Póker Fórum Archívum > Minden más > Focicsapatok szurkoloi hattere

vinczesz
Válasz sariboxer kommentjére
2008. dec. 9. 0:38

az amit vika irt. klasszikus esetben apuka kiviszi egy mecsre es azon a napon egy eletre el is dol a kerdes.

Félreértettél. Én arra gondoltam, hogy miért lesz egy magyar ember bármelyik külföldi csapatnak fanatikus szurkolója. Magamból kiindulva szimpátiát el tudok képzelni ilyen esetben, de hogy szurkoljak egy külföldi csapatnak, ez elég vadul hangzik. Habár mondjuk nekem az is furcsa, ha valaki más városbeli csapatnak szurkol, még ha az ő városának is van csapata...

Vika
Válasz vinczesz kommentjére
2008. dec. 9. 1:00

Félreértettél. Én arra gondoltam, hogy miért lesz egy magyar ember bármelyik külföldi csapatnak fanatikus szurkolója. Magamból kiindulva szimpátiát el tudok képzelni ilyen esetben, de hogy szurkoljak egy külföldi csapatnak, ez elég vadul hangzik. Habár mondjuk nekem az is furcsa, ha valaki más városbeli csapatnak szurkol, még ha az ő városának is van csapata...

Ez számomra is érthetetlen jelenség, és semmilyen formában nem tudok azonosulni vele. Az ember szurkoljon a saját helyi csapatának. Az tényleg az övé. Ki tud menni az edzéseire, esetleg naponta elsétál a stadionja előtt hétköznapokon is munkába menet például, ott tud lenni a szurkolói ankétokon a szezont megelőzően, egyszóval együtt tud élni a klubjával. A manapság divatos távszurkolás egy külföldi csapatnak olyan kicsit, mint a guminő. Nem pótolhatja az igazit, bármennyire is próbálja bemesélni magának az ember. Készült nemrég egy amerikai film, ahol a srác egy guminővel élt együtt, miközben egy hús-vér lány próbálta felszedni, mindhiába. Kicsit ilyen ez a dolog is. Örök vesszőparipám, hogy a világ legszánalmasabb dolga, amikor két magyar a Real és a Barca miatt anyázza hót' komolyan egymást. Mi a lótúrót tudhat ugyan egy magyar a Barcáról, a katalán öntudatról, meg az egész ellentétről? Attól még, hogy valaki a Sportban olvas mondjuk hetente kétszer a Barcelonáról, és hétvégén megnézi a bajnokiját a Sport1-en, attól még nem lesz igazi Barca-drukker, ahhoz katalánnak kellett volna születnie.

Amikor pedig mindez már más országok válogatottjai felé kezd el megnyilvánulni, az már tényleg a totális vég, és a teljes identitászavar. De ami a döbbenetes, hogy manapság teljesen mindennapos.

(Megjegyzem ha Sariboxer Bocaval kapcsolatos megjegyzésére gondolsz, azt szerintem nem kell szó szerint venni, de ő majd nyilván kijavít, ha mégsem így lenne. ;) )

titcar
Válasz Vika kommentjére
2008. dec. 9. 1:09

mondjuk azért különbséget kell tenni aközött, hogy pl. látom, hogy barca meccs lesz a tv-ben akkor megnézem (mondjuk nem én :D), mer biztos jó meccs lesz ill. az ennél lényegesen komolyabb szurkolást közt :)

valahoyg sejtettem, hoyg Vincesz az egyébként verzióra kíváncsi, ahogy én is :)

sariboxer
Válasz Vika kommentjére
2008. dec. 9. 7:48

YouTube - Foreign Fields Part 1/6

6 részletben fent van a teljes Foreign Fields.

koszi!!!

sariboxer
2008. dec. 9. 8:07

tenyleg felreertettelek, megmagyarazom:

nyilvan mindenkinek csak egy igazi csapata lehet, teljesen igazatok van. az osszes valasztott kulfoldi klubcsapat csak egyfajta jatek, onbecsapas, valojaban egyaltalan nem kerulnek soha arra a helyre, ahova A CSAPATOD.

