Dom látom te vágod a témát, tudsz nekem ajánlani valami tuti kémprogram/keylogger keresőt? Mert nem tudom ezek az ingyenesek (Ad-aware/Spybot) milyen hatékonyak, egyik sem talált semmit a gépemen. Egyedül az Everest poker klienst jelzi ki, mint mindig.
Csökkentett módban kerestél?
Nem biztos, hogy feltörték a gépét...
Ha pl. fix IP-je van akkor az IP-t, MAC address-t is meghamisítva bárhonnan beléphettek az "IP-jéről", csak azt kellett tudni, mikor nincs a neten. Dinaminkus IP-nél is egy adott tartományból kap IP-t, szóval az még lazább.
Próbáld ki ezt:
Download Security Task Manager - detect and remove trojans, spyware and malware
Néhány, egyébként a normális működéshez szükséges folyamatot is veszélyesnek jelez, de annyi információt ír ki a futó folyamataidról, hogy biztosan ki tudod szűrni, hogy melyik nem oda való. Ha arra gyanakszol, hogy a te gépedet törték fel, akkor fontold meg, hogy megveszed és akkor megkapod hozzá a SpyProtector nevű szoftvert is. Erről részletesebben a site-on írnak. Mellesleg szerintem ajánlott külön Windows-t tartani a gépen arra, hogy pókerezzen az ember. Én informatikával foglalkozom, sok mindent láttam már és bizton állíthatom, hogy a leggyengébb láncszem az ember, leginkább azok, akik biztosak a saját (nem létező) informatikai tudásukban. (Az utolsó mondat nem neked szólt, Tibi, csak megjegyeztem a témában.)
virusirtonak a kasparesky-t azt sokan dicserik, en mondjuk nod32-t hasznalaok, es ezek mellett van egy ingyenes program, a spyware terminator
ez is szepen dolgozik, a virusirtoval se akad ossze, rendszeresen frissiti magat, es ha valamilyen progi barmit valtoztatni akar a rendszerben, akkor azt is csak akkor tud ha mi megengedjuk neki, mert ez rogton figyelmeztet
illetve mielott felteszunk egy virusirto, v spyware progit nem art utannanezni h tenyleg az e, hasznaljak e masok, irnak e rola forumokon, mert rengeteg ál spyware program talalhato a neten, ami igazabol csak fertoz, rombol, esetleg csak sunyin elkuldozgeti a billentyuzet gepelesunket
Tibibacsi melyik szolgáltatónál volt a mailed, amit feltörtek?
yahoo
virtualpc-vel vagy vmware-el egy külön virtuális rendszert összehozni, ami tökéletesen el van szigetelve a normál windowstól (amin játszik meg netezik az ember), és csak a pokerkliens + HM fut rajta.
Az IP cím esetén nagyjából az van, amit írsz, persze fizethetsz fix IP-ért is és akkor mindig ugyanazt kapod, amíg előfizetésed van rá. Ettől függetlenül mégiscsak ez a legkevésbé járható út a betörésre, habár szerintem a legkifinomultabb, amikor IP csomagokat hamisít a betörő.
A fentiekkel egyetértek. A magam részéről VirtualBox-ot használok erre a célra, habár nem a póker miatt kezdtem, hanem mert nem Windows-t használok, de néha kellett az is. A pókerhez pedig főleg azt használom már.
Nem tudtam, hogy van olyan terem, amelyik emailben emlékeztet a jelszóra. Ez viszont valódi biztonsági rés. Elég az emailt feltörni és bent is vannak. A Ladbrokes a zárolt számlát kizárólag telefonon és hosszas azonosítás után oldja fel. Macerás az tény, de a játékos érdekét védi.
tibibácsi mi a nicked?
sztem alap, hogy ír valaki egy egységmailt, amiben szerepel, hogy megszopattak, nincs biztonságban a pénz és ezért kessoutolunk páran. mondjuk az én ott levő 300$-m miatt nem sz@rják össze magukat, de ha kapnak vagy 30 ilyen mailt, akkor lehet elgondolkodnak...