Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > PA Discord interjú - pszichológia és mental coaching (1. rész)

aggressivepostflopcbet
Válasz Guten3213 kommentjére
2020. jan. 30. 14:58

Közvetlen haszna... magyarán közvetett igen! Ezen a ponton zárjuk is ezt le, mert kár tagadni, hogy nem vagytok teljesen pártatlanok/érdektelenek mental coaching ügyben.

ez elég izzadtságszagú következtetés. te azt állítottad, hogy abból származik hasznuk, ha a coachingot fényezik, de nekik abból van (közvetve) hasznuk, hogy *lehetőséget adnak* coachingra.

egyébként szerintem hiba a coachingra szakmaként tekinteni. úgy kell felfogni a coachot, mint egy figyelmes barátot, aki annyi ideig az őszinte barátod, ahány órát kifizetsz neki. :)
sok embernek tényleg csak arra van szüksége, hogy a gondolatait/problémáit úgy oszthassa meg valakivel, hogy azokat sajátjaként kezelje, és aktívan reagáljon is rájuk.

Guten3213
Válasz aggressivepostflopcbet kommentjére
2020. jan. 30. 15:08

ez elég izzadtságszagú következtetés. te azt állítottad, hogy abból származik hasznuk, ha a coachingot fényezik, de nekik abból van (közvetve) hasznuk, hogy *lehetőséget adnak* coachingra.

egyébként szerintem hiba a coachingra szakmaként tekinteni. úgy kell felfogni a coachot, mint egy figyelmes barátot, aki annyi ideig az őszinte barátod, ahány órát kifizetsz neki. :)
sok embernek tényleg csak arra van szüksége, hogy a gondolatait/problémáit úgy oszthassa meg valakivel, hogy azokat sajátjaként kezelje, és aktívan reagáljon is rájuk.

Másold már be azt a részt kérlek, ahol én az általad leírt dolgot állítottam.

aggressivepostflopcbet
Válasz Guten3213 kommentjére
2020. jan. 30. 15:45

Másold már be azt a részt kérlek, ahol én az általad leírt dolgot állítottam.

"...kár tagadni, hogy nem vagytok teljesen pártatlanok..."

Guten3213
2020. jan. 30. 16:02

"...kár tagadni, hogy nem vagytok teljesen pártatlanok..."

Ez igen, gratulálok! És akkor még én próbálkozok izzadságszagúan!

Igen, kár tagadni, hogy nem teljesen pártatlanok. Mivel az akadémia nem szeretetszolgálat! Aki minimálisan képben van a pókerrel/csoportokkal kapcsolatban az tudja, hogy a mental coach 1 csoportban egy extra szolgáltatás, amit vagy igénybe vesz a delikvens, vagy nem. Senki sem fog pisztolyt a user fejéhez, hogy kötelező mentál edzésre menni. Ahogy azzal is mindenki tisztában van, hogy ha én a videót hallgatva úgy döntök, hogy Szépcsabától edzést veszek, abból 1 fillért sem fog kapni az akadémia. Ezek igen evidens dolgok. Ahogy az is, hogy nem a mentál kócsok fizettek az akadémiának a megjelenésért.

Semmi ilyesmit nem állítottam. De nyugodtan próbálhatsz kötözködni, de legalább annyi agyad lenne, hogy ezt sikeresen vidd véghez!

Én csak annyit írtam (amit tartok is), hogy az akadémia nem poénból alkalmaz a backing csapatában mental coachot. Ennek az oka obv az akadémia haszna, és igen...ez közvetlen haszon a számukra. 2 gyors példa, de lehetne még egyéb példákat is írni:

- xyz-nél hasznos a mentál kócsing >> nagyobb bevétele van a játékosnak >> nagyobb a backing csapat bevétele
- piacképesebb marad az akadémia backing csapata (ez a fő érvem a kettő közül). Hiszen a többieknek is van mental coachuk, ergo ha neked nincsen hátrányban vagy... De ha neked is van >> több játékos >> több bevétel (vagy akár értelmesebb játékosok jelentkeznek így).

Igenis az akadémiának mint backing csapatnak, előnye származik a mental kócsokból. Vagy ha nem előnynek hívjuk ezt, akkor is szüksége van rá (főleg a 2. pontban leírtak miatt...egyszerűen kell a versenyképességükhöz).

