Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > PA Discord interjú - pszichológia és mental coaching (1. rész)

Boci1985
Válasz titcar kommentjére
2020. febr. 2. 19:33

és miről szól akkor a próbaidő? mert az én értelmezésemben azt, amit normálisan, azaz bármelyik fél indoklás nélkül azonnali hatállyal kiléphet a szerződésből.

Ennél azért kicsit bonyolultabb a dolog. 1 hónap alatt is kiderülhetnek dolgok, de nem minden. Saját példám, lement az 1. hónap, fogjuk rá, h minden szép és jó volt. Majd 2. hónap végén jött egy dealrontás, majd késöbb mégegy. Közben az oktatás átalakult és habár hiperszuper nevet kapott, ez kimerült egy havi 2,5 órás videópakkban.
Az aláírt szerződések, amik nyílván semmit nem érnek, tele vannak azzal, h kinek mi a kötelezettsége a másik felé. Ami szép és jó, de ha a játékos szerződést szeg, rögtön elrettentő összegeket kell, h fizessen. Sajnos olyan szerződést nem láttam, h mi van akkor ha a backer nem teljesíti az általa vállalt dolgokat. Ők megtehetnek bármit, egyoldalúan módosíthatnak dealeket különböző mondvacsinált okokra hivatkozva. Nem hallottam olyanról, h mondjuk egy Mekiben aláírsz egy szerződést, majd hó végén közlik, h bocs, de elszámoltam magam, nem adtunk el annyi sajtbureszt, úgyh csak a pénzed x százalékát kapod meg. Neadj Isten fizess hónapokra visszamenőleg! És ez még mindig csak a jéghegy teteje..

titcar
Válasz ewoksamurai kommentjére
2020. febr. 2. 19:40

Most nagyon nem értem, mit nem értesz. Teszem azt letolsz 3 hetet egy mtt teamben, összehozol az alatt mondjuk 750$ minuszt. Úgy a 3. hét végére megnyílnak neked a csoporttársaid, kiderül számodra, hogy rohadt nagy hazugság volt, hogy ennyit meg ennyit hoz a team átlagban, meg hazugság a gyors szintlépés, stb. Odaállsz a team főnöke elé, megmondod, hogy próbaidőn belül vagy, felmondasz, szerinted mit mond? Ok, sok sikert, felejtsd el a 750$-t?

akkor mit takar a próbaidő?

titcar
Válasz Boci1985 kommentjére
2020. febr. 2. 19:40

Ennél azért kicsit bonyolultabb a dolog. 1 hónap alatt is kiderülhetnek dolgok, de nem minden. Saját példám, lement az 1. hónap, fogjuk rá, h minden szép és jó volt. Majd 2. hónap végén jött egy dealrontás, majd késöbb mégegy. Közben az oktatás átalakult és habár hiperszuper nevet kapott, ez kimerült egy havi 2,5 órás videópakkban.
Az aláírt szerződések, amik nyílván semmit nem érnek, tele vannak azzal, h kinek mi a kötelezettsége a másik felé. Ami szép és jó, de ha a játékos szerződést szeg, rögtön elrettentő összegeket kell, h fizessen. Sajnos olyan szerződést nem láttam, h mi van akkor ha a backer nem teljesíti az általa vállalt dolgokat. Ők megtehetnek bármit, egyoldalúan módosíthatnak dealeket különböző mondvacsinált okokra hivatkozva. Nem hallottam olyanról, h mondjuk egy Mekiben aláírsz egy szerződést, majd hó végén közlik, h bocs, de elszámoltam magam, nem adtunk el annyi sajtbureszt, úgyh csak a pénzed x százalékát kapod meg. Neadj Isten fizess hónapokra visszamenőleg! És ez még mindig csak a jéghegy teteje..

nem tudom egy ilyen szerződés hivatalos helyen mennyire állna meg, de érzésből semennyire.

ewoksamurai
Válasz titcar kommentjére
2020. febr. 2. 19:45

akkor mit takar a próbaidő?

Hát az annyit ér, hogy akkor tudsz felmondani próbaidőben, ha nem vagy minuszban, vagy kifizeted a minuszt zsebből. Tehát érted, gyakorlatban a játékosok jelentős százaléka nem tud élni vele, hiába van.

Totyapoker
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. febr. 2. 19:57

ezek amiről írtok, még ha fele is igaz már akkor botrányos és az akadémia megvédhetné a játékosokat az ilyesfajta átverésektől könnyedén... Mert ok hogy a fórumon ezek kiderülnek, de változást nem fog eredményezni, SCTben amúgy olyan szinten manipulált emberek(bárányok) vannak hogy elhiszik a vezetőnek hogy jót akar, közben tudjuk mi van...

