Póker Fórum Archívum > Bad beat > Sajnos ennyi volt! Csak nekem nem megy már?

bubucmester
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 1:14

Ha valaki odaáig eljut, akkor pedig nem kérdés, hogy duplán kell ráfeküdnie az elemzésre, fórumozásokra, és költeni coachra rendesen, és idővel biztos a siker. Emiatt furcsa nekem, hogy NL50-nél megálltatok, dehát valószínűleg más is a mentalitás - aki ma oda felér, az tuti rákapcsol és látja, hogy munka+coacchal tényleg nem elérhetetlen a 100, vagy akár a 200. Igazából ez itt a különbség - régen ABC-szerű ló**** játékkal verhettétek az 50-et, ami ma úgy tűnik már 10-re se elég, most pedig küzdened kell. De aki küzd, az látja, hogy tényleg "bármit" ellehet érni, ha akarja. Max. az 50-100 és 100-200 váltások sokkal lassabbak lesznek, mint az 5-10-25-50, de akkor meg pláne nem gond költeni remek NL1000es coachokra.

Ha nem akartok tanulni, nem akartok sokat tenni ezért az egészét akkor tényleg hagyjátok, és pötyögjetek NL5/10-en, de kár azt mondani, hogy lehetetlen. Ezen a fórumon és csomó példa van arra, hogy igenis szorgalom, elemzés, és egyéb tudások fejlesztésével a mai erős 100(+) mezőny is elérhető. Persze van aki 1 év alatt NL5-től NL400-ra felmegy 16/17(?) évesen ( Póker blogok / qwertibie / 2k11 | Online poker, Rakeback, Póker bónusz ) majd hónapokon belül már NL1000-en is játszik. Na, nem ő az átlag, az biztos, de még ez se lehetetlen. Vagy aki 1 év alatt NL100-ra fixen felküzdötte magát: Póker blogok / Tir-X / Évértékelő | Online poker, Rakeback, Póker bónusz és vannak még sokan mások.

Döntsd el, hogy akarod-e vagy sem. Ha nem, akkor ez van, a póker sokat nehezedett az elmúlt 3 évben, játsz hobbiból nl5ön. Ha akarod, akkor meg nézd át újra a videókat, olvass el mindent a fórumról, kezdj el játszani gondolkodva(!) ne csak robotban, posztogass ide és vegyél neked még megfizethtő coachot, akivel rengeteget fejlődszhetsz. Hajrá!

kidelpiero
Válasz bubucmester kommentjére
2013. aug. 29. 3:14

"Mint a többi munka" :D Mi az, hogy többi munka? Csak nem mindegy, hogy építed az utat 10 forintért az utcán, vagy 1 milláért végzel irodai munkát. Ahogy nem mindegy, hogy otthonról, saját idődet beosztva keresel 1 millát, vagy gürizel napi 9 órát (+utazás) nettó 200ért...Ezt így nem lehet összehasonlítani. Ez egyénfüggő, lehet, hogy valakinek nincs nagyon értelmes sulija/motivációja, és átlagkeresetű munkája lesz egész életében, neki megéri már kb. NL25-on is főállásban játszania, vagy akár NL10-en ha nyomja neki, míg pl. egy kocka21-nek még NL100-on sem érte meg, mert jobb lehetőségei voltak az életben...

NL50-en főállásban már nagyon csinos kis keresetet lehet összeszedni, megfelelő rakes/bónuszos okosságokkal.

Arra akartam utalni, hogy a póker könnyű pénzkeresetnek nagyon jó kis dolog VOLT. Ez mára megszűnt, napi több órát elemezve és grindelve lehet, hogy már annyira nem fain . Itt nyilván nem a krémről beszélek ( felső 0.5%) nekik ugyanúgy megéri. A fórumnyitó szemével nézve, de az itteni fiatalok többségét tekintve sem akkora biznisz. Itt főleg azokra a fiatalokra gondolok akikről te is beszélsz, és nincs értelmes sulijuk, mondjuk pont azért mert a pókert választották. Amennyiben ezek a fiatalok 6 éve nem a pókert választják, ennyi energia és idő befektetéssel mostanra akár orvosok is lehetnének 2 idegen nyelvet beszélve.

Nem akarok én ám meddő vitába belemenni, nem is akarok senkit győzködni, csak sok embernél azt érzem elvakultan védi ezt a játékot, annak jelenét és jövőjét, és nem is gondol bele más alternatívába.

