Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > PA Discord interjú - pszichológia és mental coaching (1. rész)

Totyapoker
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. febr. 2. 20:35

Ezek a játékosok bármikor dönthetnek a profi karrier mellett, de szerintünk maximum nl100 verhető még félpro szinten." mi van? ha megvan egy jó tudás valakinek akor NL200 vagy NL400as játékos (ismerek olyant) , félprofi szinten veri is a limitet könnyen! Szóval ilyen általánosítások nem viszik előre a témát! Sipinél volt olyan hogy osztott valakivel az EV x %át, majd visszamenőleg deal módosítás után vissza akarta kérni azt a pénzt amit a régi dealen már leosztott! Ez... mindegy is, leírtunk mindent ami volt

Boci1985
2020. febr. 2. 20:37

Boci1985:
Fontos a pontos dokumentálása a pénzmozgásoknak, tudsz rá hivatkozni mennyi az annyi.
Számomra egyértelmű, hogy nincs visszamenőlegesség, a bejelentés időpontjától számolva elfogadom az új számítási módszert, azt benyelném, mert ráutaló magatartással folytattam a játékot. Ha nem egyezel bele, abban a pillanatban kellett volna elszámolni és lelépni.
Nem akarok igazságot tenni, mert hallgattassék meg a másik fél is, de otthagyhatnád őket, hogy csak úgy porzik, pláne ha nincs MU-d.

Nem kellett otthagynom őket, kitettek, m tiszteletlen voltam, erről írtam. Annyira tiszteletlen, h még egy elszámolást sem érdemeltem.

banoster
2020. febr. 3. 11:06

Biztos, h vannak olyan backingek, akik nem korrektek a játékosokkal. Mint ahogy vannak olyanok is, akik meg nagyon is azok. Amikor egy játékos leszerződik, megegyezünk valamiben, az mindkét fél számára betartandó a szerződés végéig. Utólagos deal módosítás, pláne visszamenőlegesen, na az nálam is kiverné a biztosítékot. Szerintem egy backing csak akkor lehet sikeres hosszútávon, ha win-win megállapodásokat köt a játékosaival. Nem olyan nagy azért a pókeres közösség, gyorsan híre megy, ha vki nem korrekt, így tulajdonképpen a backing is magának árt, ha nem az, ha nem ad értéket. Szerintem nagyon jó dolog, hogy ez téma lett, de az nem jó, ha egy rossz tapasztalatot szerző játékos általánosít, és a saját sérelmét a teljes backing piacra kivetíti.

bostef
2020. febr. 3. 14:04

"Nem olyan nagy azért a pókeres közösség, gyorsan híre megy, ha vki nem korrekt, így tulajdonképpen a backing is magának árt, ha nem az, ha nem ad értéket"

Akkor hogy mehet a szóban forgó csoport 6 éve? (ráadásul egy időben ti is nagyon nyomattátok őket, amíg nem volt Team Hero.)

A "pártatlan" törölgetéshez meg gratulálok. :)

banoster
Válasz bostef kommentjére
2020. febr. 3. 14:55

"Nem olyan nagy azért a pókeres közösség, gyorsan híre megy, ha vki nem korrekt, így tulajdonképpen a backing is magának árt, ha nem az, ha nem ad értéket"

Akkor hogy mehet a szóban forgó csoport 6 éve? (ráadásul egy időben ti is nagyon nyomattátok őket, amíg nem volt Team Hero.)

A "pártatlan" törölgetéshez meg gratulálok. :)

Megírtam privátban, hogy azért lett törölve a kommented, mert megsértette a fórumszabályzatot. Mint írtam, szívesen beszélgetek veled akár élőszóban is az általad felvetett dolgokról, de a parttalan fórumvitákat nem szeretem, idő- és energiarablónak tartom. De tiszteletben tartom, h mást ez felvillanyoz.

