A statokat azért raktam be, hogy ezekkel a paraméterekkel játszottam. Az nem merült fel bennem, hogy 1-2K hand alatt foglalkozzak vele mennyit nyertem. A statokról mi a véleményed egyébként, jó irányba mozdultak?
igen, bár ahogy TV-n is mondtam neked, sztem jobb lenne a fokozatosság. Először olyan 22-24 es vpip-et elérni, és ha az 10-20K alatt jól megy, csak akkor nyitnék 26-27ig.
pozitív hogy az AF és az AGG is jelentősen fölment, talán picit fölé is az optimálisnak (2.7-3.8 és 32-40%).
Kocka és Mrj!
Kösz a kimerítő válaszokat, nagyon korrektül leírtatok mindent. Felvillant a villanykörte a fejem mellett. Ki is fogom próbálni, mondjuk eleinte az esetek 50%-ában.
Gondolom amikor mondjuk gapped sc-vel mész be és reppeled a nagy lapot, azt nyilván nem a fish ellen teszed, hiszen ő fel sem fogja mit adsz elő.
Én szoktam light 3betelni a regeket :D , főleg ha tudom h 4+ asztalon játszanak. Ezért is kérdeztem hogy nem-e játszanak vissza rád.
Azt is észre vettem, hogy rengeteg reg úszik egy kört és csak turnön dob a 2nd barrelre. WTF, ez itt nl10??
még1x ty a korrekt válaszért!
Kocka és Mrj!
Kösz a kimerítő válaszokat, nagyon korrektül leírtatok mindent. Felvillant a villanykörte a fejem mellett. Ki is fogom próbálni, mondjuk eleinte az esetek 50%-ában.
Gondolom amikor mondjuk gapped sc-vel mész be és reppeled a nagy lapot, azt nyilván nem a fish ellen teszed, hiszen ő fel sem fogja mit adsz elő.
Én szoktam light 3betelni a regeket :D , főleg ha tudom h 4+ asztalon játszanak. Ezért is kérdeztem hogy nem-e játszanak vissza rád.
Azt is észre vettem, hogy rengeteg reg úszik egy kört és csak turnön dob a 2nd barrelre. WTF, ez itt nl10??
még1x ty a korrekt válaszért!
Nos íme akkor az első 5 hand. Majd így ötösével teszem be őket, hogy kezelhetőbb legyen. Ezeket a szombati session-ben játszottam. Az első kb. 15 hand lesz, ahol buktam, utána jönnek majd azok, ahol nyertem.
1. KK draw heavy board
ellenfél: 22/15/3.77 (60)
Ez jól elcsesztem szerintem, mivel egy turn raise után egy overpár általában ízi fold.
Ugye jól gondolom, hogy csak FD-vel nem így játszana? A set kizárt, mivel a turn-t nem check-elhette volna el a sok draw miatt, szóval szinte biztos a JT a turn c/r után?
2. AQs flop FD
Ezt azért tettem be, hogy ha nut FD + 2 over-t flopolok, akkorjó-e így mindent bepakolni? A flop min 3bet-ből mondjuk kiderült, hogy nagyon erős lapja van, így megkérdőjelezhető, hogy volt-e egyáltalán FE, amikor push-oltam. FE nélkül pedig ugye ez -EV.
3. 55 flopolt set, c/r
(az hiszen ez volt a jubileumi, 10. olyan set, amivel buktam februárban :D )
ellenfél: 14/13/4.00 (69)
Preflop kellet volna-e a 3bet, mivel csak 3-an voltunk?
Jó-e ilyen preflop előzmények után, hogy a flopolt set-et c/r-re játszottam, mivel nem én voltam a preflop agresszor, vagy bele kellett volna donkolni?
4. JJ set
ellenfél: 83/27/1.08 (18)
Preflop azért emeltem ekkorát, mert így volt némi esély, hogy csak 1 call-t kapjak, ami össze is jött. Persze a fish nem átallott KT-o-val callolni. Hihetetlen milyen asztal volt. Azon persze meg sem lepődtem,
hogy megint buktam egy beülőt set-tel, itt a 10.-en túl már nem számoltam :D
Jó volt-e így a line-om?
5. QTs, drill MP-ben UTG ellen
ellenfél: 16/14/8.00 (529), cbet: 100%, fold to cbet: 100% :)
Ezt igazából preflop csesztem el, de nagyon (ennek ellenére beraktam ezt is, hogy lássátok, mekkora fish vagyok :) ), mivel az UTG-t (pláne ilyen nit-et) csak alacsony alacsony SC-kel szabad callolni, különben pont így járok.
Amikor a turn raise-t callolta, akkor már tudtam, hogy AQ van nála, így riveren nem is erősködtem, nem tudtam volna dobatni. Szerencsére megijesztette a 3. szín riverre, így megúsztam enyyivel, mert nem valószínű, hogy el tudtam volna engedni, ha betolja, hiába láttam nála az AQ-t.
1. el lehet dobni
2. jól érzed, ez nuts, vagy hülyénkél KK/AA, nincs fe allinre sztem ilyenkor, de megvan az odd a callra IP és ha leesik kifizet.
3 a donk szar. sima c/r, de én általában dobom PF, főleg jó játékos ellen, az alacsony párokat. Néha lehet 3bet pf.
4 tetszik az overbet PF. passziv fish ellen inkább csekkelném a flopot. turnön már nyilván betesszük
5 nit utg ellen észnél kell lenni, dobásra hajlanék inkább PF mindenféle boradway lappal, főleg mpről mert még callolhatnak meg 3betelhetnek mögöttem.
ha calloltam pre, postflop ugyanígy játszom.
Köszi a válaszokat!
