Nagyon jó elemzések, főleg FFairlane-é, de azok nélkül is minimális tour tapasztalattal instapush pre ilyen vakoknál és ilyen stackel. Call a legrosszabb, akár el is dobhattad volna akkor már...
A lényeg sztem ps nélkül mivel azt nem használsz(azzal persze még szebb és profibb): 3 handed(!) D-ből(!!) emel vki, nálad AK(!!!) oop(!!!!), ez semmiképp sem flopnézős lap. PUSH!
Ja és most ne csak erre a partira gondolj ,mert jó oké, tudjuk az ellenél is csak Ax-van,de ezt még a partiban nem tudtad....
na sorban :
Crisroni:" milyen fish döntés a call"
nem minden esetben, pl lattam olyan videot, amiben sheet vagy valamelyik nagyagyu azzal magyarazza a flat callt, hogy nem kell AK val atesni mindig a lo tuloldalara, akarunk nezni egy flopot
BeLowabove rendszerint flat call AK val... mert unexepted (nem varhato,nem kiszamithato) lepes..stb.... Short ban 3-4-5 jatekosnal lattam limpet is AK val. ES nekem kockaztatnom is kellett ...
Nem azt vitatom, hogy az all in jobb vagy rosszabb a callnal, szeretnem megerteni miert az all in mindenki szerint ( ez nem azt jelenti, hogy szerintem nem)
Malacka: "Tehát 3 handes játékban a gombtól emeltek egy szépet 5 BB. Ez akár erőt is jelenthet, de lehet lopási kísérlet is. Ako pozición kívül semmiképpen sem call szerintem. Ezzel alépéssel semmit nem tudtunk meg az ellenfél lapjairól.Ha jobban megismertük az ellen ez az emelése random lappal tehaát any2 lappal csinálhatta, nem tudom. Megadtad csak az 5 bbt ezzel apotben máris 11 bb volt és ebben az esetben a nagyvaknak kurva jo oddsa volt tartani az emelést hiszen 4 BBt kellet megadni hogy nyerjen 11 et. Oddsa majdnem 3:1 ami prefflop szerintem nagyon jó és lehet hogy hülyeséget mondok de szerintem bármeylik két lappal akár 23o val is tartható, rajtad poziciója van és akár el is találhatja egy csodaflop."
ebben megegyeztunk/egyetertunk, Neki barmivel megerte megadni preflop, valoszinu itt hibaztam. DE :EZ MEG MINDIG NEM INDOKOLJA AZ ALL INNT!!
Ha csak minireraiselek is, mint pl AA val sokan, neki mar romlik a pot oddsa (kezdesnek nem 1:3, de majdnem) es sokkal leszukul azoknak a kartyaknak a szama amivel megadhatja..
"Tehát az ő range szerintem bár itt lehet nem jól értelmezem ezeket a dolgokat kérem majd hozzászólni:
0,55*48294=26562 ennyit veszt ha megadja
0.45*(45900+48294)=42387 ennyit nyer "
^^^ EZ ABSZOLUT HIBAS, rosszul ertelmezed szerintem.
48K mat kell megadnia es O latja a sajat lapjat, tehat A7 el, masik 2 feltetelezett lap ellen, kb 20% fog kijonni neki egy haromiranyu potban ha csak call, es ha all int megy es kiszoritja a harmadikat, akkor kb 30-35% . ehhez jon hozza, hogy 48K t berak mennyit nyerhet..
valami ilyesmi(fejbol) : call - 3 way pot - 48K ert bejon 185K s potba lapja er 20% ot plussz 33,3% mert harman vagyunk ~ tehat 10% hogy nyerjen egy 1:4 es potot ,, hu ez lehet igy nem ertheto.. penzben van 1:4 oddsa, kartyaban van 1:10 korul az 1:10 nem tuti, az a 20% meg a 33% eselyekbol kene egy pontosabb szam..
HA reraise, all in es kiszoritja a harmadikat az masik szam megint....de az kafara NEM JON KI nekem, hogy megerte neki A7 el megadni.