S0nnyB1ack
Válasz danfiu kommentjére
2013. aug. 29. 9:31

Egy bizonyos szintig nem kell tehetseg, csak segg es kitartas, utana mar jobban szamit a tehetseg,alkalmazkodokepesseg,fineszesseg/ravaszsag etc.

Szerintem itt a mentális dolgokon van a legnagyobb hangsúly. Aki ma már nl2-ről kezdve eljut nl25+-ra az egészen biztosan belefektett rengeteg energiát, és kitartóan tanult, seggelt, elemzett érte, mert különben az ziher hogy nl10-en már pillanatok alatt szétkapnak ha ezt nem teszed meg. Az is biztos hogy ekkorra már a playák nagy része túl van egy-két ds-en és tisztában van a varianciával.

Mentálisan kellene ezt nagyon bírni, és minden tiszteletem azoké akik erre képesek.

Flush67
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 10:36

Nagyon sok mindent akartam írni, de részben leírták előttem, részben pedig nem ítélkezni akarok.
Ez a játék a folyamatos fejlődésről, a nehéz és kitartó munkáról és a minimális kis pluszokról szól, melyekből igyekszik az ember többet és többet felszedni, hiszen a modern játékban elsősorban nem a coolerek jelentik a bevételi forrásodat. Magasabb téten pedig már nincs annyira sok (azért még így is akad bőven) fogalmatlan idióta, akik önszántukból tologatják át a pénzüket, ezért szükség van arra, hogy más eszközökhöz folyamodjunk a régen "KÖNNYŰ" pénzhez képest. Kőkemény mentális-stratégiai-technikai oldala alakult ki a pókernek. Ma már elképzelni sem lehet azt, hogy ne fordíts időt-energiát-pénzt a körülmények jobbátételére. Akár olyan dolgokra is gondolok, mint maga a munkaeszközöd és a munkakörnyezeted (monitorok, szék, megfelelő programok- és a hozzájuk tartozó erős gép, nyugodt, kellemes szoba etc.)
Ezen kívül munkaként kell tekinteni a pókerre, ha ez a megélhetésed, így alakítsd ki a stratégiád (ennek szintén milliónyi összetevője van). Nem tudom, hogy mások hogy csinálják, de a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy elemezni-videózni-megbeszélni másokkal-fórumozni elengedhetetlen része a játéknak (nálam ráadásul ez a pókerre fordított időmnek a 30%-a körül van, ami valószínűleg elég sok, de minden egyes note-ból, vagy kijegyzetelt videóból úgy érzem, hogy tanulok valamit, és ha ezeket észreveszem és akár egyszer is alkalmazom, akkor már megérte. A véleményemet azzal kapcsolatban, hogy több lett a set vs set az az, hogy a hiba nem ott van... Egy példának szeretném felhozni azt, hogy egy barátommal heteket töltöttünk azzal, hogy meghatározzunk bizonyos preflop 3betelő skálákat pozíciókra, ellenfelekre, mert ezek a helyzetek akár instant profithoz juttatnak minket, ráadásul úgy, hogy nehezen alkalmazkodnak még akár a regek is, nem hogy egy hobbijátékos.
Van még egy érdekes tényező, amiről szinte sosem esik szó. A kisebb limiteken (NL2-25) a rake nagyjából 9-12BB/100-at visz el, míg magasabb limiteken ez az érték leesik 3-4BB/100-ra. Na ezért is megéri feljebb küzdeni magadat, kevésbé leszel rb függő, valamit ha vékonyan vered a mezőnyt, akkor az nem fog mínuszként megjelenni a grafikonokon.
A mentális (és fizikális) felkészültség pedig az az alap, amire támaszkodsz. Már sokan leírták ennek a jelentőségét, mégis kiváncsi vagyok, hogy hányan vesszük komolyan. (Ez rám vonatkozik)

fejes1988
Válasz mikki86 kommentjére
2013. aug. 29. 11:09

Nézzünk szembe a tényekkel, aki nem keresett eddig legalább 30-40 milliót, az már az életben nem is fog ezzel, szóval akinek nagyratörő vágyai vannak, az jobban teszi ha keres valami mást is.

Igazad van, az SM-en is hétről-hétre fishek nyernek.

trixilw
Válasz kidelpiero kommentjére
2013. aug. 29. 12:04

Amennyiben ezek a fiatalok 6 éve nem a pókert választják, ennyi energia és idő befektetéssel mostanra akár orvosok is lehetnének 2 idegen nyelvet beszélve.

Nem akarok én ám meddő vitába belemenni, nem is akarok senkit győzködni, csak sok embernél azt érzem elvakultan védi ezt a játékot, annak jelenét és jövőjét, és nem is gondol bele más alternatívába.