en imadom magat a focit - jatszom is hetente tobbszor -, sokat neztem kisgyerekkoromtol kezdve a kulonbozo kulfoldi focimecseket es, hogy ne legyen unalmas "valasztottam" csapatokat mindenhol, de ez tenyleg semmiben sem merheto az igazi drukkolashoz. annyira ilyen vagyok amugy, hogy ha kutyasetaltatas kozben leragadok 5 percre a varosligetben es elkezdem nezni a kis salakos palyan focizokat, akkor is azon kapom magam 1 perc utan, hogy drukkolok valamelyik csapatnak. :)

pl. a boca juniorsra visszaterve bevallom kurvara nem is tudom pontosan kik jatszanak most benne stb., de gyonyoru a sotetkek-sarga mezuk, maradonat imadom (o ugye ott jatszott; a mai napig hihetetlen maradona kultusz van amugy buenos airesben), stadionjuknal, muzeumukban voltam, ok a szegenyek csapata a "milliomosoknak" nevezett riverrel szemben >>> nekik "szurkolok"

a kulfoldi csapatokkal kapcsolatos szimpatiak nalam egyreszt a topik eredetehez meltoan politikai-szociologiai vonalak meneten alakultak ki, de fontos az is, hogy szepen jatszanak-e, melyik kedvenc jatekosaim jatszottak ott, sot meg a mezszin is szamit gyerekkorban, aztan meg ugy maradsz :)

az szerintem is szanalmas, ha valaki innen eloadja, hogy o mekkora arsenal drukker mondjuk - van ilyen baratom, cikizem is eleget -, de az a vicc, hogy ennek ellenere is azert en is kb. minden orszagban "drukkolok" valakinek, de ezek kozul parat en sem tudok megmagyarazni :)

ezek a preferenciaim, ezekben a sorrendekben:

anglia: spurs, l'pool (vilag legjobb tabora)
olaszo: roma, napoli (maradona, szegeny varos, gyonyoru vilagoskek mez)
spanyolo: bilbao (baszk ontudatuk lenyugoz), barca
hollandia: ajax (termeszetesen, de egyebkent a klasszikus ajaxos rovid passzos focit is imadom)
nemeto: st pauli, dortmund, schalke (alapvetoen barmelyik ruhr videki csapat, amelyik eselyes a bayern ellen)
skocia: rangers (a legutobbi uefa menetelesuket is kovettem es nagyon drukkoltam nekik vegig bar ocsmany modon defenziven jatszottak vegig)
franciao: marseille, nantes (szep a mezuk)

valogatott:

sajnos '86 ota kenytelen vagyok azt is valasztani a vilagversenyekre :(, hagyomanyosan a hollandoknak, az angoloknak es a cseheknek drukkolok

Blatand
Válasz sariboxer kommentjére
2008. dec. 9. 8:11

Látom te se a nagy klubokat szeretd;)
Én szinte kifejezetten utálom azokat, a kis csapatokban azért még néha akadnak hazai játékosok is!!!

vinczesz
Válasz Blatand kommentjére
2008. dec. 9. 8:36

Eszembe jutott egy példa. A legutóbbi BL döntő alatt épp egy csendes sessiont toltam otthon :), amikor tizenegyesekkel nyert a MU. Ekkor ugyebár a hosszabbítás miatt már jócskán éjnek évadja volt, a szomszédból óriási "VAAAAN ISTEEEEN!" kiáltás hallatszott. Na, én már ezt sem tudom megérteni, nemhogy azt, aki itthon is képes külföldi mezekben járkálni és akár magyar csapat ellenében is a külföldinek drukkolni.

Blatand
2008. dec. 9. 9:11

Azt én se értem miért kell magyar ellen drukkolni, de a többivel nem tudom mi a gond? Ez ugyan olyan mintha valaki NBA fanatikus lenne.

vinczesz
Válasz Blatand kommentjére
2008. dec. 9. 9:30

Azt én se értem miért kell magyar ellen drukkolni, de a többivel nem tudom mi a gond? Ez ugyan olyan mintha valaki NBA fanatikus lenne.

Nincs vele gond, csak számomra érthetetlen.

Blatand
2008. dec. 9. 11:15

Jó akkor miért érthetetlen számodra??:)

Élő ügyfélszolgálat