Íme a következő 5 kérdéses hand, szintén a szombati session-ből:
6. AQo
ellenfél: 32/21/1.33 (177)
Játék közben a rivert azért beteltem, mert busted FD-t gondoltam leginkába a range-eként, utólag viszont úgy látom, hogy az enyémnél jobb lapot nem tudok dobantni, mert minden kézbepárral le fog callolni, ha már a turn bet-et callolta.
Most azt mondanám, hogy a second és third barrel csak akkor lett volna jogos, ha magas lap (J+) érkezik.
7. QTs top pár monoton board
ellenfél: 78/29/2.42 (43), a range-e kb. any2 lehet, a flop cbet után érdemes-e feladni, vagy jó a second barrel? A river callnál 4-ből 1-szer kell nyerni, hogy 0-ás legyen, jogos a call?
8. A7s button, nut FD flop
ellenfél: 83/28/1.07 (18)
note: AA-val trükközi, slowlay-el
Preflop eléggé megkérdőjelezhető, hogy calloltam fél stack-es MP minraise-ét, de elég jó odds-ot kaptam. Az SB squeeze és UTG call után ismét túl jó volt az odds, hogy IP dobjam.
Flopon jó volt-e a raise? Ilyenkor turn-ön jobb elfogadni a szabadlapot és checkback, vagy jó így, hogy építem tovább a pot-ot? Miután a turnt callolta, nem láttam, hogy bármilyen nálam jobb lapot dobatni tudnék a blank river után. Lehetett volna dobatni egy river push-sal?
9. KQs river top pár
ellenfél: 63/28/3.78 (188), az ellenfél egy maniac volt, aki sok hajmeresztő move-ot csinált már előtte, pl. second párral allin ment riveren. Így belefér-e ez a call riveren, illetve jó volt-e a turn call? A turnt azért calloltam, mert
elég deep-ek voltunk, és ha leesik a flush, jó eséllyel áttolt volna vagy fél beülőt.
10. ATs, 3 utcás blöff
ellenfél: 19/13/2.00 (834), a river betet elcsesztem, mert 2,7 helyett véletlenül 1,7-et ütöttem be, és későn vettem észre. Gondolom ez teljesen standard, hogy betelni kell a rivert a J miatt, hogy pont az ilyen közepes kézbe párokat eldobassam, ami leginkább a range-e lesz ez után a line után? Mekkora lenne az ideális river bet? Elég lett volna a 2,7, hogy azért
ne kerüljön túl sokba, vagy inkább úgy 3-3,2 körül lenne jó?
Az utolsó 4 hand a szombatról:
11. AJo drav heavy, drill
ellenfél: 26/23/1.00 (135), a flop c/r után FD-re gondoltam leginkább, ezért calloltam, illetve pozícióban voltam egy backdoor flush + luxor + second pár, mindezt 140bb deep-en. a turn check egyértelmű volt, mivel gondoltam,
hogy épp leesett neki a flush, nálam viszon már nut FD + drill, inkább elfogadtam a szabad lapot, bár ez lehet, hogy hügyeség, mert még kész sor ellen is 48% esélyem volt nyerni, lehet, hogy jobb lett volna a push, hátha eldobja
12. 99 3bet call 170bb deep, monoton flop
ellenfél: 22/20/3.00 (216), a 3bet után még épp határeset, de megvolt az implied odds a call-hoz. Jó volt-e a bet flop-on? Gondolom a dobás utána egyértelmű ilyen deep-en?
13. KK pf 3bet, A-magas flop
ellenfél: 39/17/1.25 (18), preflop azért 3bet-eltem csak ekkorát, mert csak fél stack-je volt mindkettőnek. A flop visszaemelést vajon +EV-e call-olni? Elég gyakran lesz-e nála csak draw ahhoz, hogy megérje a call? Ez a 18 hand nem túl nagy minta róla.
14. 22 két ellenfél ellen OOP
ellenfél: 46/5/0.93 (56), 25bb deep-en rá kell így borítani az asztalt, vagy preflop fold? igazából preflop a dead money-t akartam megnyerni, a 2 preflop call után meg gyakorlatilag a nagyvak ellen játszani, miután a nagyvak dobott, a 25bb-s ellenfél ellen már comitted voltam, így jobbnak láttam turn-ön allin tenni, hátha eldobja, de hát szerencsétlen elég fogalmatlan játékos volt :)
6 AQo
Szerintem ez sima ch/fold turnon. Elég rossz turn kártya jött barelre, és nl10en nem oop semmivel kell sokat nyerni. Én valszeg Jt sem bluffoltem volna itt.
7 QTs
Itt is check turn, riveren jó a call
8 A7s
Szerintem egy ilyen idióta ellen és ilyen kis bet ellen inkább callolnék floppon aztán meglátjuk turnon. Valószinűleg ha esik a flush, akkor is elég szépre tudod hizlalni még a potot ellene.
Egy normális bet ellen jobban hajlanék a reraisre talán.
9 KQs
Jó a turn call, meg ha tényleg fish, akkor a river call is. Floppon miért nem cbeteltél?
10 ATs
Hát igen, itt a riveren nagyobb kellett volna, ha ezt a 3 utcás bluffot választottad. Szerintem kell a 3.2 vagy még több is akár.
Összességében szerintem nem kell ennyi bluff nl10en, viszont a valuebeteknek nagyobbnak kellene lennie. Floppon meg turnon is inkább ilyen 3/4+ potokat betelnék, a 2/3, fél pot helyett.
9 KQs
Jó a turn call, meg ha tényleg fish, akkor a river call is. Floppon miért nem cbeteltél?
Összességében szerintem nem kell ennyi bluff nl10en, viszont a valuebeteknek nagyobbnak kellene lennie. Floppon meg turnon is inkább ilyen 3/4+ potokat betelnék, a 2/3, fél pot helyett.