak azért nem akartam hozzászólni, mert sosem szerettem szidalmazni. Most azonban itt az idő, hogy picit több infóval szolgáljak ezekről az úgynevezett "kezelt számlákról".

Röviden is összefoglalhatom: a világ egyik legnagyobb és leg..cibb kész átverése. Mit is ígérnek? Hogy egy szoftver az előre beállított paraméterek alapján majd elkereskedik a számlánkon, és a tőke 70%-a megmarad, valamint 40% jutalékot kapnak a profitból.
A végéről kezdeném: ha valaki havi 40% jutalékot kér a profitból a devizapiacon, az alapesetben egy rohadt svindler, mert nem lehet devizakereskedésben rövid távra tervezni. Magyarul mi történik, ha havi 40% kifizetése után két hónap veszteséget érünk el? Számára semmi, hiszen teljesen kockázatmentesen keres pénzt, mi viszont viseljük a kockázatot. Aki valaha betévedt már a devizapiacra, az világosan tudja, hogy nemhogy nem lehet hozamot garantálni, de egy korrekt szolgáltató azonnal közli veled: a devizapiacon a teljes befektetett pénzedet elveszítheted, ezek után is akarod? Döntsd el Te!
Ezek a cégek arra szakosodtak, hogy összeraknak paint-ben, vagy valamilyen más képszerkesztőben egy kreált kimutatást, bazi jó és biztonságosnak tűnő feltételeket garantálnak, majd egy igen komoly sales csapat elkezdi eladni a terméket. Olyan jóhiszemű, de tapasztalatlan embereknek, akik nem ismerik a devizapiacot, tehát az átverésbe sem láthatnak bele.
Amikor a pénzt befizeted, egyet ígérnek: ha rosszul megy a dolog, akkor a pénz 70%-át visszafizetik. Nos, ilyet én is ígérek bárkinek, főleg, ha nem is láthatsz bele, hogy mi történik, csak minden nap kapsz egy valamilyen kimutatást, amin látod, hogy ma kerestél 3 usd-ot. Az elején még bizalmatlan is vagy kicsit, de egy hónap után azt látod az általuk küldött fecniken, hogy 22 napból 20 napig kerestél 2 usd-ot átlagban, 2 napon pedig veszítettél 0,5-öt. Ez igazán meggyőző, így szólsz a haveroknak a családnak, sőt: ha új belépőt viszel a cégnek, még kereshetsz is belőle egy kis pluszt. Beindul a kapzsiságra épített MLM rendszer, és a pénz csak úgy dől a szolgáltatóhoz.Mindenki örül, boldog, de főleg a pénz kezelője, hiszen lassan összegyűlt a számláján 20-30 MILLIÓ (nem rosszul írtam) usd.
Ő pedig küldözgeti a fecniket, hogy most bizony megint jól megy a dolog, és a régi ügyfelek visznek még egy kis pénzt nekik, hiszen ha eddig havi x dollárt csináltak a tőkémből, akkor ha 3x tőkém lesz, akkor háromszor többet keresek majd.
Mint minden MLM rendszerben itt is jól járnak-járhatnak az első belépők, hiszen a rendszer szándékos összeomlasztásáig, ők még keresnek is, sőt akár ki is veszik a pénzt. Viszont az újak már egyre nagyobb kockázatot vállalnak, hiszen a rendszert előbb-utóbb úgyis beborítja a kezelő.
Hát má mé bórítaná be?, - kérdi Pistike. Azért mert az egész egy virtuális alapon és gyártott fecniken alapuló rendszer, ahol a szolgáltató egyszercsak azt közli velünk, hogy a tegnapi napon olyan nem várt és ritka devizapiaci esemény következett be, ami miatt a számlák 25-70% között veszítettek az értékükből. " Tisztelt Ügyfelünk! Nagyon sajnáljuk ami történt, de tartjuk magunkat a megállapodáshoz, és a tőkéje 70%-át visszafizetjük! Köszönettel: Zsíros Brifkó, "befektetési" átverő!"

Szimpla matek: Befolyt a világ minden tájáról 50 millió usd, a 30%-a ZS.B. átverőjénél marad, hiszen a pénz sosem volt a devizapiacon, csak egy számlán. Egy-két év alatt kockázatmentesen keresett rajtunk 15.000.000 usd-ot. Köszöni szépen, mi rágjuk a körmünket, mert buktunk némi pénzt, de hát azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ezt úgyis tudtuk, és bizony mennyire jól ment, és ha a FED kedden nem úgy nyilatkozik, akkor még mindig jó lenne, de .....és folyamatosan mondjuk az érveinket, és ezzel magunkat is védve gyakorlatilag ZS.B-t is megvédjük, Nem megyünk perre, nem szitkozódunk. Elfogadjuk.

Folyt.köv., aki több belsős információt is szeretne, küldjön pm-et.

Hz
2012. ápr. 6. 13:44

A vasárnapi elszámolás hibás volt, de az első állításod attól még megállhatja a helyét. 75%-os drawdownt azért nehéz megmagyarázni :)

Mondjuk tartom magam ahhoz hogy kiváncsi lennék mikori kötésekből ered a minusz, mert ugye akkor a napi/havi kimutatások sem stimmeltek, és ennek alapján a havi jutalék elszámolások sem.
Ennek kapcsán meg visszakanyarodhatunk a "kreatív" könyvelés témához.

Hz
Válasz oTBo kommentjére
2012. ápr. 6. 13:51

A másik fórumba is írtam a témáról, ezt most bemásolom!

" Tisztelt Ügyfelünk! Nagyon sajnáljuk ami történt, de tartjuk magunkat a megállapodáshoz, és a tőkéje 70%-át visszafizetjük! Köszönettel: Zsíros Brifkó, "befektetési" átverő!"

Folyt.köv., aki több belsős információt is szeretne, küldjön pm-et.

70%?
Jó lenne ha csak 30% lenne a minusz.

nando42
Válasz nando42 kommentjére
2012. ápr. 6. 13:57

ebben én valahogy nem tudok hinni az évi 60% profit, ilyen nincs. :D Soros György, akit azért méltán tartanak az egyik legjobb befektetőnek (s ő is elsősorban devizapiacon bűvészkedett) évi 20% környékén hozott 30-40 év után, mindenki más (cöcö) ez alatt volt - jóval.

Mi a fene, tényleg nincsenek csodák?

Élő ügyfélszolgálat