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 31.778% 30.70% 01.08% 1576510044 55553433.00 { AKo }
Hand 1: 33.220% 32.18% 01.04% 1652576790 53543419.50 { 22+, A2s+, K2s+, Q2s+, J2s+, T2s+, 92s+, 82s+, 72s+, 62s+, 52s+, 42s+, 32s, A2o+, KTo+, QTo+, JTo }
Hand 2: 35.002% 34.40% 00.60% 1766927637 30746326.50 { random }
ezt nem egeszen ertem : kb ugyanannyiaz az esely mindharomnak e szerint. Hol van akkor az en fold equitym , ami nekik nincs, mert ugye en beszelek eloszor, Ok csak call vagy fold az en all inemre?
Masik : a harmadik jatekos azert nem adta meg, mert nem erte meg neki bejonni es kockaztatni a kiesest. arrol nem latok semmit a szamolasotokban, tehat nala mukodott a fold equity..
megvalami: ha a nagy stacknak jatszhato lapja van, pl AK AQ, KK ilyesmi, neki all in a jatek preflop utanam? Ha igen akkor ugye mindegy, hogy en adoom meg az O all injet vagy O az enyemet, viszont a szamolasokbol meg a tablazatokbol ki lehet venni azokat a lapokat es azzal megint az en eselyem no egy SIMA CALL eseten...
[QUOTE=malacka001;22553]
Tehát jelen esetben a flop előtt a pot méret 45900.(3*15000+3*300 ante).
Nézzünk a bb re egy calling range-t, amit nagyon tágra teszek mert amint az előbb mondtam preflop nagyon jó oddsot kapott azzzal.Szinte ingyen van neki flop, tehát akár random lap ellen is nézhetnénk a megadás, de azert szűkitsuk le. Ugy gondolom minden párral,minden eygszínű lappal és TJo+ sszal és minden A-szos kombinációval tehát a lapok (45,7% val játszik itt)megéri neki megadni.
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 63.181% 61.57% 01.61% 6692496708 175074300.00 { AKo }
Hand 1: 36.819% 35.21% 01.61% 3827060484 175074300.00 { 22+, A2s+, K2s+, Q2s+, J2s+, T2s+,
Tehát az Ako 63-37 re vezet ezen range ellen preflop.
na probalom ide beilleszteni , erre gondolok, amikor berakjatok a stove ba a lapokat, az csinal egy kozep eredmenyt pl ha AA ja van vagy ha a minimum lapja van itt TJ0+ akkor kapsz egy % ot az eselyre...
^^ igy van? nemtom, nem hasznalom
viszont abbol sok zsugat nem kene beleszamoljon, mert pl AA -KK meg meg nehanyra ra emelnie kellene (az alapjan, ha nekem emenem kellene az AK val) tehat all in vagyok igy is ugy is.. viszont ha ugy szamolod az eselyeket, akkor neki nem 36% hanem 26% fog kijonni. remelem ertitek mit probalok magyarazni..
ehhez meg : ha en csak flat call az AK, a big stacknak van pl AQ, neki mi a jatek big stackkal? ALL IN?? Nagyon sokat lattam mar. tehat be tudom hozni olyan lappal az ALL IN be ami kissebb mint az enyem, ellenben ha en megyek all in, csak 50-50 et remelhetek max (JJ QQ TT stb)
valaki magyarazza mar el, hogy hogyan tudok idezni masokebol es irni ala a valaszt, koszi
csak probalom ezt a "gyors valaszt"
olyan mintha nem is olvastad volna el want2push flop utáni részre vonatkozó válaszát.
ász magassal allin tolsz flopon két ellenfél mellett?
nem hangzik túl +EV-sen.
nem hiszem hogy egy top párral (ha flopolsz valamit, az lesz az esetek igen nagy részében) ki tudsz ejteni két ellenfelet, hacsak nem totál sötétek.
persze megtévesztésértéke lehet a call-nak, csak utána ne csodálkozz, ha mégsem úgy sül el, ahogy szeretted volna.
valaki magyarazza mar el, hogy hogyan tudok idezni masokebol es irni ala a valaszt, koszi