Póker Fórum Archívum > Új tagok bemutatkozása > Littlemage céljai, fejlődése, s ezek nyomon követése

Vika
Válasz Vika kommentjére
2008. jan. 15. 15:56

Már persze azt, hogy flopon emelj kisebbet vagy esetleg passzolj egyet nem a konkrét AT-s partira értettem, hanem nagy általánosságban a cbetekre olyan helyzetekben, amikor közel sem talált el a flop.

wilddrew
Válasz Vika kommentjére
2008. jan. 15. 16:01

Vika: Sok igazság van abban amit írsz. Nem szabad magyar micro stakes játékosnak sosem elfelejtenie, hogy amíg ő esetleg a megélhetésért küzd az asztalon, addig a német, francia, angol, usa játékos szórakozásból és számára az 5-10$ semmi, egy hamburger, amiből megeszik gond nélkül többet is egy nap a zsebpénzéből... Usák kisgyerek látja Phil Ivey-t meg a többi nagy játékost, hogy milyen lapokkal tud nyerni, és elkezdi csinálni a stílust, akár gondolkodás nélkül is, és ha elbukja az 5 dolcsit, van még 495 dolcsi a számlán simán... Te meg tilten vagy, hogy milyen fossal tudott lemákolni...

Littlemage
Válasz wilddrew kommentjére
2008. jan. 15. 16:14

Szia!

No! :) Régen beszéltünk, maileztünk :) No igen, lehet, hogy ebben is van igazság, amit mondasz(tok). Szinte 100%-os a cbetem, s míg régebben (2-3 hónapja) ez egy nagyon jövedelmező dolognak indult, mostanában inkább csak beleteszem a pénzt másnak a kasszájába.

S merre játszol, milyen asztalon, téten? Hogy megy?

S látom az első hozzászólásod nekem szólt :cool:.

Ui.: általánosságban én is eldobom reraise-re az AT-t. De pl. az előbb írtam egy notes-ot egy archoz, miutan egy monsterrel játszottam vele: "43s-al min. reraise preflop, majd végig nagyokat hív."

Vika
Válasz wilddrew kommentjére
2008. jan. 15. 16:23

Vika: Sok igazság van abban amit írsz. Nem szabad magyar micro stakes játékosnak sosem elfelejtenie, hogy amíg ő esetleg a megélhetésért küzd az asztalon, addig a német, francia, angol, usa játékos szórakozásból és számára az 5-10$ semmi, egy hamburger, amiből megeszik gond nélkül többet is egy nap a zsebpénzéből... Usák kisgyerek látja Phil Ivey-t meg a többi nagy játékost, hogy milyen lapokkal tud nyerni, és elkezdi csinálni a stílust, akár gondolkodás nélkül is, és ha elbukja az 5 dolcsit, van még 495 dolcsi a számlán simán... Te meg tilten vagy, hogy milyen fossal tudott lemákolni...

Ne is mondd! Mostanában 80%-ban amerikai és kanadai "mágusokkal" játszom.
Hát egy "élmény", az tuti. Ha a korábbi sok cbetre és nagyfokú agresszióra épülő játékomat játszanám ellenük is, már szétvertem volna a fél lakást a tiltek miatt. :) Dobatni nem lehet a nagy részükkel flopon, képesek 58s-sel olyan partiba bejönni, ahol bet és 3bet is volt... Félelmetesek. Viszont fizetnek, mint a katonatiszt. ;)
Én úgy látom, hogy a nagy részüknél Gus Hansen lehet a példakép. Csak az ő "idiotizmusukban" nincs rendszer. ;)
Én amúgy már nem haragszom rájuk, bár egy időben rettenetesen idegesítettek. Még mindig jobb, hogy tele van ilyen nyugati hobbijátékosokkal a net, mintha csupa extrafeszes ember tolná microlimiten is pluszosan a játékot. El kell fogadni, hogy ők csak szórakozni akarnak, és ennek megfelelően kell játszani ellenük.

Vika
Válasz Littlemage kommentjére
2008. jan. 15. 17:00

Szia!

