hy
A poén az volt benne hogy oktattam valakit, mondván sima dobó, majd mások kiesnek.
Bár nagyon elgondolkodtam, mivel egy feszes range ellen is kb 20%unk van, mint a potodds, ez meg ugye a szett esélye, és akkor oriás chipleaddel simán be lehet húzni az egészet, én meg ugye első helyre megyek ;-)
Erre:
PokerStars No-Limit Hold'em, 1.75 Tournament, 300/600 Blinds 50 Ante (6 handed) - Poker-Stars Replayer from Poker Hands Replayer
saw flop | saw showdown
Button (t2921)
SB (t867)
Hero (BB) (t2027)
UTG (t2920)
MP (t3135)
CO (t1630)
Hero's M: 1.69
Preflop: Hero is BB with 8, 8
UTG bets t2870 (All-In), MP calls t2870, 2 folds, SB calls t517 (All-In), 1 fold
Flop: (t7457) 2, 8, 4 (3 players, 2 all-in)
Turn: (t7457) 8 (3 players, 2 all-in)
River: (t7457) 3 (3 players, 2 all-in)
Total pot: t7457
Results:
SB had A, J (one pair, eights).
UTG had K, K (two pair, Kings and eights).
MP had A, Q (one pair, eights).
Outcome: UTG won t7457
No ezis egy érdekes hand, kiváncsi vagyok a véleményetekre.
1, Milyen range dobható itt az én helyemben, "úgyis kiesik a shorti alapon" ? (itmbe kerülésért)
2, a shorti szemszögéből milyen range a helyes dobás? (hasonlóan "úgyis kiesik alapon", biztos pénzbe jutok ha eldobom és kiesik a másik)
Hero (KK - Small Blind) wins - a straight, six to ten wins over two pair, kings and queens and a pair of queens - submitted 11-11-2010 - 11:15 am - Poker Hand Replays
Egyéb:
Ja, reb3186 szerény 50k sngt nyomott le, szerény 50k profittal. Olyan 100-150es vaxinten átbillent nála egy kapcsoló, és 100% steal%, majd 5főnél mákkal kiejtett valakit, és innen CLként kb 70\70at játszott, örültem neki...
A silver csak 30k sng, 22k profit, az se hülyegyerek ;-)
még mindig csak 150 sngnél tartok, 10% roi, átszoktam a 6.5dolcsisra...
9fős turbo sng-kről tud valaki valami jó coaching videót? Esetleg magyart?
Fizetős oldalak kizárva..
Nem nagyon kell...
ICM kell sejteni, sng wizardban gyakorolni, kicsit igazitan a pushfoldot az ellen HM statjaihoz.
Ez jelenti azt a pár százalékos előnyt, ami az SNGből kihozható.
Úgyis akkora aszórás, hogy 1000 darabnál is lehet bárki bárhol.
Egyébként a túloldalon van pár video...
...
3, pénz előtt ha kevés zsetonunk van kiülünk mert a többiek kiejtik egymást
Ezt, szerintem több tényező dönti el!:
"Két lehetőséged van: kivársz vagy harcolsz. Itt egy elmélet arra, hogy melyik válaszd:
Várj ki ha:
- A többi játékos nagyon agresszív és gyakori a harc közöttük
- A vakok ne legyenek túl magasak, hogy ne következzen be az, hogy még idő előtt felesznek és kiesel
- Ha a zsetonjaid száma olyan kevés, hogy még az se nagyon segítene rajtad ha megtripláznád azt
- Nagy esélyét látod annak, hogy valaki korábban ki fog esni mint te (játéka alapján)
Ha ezek közül egyik sem jellemző az asztalra akkor harcolnod kell."
Bubbleban az icm a lényeg. Nem harcról van itt szó, meg kiülésről, hanem szigorúen az ICMről! Ja és a sitout a legnagyobb baromság. 6-8bb-s avg stackeknél okos dolog kiülni. ICM és pushfold stratégiát kell összhangba hozni.
Az a baaaj az icmel, hogy csak mi tudjuk ;-)
Állitom, hogy 10d szintig, egy jóléti országban élő playa mind sima hobbista, életében nem olvasott könyvet, és nincs semmi szoftvere...
Azaz ha van egy igenshort valahol, akkor ugye betolom 10bbt kisvakról any2val, hiszen "úgysem adhatja meg a 7-8bs BB, mert következő handben valszeg kiesőnk lesz", hát bazmeg annyi callt kapok 67s, q5o, és k2vel hogy beszarok. Mire a köv handben a short feldupláz, én meg megyek a levesbe a rákövetkező handben, azért, mert nem tudnak játszani, a HM meg bevágja az EV minuszt...
És pont ezért irtam, hogy úgyis akkor a szeren.. izé a szórás szerepe sima matek alapon, kb tökmindegy mit csinálsz, nemhogy még kitaláld mire gondol (egyáltalán gondol?) a hülye fish...