Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > PA Discord interjú - pszichológia és mental coaching (1. rész)

banoster
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. jan. 29. 9:04

Mentalroach kommentjét visszaállítottam, én sem érzem úgy, hogy átlépte volna a határt, nem volt személyeskedő. A moderáció oka valószínűleg az volt, hogy az elmúlt időszakban több olyan új regisztráció jelent meg az oldalon, akiknek a rombolás az egyértelmű célja. Ez ellen fel fogunk lépni. Viszont ha esetleg bárki úgy érzi, hogy jogtalanul lett törölve a kommentje, csak véleményt formált személyeskedés és ártó szándék nélkül egy témában, nyugodtan írjon rám privátban, meg fogom nézni a kommentet, és vissza is állítom, ha úgy van.

bostef
Válasz banoster kommentjére
2020. jan. 29. 12:33

Banoster:

Hálásak vagyunk az akadémiának, amiért lehetővé tette ezt az interjút. Nyilván sejthető volt, hogy valami hasonló lesz belőle, ettől ti még bevállaltátok, ezért respect.

Viszont a topikban ezen emberek munkája van kritizálva, szerintem nagyon jogosan. Nem értem, hogyha közösség szintjén nézzük, akkor hogyan lehetne romboló az, hogyha az ilyen éveken át garázdálkodó kártevőket végre nevén nevezzük és ki ki a maga stílusában kimondja, hogy "húzzatok a picsába a kóklerkedéssel srácok". Nem láttam anyázást, nem láttam doxolást, nem láttam semmi olyat amire rá tudnám húzni a kizárólagos rombolás.

Ráadásul megint az van, hogy ezen emberek mögött még mindig nagyobb véleményvezérek állnak: elég megnézni, hogy kiknek dolgoznak a weboldalaik szerint a mentálkókler srácok - és ez valószínűleg addig maradni fog, amíg nem jön egy nagyon nagy backlash a magyar közösségtől. Hallottam olyanról is, ahol a mentálkócs ránézésre gáz és etikát nem ismerő munkáját nem lehetett kritizálni vagy a csoporton belül megbeszélni ( pszichológust játszás, könyvek/ hanganyagok majdnem 1 az 1ben átiratai persze forrásmegjelölés nélkül és hasonlók). Szóval nem volnék meglepődve, hogyha jó néhány ember azért csinál új reget, hogy megírja a véleményét mert fél a retorzióktól vagy esetleg attól, hogyha a jövőben csoportba akarna menni, emiatt nem fogják felvenni.

Kérlek titeket a közösség érdekében, hagyjátok hogy az emberek megbeszéljék a dolgokat - főleg hogy évekig ti is futtattátok egy jó részüket, persze tudom, hogy azért mert erre volt kereslet az olvasóktól, de azért ezután mégis korrektebb, hogyha nincs agyoncenzúráva a topik.

Buytherest
2020. jan. 29. 13:01

Az Akadémia nem bírói hatalom, nem célja transzparensnek lenni kérdéses helyzetekben és nem célja iránymutatást adni olyan dolgokért amilyen témák előjönnek. Szerintem ez az interjú is azért jött létre, mert azt hitték sok olvasót bevonz és olvasottságot generál. Nem gondolták, hogy ekkora égés lesz. Ahogy írták a mentál coachok ideje lejárt és Naturalwest is szép lassan elkullogott innen mikor beégett a brotherhood, mastermind, be a real man and honour hülyeségekkel.

