Nyilvàn nem egy ilyen bad beaten akadt ki, hanem a sessiononkénti állandò 6-8 ilyenen.
[video=youtube;wOr-8HJuPQw]http://www.youtube.com/watch?v=wOr-8HJuPQw[/video]
[video=youtube;vTrIdbEQw1o]http://www.youtube.com/watch?v=vTrIdbEQw1o[/video]
lehet moderálni, de amíg a csalik a lényeg addig nem lehet komolyan venni.
pssy, vadallat, olvassatok naturalwestet és vegyétek is komolyan.
Most nem kekeckedni akarok, de a póker kb. 3 éve tartott ott, hogy 4X-elgetünk CO-ból. Nem ott van az edge, hogy gyorsan bekerül a pénz, hanem ott, hogy te kontrollálod a partikat. Mi van, ha a BU, SB, BB 80%-ban 3betel ellened?
Ha az említett példát vesszük, akkor pre 0.4 (pot -->1.1) flop: 0.8 --> (pot 2.7) turn: 2.0 --> (Button nem is emelhet vissza a 3.6-ra 6-ig, de mindegy), visszaemel, te pedig callolsz, hogy szélesen tartsd a range-éd, mert csinálhatja 8X-szel, JX-szel, sorhúzóval stb., az all-int pedig csak a 8X-ek adják meg. Így a pot kb. 12 és itt elkezdesz gondolkodni, hogy betel-e rosszabbal, mekkorát nyit stb. Még az is lehet, hogy eldobod, mert note-oltál vagy OB pushol és felismered, hogy ennek nincs értelme fullnál gyengébb lappal. Vagy egyszerűen csak betel 6-ot és lecallolod.
Egy biztos 4-5 éve sokkal könnyebb volt. Gondoljatok csak az amerikaiakra.
Aki kicsit képezte magát az simán nyerő volt alacsonyabb téteken.
Most sokkal nehezebb nyerni de azért lehet.
Válaszolva a címben feltett kérdésre, nem, nem csak neked nem megy már.
Én holnap ünneplem az 1 éves évfordulóját annak, hogy utoljára egy napot karrier peak profiton zártam.
7 évig voltam nl50+ reg, azért nl50+-t mondok, hogy igazán őszinte legyek, de kb az a 7 év úgy nézett ki, hogy 50% nl100, 30% nl200, és 10-10% nl50 és nl400.
Most meg csak az nl10-et tudom megverni.
Ma is felmerészkedtem nl25-re, (dobogó szívvel, azok után, hogy nyertem is, buktam is millió Ft-ot 1 nap alatt), de mikor a KK-m sqz-t kapott, semmi kétségemen nem volt, hogy AA-ba teszem. Beletettem még egy QQ-t KK-ba, meg buktam egy AK v JJ flippet, és elégedetten hátradőltem, hogy a PS ma sem okozott csalódást. Hiszen tudtam előre, hogy ez lesz. (Nade így is kicsi plusszban zártam, úgyhogy mindjárt shotolom tovább ezt a kibaszottul verhetetlen limitet.)
Na, nem ez a lényeg.
Nekem a régebbi sikerek megadják a hitet, hogy fordulhat ez még, ill. a hátteret, ahhoz, hogy úgy dönthessek, hogy az idei és a jövő évet még biztosan végigküzdöm.
De ha vki karrierje elején szalad bele egy ilyen szériába, vagy eleve így kezd, akkor sosem lesz belőle pókerjátékos. Pl ha Bélabácsi a híres downswingjét induláskor kapja, vajon lesz karkötő? Lehet, de lehet, hogy le sem játszotta volna azt a mennyiségű tornát, amennyi alatt ezek szerint a világ egyik legjobbja is cumizhat.
Szóval mondhatjuk, hogy a póker nem szerencsejáték, de akinek összejön, az legalábbis nem peches.
emlékszem 5 éve mindenki mindennel játszott, most meg beleemelsz, és megad kettő, abból az egyiknél erős lap van, és flop után már mész az erős range ellen heads up-ba :) vannak néha fishes asztalok, de már azok sem mindig csak limpelnek... persze minden szint verhető, senki sem szeret veszíteni, és ezért egyre többen tanulják a játékot, régen még csak a poén kedvéért ültek be..
Ma is felmerészkedtem nl25-re, (dobogó szívvel, azok után, hogy nyertem is, buktam is millió Ft-ot 1 nap alatt), de mikor a KK-m sqz-t kapott, semmi kétségemen nem volt, hogy AA-ba teszem. Beletettem még egy QQ-t KK-ba, meg buktam egy AK v JJ flippet, és elégedetten hátradőltem, hogy a PS ma sem okozott csalódást. Hiszen tudtam előre, hogy ez lesz.
balu999!
Ennél azért egy kicsit többet várnék...
Régen kevesebb volt a cooler.
Első reakciója mindenkinek az, hogy na persze.
Az igazság viszont az, hogy a fishek fejlődtek. Sok szett vs overszett meg egyéb kellemetlen spot úgy nézett ki anno, hogy fish megad 2 betet, teljesen elromlik a board, így a riveren sima check-check a játék, vagy sima dobás az overbetjére. Ma viszont kevesebb a fish, azok sokkal jobban balanszolnak, és sokkal értelmesebb lineokat használnak. Nem az a kérdés hogy verjük-e őket, de kurvára nem mindegy, hogy 20bb/100-zal, vagy 40-nel.
Ez a topik önbizalmat adott...
Nem volt ma kedvem játszani, de mostmár van... :D