Póker Fórum Archívum > Sit&Go > S&G stratégia

balage78
Válasz jokeweb kommentjére
2010. dec. 30. 22:52

érdemes elmélyülni az icmben, amikor 10 dolcsis szinten ez van:

weaktight | Hand
ez mondjuk számomra még mindig kérdés, hogy egy 60\10es playa ellen érdemes-e kiesni egy overpárral? minden normális stattal rendelkező ellen az elején ezt eldobom, legalább 2pár, plussz egy látnok kell hogy tönkremenjek...
weaktight | Hand

akkor is jó lesz az a 7es:
weaktight | Hand
ma egy halom ilyen "min3betet" láttam, ez az idiota amerikai fisheknél a nácc, ezen azóta is röhögök

megéri kiesni is, a J4 az call
weaktight | Hand

tovább csökkent a tudásba és játékba vetett hitem, ennek megfelelően tovább nőtt az EVroi és a valóság közötti különbség ;-)

Prof.B.
Válasz balage78 kommentjére
2011. jan. 2. 12:39

Lenne egy kerdesem.
Az AQ, AK lapok megjátszásával gondom van SB, BB pozícióban a korai szakaszban (25BB vagy felette). A partyban többen is limpelnek, ha emelek (4BB+limpelőkszáma*1BB), majdnem mindenki megad (PKR mezonye), és ha a flop nem talál el, gyakorlatilag c/f-et kell játszanom.
Ha UTG-ból emelek ezekkel a lapokkal, akkor is többen jönnek. Nem jobb egy allin ilyenkor? Persze próbáltam már, s általában elől is voltam, a többi a bad beat topicba való. :)
Ha nem emelek egy AK-val, azt weaknek erzem. Az all-in meg tulzas. Az emeles meg hatastalan..

tylerhungary
Válasz Prof.B. kommentjére
2011. jan. 2. 12:53

Lenne egy kerdesem.
Az AQ, AK lapok megjátszásával gondom van SB, BB pozícióban a korai szakaszban (25BB vagy felette). A partyban többen is limpelnek, ha emelek (4BB+limpelőkszáma*1BB), majdnem mindenki megad (PKR mezonye), és ha a flop nem talál el, gyakorlatilag c/f-et kell játszanom.
Ha UTG-ból emelek ezekkel a lapokkal, akkor is többen jönnek. Nem jobb egy allin ilyenkor? Persze próbáltam már, s általában elől is voltam, a többi a bad beat topicba való. :)
Ha nem emelek egy AK-val, azt weaknek erzem. Az all-in meg tulzas. Az emeles meg hatastalan..

pkr-en limpelök után tuti betolom... soha de soha nem fogsz dobatni std (4BB+limpelőkszáma*1BB),emeléssel több ember ellen ott...a calloló rangeük-nél meg mindig jobb leszel kb:)

(persze ez szinte csakis a pkr termében érvényes!!!)

jabyga
Válasz tylerhungary kommentjére
2011. jan. 2. 14:00

pkr-en limpelök után tuti betolom... soha de soha nem fogsz dobatni std (4BB+limpelőkszáma*1BB),emeléssel több ember ellen ott...a calloló rangeük-nél meg mindig jobb leszel kb:)

(persze ez szinte csakis a pkr termében érvényes!!!)

PS-en is ugyan ez van.Én AQ-t és AKo-t oop nem erőltetem. Felesleges kockázatvállalás.Ugyan ez érvényes 22-TT párokkal is. A sok limpcalloló ember ellen úgyis lesz még ezer másik helyzet a középső/késői szakaszban.

jólapotkívánok
Válasz jabyga kommentjére
2011. jan. 3. 14:54

Én is sokat sngzem. Ha valakinek van tapasztalaza, hogy melyik online pókerteremben van a leagtöbb olasz, spanyol, portugál 10, 20 dolláros szinten az szóljon.

rudinese33.1/3
Válasz jólapotkívánok kommentjére
2011. jan. 3. 15:31

Tisztelettel kérem segítő hozzászólásaitokat.

