Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > PA Discord interjú - pszichológia és mental coaching (1. rész)

Boci1985
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. jan. 27. 21:44

Wudan azt mondta, h azért hagyta abba a pokert, m nem bírta mentálisan. Akkor ez ilyen "aki nem tudja, az oktatja" dolog? :)

Totyapoker
2020. jan. 27. 22:00

amúgy ez egy tökéletes kereslet/kínálat egyezés, hogy azok fizetnek ezeknek a mágusoknak akiknél ténylegesen nincs rendben agyilag valami, szóval szükségük van egy mentál kócsra, míg akiknek van eszük azok nem fizetnek ilyenért... amúgy amit kérdeznék hogy honnan vannak ezek a fantom nevek pl hogy Wudan ? Illetve ha most XY kitanulja ezt a "mély tudást igénylő szakmát" akkor mi kell ahhoz hogy ezzel pénzt is keressen? úgy értem hogy 2 éve gőzöm nem volt arról hogy ki az a Wudan (most se) , de most mindenki hirtelen ismeri, akkor ehhez nem is tudás csak egy jó marketing kell ? Naturalwestről meg már senki nem beszél... amúgy én arra esküszök h felhívom a budapest TV mágusát Zeuszt és kérek pénzenergiát, mert rajtam az segít mentálisan és anyagilag is ténylegesen és még olcsóbb is

bostef
Válasz Totyapoker kommentjére
2020. jan. 27. 22:05

1) amúgy amit kérdeznék hogy honnan vannak ezek a fantom nevek pl hogy Wudan ? 2) Illetve ha most XY kitanulja ezt a "mély tudást igénylő szakmát" akkor mi kell ahhoz hogy ezzel pénzt is keressen? úgy értem hogy 2 éve gőzöm nem volt arról hogy ki az a Wudan (most se) , de most mindenki hirtelen ismeri, akkor ehhez nem is tudás csak egy jó marketing kell ?

1) Wudanfighter volt régen a neve. "Wudang quan - Wikipedia
Wudang quan is a class of Chinese martial arts. In contemporary China, Chinese martial arts styles are generally classified into two major groups: Wudang (Wutang), named after the Wudang Mountains; and Shaolin, named after the Shaolin Monastery."

2) A videóba ha belemész, akkor a kommentek között van egy time stamp, azt olvasd el és hallgasd meg. Az ember az elején még tanácsadóként kínálta magát (ugyanazt a szolgáltatást, más néven). A rövid válasz, meg az, hogy semmi nem kell hozzá. Vagyis bukott Nl50 karrier meg egy 20 órás tanfolyam. :D

Bandessz
2020. jan. 27. 22:36

Bár tudom, hogy elég lazán kapcsolódna csak a pókerhez, de én nagyon szívesen hallgatnám egy interjúban csak Anettet.
Azt viszont nem tudom, mennyire mélyen lehetne belemenni konkrétumokba a titoktartást tiszteletben tartva. Engem baromira érdekelne, ahol top sportolók mindennapjairól, hozzáállásáról, mentális felkészítéséről, vagy éppen kihívásairól lehetne őt kérdezni/hallgatni.

Pistapapa
2020. jan. 27. 22:53

Jo kis cucc. Anettnak szep hangja van, nem hogy inkabb o beszelne vegig. ;) Amugy wudan is mondott jo dolgokat. Varom a kovetkezot.

mentalroach
Válasz SzepCsaba kommentjére
2020. jan. 28. 12:43

Az egyik nem feltétlenül jobb a másiknál. Egyszerűen más a szerepe (célja, módszertana, hatásköre..) a pszichológiának és más a coachingnak.

1: Végre írjátok már le, hogy miben jobb a mental coaching, mint a pszichológia, mert folyamatosan ezt hangoztatjátok, és csak a hebegés-habogás ment discordon is ennek kapcsán. Mit tudtok nyújtani, amit egy pszichológus nem tud?

2: Mi az, hogy nem feltétlenül jobb a másiknál? Most elkezdjem sorolni, hogy a pszichológia milyen területekkel áll kapcsolatban, a téziseit milyen területek használják fel?

bűnüldöző szervek, szociális intézmények, orvostudomány, különböző kutatási területek (neurológia, AI-kutatás,stb), politikatudomány, filozófia, stb.

A pszichológia is merít kismillió helyről, pl. vallásokból, politikatörténetből, stb stb stb napestig lehetne sorolni ezeket. Közben napi szinten több 100 ezer embernek segít.

A mental coaching meg maximalizálja a teljesítményt és a profitot (legalábbis megpróbálja) úgy, hogy ugyan ezt a különböző pszichológiai szakemberek is megtudják csinálni.

Miről beszélünk? Tényleg ezt gondoljátok? Mert ha igen, akkor talán kicsit többet kellene önfejlesztéssel foglalkozni. Meg amúgy is.

Hogy lehet azt kijelenteni rezzenéstelen arccal, hogy a mental coachingnak nem érdeke, hogy múltbéli dolgokkal foglalkozzon, csak az adott probléma megoldása a fő pioritás?

1: ez nem hatékony módszer, nem tudsz megoldani egy problémát effektíven, ha nem veszed figyelembe a kialakulásának körülményeit, mik azok, amik triggerelik a problémát, stb

2: annyira hangoztatjátok, hogy csak segíteni akartok. Ez szerintetek nem paradoxon? Csak mert az igazi segítség az lenne, ha feldolgozná az ember a problémát teljes egészében - a kiváltó okokkal együtt, nem pedig elnyomná különféle technikákkal.

