pacific-en vannak NL2-es asztalok, ajanlom, en is ott kezdtem.
Nos tehát, egyelőre úgy néz ki, hogy No Limites asztalokhoz ülök majd be, minimális pénzen játszva, hogy szokjam a dolgot.
Kérdés: Kezdőnek 10 vagy 6 asztalos játékot ajánlotok ?
Tudom, 6 asztalon kevésbé valószínűbb, hogy valakinek jó lapjai vannak, tehát rosszabb lapokkal is meg lehet indulni, de az ilyen játékhoz kell némi gyakorlat, tehát elvileg jobb nekem a 10 asztalos, amihez szokva vagyok.
No de ha a későbbiekben a 6 asztalos játék javallott, nem árt ha már rögtön azon kezdem.
Na akkor most kapufa. :)
Véleményem szerint egy agresszív játékosnak jobban fekszik a 6 fős, míg a feszeseknek a full ring. Nekem legalábbis feszes játékosként egyértelműen a 10 fős asztal hoz jobban. Ott kivárom az erős kezet és nagyobb az esély rá, hogy kifizetik esetleg többen is. Míg SH-n többször kell "tüzelni" blöffből vagy félblöffből.
Kíváncsi vagyok mi a tapasztaltabbak véleménye erről!?
Most olvasom, hogy 10 meg 6 asztalosról beszélek. :-DD
Szóval izé, 10 meg 6 fős. :)
Ja, és tudod mit vettem még észre ? A pókerstratégiákról szóló irományok ( legalábbis amiket idáig találtam ) kimerülnek annyiban, hogy leírják milyen lapokkal éri belekezdeni a játékba. Aztán kész. Elengedik a kezünket. Az hogy hátravan az adott játék java része, mintha nem érdekelne senkit, a játékos majd megtapasztalja hogyan kell játszani, erre kell majd a sok éves gyakorlat.
Na szerintem ez nem így van.
Szívesen olvasnék olyan témájú játékstratégiát, ami nem csak a saját lapjaim javulási esélyeit taglalja, hanem részletesen leírja, hogy a különböző pozíciókból a játékra érdemes osztásokkal a lehetséges flophelyzetekben hogyan kellene játszani. Tehát hogy a rám veszélyes játékosok fejével is tanítson meg gondolkodni.
Például:
Van egy gyenge párom, mondjuk 3-as. Korai pozícióból játszom.
Feljön a flop: 5-ös, Király, 3-as.
Tehát van egy gyenge dirllem. Na most mi van ? Emeljek ? Tartsak ? ha emelek, akkor vajon mennyit ?
És akkor jöhetne a kalkulálás, hogy:
A rám veszélyes lapok bármilyen király vagy 5-ös drill. Ezeknek a kialakulási esélye mittudomén mennyi. Ezt is belevehetnénk a számításainkba a döntésnél. Korai pozícióban vagyunk, nem tudjuk mi van a többieknél, feltételezzük, hogy lehet király pár, esetleg 5-ös pár. Nem szabad, hogy megerősödjenek, mer akkor bukta, tehát elejét kell venni, hogy a király párnak megérje tartani.
És akkor az én elemzésem szerint ilyen leosztásnál korai pozícióból ALL IN-t kell mondani, hogy miénk legyen a berakott pénz.
Na most ez így elsőre baromságnak tűnik. :))
A lényeg, hogy tök jó lenni ilyesmiket olvasni, de nem csak egy-egy partielemzést, hanem szerteágazó, tökrészletes, minden szituációt elemző komplett 700 oldalas nagylexikont ! :)
na ilyet nem találtam.
pedig van,
ha kuldesz pm-et atkuldok ebookban ket ilyesmi konyvet,
az egyik mondjuk limites valami matthew hil... irta, a masik a little green book phil gordontol. az utobbi tenyleg jo.
persze nem 700 oldalasak:).
en full ringet ajanlom, megtanit hogy turelmesen jatsz, aztan johet a tobbi.
azert nembiztos hogy a rogton flopon allin a legjobb megoldas.
mivel meglehetosen jo kezed van, ami nem olyan serulekeny ezen a flopon, inkabb lassan epitenem fel a bankot, potmeretu emelesre szavazok.
esetleg checkraise, ha aggressziv ellenfeled van. vagy check-call, es ropedrop bevetese, ha "szuperaggressziv".
Ezek szerint még könyveket nem nagyon forgattál. Szinte mindegyik SportTV-s könyv foglalkozik vele, főleg Harrington Hold'em versenystratégia. A 3. kötet gyakorlatilag csak erről szól. Érdemes ezeket tanulgatni.
Egyébként az itteni fórumok nagy része is erről szól. Egy-egy partit feldob valaki, az esetek 90%-ában vesztes játszmákat, a többiek pedig leírják, hogy mit kellett volna máshogy. Miből lehet tanulni, ha ebből nem? Tegnap este én is belefutottam egy bad beat-be, fel is raktam a Cake fórumba. Argentína barátunk egyből meg is írta, mit hibáztam el a parti során. Szóval van anyag bőven, és egymásnak is segítünk ezen az oldalon.
DE SZENTÍRÁS NINCS!!! Játsz belátásod szerint. Másrészt ne mndig ugyanúgy. Variáld a játékod (egyszer emelj a példában lévő 3-as drill-eddel, egyszer fékezz vele, ez az ellenfelek stílusától is függ).
Kérek szépen egy linket olyan itteni fórumokról, amikben partikat elemeznek ! :)
Csak mer én nem látok ilyet a felsorolásban, pedig emlékszem valami partielemzéses részre. Próbáltam átnyálazni az oldalt, de még nem találtam meg.
Kérek szépen egy linket olyan itteni fórumokról, amikben partikat elemeznek ! :)
Csak mer én nem látok ilyet a felsorolásban, pedig emlékszem valami partielemzéses részre. Próbáltam átnyálazni az oldalt, de még nem találtam meg.
Egyébként remek játékkal elherdáltam féltve gyűjtögetett everestes játékpénzemet. :))
Általában 1000-res beugós fix limites 10 fős asztalokon játszottam, kb. 300 nyert játékpénz után kiszálltam, és boldogan eltrappoltam fürödni.
6700 megspórolt pénzemet ma poénból megjátszottam egy 6 fős, no limites játékban. :)
1. leosztásban nyertem kb. 6000 egységet.
Hoppá mondom.
10 perc játék után volt 16 000 a nevem mellett, aztán 20 perc után már csak 8000, 30 perc után meg hirtelen nulla. :)
iszonyat nagy volt, pörgött végig az agyam, nagyon tetszett. Még a vége is, mikor poénból nyomtam egy all-int, pedig tudtam hogy bukom, de nem érdekelt. :))
Ne haragudj, de néha tényleg úgy érzem, hogy direkt szórakozol velünk!? A főoldalon megtalálod az aktuális fórumtémákat. Most is majdnem mindegyik ilyenekkel foglalkozik. Olyan is van, amelyiknek direkt az a címe, hogy "Ezt hogy játszanátok?". Ennél egyértelműbb címet már nem is lehetne adni. De a többi fórum nagyrésze is ilyen (QQ rossz cr all-in?, Full vs full...).