Elméleti síkon szeretnék beszélgetni egy handről.
PokerStars 9 players STT Tournament
Blinds 100/200/25
UTG 3803 - 19 BB
CO 3022 - 15,1 BB (hero)
BU 1315 - 6,5 BB
SB 2180 - 10,9 BB
BB 3180 - 15,9 BB
Dealt to Hero :6c: :6d:
UTG folds, Hero?
Itt annak ellenére, hogy baromi jó a részesedésem és elég sokat kockáztatok, az a megoldás jött ki, hogy elég tágan kell pusholnom, nash szerint több mint 30%-al. Itt a miért érdekelne nagyon. Az odáig ok, hogy az ante 5 játékosnál már jelentősen lecsökkenti a kockázat/nyereség arányunkat, de létezik-e, hogy előáll egy kisebb terrorhelyzet itt a BU miatt, amiért nekem akár egy ilyen részesedést is érdemes kockáztatni? Egyébként BB jó reg, SB nemjó reg, BU tagfish, bár a kérdésemhez ehhez nincs is köze :))
Köszi.
az miért van hogy a pushok és callok is +EV-sek wizardban, mármint a kieső handeket nézve és mégis zuhan a graff mint a barom? alig volt az utóbbi időben - os megadásom v all inem, ezt most kb az utolsó 50 játékra néztem, mert az alatt kezdett esni. 50BI-al vagyok ev felett de nem értem az egészet. HM szerint bukó vagyok wizard szerint mégis a legtöbb move jó?
Blinds 100/200/25
UTG 3803 - 19 BB
CO 3022 - 15,1 BB (hero)
BU 1315 - 6,5 BB
SB 2180 - 10,9 BB
BB 3180 - 15,9 BB
UTG folds, Hero?
Itt annak ellenére, hogy baromi jó a részesedésem és elég sokat kockáztatok, az a megoldás jött ki, hogy elég tágan kell pusholnom, nash szerint több mint 30%-al. Itt a miért érdekelne nagyon. Az odáig ok, hogy az ante 5 játékosnál már jelentősen lecsökkenti a kockázat/nyereség arányunkat, de létezik-e, hogy előáll egy kisebb terrorhelyzet itt a BU miatt, amiért nekem akár egy ilyen részesedést is érdemes kockáztatni? Egyébként BB jó reg, SB nemjó reg, BU tagfish, bár a kérdésemhez ehhez nincs is köze :))
Köszi.
Köszi! Turnon azért beteltem, mert sejtheti, hogy a teljes UTG emelő skálámmal Cbetelni fogok flopon ellene, így itt méginkább próbáltam rá nyomást helyezni, hátha dob egy marginális handet, én pedig mutatás nélkül elvihetem a kasszát.
Viszont megadott, riveren egy blank 2 -es érkezett, így checkeltem, mert AJ, JJ, TT, 66, 77, 88, esetleg KJs benne lehet a rangeben, amivel verve vagyok. A monstereket kivettem a skálából, mert azzal úgy gondolom, 3betelt volna preflop. 1/2 pot betelt a check -re, sajnos dobnom kellett.
az miért van hogy a pushok és callok is +EV-sek wizardban, mármint a kieső handeket nézve és mégis zuhan a graff mint a barom? alig volt az utóbbi időben - os megadásom v all inem, ezt most kb az utolsó 50 játékra néztem, mert az alatt kezdett esni. 50BI-al vagyok ev felett de nem értem az egészet. HM szerint bukó vagyok wizard szerint mégis a legtöbb move jó?
Mert a két dolognak semmi köze nincs egymáshoz. A HM csak azt mutatja, hogy ha bármilyen módon allin kerülsz, akkor az elméleti esélyedhez képest többször vagy kevesebbszer nyersz-e.
Nem csak all-int számol.
Egyetértek veled, a kis stack lehet az oka, de én nem pusholnék soha. Nekem a 15 BB még sok egy 66-s pushra, mert nem fognak nash szerint játszani, és ha valamelyik megőrül, akkor coinflippet játszunk (javarészt).
Blinds 100/200/25
UTG 3803 - 19 BB
CO 3022 - 15,1 BB (hero)
BU 1315 - 6,5 BB
SB 2180 - 10,9 BB
BB 3180 - 15,9 BB
UTG folds, Hero?
Köszi.
Úgy érted, szerinted +EVsek? Mert a te beállításaid szerint azok.
Amellett, természetes, hogy amikor nyerünk, az EV vonal nem követi olyan ívben (pláne 50 játékos szakasz), mert amikor nyerünk, akkor szerencsések vagyunk. Ezt úgy értem, hogy egy 80-20 behúzása is szerencse. Nem az adott nyereményünk a várható, csak annak 80 százaléka. Remélem, érthető, hogy mit akarok mondani.