Fontos, hogy amikor vitaminról beszélünk sportolóknak kifejlesztett vitaminpakkról beszélünk! Nagyjából mindegy melyik gyártó melyik pakkját eszi az ember, csak valamit egyen!
[/url]
Melyiket ajánlanád ?
Hú de sok itt a gyúrósFrici! :) A legkevésbé sem szeretnék vitába bocsátkozni, de tényleg érdemes lenne a testépítő/táplálékkiegészítő irányt külön venni, mert elég felkészültek az emberek, de a saját területükre - már-már mindenki biokémikus. MAXIMÁLIS TISZTELETEM egyébként azoknak az embereknek akik több mint 3 órát lehúznak a teremben heti 5-6 alkalommal, mert ahhoz aztán kell kitartás és önuralom.
Viszont, érdemes lenne tisztázni néhány dolgot:
- Diéta - Beteg embereknek készítenek diétát dietetikusok.
- Életmódváltás - az amire szüksége van egy egészséges (enyhén túlsúlyos) embernek.
- Állapotfelmérés - amivel kezdeni kéne: izületek, izmok, testzsír % és így a célt is könyebb meghatározni.
kg-ban csalóka lehet az izomtömeg váltakozás miatt.
Életmódváltás:
- táplálkozási szokásaid racionalizálása!!!
- Rendszeres mozgás beiktatása!!!
Annyira egyszerü, csak akaraterő kell hozzá, viszont annyira túlbonyolítják, hogy nem kis iparág épült erre/eköré.
Megjegyezném, az általam tisztelt bodybuildereknek valóban szükségük van ennél sokkal komplexebb megközelítésre, hisz szervezetük már abnormális folyamatnak van kitéve. Igen az emberekkel nincs bajom, de a tevékenység szerintem nem egészséges.
Szóval költséghatékonyság: futás/séta a mindentvivő.
Táplálkozás: érdemes beruházni egy dietetikussal való konzultálásra, hogy összeállítsanak egy személyre szabott étrendet. Az étrenden való változtatás első pár napja nehéz, de meg lehet szokni, mint a jelenlegi táplálkozási beidegződéseket. Pl. Én nem dohányzom és nem iszom alkoholt, viszont rengeteg cukros szart iszom és sok csokit eszem: drasztikus csökkentés hatására rendszeres mozgással elkezdtem jól láthatóan fogyni, ja igen közben erősödtem is, mert mást is sportolok. wow. Egyszerü képlet.
Sztem heti 3 alkalom futás/kocogás/fekvőtámasz mellett épkézláb evési habitussal meg lehet csinálni. CSAK AKARNI KELL!!!
Valaki elmagyarázná (aki tapasztalattal is rendelkezik), hogy szerinte miért egészségesebb a futás egy túlsúlyos embernek, mint a súlyzós edzés+séta/szobabicikli?
MAXIMÁLIS TISZTELETEM egyébként azoknak az embereknek akik több mint 3 órát lehúznak a teremben heti 5-6 alkalommal, mert ahhoz aztán kell kitartás és önuralom.
- Állapotfelmérés - amivel kezdeni kéne: izületek, izmok, testzsír % és így a célt is könyebb meghatározni.
Egyébként ez olyan,mint amikor látom,hogy NL10-es meg 5$-os sng-ket toló arcok eszméletlen mély elemzéseket nyomnak,és kb olyan számításokkal dobálóznak,amitől mindenkinek tátva marad a szája,csak nem értem ha azok az emberek annyira képzettek,akkor miért azon a téten játszanak...
Neki kell állni és tolni kell,úgyis mindig ez a legnehezebb
Hy!
először is! http://mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf
szerintem tuti 46 kiló vagy vasággyal együtt laza kisebbségi komplexussal azért mondasz ekkora badarságot! :)
Azért mert valaki testépítő nem fog úgy kinézni mint Jay Cutler vagy Kathi Béla, meg ha így is lenne akkor vesz magának egy bidét és segget mos nem kell törölnie. Vagy nézd meg PL Toldi Zsuzsit meg a barátját Csuhai Janit, nekem nem tűnik úgy, hogy nincs megcsinálva Zsuzsi! :)
Nem lehet mindenki testépítő, nem a buzik sportja!
Viszont, érdemes lenne tisztázni néhány dolgot:
- Életmódváltás - az amire szüksége van egy egészséges (enyhén túlsúlyos) embernek.
kg-ban csalóka lehet az izomtömeg váltakozás miatt.
Sztem heti 3 alkalom futás/kocogás/fekvőtámasz mellett épkézláb evési habitussal meg lehet csinálni. CSAK AKARNI KELL!!!
Valaki elmagyarázná (aki tapasztalattal is rendelkezik), hogy szerinte miért egészségesebb a futás egy túlsúlyos embernek, mint a súlyzós edzés+séta/szobabicikli?
A Kettlebell tényleg nagyon jó, de mielőtt bárki el akarná kezdeni otthon csak úgy magától, előtte mindenképpen menjen le pár órára rendes edzésre, mert a rossz technikával végzett gyakorlatok könnyen sérüléshez vezethetnek.