Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG tanuló topic

QQ-Gigolo-7
Válasz prims kommentjére
2011. aug. 30. 12:04

CSááá!!!
Jó régen írtam, mostanság , egész tegnapig elég jól hasítottam, de tegnap 30 sng után sikerült 10BI vel EV alatt futni és elbukni kb 7-8 BI-t Óyeaaaah!!!!
Úgy, hogy mellette volt 3 db pókerem :D

Amire kérdeznék, hogy regek ellen 10-12 BB eff stackel 5-6 főnél milyen push rangel játszotok? (a vakok a regek).

straubbazsi
Válasz QQ-Gigolo-7 kommentjére
2011. aug. 30. 23:25

CSááá!!!
Jó régen írtam, mostanság , egész tegnapig elég jól hasítottam, de tegnap 30 sng után sikerült 10BI vel EV alatt futni és elbukni kb 7-8 BI-t Óyeaaaah!!!!
Úgy, hogy mellette volt 3 db pókerem :D

Amire kérdeznék, hogy regek ellen 10-12 BB eff stackel 5-6 főnél milyen push rangel játszotok? (a vakok a regek).

Nem a blogodra akartál kattintatni? ; )

A válasz:

HoldemResources.net: Sit 'n' Go

Galambos Tarzan
Válasz geebacsi kommentjére
2011. szept. 1. 11:26

Értem. Itt pont ezért is adtam ezt meg, mert bár kevés hand van az ellenfélről, de vélhetően fish. Ha mégis megadásra vetemednék, mi az a range, amivel megtehetem szerinted? TT+, AJ+ ???

Ha ilyen aggro, akkor meg lehetne itt adni ennél szélesebben is 9BB -ért. Ezze a skálával egy 13% -os range ellen is jó lehetsz, ilyen statoknál 88+ AJo+ ATs+ KQs+ amivel megadnék. Ha 20% -al emel előről, akkor is 60/40 -et játszol ellene ezekkel a lapokkal. Az 55 nálam is dobó lenne. Viszont AJo+ TT+ -al egy feszesebb ellenfél allinjét is megadnám.

Galambos Tarzan
Válasz geebacsi kommentjére
2011. szept. 1. 11:49

Sziasztok!

Vakok: 100/200

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
$3.16+$0.34

Stacks:
UTG Ludwigger (1,690)
CO Mattoc (3,360)
BTN geebacsi (1,805)
SB plater 5 (3,180)
BB sr. kamino (3,465)

Blinds: 100/200

Pre-Flop: (300, 5 players) geebacsi is BTN :4d: :4h:

?????

Helyes itt a push? 10BB alatt én itt már párral, és boardway lapokkal beteszem általában. Jó ez így?

Igen, ez nagyon jó lehetőség a pushra, ha odadobtak hozzád. Párokon nem is gondolkoznék, ezenkívül minden Ax, erősebb Kx - Qx, egyszínű figurás lapok, SC -k.. egyszóval minnél feszesebbek a vakok, annál többet lehet rájuk emelni. Viszont ha előtted emeltek, vagy limpeltek, akkor ez a range beszűkül, illetve akkor is, ha a vakok túl lazán adnak meg.

Galambos Tarzan
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. szept. 7. 11:37

$11 Normál FR SNG

$10/$20 No Limit Holdem
10 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
GalambosTarzan (UTG) ($1,440)
UTG+1 ($1,270)
UTG+2 ($1,660)
MP1 ($1,500)
MP2 ($1,590)
MP3 ($1,350)
CO ($1,470)
BTN ($1,860)
SB ($1,360)
BB ($1,500)

Pre-Flop: ($30, 10 players) GalambosTarzan is UTG :9c: :9d:
GalambosTarzan raises to $60, UTG+1 calls $60, 8 folds

Flop: :jh: :7d: :8s: ($150, 2 players)
GalambosTarzan bets $90, UTG+1 calls $90

Turn: :6h: ($330, 2 players)
GalambosTarzan bets $185, UTG+1 calls $185

River: :2d: ($700, 2 players)
GalambosTarzan ($1105)?

UTG+1: 85 hand, VPIP/PFR: 25/11, AF:0.5, note: preflop sűrűn ad meg, passzív

Ha ilyen passzívnak tűnő ellenfél megad három emelést, akkor riveren mi a legjobb döntés?

straubbazsi
2011. szept. 8. 5:12

Nálam sima ch/fold.

Nem nagyon volt húzó a skálájában, a gyenge lapokat jó eséllyel mögéd passzolja, ehhez képest érték nem sok van.

Plusz, igen komoly fenntartásokkal kezelném a VPIP adatot, mivel utg emelünk és utg1 ad meg. A tippem, hogy könnyen nagyon verve lehetünk.

(Lehet, hogy már turnön is pot control irányba mennék, mivel 7-8tól valószínűleg nem fogunk hárum utca value-t kapni, csak kettőt.)

Galambos Tarzan
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. szept. 8. 12:03

Köszi! Turnon azért beteltem, mert sejtheti, hogy a teljes UTG emelő skálámmal Cbetelni fogok flopon ellene, így itt méginkább próbáltam rá nyomást helyezni, hátha dob egy marginális handet, én pedig mutatás nélkül elvihetem a kasszát.

Viszont megadott, riveren egy blank 2 -es érkezett, így checkeltem, mert AJ, JJ, TT, 66, 77, 88, esetleg KJs benne lehet a rangeben, amivel verve vagyok. A monstereket kivettem a skálából, mert azzal úgy gondolom, 3betelt volna preflop. 1/2 pot betelt a check -re, sajnos dobnom kellett.

sngland
2011. szept. 8. 12:25

99 még pont limpelnék pre UTGből, pont azért, ahogy a leosztás is alakult, pozición kívül csak gyenge játékra marad tér, vagy turnre már committedek leszünk.

trixilw
Válasz sngland kommentjére
2011. szept. 8. 12:33

99 még pont limpelnék pre UTGből, pont azért, ahogy a leosztás is alakult, pozición kívül csak gyenge játékra marad tér, vagy turnre már committedek leszünk.

Szerintem kiismerhető játék, ha egy regulárnak van utg limpskálája és emelőskálája is. Kivéve, ha variálja a kettőt, de szerintem senki nem fogja ezt csinálni sokasztalozva. Nekem tetszik az a megközelítés, hogy nincs first-in limpskála.

Galambos Tarzan
Válasz sngland kommentjére
2011. szept. 8. 14:55

A pre openlimp eszembe sem jutott, a foldot nagyon weaknek érzem, szerintem ez standard raise. 'trixilw' elmondta a lényeget, én is ezt tartom jobbnak.

Élő ügyfélszolgálat