Az Akadémia egy affilate oldal ami fórumot ad a beszélgetésre és olyan tartalmat generál, ami oldalletöltést és lehetséges jövőbeli raket generál. Az oldal tettei azt mutatják, hogy tökéletesen megfelel nekik ez a forgatókönyv és nem is céljuk dönteni mental coach témában. Bele lehet menni ennek a moralitásába, de szerintem ne Banostert kérdezd erről.
Tegnap volt fenn az indexen egy cikksorozat, hogy a jövőben talán büntetni fogják a sarlatánokat. Merem remélni, hogy ezek az emberek pár év múlva ülni fognak és nem interjúkat adni.

gabor93
2020. jan. 29. 13:03

Talán elég erős az, hogy kártevők...milyen kárt okoztak a topikba író játékosoknak vagy épp az akadémiát rendszeresen olvasó közösségnek?
Ártottak valakinek?

banoster
2020. jan. 29. 13:55

Bostef:

A moderálásra vonatkozó részt nem erre a topikra, hanem általánosságban értettem. Volt itt már támadva sok mindenki, csak az utóbbi időben például Jancsi és Daniboy, pedig mindkettőjükről elmondható, hogy nagyon magas szintet képviselő játékosok és oktatók, akik ráadásul emberileg is igazi példaképek. És hogy, hogy nem, a kritizálók mindig új accountok, akik értelmes vitára nem nyitottak, kizárólag rombolni akarnak.

Nem érzem úgy egyébként, hogy ne engedtünk volna teret a negatív véleményeknek ebben a topikban, mint ahogy általánosságban sem moderálunk elfogadható hangnemben leírt kritikát. Az ész nélküli sárdobálásnak valóban nem szeretnénk teret engedni, azzal viszont semmi probléma nincs, ha kultúrált hangnemben vita alakul ki egy témában.

És hogy én is leírjam a véleményem, szerintem a két srác a mental coach-okkal kapcsolatban már korábban kialakult ellenszenv miatt vált most érdemtelenül céltáblává. Mindkettőjükkel együtt dolgozunk, és folyamatosan kapunk visszajelzést a játékosainktól a munkájukkal kapcsolatban, amik szinte kivétel nélkül pozitívak. Nyilván lehet egy-egy eset, amikor nincs meg a beszélgetésben is elhangzott kémia, de a legtöbb esetben tudnak segíteni a játékosoknak. Nem vagyunk azok a típusok, akik feleslegesen szórják a pénzt, nem alkalmaznánk mental coach-ot a TH-ban csak azért, hogy legyen. Mindkét srác tisztességes áron dolgozik egyébként.

Ha valakit érdekel ez a terület, és szívvel lélekkel, magas színvonalon akarja csinálni, nem igazán van más módja, mint az önfejlesztés. Szóval csak azért nem ítélnék el senkit, mert önmagát fejlesztette, pláne ha nincs módja másra. Lehet vitatkozni azon is, hogy szükség van-e egyáltalán coach-ra, van-e hozzáadott értéke egy diplomás pszichológushoz mérten. Úgy gondolom, hogy van, nem véletlen, hogy Anett is foglalkozik coachinggal a pszichológia mellett, képzi magát ezen a területen is, mert a kettő nem ugyanaz, legfeljebb vannak átfedések.

Viszont valóban szabályozni kéne ezt a területet, és komoly képzéshez kötni, hogy ne lehessen akárki coach, ne mondhassam holnap azt, h na mától én is az vagyok, mert úgy gondolom magamról, hogy nekem ez simán menne, szóval gyertek, lehet a kasszához fáradni.

Egyetértek azzal is, hogy vannak olyan mental coach-ok, akik horrorisztikus áron dolgoznak, és számomra is megmagyarázhatatlan módon így is el tudják adni magukat. Úgy gondolom, miattuk alakult ki általános rossz vélemény a mental coach-okkal kapcsolatban, és ennek issza meg minden a póker területén dolgozó coach a levét, pedig igenis vannak jók közöttük, akik tudnak segíteni az előrelépésben.

banoster
Válasz Buytherest kommentjére
2020. jan. 29. 13:57

Az Akadémia nem bírói hatalom, nem célja transzparensnek lenni kérdéses helyzetekben és nem célja iránymutatást adni olyan dolgokért amilyen témák előjönnek. Szerintem ez az interjú is azért jött létre, mert azt hitték sok olvasót bevonz és olvasottságot generál. Nem gondolták, hogy ekkora égés lesz.

