ICM. Nem éri meg a CL -el hadakozni, mikor vannak kissebb stackek is. Egyrészt kiejteni nem tudjuk, tehát a részedeséünk nem fog sokkal többet érni, még ha duplázunk is, mert akkor is ugyanennyien maradunk. Másrészt ami mégfontosabb, hogy a saját kiesésünket is veszélybe sodorhatjuk, az pedig a legnagyobb -EV, ha van nálunk 2 - 3 kissebb stack, és ők bejutnak ITM -be, mi pedig kiesünk úgy, hogy nagyobb részesedésünk volt, mint nekik. Egyszerűen sok helyzetben (különösen bubble) nem éri meg monsteren kívül mással kockára tenni a részesedésünket a versenyből, (mármint megadásnál) különösen akkor ha van nálunk kissebb stack is. Ilyenkor az a helyes, ha CL -nek dobunk, és a közepes stackekre toljuk inkább, mert őket lehet leginkább terrorizálni, mivel van shorty is.
Ezt elég furán írtam le, de remélem érthető volt. A lényeg, hogy ilyenkor hatalmas az ICM hatás, ezért befeszülnek a rangek, különösen a call rangek. Egy rossz megadással sokkal nagyobb hibát lehet véteni, mint a rossz pushal. WIZARD - így továbbra is nagy betűvel. Ezért kell használni. Sok SNG játékos az ilyen helyzetek fel nem ismerése miatt nem nyer, vagy legalábbis nem annyit, mint amennyit nyerhetne, ha ezeknek helyesen utána számol.
Még annyit, hogy SNG -ben igen, ez mindig alap: tight call, loose push.
Ezek szerencsére ismertek nálam remélem a nyerők közé tartozom :D
Az ICM-el sokkal kisebb gondok vannak mint azzal, hogy mit csináljak korai és középső szakaszokban főleg ha feldupláztam.
Ezeket észben tartom, és ezek szerint is játszom a játékomat. Sajnos most két kiesésemet is korai emelések előzték meg, AK és AQ, mindkettőben két párt floppoltam, és mindkettőben szettet ellenem :) Ez ám a szép.
2 6dik helyezés lett, de egy gyökér képtelenség hogy honnan jött fel. 67$ja volt 1k/2k-s vakoknál, majd AA AK AA-val hopsz behúzza az antékat is és már CL... Neki köszönhetem a kiesést is, de hogy ilyen gyökereket nem büntet a ps, hanem adja a kezébe a lapokat..
6bi minusz lett ezzel most. Holnap folyt köv :)
No Limit Holdem Tournament
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG Serjik1988 (6.1k)
UTG+1 goravs (24k)
CO edem2009 (13k)
BTN Max_Money666 (8.1k)
SB Sunsetshine (1.4k)
BB Raiser80 (8.7k)
Blinds: 1.3k/3k Ante 150
Pre-Flop: (5.3k, 6 players) caoladder (6,2k) is Qs 9s
When I came here... I saw blinds BIGG.. and I thought to myself.. WHAT THE FUCK??
az UTG én vagyok nemtom mit rontott el a weaktight, ennek szemében nézzétek a handet és 2 leosztással előtt még 8an voltunk..
Tegnap óta elég sokszor eszembe jutott a fent postolt hand mert elég beteg nagyok lettek a vakok.
sngwiz azt mondja fold, ti?
Ez most itt hogyan van? 6 -tól fizet? Vagy 7? Amúgy azért fold, mert SB kapásból allinen van. Neked van két BB -d, ha más nem, akkor nagyvak tuti megad ha te pusholsz, mert kötelező megadáson lesz bármivel, és 3 -as allinben nagyon gyengül ez a lap, és egyáltalán, miért akarsz kockáztatni egy kiesést, ha van esély, hogy SB most így vagy úgy de kiesik, és Te legalább egy hellyel előrébb végzel?
Az más, hogy a következő körben BB leszel, és any callon vagy, de akkor már csak hatan lesztek, és a részesedésed is többet fog érni, mint most. SB miatt dobnám. Következő körben viszont minden call.
7-től fizet.
Én is dobnám. Nagyon elől vagy, mögötted sok játékos ül pár BB-vel, vagy egy autoallin, simán lehet, hogy 3-4es allin jön létre, tehát előfordulhat, hogy a 4-5-6. hely már tuti meg lesz ha most dobsz. A lap nem olyan rossz, de nem is acélos. Mivel elég gyakran lesz egy kieső, ezért inkább itt fold.