Azokba bele sem megyek, hogy milyen konyhaspiritualitást adtok elő. Beszéltek az egóról, holott fingotok nincs az egészről. Az egész "szakmátok" az egó duzzasztásán dolgozik, nem a legyőzésén - persze random józsi nl100-ról benyeli ezeket, mert a legkomolyabb anyag, ami a kezébe került az a töri könyv volt középiskolában. Javaslom olvassatok egy kis vallástörténetet, vallásfilozófiát. Talán picit jobb képet kaptok az egóról, meg az álszent spiritualitásról, amit előadtok. Pro tip: ezeket a könyveket ne a "hogyan legyél milliomos: 10 egyszerű lépés Johnnytól" könyvek között keressétek a Libriben.

Guten3213
2020. jan. 28. 13:59

Sziasztok!

Kezdésnek leszögezném, hogy nem vagyok coach ellenes! Sőt, tudok két olyan példát is írni, amik igazak, és ahol a coach valóban segített..... DE! Ezek a coachok valójában pszichológusok voltak és mellé végeztek egy coach tanfolyamot is. Gyorsan a két példa:

#1: egyik magyar gyárban esett a termelés. Nem fogom leírni, hogy melyikben. Coachot hívtak aki megállapított dolgokat (pl vezetésre alkalmatlan műszakvezetők) melynek eredményeképpen visszaállt, sőt csúcsra került a termelés.

#2: ismerek olyan magyar felsővezetőket (kettőt egészen pontosan), akik coachoz járnak. Állításuk szerint bevált nekik....

Viszont mint írtam, ők pszichológusok is! Sőt, elsősorban azok!

A konkrét interjúra térve: az a mellébeszélés, az a hebegés amit ti ketten bemutattatok srácok, az lenyűgöző. Nem pozitív értelemben! Ez persze nem zárja ki, hogy van jó magyar mentál coach, akár pókeres berkekben is, hiszen nem csak ti ketten "dolgoztok" ebben a munkakörben! Az egészben az a legszomorúbb, hogy ti, akik a beszélőkétekből éltek, előre tudtátok, hogy milyen kérdésekkel fogtok szembesülni, és képtelenek voltatok bármire is érdemben reagálni. Legalább készültetek volna fel előre.... Szerintetek a pszichológus keres túl keveset, nem ti kerestek túl sokat. Ez igen srácok! Ha érvet nem tudtok felhozni, akkor a legjobb védekezés a támadás elvét képviselitek. Vagy... bőszen hangoztatjátok, hogy van amiben a mentál kócsing a jobb, igaz egyetlen ilyen dolgot sem említettetek! De úgy az elején is, hogy mi a pszichológia, mi a mentál kócsing, melyik miben jó, miben más... arról sem sikerült érdemben reagálnotok! Nem semmi!

Javaslok nektek valamit! Mutassátok meg ezt az anyagot számotokra ismeretlen embereknek! Az fog lejönni nekik (amit műveltetek is végig az interjú alatt), hogy 1 sunyi, mellébeszélő, bullshittel teli interjút adtatok. Mint írtam, vannak jó mentál coachok is, az is lehet, hogy pókeres berkeken belül is akad,sőt, az is lehet, hogy ti is azok vagytok (bár az elhangzottak alapján kétlem), egyszerűen aki napokkal előre tudja, hogy milyen kérdésekre kell reagálnia, arra nem képes felkészülni, helyette hebeg-habog az komoly ember nem lehet...

Pedig szerintem ha valaki becsülettel felkészül, szán rá energiát és pénzt, az igenis lehet jó coach! Innen a fórumról is egészen biztosan lehetne több ember is jó coach! Csak tudjátok, ezek az emberek az elhangzott kérdésekre felkészülés nélkül is tudnának reagálni. Nektek még felkészülési lehetősségel sem ment!

lourker
Válasz Guten3213 kommentjére
2020. jan. 28. 14:35

Ez szerintem is így van, aki eddig semleges véleményen(pl. én) volt az egész mentalcoachingról az meglepődnék, ha nem negatív véleménnyel "állna fel" az interjú meghallgatása után. Már a, hogy képeztétek magatokat kérdéskör se túl bizalomgerjesztő.

De a végén az óradíjas résznél a válaszokból nekem simán az jön le "ha vannak olyan hülyék akik ennyit kifizetnek akkor reális az ár". Az kb. fel se vetődik, hogy a tényleges értéke ennyi a munkátoknak mint érv. Még talán egy olyan szöveg is volt, hogy mégse kérhetek x-x összeget mert az olyan kevés, hogy akkor nem vennének komolyan és ezt mint érvet egy interjúban elmondani:o

A véleményem nekem az interjú ellenére továbbra is az, hogy sok embernek így is hasznos/segít a mentalcoaching(mivel sokan egyedül képtelenek változtatásra/rendszerezésre stb.)
De azért az egyértelmű, hogy a többség kis utánajárással saját maga is eléri ugyanazt az a néhány ember aki nem, azok meg "feleannyi" pénzért jobban járnak egy pszichológussal.

sakkos000
2020. jan. 28. 16:34

Ha lenne 2. része ennek az interjúnak én inkább a nagypályásokra lennék kíváncsi Tusira meg Westre. Tusin látszik hogy egy aggróbb személyiség izgibb lene a vita. Még kíváncsi lennék élőben hogy magyaráznák meg a máltai nyaralós, Fedor Holz simogatós VIP/Business/Boss csomagot amivel el lettek küldve a picsába.

Totyapoker
2020. jan. 28. 16:46

akadámiának javasolnék egy újítást, ami facebookon is van, hogy ne csak likeolni lehessen hanem röhögő jelet is lehessen tenni 1-1 kommentre annyira jók

Élő ügyfélszolgálat