No! :) Régen beszéltünk, maileztünk :) No igen, lehet, hogy ebben is van igazság, amit mondasz(tok). Szinte 100%-os a cbetem, s míg régebben (2-3 hónapja) ez egy nagyon jövedelmező dolognak indult, mostanában inkább csak beleteszem a pénzt másnak a kasszájába.

S merre játszol, milyen asztalon, téten? Hogy megy?

S látom az első hozzászólásod nekem szólt :cool:.

Ui.: általánosságban én is eldobom reraise-re az AT-t. De pl. az előbb írtam egy notes-ot egy archoz, miutan egy monsterrel játszottam vele: "43s-al min. reraise preflop, majd végig nagyokat hív."

Mostanában otthagytam a Primat. Egyrészt megharagudtam a BetDirectre, mert egy évnyi játék és megszámlálhatatlanul sok leosztás után sem voltak képesek megadni nekem a kiemelt státuszt, amit Te ugye egy hónap után megkaptál az egyik managerüktől, és így nem voltam jogosult a havi 100 dolláros bónuszukra, plusz átalakult a pontgyűjtés is (ahogy láttam sokkal lassabban gyűltek már a pontok), és így már nem volt annyira vonzó a terem.
Megpróbálkoztam másodszor is a Poker Stars-szal, és tökéletesen átérzem Want2push legutóbbi cikkét, mert nekem a PS pont egy olyan terem, ahol valami megmagyarázhatatlan okból egyszerűen nem megy, ha fejen állok és tangóharmónikázok akkor sem. ;) Nem tudom az okát, mert microlimiten azért ott is rengeteg az idióta, egyszerűen unszimpatikus a terem, nem tetszik a grafika, nem tetszik a kezelőfelület, egyszerűen nem jó érzéssel ülök be. Életemben még egy ilyen terem volt, a Paradise. Azt sem tudom megmagyarázni, egyszerűen nem ment ott sem. Ez a két terem az, ahol negatív a mérlegem, pedig nagyon sok helyen megfordultam a szűk két év alatt.
A Stars mellett játszottam a Poker Royale Online-on. Na ez volt az a terem, ahol először azt hittem, hogy játékpénzes asztalokra kerültem, aztán megnéztem újra és láttam, hogy NL20-on illetve NL50-en ülök bent valódi pénzért. (Itt nincs NL10 6 max.) Mit mondjak, jól sült el a dolog, mert az ajándék 10 dolcsiból jó három hét játékkal csináltam 500-at, de az igazat megvallva kicsit több önfegyelemmel és kicsit mérsékeltebb agresszivitással ez inkább 900 körül kellett volna hogy legyen, mert rengeteg pénzt elszórtam tilten. Volt olyan 1-2 óra, hogy NL20-on több mint 200 dolcsit tapsoltam el. Így utólag már bánom, de befizetés nélkül azért így sem szólhatok egy szót sem. Egyébként korrekt teremről van szó, igaz borzasztóan kevés a játékos, viszont ezek nagy része az NL20-as és NL50-es asztalok mellett tobzódik. Jók a 200 dolláros garantált tornák is a kevés játékos miatt (ezekből naponta több is van), körülbelül 6 próbálkozásból háromszor végeztem fizetős helyen, pedig finoman szólva sem vagyok egy "versenyjátékos", alig indulok tornákon.
Hihetelenül jó a fizetési készsége a teremnek. Nekem 2 vagy három óra alatt tették rá az MB-s számlámra a pénzemet, viszont az ajándék kártyapaklijukat már lassan egy hónapja várom. :)
Mostanában a Poker Nordican játszom. Itt egyelőre szigorúan NL10-en, mert év végén "szokás szerint" megint lőttek a megkeresett pénzemnek. (Jött egy csekk az áramszolgáltatótól, és jött egy másik a gázszolgáltatótól, mindkettőben ott lapult egy csinos kis csekk az éves "túlfogyasztás" miatt, úgyhogy kiszedtem a minimális kártyapénzemen kívül a többi lét, és az albérlettel, a túlfogyasztáson kívüli számlákkal és a túlfogyasztásos számlákkal együtt kifizettem egy erős havi fizetést. Ez év végén mondanom sem kell, hogy a "legjobbkor" jött.)
Nos a teremmel kapcsolatosan vegyesek az érzéseim. Jelentősen alakítanom kellett a játékstílusomon a rengeteg amerikai hobbijátékos miatt, bár eleinte így is repült pár dolog a környezetemben. Azért vegyesek az érzéseim, mert a rakeback ugyan csábító, és a játékosok száma is elfogadható, igaz főleg éjszaka a tengerentúliak miatt, viszont a fizetési készsége a teremnek, illetve a leveleimre való válaszolásuk hajlandósága egészen kritikán aluli. Visara kifizetés egyelőre nincs, a napokban 3 nap után voltak olyan kedvesek, hogy válaszoltak ezirányú kérdésemre, miszerint mikor is lesz kivét Visara. Megnyugtattak, hogy még ebben az évben lesz, addig használjam csak továbbra is az MB-s számlámat. Igen ám, csakhogy egy átlagos kifizetés náluk 4 nap, bármit is írnak a FAQ-ban. Namost 4 nap, mire ráteszik az MB-re a pénzemet, onnan meg jó esetben három munkanap, míg megjön a kártyámra, szóval ennek annyira nem örülök. Ezt a termet sem ismeri legjobb tudomásom szerint a PT, mint ahogy a Poker Royale Online-t sem, igaz egyikben sem hiányzott sem a PT sem pedig GT+, helyettük jegyzeteltem szorgalmasan, ez egyébként is szokásom volt mindig.
Összességében azt kell mondjam, hogy mostanában elfogadhatóan megy, remélem így év elején már nem lesz be nem tervezett jelentős kiadásom, és egy kis pénzt is tudok gyűjteni, hogy végre tartósan is feljebb mehessek, ne csak pár hétre, eseti jelleggel.