Ha rádkerül a BB, akkor a legtöbbször any2 call, kivéve, ha 3 player allin keveredik, és neked nagyon trash a lapod, mivel ekkor is nagyon gyakran tudsz egyet lépni a fizetési lépcsőben, viszont nagyon gagyi lappal, nincs sok esélyed a 3-4szerezésre, tehát vacak lap+sok allin előtted= még 2 bb-ből is dobnám (lehet rosszul mondjuk), de amúgy autocall any2
7-től fizet.
Én is dobnám. Nagyon elől vagy, mögötted sok játékos ül pár BB-vel, vagy egy autoallin, simán lehet, hogy 3-4es allin jön létre, tehát előfordulhat, hogy a 4-5-6. hely már tuti meg lesz ha most dobsz. A lap nem olyan rossz, de nem is acélos. Mivel elég gyakran lesz egy kieső, ezért inkább itt fold.
Ha rádkerül a BB, akkor a legtöbbször any2 call, kivéve, ha 3 player allin keveredik, és neked nagyon trash a lapod, mivel ekkor is nagyon gyakran tudsz egyet lépni a fizetési lépcsőben, viszont nagyon gagyi lappal, nincs sok esélyed a 3-4szerezésre, tehát vacak lap+sok allin előtted= még 2 bb-ből is dobnám (lehet rosszul mondjuk), de amúgy autocall any2
Nade, szerintem a helyzet nem ilyen egyszerű de lehet hhogy nagyon tévedek :)
szóval az autoallinos srácnak kisebb stackje van mint nekem, ezért ha lenne 3as allin - amire csak csökkenteném az esélyét hogy legyen - akkor a következő történne:
1. megnyerem Q9s-el és jó esélyem van akármiilyen helyezésre 20k-val
2. megnyeri az autoallinos srác és kiesem 7dikként
3. megnyeri a 3dikfél és én 6dikként esem ki mivel nekem van nagyobb stackem (ugye ez igy van? :D ez történt amugy)
Ha foldolok, következő körben akármivel allin szerintem nem jó. Mivel jóval kevesebb mint 50% h felduplázok tekintve hogy 3as allin igen nagy valószínűséggel lehetséges, így még biztosabb hogy kiesnék 6 vagy 7dikként. Nem jobb ha kb sitoutra teszem magam és engedem felzabáltatni magam a vakokkal? Több kört megérek (4-5) és lehet esélyem 5dik helyezésre is.
Nade, szerintem a helyzet nem ilyen egyszerű de lehet hhogy nagyon tévedek :)
szóval az autoallinos srácnak kisebb stackje van mint nekem, ezért ha lenne 3as allin - amire csak csökkenteném az esélyét hogy legyen - akkor a következő történne:
1. megnyerem Q9s-el és jó esélyem van akármiilyen helyezésre 20k-val
2. megnyeri az autoallinos srác és kiesem 7dikként
3. megnyeri a 3dikfél és én 6dikként esem ki mivel nekem van nagyobb stackem (ugye ez igy van? :D ez történt amugy)
Ha foldolok, következő körben akármivel allin szerintem nem jó. Mivel jóval kevesebb mint 50% h felduplázok tekintve hogy 3as allin igen nagy valószínűséggel lehetséges, így még biztosabb hogy kiesnék 6 vagy 7dikként. Nem jobb ha kb sitoutra teszem magam és engedem felzabáltatni magam a vakokkal? Több kört megérek (4-5) és lehet esélyem 5dik helyezésre is.
És újabb 1. hely. Durva hogy 120 sngig nem volt első helyem most meg folyamatosan minden nap van. A mai nap teljesen korrekt volt a ps részéről egyébként, rossz döntést nem igen hoztam úgy éreztem. Az elején volt két csúnya kiesés, FD ellen tettem be a pénzem és jött mindkettőjüknek de ezt az egyik FTn vissza is kaptam. A másik ftről pedig 4dikként estem ki AK vs AJvel. Onnan lehett volna alkotni két nittel mögöttem ugyanakkora stackekkel :D
A 3dik ft pedig nem itm lett, sajnos QQval toltam 8 nagyvakkal KK-ba így bubbleboy lettem.
Kezdem fel-felfedezni a 45fős sng-k titkait. Persze a teljesítendő ROI követelmény továbbra sincs meg, de néha már egész kellemesen érzem magam.
A nagy hibám még az, hogy néha nem figyelek amikor egy asztalon teljesen lecsökken a stackem és csak nézek hogy mit csináljak 765 chipssel 100/200-nál.. Azt hiszem át kéne állni arra, hogy ilyen esetekben a stackemet egy vakszinttel feljebb számolom, mert már sokadszorra történik meg.
sng: 200 db
roi: 11.2%