R1per2
2020. febr. 2. 20:00

Az aláírt szerződések, amik nyilván semmit nem érnek, tele vannak azzal, h kinek mi a kötelezettsége a másik felé. Ami szép és jó, de ha a játékos szerződést szeg, rögtön elrettentő összegeket kell, h fizessen. Sajnos olyan szerződést nem láttam, h mi van akkor ha a backer nem teljesíti az általa vállalt dolgokat. Ők megtehetnek bármit, egyoldalúan módosíthatnak dealeket különböző mondvacsinált okokra hivatkozva. Nem hallottam olyanról, h mondjuk egy Mekiben aláírsz egy szerződést, majd hó végén közlik, h bocs, de elszámoltam magam, nem adtunk el annyi sajtbureszt, úgyh csak a pénzed x százalékát kapod meg. Neadj Isten fizess hónapokra visszamenőleg! És ez még mindig csak a jéghegy teteje..

Nem jó a Mekivel kötött szerződéssel összehasonlítani, mert ott fix bérezésed van és nem százalékon osztoztok. Lehetne persze ilyet is kötni elvileg a backerrel, vagy a Mekivel %-on osztozni, ha belemennek, havi 500 dolcsi ha letolod x játékot stb, de minden nyeremény az övék, vagy a Mekivel teljesítmény bért kérni eladott bureszek után.
Nem kell leírva lennie, hogyha nem tartja be a backer fél a rá vonatkozó kötelezettséget, otthagyod a *csába és kész, mint ahogy a mekit is, ha nem fizeti ki a béred.
A korrektséget sem kell szerződésbe írni, én legalábbis nem tudok jól aludni, ha úgy érzem tartozom, ezért inkább visszaadom a BR-t és kifizetem a MU-t.
Mint ahogy felmondani sem szoktam azonnal, hanem becsülettel bejelentem előre ezen szándékom és ledolgozom az 1 hónap felmondási időt (feltéve persze ha kapok utána bért, anélkül nincs miről beszélni).

Amúgy számtalan példát találni az életben ilyesmire:
https://index.hu/video/2018/01/05/probalt_mostanaban_magyarorszagon_programozot_talalni/?fbclid=IwAR3NboRF5-REqPUwUmhl_u9uCSgQrnBr-y8MrpP-Dk6g_CCjPnN_NhFDxWE

Boci1985
2020. febr. 2. 20:01

nem tudom egy ilyen szerződés hivatalos helyen mennyire állna meg, de érzésből semennyire.

Semennyire, de nem is erről kéne, h szóljon. Az ilyen szerződések egy kézfogással érnek fel kb. Azt meg mindenki döntse el maga, h az ő kézfogása mennyit ér.

Boci1985
2020. febr. 2. 20:16

Nem jó a Mekivel kötött szerződéssel összehasonlítani, mert ott fix bérezésed van és nem százalékon osztoztok. Lehetne persze ilyet is kötni elvileg a backerrel, ha belemennek, havi 500 dolcsi ha letolod x játékot stb, de minden nyeremény az övék.
Nem kell leírva lennie, hogyha nem tartja be a backer fél a rá vonatkozó kötelezettséget, otthagyod a *csába és kész, mint ahogy a mekit is, ha nem fizeti ki a béred.
A korrektséget sem kell szerződésbe írni, én legalábbis nem tudok jól aludni, ha úgy érzem tartozom, ezért inkább visszaadom a BR-t és kifizetem a MU-t.
Mint ahogy felmondani sem szoktam azonnal, hanem becsülettel bejelentem előre ezen szándékom és ledolgozom az 1 hónap felmondási időt (feltéve persze ha kapok utána bért, anélkül nincs miről beszélni).

