Ez jó lecke volt, ettől függetlenül nem tudom, hogy honnan tudta meg valaki a jelszavamat.
Spybot search and destroy
Minenkinek ajánlom, hogy használja ezt a programot! Nekem már sokszor segített amikor azt hittem hogy már csak a windows újratelepítése lehet hatékony... Megtalálja a keyloggereket is és egyéb undorító szemét cuccokat is. Tényleg érdemes mindenkinek lefuttatni legalább havonta egyszer... Mondok egy példát: 2 gépem van, egy asztali és egy notebook. Nyilván kb. ugyanazt böngészem velük, egy hálózatról használom őket. Egyszer volt hogy az asztali gépem állandóan belassult mint az állat, a notebook meg szó nélkül újra indulgatott. Mindez kb. egy időben kezdődött. Lefutattam a progit mindkét gépen, találtam valami gyanúsat, ezt sikerült eltávolítani, azóta semmi gond sincs egyik géppel se! (több mint 2 éves mindkét windowsom és jobbak mint új korukban :))
http://www.safer-networking.org/hu/home/index.html
Tűzfal
Még 1 dolog:
Mindenki használjon tűzfalat! Ha routert használtok internetmegosztáshoz akkor azon IS kapcsoljátok be a tűzfalat, szerintem ma már mindegyiken van! Én Comoda Firewall Pro-t használok, ez ingyenes és a teszteken mindig az elsők között van a legjobb minősítéssel. Ezek a gondok (jelszólopás stb.) nem az un. vírusok által jönnek, hanem a kémprogramok és társaik okozzák. Vírusírtót is használok ( az egyiken norton, a másikon a comodo ingyenes vírusírtója), de azok sose jeleznek semmit... Szóval ha rutinszerűen tudod hogy mit lehet megnyitni stb. akkor az nem is kell, persze azért érdemes feltenni valamit...
A másik dolog, hogy az explorer egyáltalán nem megbizható. Legalább is durva hogy ha a tüzfalam normalra van kapcsolva nem engedi hozzáférni a nethez :-) csak ha mindent engedélyezek. a firefoxal nincs ilyen gond...
Én azért biztonság kedvéért megváltoztattam a jelszómat a moneybookersen...
Minenkinek ajánlom, hogy használja ezt a programot!
Commodo kíváló választás! Outpost is jó.
McAffe elég sokat fog a gép teljesítményéből. Ja amúgy meg tudtátok, hogy több antivírus és tűzfal szoftverbe is vannak beépítve álítólag a amerikai hírszerzési hivatal számára kiskapuk. :))
Igaz mindig tagadják, na de nem zörög a haraszt ....
Amúgy érdekes a hackerek mindig szinte elötte járnak a védelmi rendszereknek.
Én is láttam már DC++-on teljes adó bevallását minden adattal megosztval!!! Szimplán hüje volt a megosztó, csak így pontos j-vel.
Tegnap meg Cannon EOS 400D fényképező gépet láttam egy kocsi hátsó kalaptartóján, sok a felelötlen ember.
Nálam 3,5 évig volt fent WIN XP, pedig én ki szoktam nyitni a tűzfalamat is mert néha muszály.:)
Ja igaz azért nem átlagos user vagyok, és még papírom is van róla!;)
Most olvastam el a storyt. Ezért (sem) használom az MB-t, szépen dombornyomott kártyával és átutalással fizetek a devizaszámlámról. Így csak úgy tudják a pénzem elhalászni, ha a pokerterembe belépnek a nevembe és átjátszák a pénzt. Meg is változtatom a jelszómat, és nem pipálom be a mejegyzést, jó 5let!
Ja és amúgy is az MB egy nagy rakás szar a pénzváltásaival és jutalékot is levesz. Én euróban teszek veszek, ahogy úri kedvem tartja, nem bukok holmi önkényes váltogatással, megteszem majd én itthon középárfolyamon ha forint kell.
Most olvastam el a storyt. Ezért (sem) használom az MB-t, szépen dombornyomott kártyával és átutalással fizetek a devizaszámlámról. Így csak úgy tudják a pénzem elhalászni, ha a pokerterembe belépnek a nevembe és átjátszák a pénzt. Meg is változtatom a jelszómat, és nem pipálom be a mejegyzést, jó 5let!
Ja és amúgy is az MB egy nagy rakás szar a pénzváltásaival és jutalékot is levesz. Én euróban teszek veszek, ahogy úri kedvem tartja, nem bukok holmi önkényes váltogatással, megteszem majd én itthon középárfolyamon ha forint kell.
MB hack
akinek feltörték a számláját és utalgattak róla, azoknak sikerült valamennyit visszaszerezniük a pénzükből? Nekem 2008.10.31.-én loptak el egy számomra "nagyobb összeget" és mivel sűgősen szükségem lenne rá, jó lenne ha valamit csinálna a support és nem 2naponta írna egy sablon levelet...van még esélyem visszaszerezni?
akinek feltörték a számláját és utalgattak róla, azoknak sikerült valamennyit visszaszerezniük a pénzükből? Nekem 2008.10.31.-én loptak el egy számomra "nagyobb összeget" és mivel sűgősen szükségem lenne rá, jó lenne ha valamit csinálna a support és nem 2naponta írna egy sablon levelet...van még esélyem visszaszerezni?