Póker Fórum Archívum > Bad beat > Sajnos ennyi volt! Csak nekem nem megy már?

hozzaszolo2
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 21:12

Nagy sok mindennel amit írsz tudok azonosulni. Kb ugyan ezt éltem, élem meg én is csak NL10-en.
Erősebb lett a mezőny és mivel nem fordítottál elég időt a fejlődésre (sokkal)hosszabb egy egy down mint régen, mert kisebb a mezőny feletti tudáskülönbséged. Lehet könnyűnek érzed még most is az állományt (tudástól függően az is), de nem veszed észre azt a rengeteg könnyű pénzt, amit régen megkaptál, de ma már nem. Sok pénzt elszórhatsz, ami régen fel sem tűnt mert nyertél.
A másik amiről talán nem esett szó, hogy minél többet és többet játszol, annál nagyobb és nagyobb swingekbe fogsz belefutni. A hosszútávhoz sokkal több leosztás kell, mint régen :). http://img571.imageshack.us/img571/2382/zb52.jpg A bal oldali szériám volt előbb. 13bb/100, akkor már milyen fa**a vagyok ugye, ja, ez után jött a jobboldali. E közben pedig sokat fejlődtem is, ezt teljes bizonyossággal ki merem jelenteni :).
A másik oldalról nem tudom mennyire ismered Alonsot, én többek között az ő hatására kezdtem el komolyabban játszani. Elindított egy 100k challenge sorozatot, aminek egy nagy szenvedés lett a vége. Nem tudom mi van vele azóta és hogy hogy vélekedik az akkori történésekről, de nála abszolút azt éreztem, hogy beleszaladt egy ***** nagy lejtőbe, bármit csinált az rossz volt. Valószínűleg nálad is beüthetett egy ilyesmi, de ne azzal vigasztald magad, hogy "áháá, akkor ezért bukok", mert ez ámítás lenne. Betettél egy leosztást, amiben egyből ott van egy lehetséges leak és még nagyon sok ilyen lehet. Ha ezek nem lennének, lehet akkor sem nyernéd magad szénné, de legalább csurranna cseppenne valamennyi.
Régen megszoktunk valamit, aminek vége. A hullámhegyek völgyek a játék szerves részévé váltak. Igen, régen is a része volt, de akkor azért szívta az ember a fogát, mert 9 helyett 5bb/100-as lett a hónapja, most pedig lehet olyan hónap, hogy örülsz a nullának. Kőkeményen elemzeni, fejleszteni magadat, minden egyes centet összeszedni, hogy tompítsd az ilyeneket.
Nem a játéktudás rostálja már a mezőnyt, hanem az, hogy ki mennyire bírja ezeket a pofonokat.

Ha szeretnél a továbbiakban is zsugázni, csak azt tudom javasolni, hogy keress meg egy oktatót, új lendületet adhat.

jak1
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 29. 21:49

Már a 80% sem a régi, pedig a matematikában nem sok újat találtak ki az elmúlt években.

pszibu
Válasz jak1 kommentjére
2013. aug. 29. 22:04

Már a 80% sem a régi, pedig a matematikában nem sok újat találtak ki az elmúlt években.

a 80%-ban is lehetnek rövid távon szvingek, de hosszú távon biztosan jön valami szabályozás, felügyelet stb. :o

ilane
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 30. 11:19

Tudom. Régen nem is borultam ki ezeken, néha-néha jött és kész. De jelenleg ez mindennapos lett. Session-önként több. Állandósult. És ezt nem nyafogásnak szánom, nem hibáztatok másokat. Arra vagyok kiváncsi, h másnak is feltünt-e?

Szerintem is irreálisan sok cooler van mostanában. Volt olyan hónapom, hogy AA -10 BI-t hozott KK -8BI-t. Másrészt viszont abba is gondolj bele, hogy ami neked cooler, az a másik oldalon nyereség, tehát ha elég sokat játszol, akkor te is leszel a másik oldalon.

BelaKecske
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 30. 11:37

Lol nincs több cooler, csak jobb a mezőny, a fisheket nem vered annyira mint régen, nem teszik be 1 párral annyian mint régen, az equlity-k közelebb kerülnek egymáshoz, így a variance nagyobb, ergo kevesebbet nyersz, ezért a cooler szituk feltűnőbbek lesznek.

és amit misi mond az sem mindegy, amit coolernek látsz, annak a fele általában nagy, vagy közepes hibából jött össze.

misirulez
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 30. 11:45

Vagy egyszerűen alkalmazkodsz és átértékeled a cooler szituajaid, hogy valóban azok-e.

Szerencsére a topikot nem olvastam végig, hiteltelen tapasztalatlan (valójában eleve soha nem is voltak nyerők) emberek sírása arról, hogy nem lehet nyerni számomra rettenet lelombozó. Az emberi lustaság mint olyan egyszerűen szánalmas. Ha valami könnyű & egyszerű és sokat lehet vele keresni akkor az kell. Ha keményebben kell dolgozni, több energiát kell belefektetni kevesebb pénzért akkor az pedig már rossz, és nem éri meg.

Maxxxika
Válasz Pssy kommentjére
2013. aug. 30. 12:24

Ha az ember küzdeni akar, keményen dolgozni, vannak nemesebb foglalkozások.
Írta már itt valaki korábban, hogy annyi energiával már akár orvos is lehetne egy mai fiatal, amennyit mostanában bele kell fektetni, hogy nagy nyerő legyen valaki.l

naggeri
Válasz Maxxxika kommentjére
2013. aug. 30. 12:35

annyi energiával már akár orvos is lehetne egy mai fiatal, amennyit mostanában bele kell fektetni, hogy nagy nyerő legyen valaki.l

ez azért elég nagy bullshit. :)

hozzaszolo2
2013. aug. 30. 12:47

Sokak számára az életet szerintem nem (csak) nemességre játsszák. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi mennyit ér meg neki és hogy mi teszi boldoggá.

S0nnyB1ack
2013. aug. 30. 12:48

Írta már itt valaki korábban, hogy annyi energiával már akár orvos is lehetne egy mai fiatal, amennyit mostanában bele kell fektetni, hogy nagy nyerő legyen valaki.l

Mindenki orvosnak születik, csak van aki tovàbbtanul :)

Élő ügyfélszolgálat