Aki 6 éve a pókert választotta és nincs egy-két lakás/ház ára félretéve a bankszámláján az vagy félreértette az egész lényegét vagy nem tudott a legkisebb limitekről sem továbblépni.

jak1
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 12:09

...vagy elbaszta a pénzt. (nem olyan nehéz)

Pssy
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 13:09

Sajnos ennyi volt!!! 2

Most leírom ,amit már egyszer leírtam de v.hogy erre nem reagált senki!
Természetessen nem 1 hónap alatt buktam el a roll-omat.Ez egy hosszabb folyamaz volt. Ugye a rakeb+race folyamatossan jött, de persze szép lassan elment mind. Természetessen tétet is visszaléptem a végén már 300 euro-ból játszottam nl10-en, de volt hogy, h minden session-öm 2-3 bi minusz lett nl10 Fr.-en!!! Ha észrevettétek nem a panaszkodás és a nyafogás volt a fő célom ezzel a témával. Jól tudom, h bennem is van hiba bőven. Viszont v.hogy mégsem azt érzem, h lemaradtam volna és, hogy elhúzott a mezőny tudásban melettem. Én elég gyengének látom a mezőnyt még most is. Valahogy inkább azt látom ,h hihetlen sok a lapütközés, és mintha mindig úgy alakulnának a leosztások, h bekerüljenek a pénzek. Akármilyen flop-ot kaptam az elmúlt időszakban turn-re , river-re amennyire tönkremehetett tönkre is ment. Túl sok lett a set vs set, a sor vs sor, full vs full, a full vs poker. Biztos vagyok benne, h régen nem volt ennyi. Hihetetlen. Nem akrtam példázni pont, h ne legyen túl panaszkodás szaga a dolonak de amikor: J 8 2 flop-on JJ-val emelek és visszatolják rám, all in kerülünk mutat 33 . Trun 3 River: 3. Ez inkább megerősített abban, h nem a mezőnnyel van gondom. Az estek többségében elől voltam amikor all in kerültünk flop-on vagy turn-ön. De turn-re vagy legkésőbb riverre leesett aminek lekellett ahoz, h veszítsek. De rengetek ehez hasonló leosztásom volt. V.hogy nem éreztem magamat gyengébbnek a mezőnynél. Amiket mostanában elbukok, régen pont ezek a leosztások hozták a profitomat. Persze teljessen tisztában vagyok azzal is, h én is ellustultam. De mégis úgy érzem, h még elég lenne a tudásom a mai nl50-es mezőnyhöz. Viszont az olyanhoz hasonló leosztásokkal amiket írtam, nem tudok mit kezdeni....

Ma pl. ezekbe futottam bele: nl20 sh
Utg (21.90eur) raise 0.80
mp fold
co fold
Én button (22.20) 2 2-vel call
Többiek fold
Flop: J 2 8
Utg raise 1.20
Én call
Turn: 8
Utg raise: 2.60
Én reraise
Utg: all in
Én: call
Mutat: 89 o

River: 9

Nyer és kiül.
Na ezek a játékosok sztem nem hagytak le tudásban.
És persze ok, olykor-olykor vannak és lesznek is cooler-ek, ez hozzátartozik a pókerhez.
Tudom. Régen nem is borultam ki ezeken, néha-néha jött és kész. De jelenleg ez mindennapos lett. Session-önként több. Állandósult. És ezt nem nyafogásnak szánom, nem hibáztatok másokat. Arra vagyok kiváncsi, h másnak is feltünt-e?
Nekem ezek a partyk jelentették a pénzt és ebből éltem. Jelenleg ezek a partyk csak viszik a pénzt, szinte mindig. És nem pár hónapja tart. Lassan több, mint egy éve. Én úgy érzem, h v.hogy mintha szándékossan generálnák ezeket a leosztásokat. Nyugodtan kövezzetek meg emiatt a kijelentésem miatt, de v.hogy akkor is csak ezt tudom mondani. Én nem tartom olyan elképzelhetettlennek azt, h mivel visszaesett az online póker, közel sincs annyi játékos , mint pár éve. Így próbálják kompenzálni a "hiányt". És ezt nem azért írtam, h panaszkodjak vagy nyafogjak csak arra vagyok kiváncsi, h ki mit érzékelt ebből?

balu999
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 13:11

elég a 3bb-s nyitás

Pssy
Válasz balu999 kommentjére
2013. aug. 29. 13:15

balu999!
Ennél azért egy kicsit többet várnék...

Élő ügyfélszolgálat