Nem tisztem megítélni, melyik csapat korrekt és melyik nem, tud-e így működni tartósan vagy nem - a személyes véleményem írtam le, ami az, h egy a játékosaival nem korrekt csapat nem lesz sikeres. Én ebben hiszek, így állok a TH-hoz is. Ha tudsz olyanról, aki sikeresen működik, és nem korrekt, ok, lehet, elfogadom, bár meglep. Az, hogy X éve működik egy csapat, önmagában nem garancia, lehet, h egyáltalán nem sikeres a működése, hallottam pletykákat, hogy van olyan csapat, ahová fél éve nem érkezett új játékos. A jelenlegi, egyre csökkenő poolt futtatják.

Személy szerint én egy éve vagyok benne játékosként a TH Holdemben, ugyanazokkal a feltételekkel, mint minden más játékosunk. Két dolog miatt döntöttem a csatlakozás mellett: 1. értéknek láttam a magam számára a képzést 2. szerettem volna megismerni a játékos oldalát is, hogy tovább javíthassunk a TH-n.

Mivel nincs rálátásunk más backingek működésére, nem ítéljük meg, h kit hirdetünk és kit nem. Korábban voltak hirdetések, nem hiszem, hogy újdonságot árulok el azzal, h vásárolható hirdetési felület az Akadémián. De a TH indulása óta kizárólagossága van az oldalon a csapatnak.

Guten3213
Válasz banoster kommentjére
2020. febr. 3. 15:07

Biztos, h vannak olyan backingek, akik nem korrektek a játékosokkal. Mint ahogy vannak olyanok is, akik meg nagyon is azok. Amikor egy játékos leszerződik, megegyezünk valamiben, az mindkét fél számára betartandó a szerződés végéig. Utólagos deal módosítás, pláne visszamenőlegesen, na az nálam is kiverné a biztosítékot. Szerintem egy backing csak akkor lehet sikeres hosszútávon, ha win-win megállapodásokat köt a játékosaival. Nem olyan nagy azért a pókeres közösség, gyorsan híre megy, ha vki nem korrekt, így tulajdonképpen a backing is magának árt, ha nem az, ha nem ad értéket. Szerintem nagyon jó dolog, hogy ez téma lett, de az nem jó, ha egy rossz tapasztalatot szerző játékos általánosít, és a saját sérelmét a teljes backing piacra kivetíti.

Azért az a hír járja, hogy amikor Team Hero lett a Pokerakadémia Backingből, akkor ott is voltak szerződés változtatások (időtartam, osztás stb). Mondjuk nem tudom ez mennyire igaz, de ha igaz, akkor kicsit álszentre sikerült ez a postod. Ha nem volt szerződés változtatás, akkor ne haragudj, abban az esetben nem szóltam!

banoster
Válasz Guten3213 kommentjére
2020. febr. 3. 15:22

Azért az a hír járja, hogy amikor Team Hero lett a Pokerakadémia Backingből, akkor ott is voltak szerződés változtatások (időtartam, osztás stb). Mondjuk nem tudom ez mennyire igaz, de ha igaz, akkor kicsit álszentre sikerült ez a postod. Ha nem volt szerződés változtatás, akkor ne haragudj, abban az esetben nem szóltam!

Amikor a PA Backingből TH lett, és bejöttek Katzorék, valóban volt módosítás. Ezt mi úgy csináltuk, hogy mindenki szabadon eldönthette, h minden következmény nélkül távozik, vagy bejön az új képzésbe, elfogadva az új feltételeket. Gyakorlatilag ott megszűnt a PA Backing, és megalapult a TH. Azóta is változtak a dealek, de akivel valamiben megegyeztünk, ahhoz tartjuk magunkat, kizárólag az új belépőkre vonatkozóan változtattunk.

zvar19
2020. febr. 3. 21:21

hú azért elég sok baromságot, ferdítést és hazugságot sikerült itt összehordani az SCT-ről. először is írok egy pár sort magamról, ugyanis szeretném megelőzni azt a feltételezést, hogy érdekem fűződik a csoporthoz. több hónapja kiléptem és a pókert is abbahagytam. nem az SCT miatt, hanem amiatt, mert volt egy kereseti szint, ami alatt egyszerűen nem voltam hajlandó pókerrel foglalkozni, ugyanis viszonylag rövid idő alatt (kb 1-2 éves távlatban gondolkodva) máshol meg lehet ezt keresni és lesz még hova fejlődni. nem 100-200 ezer forintokról beszélek... szerencsére még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy elkezdjem a pókeren kívüli életemet.

