Póker Fórum Archívum > Sit&Go > S&G stratégia

mikee1978
Válasz jabyga kommentjére
2010. dec. 22. 16:32

A harcot nem kell szó szoros értelmében érteni! :)

Bubbleban az icm a lényeg. Nem harcról van itt szó, meg kiülésről, hanem szigorúen az ICMről! Ja és a sitout a legnagyobb baromság. 6-8bb-s avg stackeknél okos dolog kiülni. ICM és pushfold stratégiát kell összhangba hozni.

Ez egy idézet innen,https://poker-akademia.com/vBulletin/sit-go/533-icm-modell-sit-go-strategia.html 8hsz.és az icm-et már 6főtöl is lehet használni és kell is.
Balage hozzászolásához írtam,hogy csak abban az esetben jó a kivárás ha ...lásd az elozo hozzászolásom,de sitout-rol senki nem beszélt...
Amugy ,mindenkép jó ha tolod icm szerint,ott fog ugrani a ROI-d felfele.
Tehát,tolni kell mint "atom",de ha valakinek ez a stratégiája ami szerintem nem jó akkor csak azokban az esetekben tegye amit a cikk ir.

mcmester
2010. dec. 22. 17:46

Az icm-nek pont ez a lényege, hogy tökmindegy az ellenfeled tudásszintje, ha eltér tőle, akkor hosszútávon te nyersz.

Ez mondjuk nem igaz. A Nash elméletre igaz, hogy nem veszíthetsz vele, és ha az ellenfeled eltér tőle akkor ő veszít, te pedig nyersz.
A kulcs az, hogy ha ez ellenfeled túlságosan eltér az optimális játéktól, akkor ennél a játéknál van profitábilisabb. Tehát neked igenis kell foglalkoznod az ellenfeled tudásszintjével. Mert tök jó hogy az ICM azt mondja, hogy bubble-ben pusholj lazán, ha téged valaki túl lazán callol, akkor a te játékod is veszteséges lesz.
Azt kell megérteni hogy pl önmagában az sng wizzard sem csodafegyver. Az csak számol. Az eredménye a rangek beállítástól függ.

jabyga
Válasz mcmester kommentjére
2010. dec. 22. 18:19

Ez mondjuk nem igaz. A Nash elméletre igaz, hogy nem veszíthetsz vele, és ha az ellenfeled eltér tőle akkor ő veszít, te pedig nyersz.
A kulcs az, hogy ha ez ellenfeled túlságosan eltér az optimális játéktól, akkor ennél a játéknál van profitábilisabb. Tehát neked igenis kell foglalkoznod az ellenfeled tudásszintjével. Mert tök jó hogy az ICM azt mondja, hogy bubble-ben pusholj lazán, ha téged valaki túl lazán callol, akkor a te játékod is veszteséges lesz.
Azt kell megérteni hogy pl önmagában az sng wizzard sem csodafegyver. Az csak számol. Az eredménye a rangek beállítástól függ.

Ez valóban igaz, pusztán "autogame"-el nem leszel profitábilis.

balage78
Válasz mcmester kommentjére
2010. dec. 23. 11:39

Tehát neked igenis kell foglalkoznod az ellenfeled tudásszintjével. Mert tök jó hogy az ICM azt mondja, hogy bubble-ben pusholj lazán, ha téged valaki túl lazán callol, akkor a te játékod is veszteséges lesz.

Ez a nagyigazság, amiért vitatkozom az "ICM az ISten" nézettel... Pölö a túloldalon megy a videosorozat, és azon vitakoznak egy adott szituban a q8o vagy a q7o a pushhand, holott ez óriás mértékben függ az ellentől, akár 30-80% rangeig változhat. Csak simán elfelejtenek ellen rangeket állitgatni.

A hajamra kenhetem az EVm. Jelenleg stabil emelkedőben 10 evroi%on állok ftpn, valóság NULLA. Egyébként is, a HM EV azt mutatja milyen lap ellen sikerült játszanod, de nyilván betolom sb TTvel, és ha JJ van nála, vagy Axre kiesek bubbleban, akkor bevágja a minuszt a HM.. Ez is sokkal inkább a szere... mondom a szórástól függ.
Egy jó példa: most is kiestem 4.nek, mert a BBnél elpattant a húr hogy mindennel rátolom SBről, és kiesésért becallolt egy KETTES párral.
Miután bejelöltem fishnek, egy másik asztalon szénné mákolta magát, és headsup kerültünk, ahol aztán olyan szenzációs moveokat mutatott... Oriásimákker fish, stabil grafikonnal, cruffles néven ftp. Kérdeztem a chatben a 2espáros allincallról, azt mondta a pár az pár, mindig call (bubble volt). Kérdeztem ICMről, válasz nem tudja mi az, majd megnézi. Ezek után lehet újra nézni a grafikonját, és a tudás vs szerencse szerepén elmélkedni...
Ezért mondom, hogy OK hogy legyen alapod a játékról, és persze hogy jó tudni az icmet, sng wizardot, ezzel elvileg megvan a pár % előnyöd, de ennél nagyságrendekkel fontosabb a szeren... izé a szórás! ha nyomogatjátok a lenti excelt, ti is láthatjátok hogy 10ezer sng alatt is +\-5% eltérés lehet a roiban, igy beszélgetni lehet, de nagyon részletekbe belemenni és azon vitakozni, amikor... hogy is szól a törvény? "túlnyomórészt szerencsén..."