Hello.
Többször próbáltam már feltenni ezeket a kérdéseket, de sehol nem kaptam válaszokat... hátha itt.
December 19-én kezdtem el ongame-n 30fős sng játszani, és hát gyanúsan jól megy... persze hotrun, meg rövidtáv, meg minden egyéb... Éppen ezért szeretnék annyit tudni, hogy tudjam ezt tartani. Bwinen kijátszottam a HM-et, van SNG wizardom ( de még nem is használtam, félek nem is fogom ), William hillen is nemsokára kapok egy szoftvert... de melyik legyen az...
Kérdések:
- ongamen nem tudom használni a HM hudját, mert ha áttesz egy másik asztalra, vagy megnyit egy újabb asztalt máshová kerülnek a játékosok feletti hud-ok. 6 asztalon játszom, ezért ha vki tudna egy olyan megoldást, hogy mind a hat asztalon a megfelelő játékos feje felett legyen a hud - ongameről van szó - illetve ha átültet egy másik asztalra automatikusan rendezze el újból és jól a hudot azt nagy segítség volna...
- amennyiben ez a hm huddal nem megoldható, tudnátok-e ajánlani egy olyan szoftvert amivel ez működik - ongameről van szó. Vagy ez csak ongamen nem megy?
- Mivel úgy gondolom, hogy nagyon eredméyneket értem el ebben a játékban, ezt csinálnám továbbra is. Valamilyen játékot segytő szoftverrel biztos még jobban lehetne ezt csinálni. Kérem, hogy aki hasonlókat játszik - az mtt nekem túl hosszú ideig tart - és van kedve/ideje segítene nekem jelezze akár pm-ben is.
Köszönöm, hogy elolvastad.
Köszönöm, ha tudsz segíteni.

trixilw
Válasz Prof.B. kommentjére
2011. jan. 3. 15:31

Lenne egy kerdesem.

Moshman szerint a korai szakaszban csak kivételes esetekben erőltesd AK-val az erős játékot.
Tehát, ha csak egy emelő volt és mindenki dobott, inkább csak call és flop függvényében vagy dobj vagy támadj.
Ha te vagy az első aki megnyitja a kasszát, emelj egy szokásosat és az sem baj, ha 5 ellenfél ellen flopon c/f-dot kell játszanod.
Egy emelőre majd egy visszaemelőre inkább dobj.
Egy emelőre és megadókra pedig kassza méretének függvényében push. Ha a kassza eléri a stacked 30-35%-kát, már +EV bevállalni a coin-flipet, ami sok esetben nem is az lesz hanem 60-40 vagy 70-30.

Nagyon, nagyon gyenge asztalon, ahol biztos vagy benne, hogy maximum két játékost fogsz tudni kizárni a pre-flop emeléseddel és első pozíciókból kapsz AK-t az alábbi két játékot is megpróbálnám:
- openlimp és floptól függően támadás. (Egy sima A magas flop-on még nem kockáztatnék mindent, a K magas flop még biztonságosabb is lehet)
- Openlimp után ha valami buta, laza, agresszv játékos emel mögötted és többen is megadják, akkor push. Tudom, hogy ezt királyokkal meg ászokkal nyereséges igazán eljátszani, de te is tudod, hogy az ilyen laza játékosok mikkel meg tudnak adni (KQs pl instacall, ami neked nagyon jó). Néha persze valami monster lesz nála, de egy feszes játékos úgyis 3-betelne valami monsterrel, egy laza pedig A8-al is meg csinálja azt, hogy 3 limp után emel egy minit(!), majd a te all-inedre call.

jabyga
Válasz trixilw kommentjére
2011. jan. 3. 16:28

Moshman szerint a korai szakaszban csak kivételes esetekben erőltesd AK-val az erős játékot.
Tehát, ha csak egy emelő volt és mindenki dobott, inkább csak call és flop függvényében vagy dobj vagy támadj.
Ha te vagy az első aki megnyitja a kasszát, emelj egy szokásosat és az sem baj, ha 5 ellenfél ellen flopon c/f-dot kell játszanod.
Egy emelőre majd egy visszaemelőre inkább dobj.
Egy emelőre és megadókra pedig kassza méretének függvényében push. Ha a kassza eléri a stacked 30-35%-kát, már +EV bevállalni a coin-flipet, ami sok esetben nem is az lesz hanem 60-40 vagy 70-30.