de akkor kezdjünk bele. mindenfajta utólagos dealmódosításos és egyéb hasonló sztori egy hazugság. soha az életben nem történt ilyen, sőt más backing csoportokkal szemben egy kifejezetten korrekt és vállalható osztási táblát rakott össze és amint különböző backingtől független okból tarthatatlanná vált, változtatott is rajta a játékosok javára. ugyanis Sipi egy végtelenül korrekt, nagylelkű és nagyvonalú srác, aki erőn felül és pusztán abból a célból tart fenn egy backing csoportot, hogy lehetőséget adjon különböző élethelyzetbeli srácoknak arra, hogy a pókerrel kitörjenek és elérjenek egy olyan egzisztenciát, amit nekik máskülönben nehéz lenne. tudom, ez nagyon szépen hangzik és nagy f*szságnak is, pedig így van. aki beszélt vele akárcsak egy szót is életében személyesen annak ez vitán felül álló dolog. neki nincs szüksége a pénzre a napi megélhetéséhez, a soksok év aktív játékkal töltött időszaka alatt annyit keresett, hogy az életében több problémája nem lesz. viszont van egy óriási hibája, ami szorosan összefügg ezzel. elképesztően naiv és nem látja be, hogy kifejezetten kevesen alkalmasak a sikerre, de sokan még csak a középszerű pókeres karrierre se. így nem tudatosan, de nagyon sok gyenge képességű játékosban is hisz a végletekig, ami rájuk nézve iszonyú káros. nem küldi el őket azzal a felkiáltással, hogy nem való ez nekik, hanem elhiteti velük, hogy el lehet jutni a high stakes-ig szinte mindenkinek. pedig nem... és amikor ezek a srácok hónapokig (évekig) semmit nem keresnek, akkor elkezdik okolni az oktatási rendszert, az osztási táblát, a mezőnyt, a termet, az időjárást. mindent, csak saját magukat nem. képtelenek saját maguk reálisan látni saját magukat. és igen, ennek az eltorzult (vagy eredendően ilyen) személyiségnek egy része Sipi hibája.

de ne feledjük el azt sem, hogy nem csak Sipi csinálja ezt és kínálja a csodás jövő lehetőségét a (leendő) pókeresek számára, hanem az összes backing csoport a PPB-től kezdve a TH-ig. mert manapság megélni a pókerből és egy jóval átlag feletti keresetet összehozni 100 játékosból 1-2-nek sikerül maximum. és nem túlzok, ez így van. elkezdhetném levezetni, hogy milyen eredményt kell hozni egy 100$-os spinesnek, egy NL200-as CG-snek, vagy egy 30-35$-os avg buyin-es MTT-snek ahhoz, hogy megkeressen 500-600 ezer forintot minimum osztás után, de nem teszem. nem az én dolgom ugyanis. de amikor a backingcsoportok hirdetgetnek és (manipulált) grafikonokat tesznek ki vagy a vasárnapi MTT-s sikerekről beszámolnak, akkor azért mindannyian magukba nézhetnének és elgondolkodhatnának azon, hogy a saját profitjuk érdekében, de milyen gusztustalan módon próbálnak a nagy profit reményével becsábítani embereket a buliba. ugyanis arról már nem szól a fáma sose, hogy egy-egy sikerre és szép grafikonra hány és hány csalódás, frusztráltság, és összetört álom és élet jut...

jegyezzétek meg ezt: 100-ból 1-2 ember. ennek fényében mindenki döntse el, hogy reális e, hogy ő oda tartozik.

üdv!

topin
Válasz banoster kommentjére
2020. febr. 3. 22:07

Személy szerint én egy éve vagyok benne játékosként a TH Holdemben, ugyanazokkal a feltételekkel, mint Korábban voltak hirdetések, nem hiszem, hogy újdonságot árulok el azzal, h vásárolható hirdetési felület az Akadémián. De a TH indulása óta kizárólagossága van az oldalon a csapatnak.