Mindannyian tudjuk, hogy ha SEMMILYEN előnye nem származna az akadémiának (vagy bármelyik backing csapatnak) a mental coachokból, akkor nem alkalmaznának erre embereket. Ezt kár tagadni...

Viszont olyat ne írj kérlek, amit nem állítottam, mert komolytalanná tesz téged.

Ahogy azt sem írtam, hogy a mentál kócsing hülyeség, hanem annyit írtam, hogy vannak jó mentál kócsok, de ez az interjú kimondottan gyenge eresztés lett. Erre írtam pár példát (például nem tudnak arra válaszolni, hogy milyen anyagokkal képzik magukat, vagy az árfolyamképzésről szóló rész... vagy, hogy mi a mentál kócs és a pszichológus közti különbség >> mármint ezt nem tudja egyértelműen).

Utóbbi bekezdést csak azért írtam le, mert látom nem érzed az értő olvasást, és nincs kedvem az újabb, teljesen alibi kötekedéseddel foglalkozni. Mert elég egyértelmű, hogy vagy nem megy számodra az értő olvasást, vagy el sem olvastad azt amit írtam.... De persze, azért sikerült rá reagálnod :) . Ergo várható a részedről az újabb kötekedés.

aggressivepostflopcbet
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. jan. 30. 16:33

lazíts! :)

az állítás az volt részemről, hogy az akadémia annak ellenére lehet pártatlan, hogy potenciálisan anyagi haszna is származhat a dologból. sőt, éppen azzal fejezne ki egy álláspontot, ha azért nem tenné lehetővé a coachingot, mert szerinte az bullshit.

a képzettség, órabér stb. kérdése egyébként szerintem kettős mérce. nem a képzettséget és iskolázottságot várja el a vevő a pénzéért, hanem a javulást. magától értetődőnek veszik itt a csoportban sokan, hogy a pszichológusok 100% segítséget nyújtanak a páciensnek, ha fizet. persze, ott is az a szándék (jóhiszeműen feltételezem, hogy a pénzért a kócs is *szeretne* segíteni, ha tud), de pont a pszichológia az, ami egyáltalán nem egzakt tudomány, és ugyanúgy mehetnek a felesleges értelmetlen körök, mint kócséknál.

szerintem kócsrészről nem az árral, meg a nyilvánvaló képzetlenséggel van elsősorban a probléma, hanem a bullshiteléssel. azzal, hogy nem mernek őszintén kiállni, és vállalni azt, amit tudnak, és amit nem tudnak. akkor miért várhatnám el, hogy velem ne legyenek képmutatóak, és őszintén foglalkozzanak a problémáimmal?

isti80
2020. jan. 30. 18:49

Komolyan gondolja bárki, hogy ennek a mental coach interjúnak nem az volt a célja, hogy reklámot adjon a hogy a mental coaching fontos és a backing csoportban ez is van? Aztán az üzlet befuccsolt, mert a fiúk úgy égtek be, ahogy az ilyen önjelölt coachok szoktak általában
Többit leírtátok már előttem tényleg az a lényeg, hogy mental coachhoz az ember downswingben fordul, az meg változik és azt hiszik, hogy a mental coachingtól volt. Hosszútávú tanácsot nem ad egyik sem...

R1per2
Válasz chivasr911 kommentjére
2020. jan. 30. 19:58

Vicces egy póker size-on azon síró, moralizáló véleményeket olvasni, hogy valaki túlárazza e magát.
Addig kell value overbetelni, amíg azt is megadják, maximalizálni kell az EV-t.
Aki nem így tesz a Coach szakmában, megkérdőjeleződik a hozzáértése. :rolleyes:

bostef
2020. jan. 30. 19:58

Nyilván egy cég képviselőjeként / alkalmazott embereként az a célod, hogy az általad nyújtott szolgáltatás minél jobb színben tűnjön fel. Ezt mutatják az a Team Hero hozzászólás, amik azt mondják, hogy az árazás tisztességes majd ezek után azt mondani, hogy ők nem elfogultak....

