Hát, rágódom azon amit írsz, de még mindig nem vagyok meggyőzve. Az a gond, hogy én abból indulok, hogy ezen a flopon 70%-ban elől vagyok, te meg azt mondod, hogy a legrosszab mutatása a jelenlegi. A te olvasatodban, természetesen minuszos a megadás. Az enyémben viszont nem. Itt a gordiuszi csomó.
Ez nem az én olvasatom, én is csak könyvekből vettem ;-). Ez az ICM szerinti olvasat.
És pontosan hogy sitouton ülsz az első pár vaxinten, mivel az SNGnél a bubble körül, majd a 3ban nyered a profitod, nem az elején.
Keress rá az arcokra az azstalodon, és ha találsz stabil nyerőt, akkor figyeld meg hogy a teljes játékidő első FELÉBEN kb 5\5öt játszanak.
És ezért dobó, mert persze hogy matematiakilag nagyrészt elöl vagy, de a dollárszerinti várható értéked egy korai allinben - mint ahogy irtam - az 1 buyinről alig megy fel ha nyersz(1.1-1.2), és még ha meg is nyered sem vagy kb semmivel előrébb, viszont lemegy nullára ha elbukod. Ez az icm.
SNG deepstackban, tehát az elején, közel nutsra megyünk, az overpár nem az, min 2pár+.
Ezért játszok meg korai szinten még az AA\KK mellett (emelt) multiway potot SCvel és kispárral poziból, mert a sett\sor\szint csúnyán kifizetik az ilyen "overpárom van, happy call" tipusu játékosok. Ha nem jó a flop vesztettem 2-3bbt (még akkor is ha őt sem találta el, azaz cbet blöffre dobom), ha jó, nyerek 30-50et. És már igy is "túllaza", 10% a vpipm ;-)
Ez előtt pont arról beszélgettünk, hogy az icm csak iránymutatás az edged abból fog adódni a mezőnyön, hogy hogy alkalmazkodsz. Ha egy laza fish elllen foldolok overpárt a tökszáraz flopon, akkor sehogy se alkalmazkodtam... "SNG deepstackban, tehát" Am szerintem a 75bb annyira nem deepstack.
dodi+1
Törlésre került a Hsz,mert rossz topikba tettem!
Minek nyítni, mindig egy új sng topikot????Ezt nem értem!!!
Ha egy laza fish ellen callolsz ICM ellenére rosszul az nem nagyon lesz szerintem ettől még +$EV. Én konkrétan itt soha az életben nem calloznék AK-val, mert sng-ben de, elég deep a 75bb és mert egy rakás lap ellen csak 35-40%-unk van. :)
Edit: Legalábbis 9 fős sng-ken
őőőőő lemaradtam. Már nem a QQ-s handről van szó? Mert én még mindig arról beszélek:D Vagy azon túlléptünk már? Milyen AK? Asszem lemaradtam..
Úgy néz ki én maradtam le:) Na majd sessiön utál elolvasom:)
Na, köszönöm az ellen véleményeket, mert igy utanéztem, és megint tanultam valamit.
Először is megnéztem a saját HMben az ilyen szitukat: 64 hand volt, ahol az első vaxinten, AKQ párral emeltem\visszaemeltem, és flopon overpárom volt.
Ittmindig sima szitu volt, vagy checkfoldoltak ellenem, vagy cbetre dobtak. Mindössze 7x volt hogy flopon allinig emelgettünk. Ebből mindössze 2x volt az ellennél csak sima tptk(mint a példában), 1x tptk+flushdraw, 2x nála is overpár, 2x pedig set. Ez nyilván kisminta, de azért látszik hogy ftp 6-11dolcsison nem tökhülyék ülnek.
Node a lényeg: megnéztem a HM ICMjét, és láss csodát. A buyin mindössze 3%át nyerik meg a többiek dollárEVben, a vesztes fél ugye nulláz, és a maradékot azaz 80%ot a nyertes fél nyer dollárEVben. Ha sikerül 80%ra betenni (ellennél egypár), akkor megéri, (bár csak 1.5x több lesz a dollár EVnk, mig ugye vesztésnél nulla) de még mindig minuszos, ha legalább 30%ban szaladunk set, tptk+szindraw, és hasonló meglepibe, mintahogy nálam (kisminta, nem mérvadó).
Namost ez nekem meglepi volt, mert a moshman könyv azzal kezdi, hogy röhögjünk hangosan ha az elején allin játszik 2 ellenfél, mert ezzel csak mi nyerünk, a nyertes is alig nyer valamit, és pont ezért mi tartózkodjunk ettől, mert "nem éri meg", ezért irtam ezt én is. Erre bazmeg eltöltök vele egy órát, keresek egy ilyen handet és láss csodát, kurvára nem igaz (ez sem, mint annnyi minden a pokerben). Persze az elve igaz, csak a mértéke, és ahogyanja nem.
Persze attól még ha egy száraz flopon visszamelgetnek az elég szett gyanús...
(utóirat: egyébként meg tökmindegy, 700sng után az eddigi 5% roim 3 nap alatt nullázódott, az elmúlt 35 sngben 4 itmem volt. Éljen a szórás, és a szerencse. HM szerint meg szaralak vagyok, hogy sbben KKval beletolom a BB AAjába. Szégyellem is magam)
És akkor jöhet is amásik vitainditó, hasonlóképp az elején, amikor még stat sincs:
Hero (AK - UTG) - Hand Import - - submitted 01-08-2011 - 13:09 pm - Poker Hand Replays
Az a baaaaj, hogy mindig túl gondolkozom: ha utg emelek én a feszület, és arra valakinek van pofája visszaemelni, akkorlegjobb esetben flip, de gyakran hátul vagyok. Amikor meg callt is kap, akkor meg már easy fold nálam az AKs.
Jöhet a leweakelés ;-)
Ezt a másik topichoz hasonlóan itt is eldobom:)
u.i: majd ha megiszom az összes bort, akkor leírom, hogy miért:D Majd nézz vissza:)