Tehát a játékosok védelme mint affil, nem annyira fontos, ha valaki fizet a hirdetésért? Ha haszon származik belőle, akkor nem annyira fontos megvédeni a játékosokat..de ha kár érné a házat, és inkább csúnya rossz affil alól regelnének, akkor meg kell védeni a játékosok érdekeit..valójában ebből egyetlen érdek látszik :) Ahogy az is erre az érdekre mutat, hogy most meg kizárólagosság van, mert már hátrány érné a házat, ha máshova lépne be a játékos. Ezért jobb ha nem is tud róla.

Ezek is annyira átlátszó dolgok..nem értem, miért kellenek ezek. A PA egy profit orientált vállalkozás, a saját oldalát fogja nézni, ezek a játékosokra meg felhasználók érdekeikre vigyázás ez ugyanolyan kamu, mint a mental coachos okosságok..miért nem lehet felvállalni simán a tényeket? mert így mindig ellentmondásokba keveredés lesz a pillanatnyi érdekek szerint..

bostef
Válasz zvar19 kommentjére
2020. febr. 3. 22:23

hú azért elég sok baromságot, ferdítést és hazugságot sikerült itt összehordani az SCT-ről. először is írok egy pár sort magamról, ugyanis szeretném megelőzni azt a feltételezést, hogy érdekem fűződik a csoporthoz. több hónapja kiléptem és a pókert is abbahagytam. nem az SCT miatt, hanem amiatt, mert volt egy kereseti szint, ami alatt egyszerűen nem voltam hajlandó pókerrel foglalkozni, ugyanis viszonylag rövid idő alatt (kb 1-2 éves távlatban gondolkodva) máshol meg lehet ezt keresni és lesz még hova fejlődni. nem 100-200 ezer forintokról beszélek... szerencsére még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy elkezdjem a pókeren kívüli életemet.

de akkor kezdjünk bele. mindenfajta utólagos dealmódosításos és egyéb hasonló sztori egy hazugság. soha az életben nem történt ilyen, sőt más backing csoportokkal szemben egy kifejezetten korrekt és vállalható osztási táblát rakott össze és amint különböző backingtől független okból tarthatatlanná vált, változtatott is rajta a játékosok javára. ugyanis Sipi egy végtelenül korrekt, nagylelkű és nagyvonalú srác, aki erőn felül és pusztán abból a célból tart fenn egy backing csoportot, hogy lehetőséget adjon különböző élethelyzetbeli srácoknak arra, hogy a pókerrel kitörjenek és elérjenek egy olyan egzisztenciát, amit nekik máskülönben nehéz lenne. tudom, ez nagyon szépen hangzik és nagy f*szságnak is, pedig így van. aki beszélt vele akárcsak egy szót is életében személyesen annak ez vitán felül álló dolog. neki nincs szüksége a pénzre a napi megélhetéséhez, a soksok év aktív játékkal töltött időszaka alatt annyit keresett, hogy az életében több problémája nem lesz. viszont van egy óriási hibája, ami szorosan összefügg ezzel. elképesztően naiv és nem látja be, hogy kifejezetten kevesen alkalmasak a sikerre, de sokan még csak a középszerű pókeres karrierre se. így nem tudatosan, de nagyon sok gyenge képességű játékosban is hisz a végletekig, ami rájuk nézve iszonyú káros. nem küldi el őket azzal a felkiáltással, hogy nem való ez nekik, hanem elhiteti velük, hogy el lehet jutni a high stakes-ig szinte mindenkinek. pedig nem... és amikor ezek a srácok hónapokig (évekig) semmit nem keresnek, akkor elkezdik okolni az oktatási rendszert, az osztási táblát, a mezőnyt, a termet, az időjárást. mindent, csak saját magukat nem. képtelenek saját maguk reálisan látni saját magukat. és igen, ennek az eltorzult (vagy eredendően ilyen) személyiségnek egy része Sipi hibája.