Sok pozitív visszajelzést kaptam az interjúval kapcsolatban. Valóban, ez egy olyan tartalom, ami érdekes és sokakat megmozgatott. Hol itt az égés? :)

bostef
Válasz gabor93 kommentjére
2020. jan. 29. 14:01

Nézd gabor93, ezt nehéz pontosan meghatározni, mekkora kárt okozhattak.

A kóklerség mindig árt. A vásárlónak árt, aki arra számít, hogy a keservesen megdolgozott pénzéért MEGFELELŐ ELLENÉRTÉKET KAP, aztán rájön, hogy ezek az emberek előadták a nagy királyt, amikor meg tényleg mutatni kellett valamit, akkor csúfosan kudarcot vallottak már level 1-en.
Ez az egyik probléma, de mi van például azzal, aki számított rá, hogy szakértelmet kap egy széles látással rendelkező SIKERES embertől, megbízott a tanácsban, majd szar tanácsot kapott: nem csak olyat, ami semleges, hanem olyat, ami ártott neki: pusztán mert a mentál kókler a 20 órás "képzése" alatt lószarhoz nem ért.

TLDR:Ezek az emberek pszichológust játszanak mindenféle képzettség nélkül, bukott pókeres karrierrel, ragadozó szemléletű árszabással, mindenféle felügyeleti szerv és morális kódex nélkül, ugyan hogy milyen kár származhat ebből az egészből? Milyen jogon nevezi őket kártevőnek valaki.

A te szemléleted szerint a magukat kőművesnek kiadó kókler sem okoz kárt: végülis valamilyen házat felépít, most hogy nincs benne derékszög az kit érdekel, valamilyen házat kapott a pénzért, nem?

banoster
Válasz bostef kommentjére
2020. jan. 29. 14:04

A te szemléleted szerint a magukat kőművesnek kiadó kókler sem okoz kárt: végülis valamilyen házat felépít, most hogy nincs benne derékszög az kit érdekel, valamilyen házat kapott a pénzért, nem?

De egy interjú, és nem az általuk épített házak minősége alapján ítéled meg a munkájukat?

bostef
Válasz banoster kommentjére
2020. jan. 29. 14:16

De egy interjú, és nem az általuk épített házak minősége alapján ítéled meg a munkájukat?

Mi az ő munkájuk? (az egyiküknek nagyon is jól képben vagyok a kókányolásával, a másikat pedig néhány órában researcheltem és az interjú is ezeeket bizonyítja. De nyilván ha van egy pontom, amit demontstrálni szeretnék, akkor azt olyan infók alapján kell tennem, ami bárki számára leellenőrizhető: mint például az interjú.)
Hogy 2020ra leginkább a breakeven donkoknak a csoportban "segítséget" nyújtsanak ahhoz, hogy a donk ki tudjon venni (meg leadni ugyannyi) 500$t havonta?

De hogy válaszoljak:
sajnos az ő esetükben nincs termék, amit mustrálni lehetne, mert dugdossák. Csak olyan dolog jön ki róluk, ami a saját szájukból hangzik, ezek nagy részét is 1 v 1 vagy csoportok mélyén varázsolgatják olyan embereknek, akik nem elég képzettek, hogy el tudják dönteni mi a hülyeség és mi nem- nem véletlenül vannak a pókeres számegyenesen a 0 helyiértékén. Volt lehetőség virítani a valuet, és hát inkább úgy tűnt, mintha nem igazán szeretnének erről infókat adni...

