joco11111
Válasz Tir-X kommentjére
2016. okt. 8. 0:53

Miért lenne tök mindegy? Nem konverzió nélküli opcióról van szó, ilyenkor az ATM azt kérdezi, hogy miben történjen a terhelés. Ettől függ, hogy a konverziót az adott bank fogja-e elvégezni vagy a Skrill/Neteller. Ha forintot választasz pl. egy dolláros Skrillről való levételkor, akkor a Skrill intézi a váltást, ha meg a dollárban való terhelésre nyomsz, akkor a bank elvégzi a konverziót a saját rátájával és úgy a kártyát már dollárban terheli.

Én úgy emlékszem, hogy az érte meg jobban, amikor a Skrill váltott, szóval USD terhelés.

Az utolsó mondatodban szerintem forintot akartál írni.
Feljebb szépen leírod a miértjét, erre rosszul foglalod össze.

peraspera
Válasz blac2 kommentjére
2016. okt. 8. 1:24

A legtöbb ATM, mikor a konverziós opciót választod, ki is írja, milyen árfolyamon váltja át a forintot dollárra, s emiatt összességében mennyi dollárral terheli majd meg a számládat. Konkrét számot nem tudok mondani, de érzés alapján mostanság - mikor 270 körül van a devizaárfolyam - olyan 255-260 körül váltja át - banktól függően.

Tehát:

- nézd meg, milyen költségvonzata van a pénzfelvételednek, ha konverzió nélkül veszel fel pénzt - azaz a Skrill váltja. Ezek - kis utánajárással rálelsz - részletezve fel vannak tüntetve a Skrill honlapján.
- számold ki, 100 dollár felvétel esetén (vagy számolhatsz %-ot) mennyi forintot kapnál
- hasonlítsd össze a két értéket --> tádáám

ui.: nem tudom, manapság VIP nélkül mennyire sarcol a Skrill, de sejteni vélem, hogy még így is jobban jársz, ha konverzió nélküli opciót választod.

danfiu
Válasz tonyi kommentjére
2016. okt. 8. 2:39

ha a konverzióval vagy konverzió nélkül opcióra gondolsz, tökmindegy mert az automata forintot ad ki. múltkor megkérdeztük a banki ügyfelest, és azt mondta, hogy ez esetben hülyeséget kérdez az automata...

lol:D

Aenima
Válasz blac2 kommentjére
2016. okt. 8. 4:21

Ha már így témánál vagyunk... Azt szoktátok számolni, h az itthoni vásárlásoknál USD alapú kártyánál milyen árfolyamokon vált a Skrill?

Lényeges kérdés, h mihez is kellene ezt viszonyítani.

Elvileg a MasterCard által napi szinten meghatározott devizanemek közti konverziót kellene figyelni. Gyakorlatilag még soha nem láttam, h ez alapján egyeznének a könyvelt árfolyamok.

Vagy a magyar bankok árfolyamai alapján lehet egy durva becslést végezni a kíváncsiság kedvéért.
Az biztos, h két dolog jöhet szóba: deviza vételi vagy középárfolyam. (A kettő között mindig kisebb eltérés van a közép árf. javára). És ezeket az értékeket megnézed valamelyik hazai banknál, h mit mutat a vásárlási tétel a Skrill által könyvelt (!) dátumakor.
Általánosságban 6 és 16 HUF közötti eltérést látok $-onként.

Ezek alapján azt jelentené, h folyamatosan 3-5%-kal érnek kevesebbet a "díjmentes" vásárlásainkkor a Skrill dollárjaink. --> [Hazai pénzintézetek árfolyamához mérten nézve!]

peraspera
Válasz Aenima kommentjére
2016. okt. 8. 8:37

Fx fee ott is van szerintem, hiaba ingyenes. Mastercard arfolyamon valtas plusz fx fee % vip szinttol fuggoen. Ez okozhatja a kulonbseget.

Tir-X
Válasz joco11111 kommentjére
2016. okt. 8. 9:09

Az utolsó mondatodban szerintem forintot akartál írni.
Feljebb szépen leírod a miértjét, erre rosszul foglalod össze.

Valóban :D
Köszi! HUF terhelés a jobb.

GreenLine
Válasz Aenima kommentjére
2016. okt. 8. 9:36

Ha már így témánál vagyunk... Azt szoktátok számolni, h az itthoni vásárlásoknál USD alapú kártyánál milyen árfolyamokon vált a Skrill?

Lényeges kérdés, h mihez is kellene ezt viszonyítani.

Elvileg a MasterCard által napi szinten meghatározott devizanemek közti konverziót kellene figyelni. Gyakorlatilag még soha nem láttam, h ez alapján egyeznének a könyvelt árfolyamok.

Vagy a magyar bankok árfolyamai alapján lehet egy durva becslést végezni a kíváncsiság kedvéért.
Az biztos, h két dolog jöhet szóba: deviza vételi vagy középárfolyam. (A kettő között mindig kisebb eltérés van a közép árf. javára). És ezeket az értékeket megnézed valamelyik hazai banknál, h mit mutat a vásárlási tétel a Skrill által könyvelt (!) dátumakor.
Általánosságban 6 és 16 HUF közötti eltérést látok $-onként.

Ezek alapján azt jelentené, h folyamatosan 3-5%-kal érnek kevesebbet a "díjmentes" vásárlásainkkor a Skrill dollárjaink. --> [Hazai pénzintézetek árfolyamához mérten nézve!]

4% (azaz pontosabban 3,99%) a váltási díj (vip szinttől függően változhat): https://www.skrill.com/en/fees/

koviii
Válasz blac2 kommentjére
2016. okt. 8. 9:56

A skrill miért erőlteti most annyira a token lecserélését?
Akárhova kattintok mindig feljön az ablak a 2lépcsősre vagy pinre cserélésről.

ria05
Válasz blac2 kommentjére
2016. okt. 8. 12:24

hello.
Állítólag már nem lehet befizetni Skrillre MC-vel, vagyis azt írja egy srác az egyik fórumon. Aki tegnap vagy ma próbálkozott leírná, h sikerült e? Ha nem akkor akkor a tiltás elkezdődött?

joco11111
Válasz koviii kommentjére
2016. okt. 8. 13:08

A skrill miért erőlteti most annyira a token lecserélését?
Akárhova kattintok mindig feljön az ablak a 2lépcsősre vagy pinre cserélésről.

Ez jó kérdés.
Nekem is mindig felugrott mikor beléptem és mindig bezártam. Legutóbb viszont nem tudtam bezárni. Választanom kellett, hogy beengedjen. A PIN-t választottam gondolván, hogy plusz védelem lesz a tokenem mellett.
Kiléptem, hogy kipróbáljam hogyan működik. Erre a jelszó beírása után beengedett lépni. Aznap befizettem két helyre. Mindkétszer csak a jelszavamat kérte. Eltelt pár nap és újra kéri a tokenemet is, de a PIN-t nem. Ki érti ezt?

Élő ügyfélszolgálat