de ne feledjük el azt sem, hogy nem csak Sipi csinálja ezt és kínálja a csodás jövő lehetőségét a (leendő) pókeresek számára, hanem az összes backing csoport a PPB-től kezdve a TH-ig. mert manapság megélni a pókerből és egy jóval átlag feletti keresetet összehozni 100 játékosból 1-2-nek sikerül maximum. és nem túlzok, ez így van. elkezdhetném levezetni, hogy milyen eredményt kell hozni egy 100$-os spinesnek, egy NL200-as CG-snek, vagy egy 30-35$-os avg buyin-es MTT-snek ahhoz, hogy megkeressen 500-600 ezer forintot minimum osztás után, de nem teszem. nem az én dolgom ugyanis. de amikor a backingcsoportok hirdetgetnek és (manipulált) grafikonokat tesznek ki vagy a vasárnapi MTT-s sikerekről beszámolnak, akkor azért mindannyian magukba nézhetnének és elgondolkodhatnának azon, hogy a saját profitjuk érdekében, de milyen gusztustalan módon próbálnak a nagy profit reményével becsábítani embereket a buliba. ugyanis arról már nem szól a fáma sose, hogy egy-egy sikerre és szép grafikonra hány és hány csalódás, frusztráltság, és összetört álom és élet jut...

jegyezzétek meg ezt: 100-ból 1-2 ember. ennek fényében mindenki döntse el, hogy reális e, hogy ő oda tartozik.

üdv!

Korrekt hozzászólás.

De te is elhitted ezt a nagy sipinho13 mítoszt. Én is olyanokat hallok róla, hogy szakadok: Ez az ember 250 eurot keresne óránként pókerezve, de akkora nagy jótét lélek hallod, hogy a töredékéért ő jövőt kínál! :DDDD Meg az SCT családért mindent, tűzön vízen keresztül.... oké

Annak is kérdezz utána, hogy a Supernova Elites pénzeknek mekkora részét szórta el baráti befektetésekre és hogy mekkora arányban az ő tőkéje az SCT. :) De igen, 2 supernova elitnyi pénzből megalapozta már az egész életét, neki már dolgoznia sem kéne meg semmit sem csinálni, csak a nagy boldogságba ellovagolni a napsütésben a fehér paripán.... Azért lakik anyunál. Arra is kérdezz rá, mennyibe került arra rájönnie, hogy nl25-Nl50 2x annyi rakel nem működik ugyanaz a preflop range, mint nl500on etcetc. Aztán te is nevetni fogsz ezen a soha életében nem kell dolgozni dolgon, és rájössz, hogy ez az imidzs a biznisz része.

A jó kis életét a 20 donkból fedezi, aki lead átlagban 700$-t havonta. Számolj kicsit utána: 700*20 = 14k USD egy hónapban és 168k USD egy évben, csak a donkokból. Szerinted 1 donkból nettó havi hány munkaóra van? Vesz heti 1 privát órát (kiadva valami break even edzőnek, aki valszeg 20$ óraáron eladja, azaz 80 usd sum), vesz mondjuk 1 csoportos mentál órát ( 80usd/ 4: ugyanis csoportos az óra /hét, az is 80 usd), szánjunk rá még 3 órát havonta osztásra / egyéb dolgokra, azt is kiadva valakinek 20$ órabérbe: 240 USD költséget kapunk egy játékosra. Nyilván bele kell számolni némi risket abba, ha valaki elmegy és lelép vmennyi pénzzel, illetve rá kell számolni arra is, hogy a játékosoknak kell egy nagy library, ahol van videó, pio analysis etc: de ha egyszer kész van mondjuk 10 jó játékosnak, akkor hogy 20 idióta használja-e és kihoz-e belőle pénzt a backernek: az már nem ad hozzá több időt. Szóval egy hónapban egy BE donkkal amit foglalkozni kell kb megoldható 350$ USD/hó költségből, max 400. Akkor a donk már majdnem 100% Roit fial... Bele lehet kötni a számolásokba, de ha még azzal számolunk, hogy 20 emberen fejenként csak 250$ marad, az akkor is havi 5k usd, MO-n emberek ez 2 executive fizetése.... 5000usd = 1.5 millió forint emberek kibaszott magyaroszágon. 5k*12k = 60k usd / év. Ez 60% SNE. ( SNE fénykorában volt 105k usd)

FUra, hogy te mégis ennyire biztos vagy benne, hogy ez nem csak egy ***** jó biznisz. Szerinted egy jó pókeres ezt nem számolja át? Komolyan?

Élő ügyfélszolgálat