Azt nem érted, hogy a barátod nem lesz anyagilag érdekelt abban, hogy olyan dologban próbáljon meg segíteni, amihez fingja sincs, csak hogy kicsengess még 10 órányi kócsingot, meg ahhoz sem, hogy az egy órában átadható dolgot 8 órában próbálja meg szétnyújtani és ha még gondolkoznék, akkor párat még fel tudnék sorolni de remélem ez elég ahhoz, hogy lásd, mekkora hülyeséget írtál. Most ehhez hozzáveszed, hogy a legtöbb mentál kócs azért eléggé broke anyagilag, lehet látni, hogy elég nagy veszély van, hogy az ember maga is valóban elhiggye, hogy ő tud segíteni és esetleg kicsit túlgondolja saját maga képességeit... Az ilyen hazugságokat könnyű elhinnie az embernek magának. Nem véletlenhozta fel Anett az interjúban a dunning kruger hatást.

bostef
2020. jan. 30. 20:04

"Ennek az oka obv az akadémia haszna, és igen...ez közvetlen haszon a számukra. 2 gyors példa, de lehetne még egyéb példákat is írni:

- xyz-nél hasznos a mentál kócsing >> nagyobb bevétele van a játékosnak >> nagyobb a backing csapat bevétele
- piacképesebb marad az akadémia backing csapata (ez a fő érvem a kettő közül). Hiszen a többieknek is van mental coachuk, ergo ha neked nincsen hátrányban vagy... De ha neked is van >> több játékos >> több bevétel (vagy akár értelmesebb játékosok jelentkeznek így). "

Azt meg ne is vegyük hozzá, hogy milyen szerepe van a breakeven donkok benntartásában az ilyen mentális varázsolgatásnak, a remény eladásának. Figyelj 6 éve játszol életedben nem játszottál Nl50 felett, de csak azért mert nem próbáltad eléggé, tedd bele a maxot, mert simán benned van az NL200 crush... Jó kis videókkal, mindenhol spártai sisakok meg filmes hangulatkeltő zenékkel, lassú- hipnotikus tónusban előadva. Minden csak rajtad áll.... 600-700$ leadó embereket már +EV egy csoportnak foglalkoztatni. Aztán meg jól polírozni az egót, ha kicsit jobban megy, ez igen, már kihoztál 5bb/100at...Nem baj, hogy mindezt nl25n, meg 2 asztalon... De hát te király vagy! Nem a gyárban a sor mellett robotolsz, mint a cimbik.

Nyilván nem nehéz kitalálni, hogyha ennyi pénzből élsz, mindenféle végzettség nélkül anyádéknál vagy lakótársakkal 30 évesen akkor eléggé nagy mentális terhet raksz magadra, amikor is sok esetben a megoldás az lenne, hogy azt javasolni, hogy hagyd a pókert és tépd le a sebtapaszt minél gyorsabban. De például egy kócs, akit a barátja futtatott fel és aki egyben csoport tulajdonos majd vajon fog-e adni olyan tippeket a csoport mondjuk bottom 20%nak akinek semmi keresnivalója se lenne kártya közelében(, mert segghülye vagy lusta hozzá hogy életében 1000$nál többet kivegyen az egészből havonta), hogy apukám, kivagy folyamatosan lelkileg, testileg, jobb lenne kiszállnod. ( ne jöjjünk most azzal, hogy de már volt ilyen xyz csoportnál. Kb az kéne az ilyen helyeken kezdésnek, hogy a bottom 20%t kibaszni. Másképp inkább egy pénzszivattyú, mintsem lehetőség adás.) Akadémián sem fogsz olyan cikket olvasni túl sűrűn, ami arról elmélkedne, hogy sok embernek nincs keresnivalója a pókerben. Kevesebb rake, kevesebb team tag, kevesebb bevétel...

Beszéltem Anettal és ő egy kicsit azt hitte ( az alapján, aki top játékosok jártak hozzá, nem a csoport alsó részében lévő emberek...), hogy a pókerben a legtöbb ember jó, és mondjuk kivesz egy magyar keresethez képest extrém magam pénzt, jó anyagiak között kényelmesen él, saját maga főnöke etc. De az ilyen varázslóknak pont nem ez lesz a célkeresztben, hanem sok esetben pont azok, akiknél ***** nagy károkat lehet okozni már így több évnyi pókerben való sikertelenség után.

Meg napokig lehetne sorolni még mi a gond ezzel a kis szakmával aminek működése titokban megy.

isti80
2020. jan. 30. 20:34

Vicces egy póker size-on azon síró, moralizáló véleményeket olvasni, hogy valaki túlárazza e magát.
Addig kell value overbetelni, amíg azt is megadják, maximalizálni kell az EV-t.
Aki nem így tesz a Coach szakmában, megkérdőjeleződik a hozzáértése. :rolleyes:

Ez barmire igaz. Semmi sem drága, amit megvesznek.

Élő ügyfélszolgálat