Vika
2008. jan. 15. 17:21

"S látom az első hozzászólásod nekem szólt :cool:. "

Ez csak természetes. ;) Végül nem volt dolgom Győrben év végén (tudod, említettem, hogy talán megyek felétek), de valamikor és valahogy összehozunk majd egy jó drinkelést, remélem. ;)

Littlemage
Válasz Vika kommentjére
2008. jan. 20. 21:39

Csessze meg, egy freerollon 26.ként estem ki KK-val AA ellen, 1-10-ig fizetett volna, 10-4 helyig 50 dodo, az első hely 1000 dodó.

hát ez elúszott.

Littlemage
2008. jan. 21. 21:08

Hihi. Beleakadtam egy preflop all-in mindennel játékosba egy asztalon, NL10en 15 dolcsi volt a potátlag. 90 dolcsival szálltam ki az asztalról. Most jöttek a lapok és a papírformák is. Ha "ügyesebb" vagyok, akkor még 2-3 beülőnyit elszedhettem tőle, de rájött, amikor már én is 6 beülővel ültem ott, hogy azért velem "vigyáznia" kell. szóval 2-3 partiban csak simán ch/c -t kellett volna játszanom, amikor mondjuk nálam volt a nut flush. Az utolsó leosztásba se szálltam be, pedig az 46 dolcsis pot volt, s vittem volna QT két párral.

Meg amikor 5-6 beülő volt előttem, már féltettem a pénzemet annyira, hogy a QQ és KK lapokkal is óvatosabban játszottam. Mert hát ugye volt amikor előtte is volt 2-3 beülő. De otthagyott kb 20 BI-t az asztalon. Jó kis running volt :) Ezt kellett volna videóra vennem :D

Littlemage
2008. jan. 26. 21:27

Na... ma kifizettem kb. 4 pokert. 2szer floppolt volt, kétszer meg jött az 1 out...

S rengetegszer lemákoltak 2-3 outokkal, s bár jócskán minuszban zartam, amiket behuztak ellenem, ahhoz képest egész jól tűrtem.

Littlemage
2008. jan. 27. 18:10

Basszus ez ma sem megy jobban. Sikerült 20 percen belül ismét egy floppolt pokerbe beleszaladnom, szerencsére kb 25 BB-vel megúsztam. Nos remélem az imént elfogyasztott rántott husi változtat a helyzeten...

Élő ügyfélszolgálat