Amúgy számtalan példát találni az életben ilyesmire:
https://index.hu/video/2018/01/05/probalt_mostanaban_magyarorszagon_programozot_talalni/?fbclid=IwAR3NboRF5-REqPUwUmhl_u9uCSgQrnBr-y8MrpP-Dk6g_CCjPnN_NhFDxWE

Lehet nem teljesen jó a példa, de ha %on rontanak akkor a béreden rontanak, ami ugye szerződéskötéskor kerül megegyezésre. Ezen felül az utólag hónapokra visszamenőleg kért összeg viszont elég számszerű. Örülök, h Te ilyen korrekt vagy, de mi van akkor, ha épp 21. van, 1 hete rollra varsz, majd mikor eleged lesz és szólsz még téged neveznek tiszteletlennek és hazugnak? Mindezek mellé nem elég, h nem számoljátok el az adott hónapot (nyílván ebből kiderül, h nem nekem lett volna MU), még a hátam mögött az affilomra is ráírnak, h a szokásos rb-t ne én kapjam, hanem ők. Úgy, h pl utolsó 1 hetet már saját rollból játszottam. Én ezt egész egyszerűen lopásnak hívom, aztán lehet csűrni-csavarni meg mindenféle csodatevőjótevőnek kikiáltani magukat az illetékeseknek.

Skaidy
2020. febr. 2. 20:26

Hahó, érdekes olvasni ezt a fórumot. :)

4 dolgot szeretnék hozzáfűzni/reagalni:

1, A mentálcoaching one on one azért kerül pénzbe nálunk, mert ha megkérdeznénk a csoportot, mindenkinek kellene, ha ingyen lenne. Beszelgetne egy jót vele, majd 99%-nál semmi nem változna. Az összeg felét kell egyébként kifizetni, a másik felét a csoport állja. Mint írtam feljebb, azért van, hogy a játékos is elköteleződjön hogy fejlődni szeretne, nem csak egy(szamunkra) drága beszelgetésen vesz részt, hanem ő is áldoz rá.

2, Én személy szerint nemvagyok oda a mentalcoachoktól, szerintem ez lejött a beszelgetéseken mind a discordon, mind itt is. Keressük a lehetőséget arra, hogy egy pszihológust is felvegyünk a csoportba, és dönthessenek a játékosok, kinek a szolgáltatását veszik igénybe. Hosszabb távon mi biztosan a pszihológus/sportpszihológus vonalat fogjuk megvalósítani.

3, Szerintetek bárkinek jó az, ha az adott játékos főállásban 5-600 dollárt keres osztas után? Nagyon nem, nalunk már 3 hónapos és 6 hónapos check van, hogy hogy halad a játékos, és nem 1-2 embert kellett sajnos kitennünk, mert nem teljesítette a handmennyiséget, vagy nem fejlődött a csoportban. (fél év után nl10-nl20 ritka esetben marad benn nalunk, van rá példa egyébként, nem főállású és mellesleg nagyon jó arc :) ) Mellékállásban viszont teljesen járható út, egy win-win helyzet mind a backer, mind a játékos részéről, a játékos tőkét kap a "hobbijához", amivel mellekest termel a főállása mellett. Nem gondolnám, hogy ez elítélendő lenne bármilyen szinten is. Ezek a játékosok bármikor dönthetnek a profi karrier mellett, de szerintünk maximum nl100 verhető még félpro szinten.

4, Durva olvasni, mennyi negatív dolog történt/történik csoportokban, Valószínűleg ezek azért nem voltak napirenden, mert nem volt rá lehetőség, nem engedtek neki teret sehol. Amikor a TH-tt és közvetve, néha direktben az akademiát oltjátok, azért jusson eszetekbe, hogy ezt a fajta téradást csak az akademia adta meg. Érdekes módon egyetlen magyar csoportnak sincs nyilvános fóruma, ahol lehetne szidni őket. Kicsit ebben látom az okát, hogy most ilyen népharag zúdul a csoportok fele.

További jó fórumozást kívánok!

R1per2
Válasz R1per2 kommentjére
2020. febr. 2. 20:27

Boci1985:
Fontos a pontos dokumentálása a pénzmozgásoknak, tudsz rá hivatkozni mennyi az annyi.
Számomra egyértelmű, hogy nincs visszamenőlegesség, a bejelentés időpontjától számolva elfogadom az új számítási módszert, azt benyelném, mert ráutaló magatartással folytattam a játékot. Ha nem egyezel bele, abban a pillanatban kellett volna elszámolni és lelépni.
Nem akarok igazságot tenni, mert hallgattassék meg a másik fél is, de otthagyhatnád őket, hogy csak úgy porzik, pláne ha nincs MU-d.

Nekem nincs ilyen rossz tapasztalatom amúgy, korrekt módon el tudtunk számolni és barátilag elválni egymástól. Azért, mert nekem nem ment jól, nem jött be, nem érzem magam becsapva meg kizsákmányolva, másoknak meg bejött és kívánom minden fél számára a legjobbakat.

Élő ügyfélszolgálat