ezerszer elcsépelt gondolatok ezek már,de a magyar futball javulása nagyon sok összetevőből áll.a legfontosabb szerintem nem az,hogy legyenek akadémiák (láthatjuk,hogy azzal sem mentünk túl sokra),hanem hogy magyarországon kialakulhasson egy piaci felvevőrétege a futballnak.ha ez megvan,még mindig nem leszünk sokkal előrébb,de a klubok legalább el tudnak mozdulni a piaci alapú önfenntartás felé,el lehet kezdeni fejleszteni akadémiát,pályákat,stadionokat,kiszolgálni rendesen a szurkolókat,minőségi szolgáltatást nyújtani nekik.de szerintem ne ábrándozzunk a régi időkről,azóta a futballvilág teljesen elüzletiesedett,és sokkal jobban számít egy ország gazdasági ereje,mint 50-60 évvel ezelőtt.láthatjuk,hogy az amúgy nem rossz futballal rendelkező románok,csehek sincsenek fényévekkel előttünk,ott is bravúr kategória,ha a bl csoportkörben elcsípnek 1-1 győzelmet.pedig egy steaua-nak vagy egy sparta praha-nak a költségvetése kb. akkora,mint az egész magyar labdarúgásé..de felhozhatjuk példának ausztriát is,ahol nem hinném,hogy financiális problémák lennének jelen,és mégis kb. hozzánk hasonló lepkefing erőt képviselnek.
Nos a Románokról tudok 1-2 dolgott NEM azt mondom hogy ***** jók DE azért ők átlagnál 1-kicsivel jobbak a tavalyi erdményük meg állom lehet sok magyar csapatnak a Kolozsvár igenis széppen teljesitett.[TABLE="class: normaltable"]
[TR="class: firstingroup promotioncolor_playoff even"]
[TD="class: position first"]1[/TD]
[TD="class: change stay"]0[/TD]
[TD="class: team"]Man Utd[/TD]
[TD="class: matches"]6[/TD]
[TD="class: wins"]4[/TD]
[TD="class: draws"]0[/TD]
[TD="class: losses"]2[/TD]
[TD="class: goalsfor"]9[/TD]
[TD="class: separator"]:[/TD]
[TD="class: goalsagainst"]6[/TD]
[TD="class: diff unsigned difftotal"]3[/TD]
[TD="class: points pointstotal"]12[/TD]
[TD="class: promotioncol last"]Rájátszás[/TD]
[/TR]
[TR="class: promotioncolor_playoff"]
[TD="class: position first"]2[/TD]
[TD="class: team"]Galatasaray[/TD]
[TD="class: wins"]3[/TD]
[TD="class: draws"]1[/TD]
[TD="class: goalsfor"]7[/TD]
[TD="class: goalsagainst"]6[/TD]
[TD="class: diff unsigned difftotal"]1[/TD]
[TD="class: points pointstotal"]10[/TD]
[TD="class: promotioncol last"]Rájátszás[/TD]
[/TR]
[TR="class: promotioncolor_uefa firstingroup even"]
[TD="class: position first"]3[/TD]
[TD="class: team"]Kolozsvár[/TD]
[TD="class: wins"]3[/TD]
[TD="class: draws"]1[/TD]
[TD="class: goalsfor"]9[/TD]
[TD="class: goalsagainst"]7[/TD]
[TD="class: diff unsigned difftotal"]2[/TD]
[TD="class: points pointstotal"]10[/TD]
[TD="class: promotioncol last"]UEFA Európaliga[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: position first"]4[/TD]
[TD="class: change stay"]0
[/TD]
[TD="class: team"]Sporting Braga[/TD]
[TD="class: wins"]1[/TD]
[TD="class: draws"]0[/TD]
[TD="class: losses"]5[/TD]
[TD="class: goalsfor"]7[/TD]
[TD="class: goalsagainst"]13[/TD]
[TD="class: diff unsigned difftotal"]-6[/TD]
[TD="class: points pointstotal"]3[/TD]
[TD="class: promotioncol last"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
A Steaua tényleg gazdag csapatt bár mióta Becalit lesitelték azóta viszább vett de most kaptak az UEFA-tól. Most beteszek 1 listátt hogy menyi pénzt szakitottak a román csapatok az elmult pár évben.
hát én a félidőbe elmentem borozni, nézhetetlen volt a 2 meccs...
