Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Caoladder utazása az SNG-k legmélyebb bugyrai felé

Galambos Tarzan
Válasz caoladder kommentjére
2011. okt. 17. 23:53

Már máskor is láttam, ez 99%ban AA v KK. Azt az AKt nagyon megszorongattam virtuálisan, és előre bocsánatot kértem tőlük :) Habár nem házasok hagytam nekik időt hogy kufircoljanak egy utolsót a time bank 15 másodperce alatt mielőtt lelövik a rakéták :(

Sok reg gyengébb lappal is látványosan bekommitálja magát, csak hogy monsterre tegyék mások, és eldobjanak marginális ( -nak tűnő) lapokat. De ez az AK itt még csak nem is marginális. Nem hibáztál, thats poker, ezt egyszerűen vállani kellett. Ha ezzel nem tolod, akkor mégis mivel?

caoladder
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. okt. 18. 0:35

Sok reg gyengébb lappal is látványosan bekommitálja magát, csak hogy monsterre tegyék mások, és eldobjanak marginális ( -nak tűnő) lapokat. De ez az AK itt még csak nem is marginális. Nem hibáztál, thats poker, ezt egyszerűen vállani kellett. Ha ezzel nem tolod, akkor mégis mivel?

Ilyet azért elég riktán látok. Persze gigafishek csinálnak ilyeneket random lapokkal is, de egy 20/12 játékos nem fog ilyet csinálni mással. Persze olyan még nem volt h AK-t dobok pre helyzetben a játék vége felé. Imádják Ax-el betolni.

Galambos Tarzan
2011. okt. 18. 1:01

Ilyet azért elég riktán látok. Persze gigafishek csinálnak ilyeneket random lapokkal is, de egy 20/12 játékos nem fog ilyet csinálni mással. Persze olyan még nem volt h AK-t dobok pre helyzetben a játék vége felé. Imádják Ax-el betolni.

Ezt nem gigafishek csinálják. Vannak akik látványosan bekommitálják magukat kevés stackből marginális lapokkal, ezáltal felül reprezentálják a kezüket. Ezzel azt érik el, hogy tankelsz AKo -val is a pushon.

21PoKeRaRcSuNy
Válasz CantusPutnok kommentjére
2011. okt. 18. 1:11

Sok sikert hozzá, én is tervezek egy hasonló topicot a 180-as versenyekkel kapcsolatban.

Lelki erőt, kitartást, és jó variancia-tűrő képességet kívánok!

Hajrá!

caoladder
Válasz 21PoKeRaRcSuNy kommentjére
2011. okt. 18. 8:46

Hajrá!

Köszi! :)

SD -ra KQo -val nem tettem volna be a stacket, és pre sem pusholtam volna, mert tuti adja valaki (pl. TT, nem is értem a limpet TT -vel, WTF? - Erős lap az setmineolni) Ezenkívül ha pusholsz, sok gyengébbet kizársz a partiból, ha csak megdasz, és beesik a sor, akkor jó eséllyel kifizeti valaki.

Ez az én szemszögemből tényleg átgondolatlan volt, de a TT szemszögéből mit lehet csinálni preflop? Ha emelsz úgyis lesz caller (és lehet hogy több is) és valószínűleg nem T magas flop jön le.
Ilyen közepes kézbepárokkal eléggé koncepció nélkül játszom akárcsak az ilyen szinteken AQ , AK -val. Caller 95%ban van, és ha még 10/20 15/30-as szinteken vagyunk akkor előfordul hogy 2,3 is lesz. Duplázni kb még egyszer sem dupláztam így korai vakszinten ilyen lapokkal (kivéve ha jött a szet és valamit talált az ellen), erősen meggondolandó érdemes-e egyáltalán beszállni..

caoladder
2011. okt. 19. 17:44

Nos, az eddigi legjobb sessionon vagyok túl. AZ elején iszonyat lapömlésem volt, de ez elég hasztalan volt, viszont sikerült nyerni a 70-30akat meg a flippeket is általában. Panaszra nincs okom, 1,3,3 helyezések lettek végül. :) +14bi

Egyszer dobtam 6 főnél egy AK-t, felteszem majd hogy mit gondoltok róla.

sng: 179 db
roi: 11.8%

Holdenper
2011. okt. 19. 18:42

6 főnél nem nagyon dobnék AK-t kb semmilyen helyzetben (oké, azért 1-2 szitu van, de azok elég extrémek). Viszont amit betettél HH-t ott elgondolkodtató az AK.
Szerintem marginális a push, mivel épp buborék van, és a bigstack committed.
Ha a többiek hajlandóak lightan stackelődni ebben a szakaszban, akkor dobnám tuti, vagy ha valamivel nagyobb lenne a stacked akkor is mondjuk 3,5K körüli. Feszes UTG ellen is dobnám, mert nem leszünk jobbak (40?) 45%-nál a range ellen, szóval 8 főnél megfontolandó minden cselekedet minimum kétszer:)

Grat a király sessionhöz, csak így tovább:)
És ne felejtsd el, hogy a 45man turbók hatalmas swingekkel járnak, szóval raktározd el a kellemes emlékeket, mert csúnya downswingek is jöhetnek! (nem fenyegetésként, csak tanácsként...én is téptem párszor a hajam, hogy "Omfg, miért teszed ezt velem RNG???!":) )

caoladder
Válasz Holdenper kommentjére
2011. okt. 19. 19:20

Köszi, hát remélem sok ilyen session lesz még :)

A szituáció a következő volt:
14k-m volt 600/1200nál, 6an voltunk és a cl 18k-val betolta a stackjét. Elég jól növelte folyamatosan magát, mert viszonylag kiegyenlítettek voltak zsetonok, 7k, 8k, 10k, 10k, 14k, 18k azt hiszem, és persze senki nem callolt. Ha most ő UTG+1ből allin megy és elég nagy range-el (25% mondjuk) mert jól látta, hogy nitek vannak körülöttünk, akkor mi most pozíciótól függetlenül (hisz 3dik caller nem lesz nitek között) mit csináljunk?
Elég sokszor játszunk 70-30at, 65-35öt mégtöbbször, ritkán coinflip.
Én úgy döntöttem inkább tologatom a stackemet a nitekre, most bevált.

