Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > Megheckelték a Moneybookers számlámát! :-((((

wilddrew
Válasz Kérdező kommentjére
2008. jan. 28. 20:43

Még annyi, hogy minden webes pénzügyi szolgáltatásnál miután az ember befejezte a dolgot, log out (kijelentkezés)-ot csináljon a weboldalon.

Kéne egy cikk a biztonságos(nak hitt) pókerezésről, amiben össze van gyűjtve minden fontos dolog, amire figyelni kell... Én a fentiekkel tudtam hozzájárulni :)

naná hogy
Válasz wilddrew kommentjére
2008. jan. 28. 21:10

Én KIS-t használok, nálam 1 éve ez a nyerő, azóta menesztettem a NOD-ot, sok szart átengedett.
De izlések és pofonok.

naná hogy
Válasz naná hogy kommentjére
2008. jan. 28. 21:20

MOBILE PAYMENTS
Moneybookers to go...
send payments from your mobile phone to any other mobile phone number - worldwide!
receive payments to your mobile phone
check your Moneybookers account balance while being offline
get instant SMS notification every time you receive a payment over an amount of your choice
How it works:

Step 1: You must be a registered member of Moneybookers to use this service - if you do not have a Moneybookers account yet, click here to open one.

Step 2: Log in to your account, click on 'My Account' then 'Profile'. Register your mobile number from/to which you wish to send/receive payments and select a 6 digit PIN number, which you will need to access our mobile service. We also ask you to set a limit which the total of all your outgoing monthly mobile payments cannot exceed. If you wish, you can also select to receive an instant SMS every time another Moneybookers member makes a payment to your email address with a minimum amount chosen by you.

Step 3: You are ready to use our mobile service. Simply use the following numbers:

0871 8713280 (if you are calling from the UK; 10 p/minute)
01805 979999 (if you are calling from Germany; 0.12 EUR/minute)
+49 30 5200 51710 (if you are calling outside the UK and Germany)

to call from the mobile phone you registered with us, enter the PIN chosen by you and follow the simple instructions to either send a mobile payment or enquire about your balance. Remember you must have money in your Moneybookers account to be able to send a payment.

Step 4: In case you sent a mobile payment: a SMS is sent to the mobile number which you have chosen to pay to notify its owner of the received mobile payment. If the recipient is not a Moneybookers member yet, he will just need to register and verify his mobile number in order to get his money. Our mobile service is available only in English.

Fees: You pay only the cost of your call and EUR 0.50 to make a mobile payment. You are charged at a rate of EUR 0.13 per requested receive money SMS notification.

Have a question? Visit our FAQ section.

Ehhez mit szóltok?

Bodza18
Válasz naná hogy kommentjére
2008. jan. 28. 21:24

Elég "lyukas" az angoltudásom. Miről is szól ez? Lehet sms-es kifizetési megerősítést kérni, vagy mi ez?

Egyébként én is most kezdem el a Kaspersky-t (KIS) használni, s azóta valóban kevesebb a szar a gépemen, mint a NOD-os időkben.

wilddrew
Válasz Bodza18 kommentjére
2008. jan. 28. 21:25

Elég "lyukas" az angoltudásom. Miről is szól ez? Lehet sms-es kifizetési megerősítést kérni, vagy mi ez?

Egyébként én is most kezdem el a Kaspersky-t (KIS) használni, s azóta valóban kevesebb a szar a gépemen, mint a NOD-os időkben.

Nem, sajnos nem sms megerősítéses kódról van szó. Két mobiltelefon között lehet pénzt átutalni. Nem teljesen vágom, hogy ez most hogy is van, de ez a lényege :)

Sword84
Válasz Kérdező kommentjére
2008. jan. 28. 21:29

Sajnálom ami történt!
A Moneybookers nagy hiányosságának tartom, hogy ezekről a tranzakciókról (befizetés, pénzküldés másnak) nem jön e-mail!( Esetleg ezt nem lehet valahol beállítani?) Viszont ha megérkezik a pénz vagy sikertelen belépési kísérlet van, akkor arról jön.Esetleg cége válogatja, hogy terembe való befizetéskor küldenek-e, pl. a pay-pro (Party) mindig küld.
Ha jól tudom, akkor a pénzküldéseknél biztonsági opcióként a végén meg kell adni a saját születési dátumodat. Nézegettem a MB accountomat, de a születési dátumhoz nem lehet hozzáférni (My Account/profile), azt csak a regeléskor kellett megadni,és utána sehol nem mutatja.Kérdés, hogy hogyan férhetett hozzá ehhez a személyes adatodhoz, ha a Mb-en nincs fenn? Ha esetleg a gépedről máshonnan, (bescannelt bankszámlakivonat, stb ) akkor elképzelhető, hogy sajnos más adatokhoz, kódokhoz is hozzáférhetett...