Innentől kezdve nincs más, mint azt nézni, hogyan nyilvánulnak meg egy vágatlan interjúban. Ki hogyan képezte magát vagy egy 2 órás interjúban ki hogy beszél, milyen választ ad a kényes kérdésekre és milyen motivációs erők buknak ki a mondatai mögül. Az interjúban nem sikerült választ adni a képzésre önpromón meg habogáson kív- ha esetleg 2. rész lesz és jön mind a két mentálmócs száz oldalnyi könyv címmel akkor azt nyilván már senki nem fogja komolyan venni.
vagy például milyen választ adtak a fake it till you make it kérdésre: ami ugye kulcstényező, mert ha tényleg 0 tudással a karrierjük elején már pénzért adták a szolgáltatást, előadva a nagy bölcset, akkor felmerül, hogy most is ugyanúgy szarul mérik fel a képességeiket és a valóságban semmihez nem értenek.
Kiderült, hogy a nagy segítésben azért nagyon jól akarnak járni, azonban ezt beismerni nem tudják. Ez megint csak annak a jele, hogy A) az önismeret nincs a helyén és ezt a sok ****ságot tényleg elhiszik, B) verzióban meg az, hogy azt hiszik, hogy ez a fajta kamuzgatás hihető. Mindkettő nagyon durván szarul nézi a realitást.

Ezzel szemben felmegyünk bármelyik weboldalára, jön az önpromózás 1es szintű valamelyik hogyan legyél milliomos marketinges 10 lépésben könyvből meg jön néhány anekdotális bizonyíték a jó franc tudja kiktől ("nekem annyit segített" :D ), meg az ajánlások sok esetben a cimbiktől / olyan emberektől, akik anyagilag is érdekeltek a kócs promózásában, esetleg ők maguk is hirdetnek és megegyeztek, hogy te ajánlasz engem, mint pókeres kócsot, én meg téged hirdetem a mentális szolgálataid.

Tarts velem és válassz!

[*=left]Lustaság vagy cselekvés?
    [*=left]Kényelem vagy fejlődés?
    [*=left]Pesszimizmus vagy optimizmus?
    [*=left]Általánosítás vagy tények?
    [*=left]Kishitűség vagy önbizalom?
    [*=left]Előítélet vagy mélyebb megértés?
    [*=left]Önszabotálás vagy szárnyalás?
    [*=left]Hazugságok vagy igazságok?
    [*=left]Eredménytelenség vagy igazi siker?
    [*=left]Félelmek vagy szeretet?
    [*=left]Ellenségeskedés vagy konszenzusok?

[*=left]Haragtartás vagy megbocsátás?
    [*=left]Kritikusság vagy elfogadás?
    [*=left]Stagnálás vagy önmegvalósítás?
    [*=left]Maximalizmus vagy optimális működés?
    [*=left]Manipulatív irányítás vagy hit és bizalom?
    [*=left]Hatalmi harc vagy együttműködés?
    [*=left]Csőlátás vagy lényeglátás?
    [*=left]Kilátástalanság vagy remény?
    [*=left]Fantáziátlanság vagy ötletesség?
    [*=left]Sodródás vagy igazi irányítás?
    [*=left]Irreális elvárások vagy tisztességes hozzáállás?

Banoster: "Nem vagyunk azok a típusok, akik feleslegesen szórják a pénzt, nem alkalmaznánk mental coach-ot a TH-ban csak azért, hogy legyen. Mindkét srác tisztességes áron dolgozik egyébként."

Valamelyik topikban pedig írva volt, hogy a csoportok nem feltétlen azért vesznek fel mentál kócsot, mert jónak tartják, hanem azért mert ha nincs, akkor az emberek azt hiszik, az ő csoportjuk rosszabb. Ha jól emlékszem TH edző írta, de a hozzászólást azóta már nem találom.
Hogy tisztességes ár-e 20 ezret elkérni, egy mentális bukott mócsingnak 30 óra alatt megszerzett varázslásért, amikor egy pszichológus 10 ezertől indul és általában 18 ezernél megáll.. Hát elég érdekes szemlélet.

sakkos000
Válasz gabor93 kommentjére
2020. jan. 29. 14:31

Talán elég erős az, hogy kártevők...milyen kárt okoztak a topikba író játékosoknak vagy épp az akadémiát rendszeresen olvasó közösségnek?
Ártottak valakinek?

Ha egy 10 eurós könyvet vki feldob powerpointra majd 4-5 órában leadja egy eltévedt arcnak vagy a csoportos órákat ezzel alibizi el xx vagy xxx óradíjért minimum kérdéses.

Élő ügyfélszolgálat