jabyga
Válasz balage78 kommentjére
2010. dec. 23. 12:29

Egyértelmű, hogy ebben a játékfajtában jóval nagyobb a szórás! 200sng után(tudom nem nagy minta, de akkor is kurva idegesítő) 22%-al megyek ev alatt. Ez nem is vita tárgya. Q8 hand szerintem is érdekes volt(én foldoltam volna, de mint mondtam, én tightabb vagyok), de ha figyeled, ott is azon poénkodnak, hogy "nelegyélmárrobot". Szóval persze, hogy nem pusztán icm szerint játszol, az egy irányvonal, azon felül jön az edge. Amúgy ez ugyan úgy vonatkozik a nashtételre is. Ott is aztmondják, hogy van a nash-nél jóval nyereségesebb stratégia is.

gsxrrider
2010. dec. 25. 11:46

Szerintetek van valami különbség a full tilt-en az 5 és 10 dolcsis normál SnG-ók mezőnyében?
1, 2 és 5 dolláros SnG-nál stabil nyerő voltam. Minden szinten 11-12% ROI-m volt és 41-42% ITM-em (lehet nem egy káprázatos eredmény, de mégis nyerő volt a játékom). De valahogy a 10 dolcsis nem megy, pedig szerintem nem változtattam a játékomon. Nektek milyen ROI-t sikerül hozni az egyes szinteken?

Petes
Válasz gsxrrider kommentjére
2010. dec. 25. 15:48

Szerintetek van valami különbség a full tilt-en az 5 és 10 dolcsis normál SnG-ók mezőnyében?
1, 2 és 5 dolláros SnG-nál stabil nyerő voltam. Minden szinten 11-12% ROI-m volt és 41-42% ITM-em (lehet nem egy káprázatos eredmény, de mégis nyerő volt a játékom). De valahogy a 10 dolcsis nem megy, pedig szerintem nem változtattam a játékomon. Nektek milyen ROI-t sikerül hozni az egyes szinteken?

Valószínűleg kicsi a mintád ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonj le belőle.

Minden téten lejátszottál legalább 5000 sng-t? Az már nem rossz minta, de még mindig nem ad pontos visszajelzést a valós roi-ról.

Az elérhető ROI értékek megismeréséhez használd a Sharkscope-ot!

jabyga
Válasz Petes kommentjére
2010. dec. 25. 19:19

Nem játszom ftp-n, de egy másik oldalon csináltak sng videósorozatot, és a készítők ott aztmondják, hogy 10-en nagyon agyhalott a bagázs. Mondjuk lényegi különbséget nem mondtak a 20-al, 30-al kapcsolatban sem.

mcmester
2010. dec. 26. 14:55

A szórásról annyit, hogy 15k SNG után volt olyan hogy 500 játék alatt veszítettem 4k-t és ugyanennyi alatt nyertem is ennyit. Mégsem vagyok gigafish meg superuser sem. Összességében most 1%-al vagyok EV alatt. Voltam már EV fölött is 100BI-nel, most meg alatta 100-al. A különbség annyi, hogy akkor az 3k-t jelentett, most a mínusz 6k-t. :) Legnagyobb downswingem 130BI-es volt, 3 kisebből állt össze, kis tilt-tel fűszerezve. Ebből az is kiderül, hogy ha valaki komolyan gondolja, akkor turbo-ra szerintem 100BI nem elég.

Az ICM-hez annyit tennék még hozzá, hogy vannak hiányosságai. Pl nem foglalkozik azzal, ha következő körben te leszel a BB. Nagyon magas vakoknál bőszen kell állítgatni a negatív edgeket a wizzardban.
Egy jó példa amikor el lehet térni az ICM-től: bubble előtt bevállalsz egy ICM szerint -EV-s callt, amivel olyan stackarányok alakulnak ki, aminél folyamatosan pusholhatsz, a több lehetőséggel pedig nagyobb +EV-re teszel szert, mint amennyit elveszítettél a -EV-s megadással.

jokeweb
2010. dec. 26. 15:00

Icm

Sziasztok!

Én is szeretném elmondani az ICM-el kapcsolatos meglátásomat!
Jelenleg még csak a közepes limiten játszok SNG-ket a PS-on de azon bellül is az olaszországi részlegén, ahol csak azok játszhatnak akik Olaszország területén tartozkodnak (itt élek), és még annyi erről , hogy csak SNG, MTT-k vannak , tehát Cash Game nincs, itt ez a törvény.
Tehát az ICM nagyon jó, de nem mindig ragaszkodom hozzá, mert itt nagyon sok a fish, aki tényleg azt se tudja hogy mi az a buborék, és pl egy fish-né nincs az büdös szituáció hogy egy KQ vagy JK eldobjon.Hud statisztika az nagyon fontos szerintem mert az nagyon sokat segít már ezen a limiten is, mert könnyen kiderül , hogy ki a fish és ki a reg.Persze nálam is sokszor előfordul hogy lemákolnak vagy AA-aim elbuknak, de ha betartjuk az ICM-et HOSSZÚTÁVON és itt ez a lényeg megéri.

Élő ügyfélszolgálat