Bármikor rájöhetnek a szül.dátumodra. Ha bekerül a gépedre egy keylogger, mindent karakter leütést rögzit, sőt még képeket is küld az adott illetőnek, hogy mit nézel éppen a neten. Ha keresel a neten "megfelelő" helyeken találhatsz te is ilyen progikat és bármikor küldhetsz másnak egy e-mailt amiben benne van ez a keylogger. Persze a nagy részét megfelelő vírusírtó jelzi, de vannak profi keyloggerek is.
Pl egy jól ismert keylogger a: Perfect keylogger. Igaz ezt már jelzi minden virusírtó. Saját gépedre is teheted és látsz mindent mit csináltak mások a gépeden.

A moneybookers egyik legnagyobb hiányossága szerintem, hogy nem sms-es beléptetés van. Vagy minden utalásnál küldene sms-ben egy kódot amit meg kell adnod és csak akkor utalhatsz. Az Erste banknál is történtek kb 1 éve hasonló lenyúlások a netbankban, utána bevezették az sms-es beléptetést. Azóta nincs lopás.

want2push
Válasz Sword84 kommentjére
2008. jan. 29. 9:54

Én tudnék ajánlani 2 ingyenes vírusírtót :

...

-a másik pedig az AVG 7.5 öt ajánlanám, egy számítógépre való használat esetén ingyenes, folyamatosan frissít és szerintem ez is elég védelmet nyújt:)

Ez az AVG az én gépemen is fent volt, habár csak a Free verziója. Most egy McAffee-t sikerült beszereznem, ez tudomásom szerint egy elég komoly szoftver. Remélem megfelelő védelemet nyújt majd. :-)

Sajnálattal olvastam, mi történt. A message center security részén keresztül nem reagált MB, vagy emailt küldtél?

Válaszolt a moneybookers:

"Dear Mr (...),

Please be informed that your account has now been unlocked and is fully operational. We are attempting to retrieve the funds and will be in touch to confirm the outcome of our investigation.

(...) "

Egyébként nem a Message Center-en keresztül írtam nekik, hanem simán egy email-t küldtem a security@moneybookers.com címre.

Skiboy
Válasz want2push kommentjére
2008. jan. 29. 19:13

Please be informed that your account has now been unlocked and is fully operational. We are attempting to retrieve the funds and will be in touch to confirm the outcome of our investigation.

Ha még nem ürítette ki a számláját úgy tűnik van esély, hogy visszakapd a pénzt.

Demiro
Válasz want2push kommentjére
2008. jan. 29. 21:00

Kösz srácok az együttérzést és tanácsokat. Egyébként a moneybookers support tegnap este óta még nem válaszolt. Úgy tűnik egy ilyen hack a rendszerükben még nem borítja fel a "szokásos üzletmenetet", már ami a levekre történő válaszolást illeti. Gondolom nem először fordul elő ilyesmi náluk...

Egyszer volt egy ügyem a Monebookers-szel, és miután a sokadik e-mailemre sem válaszoltak, felhívtam őket és a telefonos support elég gördülékenyen és gyorsan megoldotta a problémámat.

odonke
Válasz wilddrew kommentjére
2008. febr. 6. 9:13

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, és igazából csak azért regeltem, hogy hozzá tudjak szólni ehhez a témához.
Ugyanis 2008. február 2-án az én MoneyBookers számlámról is átutalták az összes rajta lévő pénzt (450 usd) egy chenxihuan@gmail.com cimre.
Érdekes volt látni, hogy ez megtörténhet, mintha saját kezűleg csináltam volna. Ezután egyből megváltoztattam a jelszavam, azután pár órán belül kaptam is négy e-mailt a MoneyBookers-től, hogy volt négy sikertelen belépés. Persze nem én voltam.

Irtam a MoneyBookers Security részlegének, de még csak nem is válaszoltak.
Ezt az e-mail cimet valami Fülöp-szigeteki pénzkeresési fórumon találtam meg. Remélem hogy gyógyszerre fogja költeni a hacker.

Sajnos nagyon rossz tudomásul venni, de szerintem én is búcsút mondhatok a pénznek, főleg ahogy a MoneyBookers support hozzáállását elnézem.

Ez jó lecke volt, ettől függetlenül nem tudom, hogy honnan tudta meg valaki a jelszavamat.

Minden jót!

Élő ügyfélszolgálat