Eszembe jutott egy példa. A legutóbbi BL döntő alatt épp egy csendes sessiont toltam otthon :), amikor tizenegyesekkel nyert a MU. Ekkor ugyebár a hosszabbítás miatt már jócskán éjnek évadja volt, a szomszédból óriási "VAAAAN ISTEEEEN!" kiáltás hallatszott. Na, én már ezt sem tudom megérteni, nemhogy azt, aki itthon is képes külföldi mezekben járkálni és akár magyar csapat ellenében is a külföldinek drukkolni.
Jó akkor miért érthetetlen számodra??:)
Nem bántottál meg, csak nem értettem miért olyan érdekes ez számodra ha valaki egy külföldi csapatnak a fanja.
mondjuk azért különbséget kell tenni aközött, hogy pl. látom, hogy barca meccs lesz a tv-ben akkor megnézem (mondjuk nem én :D), mer biztos jó meccs lesz ill. az ennél lényegesen komolyabb szurkolást közt :)
valahoyg sejtettem, hoyg Vincesz az egyébként verzióra kíváncsi, ahogy én is :)
Azt én se értem miért kell magyar ellen drukkolni, de a többivel nem tudom mi a gond? Ez ugyan olyan mintha valaki NBA fanatikus lenne.
Valószínűleg azért, mert nem vagyok egy rajongó típus. Nem tudnék azon idegeskedni, hogy egy szerencsétlen csapat nem tud nyerni. Ha meg külföldi, akkor végképp nem. Egye fene, bosszankodjon az ember, ha a saját falujának aranylábú fiai kikapnak, de azért, mert a Real, Barca vagy MU kikap, nem hinném, hogy érdemes lenne.
Ez teljesen szubjektív, nem akarok vele senkit megbántani.
ez igy van, hiaba imadom a focit es a holland valogatottat soha nem tudtam negyedannyira sem orulni egyetlen gyozelmuknek sem mint mondjuk a noi kezilabda valogatott gyozelmeinek, pedig nem is erdekel kulonosebben a kezilabda
Attól még, hogy valaki a Sportban olvas mondjuk hetente kétszer a Barcelonáról, és hétvégén megnézi a bajnokiját a Sport1-en, attól még nem lesz igazi Barca-drukker, ahhoz katalánnak kellett volna születnie.
Értem azt amit írtok, hogy innen soha nem lehet senki akkora drukker mint aki ott van és ezzel egyet értek részben (igazából nagy részben), de nekem pont van egy ismerősöm aki Lakers fan, akinek a szobájában még a wcpapír is Lakersös és amikor nézett egy meccset vagy megnézte az interneten hogy nyerte e a csapata akkor úgy örült mint majom a farkának ( finoman szólva) és mikor volt egy olyan lehetősége hogy kimenjen LA-be és részt tudott venni Lakers mecseken akkor kint rászóltak hogy ne ugráljon meg ne üvöltsön mert másokat zavar.
Bár igaz hogy az NBA egy elég műanyag szar és csak ezért lehet ez így, hogy még innen is nagyobb drukker tud lenni mint aki ott van.
A másik része amit mondtál, hogy nem mondhatja azt hogy "mi nyertünk"
szerintem mondhatja ha úgy nézzük hogy minden embernek aki valamilyen sportot néz és van olyan csapat akinek szurkol, arra azt mondja hogy az én kedvenc csapatom, tehát egyfajta birtoklási viszony lép föl hogy az én kedvencem az enyém ergo ha győz a csapat nem azt mondja, hogy nyertem hanem nyertünk.
Viszont ha mélyebb értelemben vesszük akkor igazad van, hogy ő azt nem tudhatja igazán sajátjának, hisz ő nincs ott kint nem érzi azt a légkört azt a térsadalmi hátteret amitől ő azt mondhatná hogy "mi nyertünk"
ezek a preferenciaim, ezekben a sorrendekben:
anglia: spurs, l'pool (vilag legjobb tabora)
olaszo: roma, napoli (maradona, szegeny varos, gyonyoru vilagoskek mez)
spanyolo: bilbao (baszk ontudatuk lenyugoz), barca
hollandia: ajax (termeszetesen, de egyebkent a klasszikus ajaxos rovid passzos focit is imadom)
nemeto: st pauli, dortmund, schalke (alapvetoen barmelyik ruhr videki csapat, amelyik eselyes a bayern ellen)
skocia: rangers (a legutobbi uefa menetelesuket is kovettem es nagyon drukkoltam nekik vegig bar ocsmany modon defenziven jatszottak vegig)
franciao: marseille, nantes (szep a mezuk)
valogatott:
sajnos '86 ota kenytelen vagyok azt is valasztani a vilagversenyekre :(, hagyomanyosan a hollandoknak, az angoloknak es a cseheknek drukkolok