Közvetlen haszna... magyarán közvetett igen! Ezen a ponton zárjuk is ezt le, mert kár tagadni, hogy nem vagytok teljesen pártatlanok/érdektelenek mental coaching ügyben.
ez elég izzadtságszagú következtetés. te azt állítottad, hogy abból származik hasznuk, ha a coachingot fényezik, de nekik abból van (közvetve) hasznuk, hogy *lehetőséget adnak* coachingra.
egyébként szerintem hiba a coachingra szakmaként tekinteni. úgy kell felfogni a coachot, mint egy figyelmes barátot, aki annyi ideig az őszinte barátod, ahány órát kifizetsz neki. :)
sok embernek tényleg csak arra van szüksége, hogy a gondolatait/problémáit úgy oszthassa meg valakivel, hogy azokat sajátjaként kezelje, és aktívan reagáljon is rájuk.
Másold már be azt a részt kérlek, ahol én az általad leírt dolgot állítottam.
"...kár tagadni, hogy nem vagytok teljesen pártatlanok..."
lazíts! :)
az állítás az volt részemről, hogy az akadémia annak ellenére lehet pártatlan, hogy potenciálisan anyagi haszna is származhat a dologból. sőt, éppen azzal fejezne ki egy álláspontot, ha azért nem tenné lehetővé a coachingot, mert szerinte az bullshit.
a képzettség, órabér stb. kérdése egyébként szerintem kettős mérce. nem a képzettséget és iskolázottságot várja el a vevő a pénzéért, hanem a javulást. magától értetődőnek veszik itt a csoportban sokan, hogy a pszichológusok 100% segítséget nyújtanak a páciensnek, ha fizet. persze, ott is az a szándék (jóhiszeműen feltételezem, hogy a pénzért a kócs is *szeretne* segíteni, ha tud), de pont a pszichológia az, ami egyáltalán nem egzakt tudomány, és ugyanúgy mehetnek a felesleges értelmetlen körök, mint kócséknál.
szerintem kócsrészről nem az árral, meg a nyilvánvaló képzetlenséggel van elsősorban a probléma, hanem a bullshiteléssel. azzal, hogy nem mernek őszintén kiállni, és vállalni azt, amit tudnak, és amit nem tudnak. akkor miért várhatnám el, hogy velem ne legyenek képmutatóak, és őszintén foglalkozzanak a problémáimmal?
Komolyan gondolja bárki, hogy ennek a mental coach interjúnak nem az volt a célja, hogy reklámot adjon a hogy a mental coaching fontos és a backing csoportban ez is van? Aztán az üzlet befuccsolt, mert a fiúk úgy égtek be, ahogy az ilyen önjelölt coachok szoktak általában
Többit leírtátok már előttem tényleg az a lényeg, hogy mental coachhoz az ember downswingben fordul, az meg változik és azt hiszik, hogy a mental coachingtól volt. Hosszútávú tanácsot nem ad egyik sem...
Vicces egy póker size-on azon síró, moralizáló véleményeket olvasni, hogy valaki túlárazza e magát.
Addig kell value overbetelni, amíg azt is megadják, maximalizálni kell az EV-t.
Aki nem így tesz a Coach szakmában, megkérdőjeleződik a hozzáértése. :rolleyes:
ez elég izzadtságszagú következtetés. te azt állítottad, hogy abból származik hasznuk, ha a coachingot fényezik, de nekik abból van (közvetve) hasznuk, hogy *lehetőséget adnak* coachingra.
egyébként szerintem hiba a coachingra szakmaként tekinteni. úgy kell felfogni a coachot, mint egy figyelmes barátot, aki annyi ideig az őszinte barátod, ahány órát kifizetsz neki. :)
"Ennek az oka obv az akadémia haszna, és igen...ez közvetlen haszon a számukra. 2 gyors példa, de lehetne még egyéb példákat is írni:
- xyz-nél hasznos a mentál kócsing >> nagyobb bevétele van a játékosnak >> nagyobb a backing csapat bevétele
- piacképesebb marad az akadémia backing csapata (ez a fő érvem a kettő közül). Hiszen a többieknek is van mental coachuk, ergo ha neked nincsen hátrányban vagy... De ha neked is van >> több játékos >> több bevétel (vagy akár értelmesebb játékosok jelentkeznek így). "
Azt meg ne is vegyük hozzá, hogy milyen szerepe van a breakeven donkok benntartásában az ilyen mentális varázsolgatásnak, a remény eladásának. Figyelj 6 éve játszol életedben nem játszottál Nl50 felett, de csak azért mert nem próbáltad eléggé, tedd bele a maxot, mert simán benned van az NL200 crush... Jó kis videókkal, mindenhol spártai sisakok meg filmes hangulatkeltő zenékkel, lassú- hipnotikus tónusban előadva. Minden csak rajtad áll.... 600-700$ leadó embereket már +EV egy csoportnak foglalkoztatni. Aztán meg jól polírozni az egót, ha kicsit jobban megy, ez igen, már kihoztál 5bb/100at...Nem baj, hogy mindezt nl25n, meg 2 asztalon... De hát te király vagy! Nem a gyárban a sor mellett robotolsz, mint a cimbik.
Nyilván nem nehéz kitalálni, hogyha ennyi pénzből élsz, mindenféle végzettség nélkül anyádéknál vagy lakótársakkal 30 évesen akkor eléggé nagy mentális terhet raksz magadra, amikor is sok esetben a megoldás az lenne, hogy azt javasolni, hogy hagyd a pókert és tépd le a sebtapaszt minél gyorsabban. De például egy kócs, akit a barátja futtatott fel és aki egyben csoport tulajdonos majd vajon fog-e adni olyan tippeket a csoport mondjuk bottom 20%nak akinek semmi keresnivalója se lenne kártya közelében(, mert segghülye vagy lusta hozzá hogy életében 1000$nál többet kivegyen az egészből havonta), hogy apukám, kivagy folyamatosan lelkileg, testileg, jobb lenne kiszállnod. ( ne jöjjünk most azzal, hogy de már volt ilyen xyz csoportnál. Kb az kéne az ilyen helyeken kezdésnek, hogy a bottom 20%t kibaszni. Másképp inkább egy pénzszivattyú, mintsem lehetőség adás.) Akadémián sem fogsz olyan cikket olvasni túl sűrűn, ami arról elmélkedne, hogy sok embernek nincs keresnivalója a pókerben. Kevesebb rake, kevesebb team tag, kevesebb bevétel...
Beszéltem Anettal és ő egy kicsit azt hitte ( az alapján, aki top játékosok jártak hozzá, nem a csoport alsó részében lévő emberek...), hogy a pókerben a legtöbb ember jó, és mondjuk kivesz egy magyar keresethez képest extrém magam pénzt, jó anyagiak között kényelmesen él, saját maga főnöke etc. De az ilyen varázslóknak pont nem ez lesz a célkeresztben, hanem sok esetben pont azok, akiknél ***** nagy károkat lehet okozni már így több évnyi pókerben való sikertelenség után.
Meg napokig lehetne sorolni még mi a gond ezzel a kis szakmával aminek működése titokban megy.
Vicces egy póker size-on azon síró, moralizáló véleményeket olvasni, hogy valaki túlárazza e magát.
Addig kell value overbetelni, amíg azt is megadják, maximalizálni kell az EV-t.
Aki nem így tesz a Coach szakmában, megkérdőjeleződik a hozzáértése. :rolleyes: