Ha itt bepusholod a Q9s -t akkor 3 -as allin lesz, az már biztos, de lehet 4way vagy 6 way is. 2BB -d van, SB auto allin, BB -nek kötelező a megadás any2 -val. Nincs az a nit BB aki itt ekkora kasszánál ilyen kis kockázati tényező mellett (BB sokkal nagyobb stack mint te), ne tenne be még egy nagyvakot bármire. Én 32 -vel is calloznám, tuti nem dobnék. Egyszerűen annyira kevésszer kell megnyernie a partit ilyen állás mellett, hogy neki a megadás ebben a helyzetben bármilyen lappal +EV. Neked viszont mínusz, mert ha Te dobsz, akkor valószínűleg pushol más, amit BB még ugyanúgy megadhat, ezzel feljebb kerülhetsz a kifizetési listán. Továbbá most Q9s -ed van, következő körben bármi lehet. Nézd meg mekkora -EV -t ír a Wizard! Akármilyen call rangeket állítasz be, ez itt szerintem szinte soha nem lesz +EV push.
Eszméletlen mázlim volt most, sorra nyertem a 30-70eket most visszakaptam mindent a múltkorról. Iszonyatosan be volt kapcsolva a hotrung gomba végén, ennek ellenre 1,5,6 helyezések sikerültek. 17bi+ ma 20 sng alatt, azt hiszem multkor pont arra panaszkodtam hogy 17bi- 20 sng alatt ? :)
Végre mellettem volt ma ma mindkét sessionben a ps. Bár nem tudom az mennyire számít coolernek hogy 10 asztalból 25 perc alatt távoztam 7ről, mert folyamatosan AA KK QQ-ba toltam magam,de a lényeg hogy utána kb 4 30-70et húztam be, mivel utána is AK AQ-ba toltam.. nem volt semmi :D
PLusz: valaki írta, hogy sok a póker most psen. Eddig 6 pókerem volt 10k leosztás alatt és legalább ugyanennyit láttam még.
sng: 211 db
roi: 14%
Grat! Kezd jó irányba haladni az a roi:)
Egy tanács: marhára ne nézd, hogy hány 30-70-et húzol be, meg mennyi 70-30-at buksz, meg mikkel, mert ezek nem számítanak (nekem is nagy hibám, hogy bennem marad gyakran a tüske, amiért aznap az ötödik overpairomat cincálják szét). Session közben csak idegesítenek az ilyen dolgok, és tiltre tesznek, illetve kibillentenek az A játékodból, elemzésnél meg marhára nem számítanak.
Tudom, hogy ezerszer el van mondva, hogy nem a végeredménye a lényeg 1-1 parti kimenetelének, hanem hogy jól döntöttél-e közben. Ezt szinte mindenki meg is érti, de nagyon nehéz beépíteni az embernek a gondolkodásmódjába.
Olyannal lehet fejleszteni, hogyha multitablingelsz mondjuk, akkor nem nézed vissza, hogy mi ejtett ki, ezáltal elkerülve az olyan helyzeteket, hogy "fú b.mmeg, képes volt ez a hülye bubble-ben megadni KTo-val???!", stb.
Elemzésnél persze célszerű végignézni, a kieső handeket, de session közben szerintem csak a tilt felé sodor (legalábbis engem).
A 45 manben hihetetlen nagy a variancia. Alapból inkább egy grinder játékforma, mivel jól lehet multitablingelni, és turbó, vagyis rövid időn belül relatíve sokat le lehet belőle játszani. Szóval rövid időn belül iszonyatos swingeket lehet megélni, és durván EV felett/alatt lehet futni benne.
Szóval lélekben készítsd fel magad arra, hogy lesz amikor szétmákolod magad (a flipek 80%-át behúzod, a 70-30-ok felét is legalább, minden lapod leholdol, stb), tehát érdemes figyelni a pozitív tiltre is. És lesz olyan amikor konkrétan nem nyerhetsz.
Mr. Pi egyik blog bejegyzésében írt néhány tippet hogyan lehet csökkenteni a nyomást (pozitívat és negatívat is) a nagy swingeknél (a cukorkás bejegyzésben írta ezeket a tippeket:D)
GL
Jah ez igaz, én is turbokat tolok. 30 fős és 10 fős vegyesen. Mai nap egy iszonyat hotrun, 45 játék, 64% ROI, 133$ profit. Viszont van amikor ugyanezzel a játékkal -15% ROI nap, mert mindet elbuksz. SNG -ben hatalmas a variancia. Én néhány ezer játék alatt nem is nagyon nézném a ROI -t, és nem kezelném meghatározó tényezőként, ezt már megtanultam.
Köszönöm a jó tanácsokat. Visszanézni szerencsére nem szoktam hogy ki hogyan mákolt le, session alatt felírom a kérdéses handeket és utána elemzem magamnak. Ma sajnos egy elég csúnya bubbleboyt összeszedtem óriási hibával, az ilyeneket nagyon ki kéne iktatnom a játékomból, nem is teszem be mert szégyellem :D
Hát ez a mai nap nagyon nem úgy ment mint akartam :( Most este mindenkinél ki volt osztva a jobb lap, folymatosan beletoltam, méág 1 bubble és egy 9diket összehoztam. -13bi.. sikerült 3szor KK 3szor AK és 1szer AA-ba tolni ebben mostani sessionben. Elvileg ilyenkor sokkal többnek kéne lennie a hülyének de akárhányszor játszom késő este mindig én szívom meg.
230 sng
roi: 8.5%
Jajj de jó.. akkro most egy újabb minusz 10bi-os session.. persze mindenbe beleütközöm, eddig akkor utóbbi 30 sng alatt -23bi. zeniális.
2 bubble ma is, mert ujra belenyulok a prémium párokba...
Most este toltam még egy sessiont. Továbbra sem úgy megy ahogy kéne. Habár volt egy második helyen, így csak 1 beülő minusz, a gyökér callok megmenthettek volna és kemény pluszba zárhattam volna, ez most elmarad. Talán holnap. 30bi+ból a hétvégén legurultam 8.5bi+ba, így kb 3%os roival futok 250 sngután.. Kérem vissza! :D
Enny. Végeztem, nem játszom le. Ma betoltam 11 asztalt, a következő allinok voltak csak a teljesség kedvéért:
AA vs tt
AK vs A6
AK vs A7
QQ vs 88
AQ vs A2
A9 vs A2
KK vs A7
A3 vs 64
77 vs AK
JT vs 66
0 nyert allin.
ez még csak 10 mert 1 asztal megy, kiváncsian várom a kieső handet :)
One of those days.... Remélem azért shippeled az uccsót.
1600al 300/600on? :) A probléma a 35bi- 45 sng alatt kb
up: Ft 2.5 bbvel :D
lol tripla jj vs 49 vs a5.. mostmár 7bb :D