Este Hajrá Oroszország!!!!!!!
Rendkívül nagy "örömmel" tölt el, hogy az UEFA-nak lassan egy évtizede az a legfontosabb problémája, hogy a szurkolók időnként (sajnos jóval ritkábban, mint két évtizede) görögtüzeket gyújtanak a lelátókon. Nem hogy örülne a sok öltönyös majom a vezérkarban, hogy még manapság is van pár meccs (minden hülye szankciójuk és életszerűtlen intézkedésük ellenére), ahol közel futballhangulat uralkodik, ehelyett sínak és büntetnek, mintha legalábbis tömegverekedés tört volna ki a nézőtéren, de legalábbis mintha az összes tüzet a pályára dobálták volna a szurkolók, és mintha nem lenne nekik is könnyebb eladni egy hangulatos meccset. Mondom én, ne kerülgessék tovább a forró kását az illetékesek, írják rá minden belépőre, hogy mérkőzést nézni kizárólag csak ülve és néma csendben lehet, ugrálni, énekelni, hangulatfokozó elemeket (görögtűz, stb.) bevetni szigorúan tilos, aki ilyet visz be a stadionba, azt a mérkőzés lefújását követően nyilvánosan lefejezik a kezdőkörben.
Ha nem lesz hangulat az sem lesz baj, majd bekevernek két-három évtizeddel ezelőtti meccshangokat, a közvetítéseket már amúgy is cenzúrázzák (ugye ez most az UEFA saját közvetítése minden szempontból), mint azt nagy büszkén be is vallották néhány napja!!!!!!!! 2008-ban cenzúrázza az UEFA az EB közvetítését, és még büszkék is rá!!!!!!! Van ilyen? Tiszta "1984"...
Komolyan mondom, hogy megáll az eszem, hová jutott ez a gyönyörű sportág minden szempontból, amely valamikor közösségek, települések összetartó ereje volt, amelyről elismert emberek úgy nyilatkoztak, hogy fontosabb, mint a vallás, és olyan emberek miatt, akik életükben egy percet nem töltöttek el díszpáholyokon kívül egyetlen stadionban sem. Elsilányították, szimpla szórakoztatóipari ágazatot csináltak belőle, ahol már csak a pénz diktál, és mindezt önös érdekektől hajtva, pedig a foci ennél sokkal de sokkal több volt még nem olyan régen is. Bezavarnám az összes öltönyös barmot a horvát táborba, mikor 10 percig teljes hangerővel bömböli 20 ezer ember ugyanazt a dalt, a kezükbe adnék egy görögtüzet, hátha rákapnának a dolgok ízére, és legalább közvetlen tapasztalatuk is lenne azokról a dolgokról, amelyeket eddig csak jelentésekből vagy a díszpáholyokból átkukkantva "ismertek". És hátha rájönnének végre, hogy miről is szól a foci, mert az biztos, hogy alapból nem arról, amit ők gondolnak. Talán nem fogna egy ilyen élmény után olyan vastagon az a nyamvadt ceruza sem a büntetési papíron...
Mocsok UEFA, vesszen a modern foci!
Holnap meg hajrá olaszok!
Szurkoljatok, hogy ne a spanyol szektorba kerüljünk... olasz mezben. :)
ГОООООООООЛ!!!
vezetnek a ruszkik :):)
Jó szórakozást, de azért remélem, hogy olasz-mez ide vagy oda, azért az olasz himnuszt nem fogjátok a szívetekre tett jobb kezetekkel énekelni! Bár a mai világban már szinte ez lenne a természetes... Tényleg, és ezt most nem kötözködésként kérdezem, de nem fura egy idegen ország válogatottjának a mezében szurkolni egy idegen ország válogatottjának, egy idegen ország szurkolótáborában? Ha bármelyik nagyszülőd olasz volt, akkor vedd úgy, hogy nem kérdeztem semmit. És a félreértések elkerülése végett: holnap én is az olaszoknak fogok szurkolni, de arra rá nem vinne a lélek, hogy olasz mezben menjek ki a stadionba. Kimennék persze, ha szereztem volna rá jegyet (eszembe sem jutott), jól is érezném magam, örülnék is, ha az olaszok mennének tovább, de hogy rá nem vinne a lélek, hogy ezt az ő mezükben tegyem meg úgy csinálva, mintha én is olasz lennék, az "hót ziher". És ha egy vadidegen feszítene történetesen a magyar válogatott meccsén divatból piros mezben a magyar táborban, azt sem igazán találnám jópofának, és minimum megkérdezném az illetőtől, hogy nincs-e egy kis gondja az identitásával.
Bocs, de ma ilyen g.nyó hangulatban vagyok...
a hollandok mehetnek a lecsóba :)
Vika! Emlékszel a magyar-olaszra ami 2-2 lett pár éve? Emlékszem volt vagy 50.000 ember, amiből iszonyú sokan olasz mezben (persze több éves Juve-, Milan-, Inter-mezekben főleg) jöttek ki szurkolni. Aztán a góloknál (mind az olasznál mind a magyarnál) azt se tudták, hogy örüljenek vagy mit csináljanak...
Nem divatszurkolás? Hogy lehet nem divatból szurkolni más országbéli csapatnak? Jársz minden meccsükre? Vagy ha 15 éve a magyarokkal lennének egy szinten, akkor is nekik szurkolnál? Ugye nem? Na ez a divatszurkolás...(Érdekes módon még soha nem hallottam olyat, hogy én pl a walesi válogatottat szeretem és amikor csak tudok elmegyek a meccseikre.)
Az oroszokat én ezüstéremre tettem az itteni tippjátékban. Érik! :)
Ez a riporter idiótább a futballhoz és a közvetítéshez, mint Léderer Ákos volt anno.
Ja, Vika, a görögtüzes dologra. Én értem, Te érted, Mi ultrák értjük. Nincs annál csodálatosabb mint amikor tartod a gól után a kerítés tetején a tüzet és feléd rohan a gólszerző. De már nálunk kerítés sincs, egy időben pedig mindig kameráztak... "Gyorsan változnak az idők...". Sajnos nem jó fele és úgy érzem visszafordíthatatlanul. Nézz vissza a Youtube-on néhány régi (értsd 4-10 évvel ezelőtti) videót, főleg a Derbykről! Könnyes lesz a szemed. A mai fiatalokat nem is értem mi vonza a lelátókra.
A holland szurkolók meg csodaszépek, de talán ha szurkoltak volna, az adott volna egy kis segítséget a pályán lévőknek.
Nem értem miért kell szét Offolni a topikot ilyen hülyeségekkel..ti "ultrák" vagytok vagyis annak mondjátok magatokat,ha ti lennétek azok a hülye buzi öltönyös figurák akkor titeket is az üzlet érdekelne....erről ennyit..
Ja és nem mind1,h ki milyen mezbe megy ki egy meccsre ez EB-n nyílván ha kint lenne a mi kis magyar válogatottunk,akkor nem olasz mezbe feszítene Buktar,és sztem ez így teljesen érthető,ha megtehetném én is kimentem volna egy portugal meccsre...divat ide vagy oda...
Ja és nyilván portugalia nem a hazám,és nem is élnék át olyan mély érzelmeket mint egy magyar EB-meccsen,de ettől függetlenül együtt izgulnék és szurkolnék a portugalokkal,és sztem ebben nincsen semmi kivetni való....