Másik kérdés: ha felduplázom az elején mindig szépen lecsorgok ezzel egyelőre nem tudok mit csinálni, megpróbálok aggresszívabb lenni duplázás esetén.

Holdenper
2011. okt. 19. 20:35

Köszi, hát remélem sok ilyen session lesz még :)

A szituáció a következő volt:
14k-m volt 600/1200nál, 6an voltunk és a cl 18k-val betolta a stackjét. Elég jól növelte folyamatosan magát, mert viszonylag kiegyenlítettek voltak zsetonok, 7k, 8k, 10k, 10k, 14k, 18k azt hiszem, és persze senki nem callolt. Ha most ő UTG+1ből allin megy és elég nagy range-el (25% mondjuk) mert jól látta, hogy nitek vannak körülöttünk, akkor mi most pozíciótól függetlenül (hisz 3dik caller nem lesz nitek között) mit csináljunk?
Elég sokszor játszunk 70-30at, 65-35öt mégtöbbször, ritkán coinflip.
Én úgy döntöttem inkább tologatom a stackemet a nitekre, most bevált.

Másik kérdés: ha felduplázom az elején mindig szépen lecsorgok ezzel egyelőre nem tudok mit csinálni, megpróbálok aggresszívabb lenni duplázás esetén.

Én adnám ebben a helyzetben...max akkor dobnám, ha nála 28K, nálunk 18K a többieknél meg mondjuk 4K, 5K, 5K, 7K...mivel így nagyon jó esélyünk van egy top3 helyre, mert jobban el vagyunk különülve a mezőnytől.
De berakom SnGWizbe a handet, aztán meglátjuk mit mond ha 25% push, és nit calling rangek ellen mi a helyes megadó range részünkről
Háhhh..neked lett igazad:) ha ultraloose (25%) a push range, és mögöttünk 5-en ülnek, és mindegyik nit, akkor is QQ+ a call range (ha egy kicsit tightabb a push range (22%), akkor már csak KK+ az optimális call range).
Amúgy érdekes...ha mindennel pushol, akkor is fold az AK SnGWiz szerint, viszont 99+-től call...
Sejtem miért, mivel egy kézbepár gyakrabban fogja "dominálni" a rangét (mivel iszonyat sokszor fog a 99 mondjuk 70-30-at, 80-20-at játszani undercardok, vagy 1 overcard ellen, míg az AK Ax, Kx ellen 70-30-at játszik, többi nonpair hand ellen ~60-40-et, 65-35-öt, párok ellen meg 45-55-öt), illetve ha nyerünk, akkor sem lépünk előre a prizepoolban, tehát egyből nem realizálódik $-ban a győzelmünk értéke, de ha vesztünk, akkor bukjuk az esélyt a 1-5. helyekre...de nekem akkor is fura azért:)
Amúgy én is inkább a tight call range, loose push range-t preferálom, mivel úgy van esélyünk csak mutatás nélkül nyerni:D

Galambos Tarzan
Válasz Holdenper kommentjére
2011. okt. 19. 21:05

ICM. Nem éri meg a CL -el hadakozni, mikor vannak kissebb stackek is. Egyrészt kiejteni nem tudjuk, tehát a részedeséünk nem fog sokkal többet érni, még ha duplázunk is, mert akkor is ugyanennyien maradunk. Másrészt ami mégfontosabb, hogy a saját kiesésünket is veszélybe sodorhatjuk, az pedig a legnagyobb -EV, ha van nálunk 2 - 3 kissebb stack, és ők bejutnak ITM -be, mi pedig kiesünk úgy, hogy nagyobb részesedésünk volt, mint nekik. Egyszerűen sok helyzetben (különösen bubble) nem éri meg monsteren kívül mással kockára tenni a részesedésünket a versenyből, (mármint megadásnál) különösen akkor ha van nálunk kissebb stack is. Ilyenkor az a helyes, ha CL -nek dobunk, és a közepes stackekre toljuk inkább, mert őket lehet leginkább terrorizálni, mivel van shorty is.

Ezt elég furán írtam le, de remélem érthető volt. A lényeg, hogy ilyenkor hatalmas az ICM hatás, ezért befeszülnek a rangek, különösen a call rangek. Egy rossz megadással sokkal nagyobb hibát lehet véteni, mint a rossz pushal. WIZARD - így továbbra is nagy betűvel. Ezért kell használni. Sok SNG játékos az ilyen helyzetek fel nem ismerése miatt nem nyer, vagy legalábbis nem annyit, mint amennyit nyerhetne, ha ezeknek helyesen utána számol.

Még annyit, hogy SNG -ben igen, ez mindig alap: tight call, loose push.

Élő ügyfélszolgálat