Miért lenne tök mindegy? Nem konverzió nélküli opcióról van szó, ilyenkor az ATM azt kérdezi, hogy miben történjen a terhelés. Ettől függ, hogy a konverziót az adott bank fogja-e elvégezni vagy a Skrill/Neteller. Ha forintot választasz pl. egy dolláros Skrillről való levételkor, akkor a Skrill intézi a váltást, ha meg a dollárban való terhelésre nyomsz, akkor a bank elvégzi a konverziót a saját rátájával és úgy a kártyát már dollárban terheli.
Én úgy emlékszem, hogy az érte meg jobban, amikor a Skrill váltott, szóval USD terhelés.
A legtöbb ATM, mikor a konverziós opciót választod, ki is írja, milyen árfolyamon váltja át a forintot dollárra, s emiatt összességében mennyi dollárral terheli majd meg a számládat. Konkrét számot nem tudok mondani, de érzés alapján mostanság - mikor 270 körül van a devizaárfolyam - olyan 255-260 körül váltja át - banktól függően.
Tehát:
- nézd meg, milyen költségvonzata van a pénzfelvételednek, ha konverzió nélkül veszel fel pénzt - azaz a Skrill váltja. Ezek - kis utánajárással rálelsz - részletezve fel vannak tüntetve a Skrill honlapján.
- számold ki, 100 dollár felvétel esetén (vagy számolhatsz %-ot) mennyi forintot kapnál
- hasonlítsd össze a két értéket --> tádáám
ui.: nem tudom, manapság VIP nélkül mennyire sarcol a Skrill, de sejteni vélem, hogy még így is jobban jársz, ha konverzió nélküli opciót választod.
ha a konverzióval vagy konverzió nélkül opcióra gondolsz, tökmindegy mert az automata forintot ad ki. múltkor megkérdeztük a banki ügyfelest, és azt mondta, hogy ez esetben hülyeséget kérdez az automata...
Ha már így témánál vagyunk... Azt szoktátok számolni, h az itthoni vásárlásoknál USD alapú kártyánál milyen árfolyamokon vált a Skrill?
Lényeges kérdés, h mihez is kellene ezt viszonyítani.
Elvileg a MasterCard által napi szinten meghatározott devizanemek közti konverziót kellene figyelni. Gyakorlatilag még soha nem láttam, h ez alapján egyeznének a könyvelt árfolyamok.
Vagy a magyar bankok árfolyamai alapján lehet egy durva becslést végezni a kíváncsiság kedvéért.
Az biztos, h két dolog jöhet szóba: deviza vételi vagy középárfolyam. (A kettő között mindig kisebb eltérés van a közép árf. javára). És ezeket az értékeket megnézed valamelyik hazai banknál, h mit mutat a vásárlási tétel a Skrill által könyvelt (!) dátumakor.
Általánosságban 6 és 16 HUF közötti eltérést látok $-onként.
Ezek alapján azt jelentené, h folyamatosan 3-5%-kal érnek kevesebbet a "díjmentes" vásárlásainkkor a Skrill dollárjaink. --> [Hazai pénzintézetek árfolyamához mérten nézve!]
Fx fee ott is van szerintem, hiaba ingyenes. Mastercard arfolyamon valtas plusz fx fee % vip szinttol fuggoen. Ez okozhatja a kulonbseget.
Az utolsó mondatodban szerintem forintot akartál írni.
Feljebb szépen leírod a miértjét, erre rosszul foglalod össze.
Ha már így témánál vagyunk... Azt szoktátok számolni, h az itthoni vásárlásoknál USD alapú kártyánál milyen árfolyamokon vált a Skrill?
Lényeges kérdés, h mihez is kellene ezt viszonyítani.
Elvileg a MasterCard által napi szinten meghatározott devizanemek közti konverziót kellene figyelni. Gyakorlatilag még soha nem láttam, h ez alapján egyeznének a könyvelt árfolyamok.
Vagy a magyar bankok árfolyamai alapján lehet egy durva becslést végezni a kíváncsiság kedvéért.
Az biztos, h két dolog jöhet szóba: deviza vételi vagy középárfolyam. (A kettő között mindig kisebb eltérés van a közép árf. javára). És ezeket az értékeket megnézed valamelyik hazai banknál, h mit mutat a vásárlási tétel a Skrill által könyvelt (!) dátumakor.
Általánosságban 6 és 16 HUF közötti eltérést látok $-onként.
Ezek alapján azt jelentené, h folyamatosan 3-5%-kal érnek kevesebbet a "díjmentes" vásárlásainkkor a Skrill dollárjaink. --> [Hazai pénzintézetek árfolyamához mérten nézve!]
A skrill miért erőlteti most annyira a token lecserélését?
Akárhova kattintok mindig feljön az ablak a 2lépcsősre vagy pinre cserélésről.
hello.
Állítólag már nem lehet befizetni Skrillre MC-vel, vagyis azt írja egy srác az egyik fórumon. Aki tegnap vagy ma próbálkozott leírná, h sikerült e? Ha nem akkor akkor a tiltás elkezdődött?
A skrill miért erőlteti most annyira a token lecserélését?
Akárhova kattintok mindig feljön az ablak a 2lépcsősre vagy pinre cserélésről.