És ha jól tudom az állam 1 kurv@ vasatt se adott , minden tisztelettem P.Árpinak aki C-divizióból hoztta fel a csapatott ( kár hogy Nagyváradon nincs ilyen pasi ), a Steaua a románok gyöngyszeme a selejtezőkön 30.000 - 40.000 szurkoló szerintem ez mindent elmond a csapatról.Jó esélyűk van a D.Tibilisi ellen ha az UEFA nem bűntetti meg őket mivel cirkuszoltak Skopje -ban.Igy is felfűgesztést kaptak Becaliért most meg a szurkolók és M.M Stoica miatt vannak sz@rba , na de ez legyen az ő bajuk csak azt akartam mondani hogy hozzá értő emberek kevesebb pénzből is tudnak csapatott épitenni a hűjéknek meg nem elég bár menyit is adsz . Kis foci apró pénz nagy foci sok-sok millió EURO , ingyen nem adnak semit előbb le kell tenni valamit az asztalra .
ezerszer elcsépelt gondolatok ezek már,de a magyar futball javulása nagyon sok összetevőből áll.a legfontosabb szerintem nem az,hogy legyenek akadémiák (láthatjuk,hogy azzal sem mentünk túl sokra),hanem hogy magyarországon kialakulhasson egy piaci felvevőrétege a futballnak.ha ez megvan,még mindig nem leszünk sokkal előrébb,de a klubok legalább el tudnak mozdulni a piaci alapú önfenntartás felé,el lehet kezdeni fejleszteni akadémiát,pályákat,stadionokat,kiszolgálni rendesen a szurkolókat,minőségi szolgáltatást nyújtani nekik.de szerintem ne ábrándozzunk a régi időkről,azóta a futballvilág teljesen elüzletiesedett,és sokkal jobban számít egy ország gazdasági ereje,mint 50-60 évvel ezelőtt.láthatjuk,hogy az amúgy nem rossz futballal rendelkező románok,csehek sincsenek fényévekkel előttünk,ott is bravúr kategória,ha a bl csoportkörben elcsípnek 1-1 győzelmet.pedig egy steaua-nak vagy egy sparta praha-nak a költségvetése kb. akkora,mint az egész magyar labdarúgásé..de felhozhatjuk példának ausztriát is,ahol nem hinném,hogy financiális problémák lennének jelen,és mégis kb. hozzánk hasonló lepkefing erőt képviselnek.
Azért legalább a Loki továbbjutásában bíztam. :(
Én is bíztam benne, de élvezhetetlen volt a meccs. Az volt a legrosszabb, hogy még csak elképzelésünk se volt.
Ahozz hogy jó válogatott csapatt legyen szűkség van jól működő akadémiákra erre Pl. Spanyol o. anyi mindent nyertek hogy nekem az 1 % is elég lenne :).a klubb csapatoknál is fontos a saját nevelésű játékos mert képviseli az országod és városod de itt már a jó kűlföldi játékost is keresni kell.A Porto valahogy mindig kiszagolja a minőségi olcsóbb játékosokat és a többiek meg tejelnek szépp rendesen na erre rá érezni nem semmi.A Kluboknál nagyon fontos hogy mindenki 100 % tegye a dolgát és aki nem tud meg felellni vegye a kalapját és lépjen.
Azért legalább abból a szempontból jó irányba haladunk, hogy amíg én 8-16 éves koromig a salakot nyeltem a Vasas pályán minden nap, mostmár nem így van. Egyre több a füves és a műfüves pálya, amin élmény játszani. Nem értem a mai gyerekeket, hogy miért nem tudnak eljárni sportolni. Én az oktatás mellé kötelezővé tenném, hogy legalább 2 évig valamilyen sportot kéne űznie minden gyereknek egyesületnél. Nem csak a szervezetük és testük jönne rendbe, de mentálisan is sokat fejlődnének. Mert sajnos a mai idill az, hogy 14 éves vagyok a mekibe ülök aztán dohányzok aztán xboxozok, aztán kurvázok...
Még annyit, ha én akadémiára járhattam volna, biztos vagyok benne, hogy él sportoló lennék.