Nagyon, nagyon gyenge asztalon, ahol biztos vagy benne, hogy maximum két játékost fogsz tudni kizárni a pre-flop emeléseddel és első pozíciókból kapsz AK-t az alábbi két játékot is megpróbálnám:
- openlimp és floptól függően támadás. (Egy sima A magas flop-on még nem kockáztatnék mindent, a K magas flop még biztonságosabb is lehet)
- Openlimp után ha valami buta, laza, agresszv játékos emel mögötted és többen is megadják, akkor push. Tudom, hogy ezt királyokkal meg ászokkal nyereséges igazán eljátszani, de te is tudod, hogy az ilyen laza játékosok mikkel meg tudnak adni (KQs pl instacall, ami neked nagyon jó). Néha persze valami monster lesz nála, de egy feszes játékos úgyis 3-betelne valami monsterrel, egy laza pedig A8-al is meg csinálja azt, hogy 3 limp után emel egy minit(!), majd a te all-inedre call.

Alapvetően tettszik amit írsz, de a limpelőssel nem értek egyet. Ha openlimpelünk, és a többiek sem emelnek, akkor valószínűleg még flopon is túl kicsi lesz a pot, amihez mérten tudunk hívni, ezért instacallolnak a fishek. Ha overpotot hívsz, akkor meg azért ad meg, mert minden overpot hívás mögött blöfföt sejtenek. És hát tptk-val hasítani oop multiway potban nem a legjobb. Szerintem is a legoptimálisabb ha utg-ből(én itt csak AKs-t jatszom, Ako, AQ fold) nyitsz 3bb-t, 3,5-t, és lesz akkora a pot, hogy tudsz bele cbetelni egy akkorát, ami miatt dobnak. Egyébként szerintem is az a titka, hogy ezektől a lapoktól korai szakaszban könnyen meg tudjunk szabadulni, ne szerelmesedjünk bele egy Ak-ba A-s flopon.

jokeweb
Válasz jólapotkívánok kommentjére
2011. jan. 3. 16:41

Én is sokat sngzem. Ha valakinek van tapasztalaza, hogy melyik online pókerteremben van a leagtöbb olasz, spanyol, portugál 10, 20 dolláros szinten az szóljon.

Ha csak olaszokkal akarsz sng-ni akkor menj a pokerstars.it-re ott csak olaszok játszanak én is ott játszok csúcsidőben 100000-120000 játékos.

Ja.... elfelejtettem, hogy csak Olaszország-on belül tudsz játszani:)

trixilw
Válasz jabyga kommentjére
2011. jan. 3. 17:10

Alapvetően tettszik amit írsz, de a limpelőssel nem értek egyet. Ha openlimpelünk, és a többiek sem emelnek, akkor valószínűleg még flopon is túl kicsi lesz a pot, amihez mérten tudunk hívni, ezért instacallolnak a fishek. Ha overpotot hívsz, akkor meg azért ad meg, mert minden overpot hívás mögött blöfföt sejtenek. És hát tptk-val hasítani oop multiway potban nem a legjobb. Szerintem is a legoptimálisabb ha utg-ből(én itt csak AKs-t jatszom, Ako, AQ fold) nyitsz 3bb-t, 3,5-t, és lesz akkora a pot, hogy tudsz bele cbetelni egy akkorát, ami miatt dobnak. Egyébként szerintem is az a titka, hogy ezektől a lapoktól korai szakaszban könnyen meg tudjunk szabadulni, ne szerelmesedjünk bele egy Ak-ba A-s flopon.

Hú félreérthető voltam, csak ritkán próbálnám meg az openlimpet és akkor is inkább a második eset miatt, amikor pusholhatok valami gyengébb játékosra. Csak limpelők után én sem erőltetném nagyon a játékot tptk-val, csak módjával, floptól és játokosoktól függően. Azért is írtam, hogy egy K magas flop biztonságosabb mint egy A magas, mert az Ax ami két párt adott ellenfelünknek, gyakrabban lesz nála, mint a Kx. De olyankor is lehet kihagynék egy licitkört.
Az utolsó mondatod viszont teljesen helyes az alacsony vakszintekre.

Élő ügyfélszolgálat