ha csokkentett modman semmi gond akkor csak a drivere tok gondolni, uj win es mennie kell
Üdv! Van egy kis problémám, remélem tud segíteni valaki.
Vettem egy új gépet (kész konfigurációt, nem én raktam össze), a win telepítése nem volt probléma, a netet is sikerült beüzemelni, de néhány perc internetezés után kaptam egy hibaüzenetet: Generic Host Process leáll blbla... , ezután elszállt a net, és a gép újraindítása után minden kezdődött elölről.
Utána jártam a dolognak elvileg néhány win frissítésnek meg kellett volna oldania a problémát de valójában csak annyit segítettek, hogy az egy-két percből 20-30 lett míg újra jelentkezett a hibaüzenet. (a hibaüzenet leokézása után azonnal megszakadt a kapcsolat, ha nem okztam le, akkor pár perccel később, tehát a win hibaüzeneteinek letiltása sem járt sikerrel).
Feltettem az sp3-mat +még néhány frissítést, és innentől nem kapok hibaüzenetet, de a net pár perc működés után "mindha szétkapcsolna" gyakorlatilag nincs adatforgalom, a kapcsolat tulajdonságait végigböngeszve semmi különöset nem látok (a kapcsolatnál továbbra is "csatlakoztatva", nem bont ), gyakorlatilag teljesen véletlenszerűen vagy betölt egy oldal (bő 5 perc alatt képek, stb nélkül), a "távoli kiszolgáló megszakította a kapcsolatot", vagy "belső kommunikációs hiba" hibaüzentet kapok. Ha bontom a kapcsolatot, és újracsatlakozom nem változik a helyzet. Restart és minden kezdődik elölről...
A "régi" gépem azonos beállítások mellett tökéletesen működik, mindenesetre megpróbáltam manuálisan ipcímet adni a "helyi kapcsolatok"-nak, letiltottam a tc/ip protokolt ennél a kapcsolatnál, stb, de semmi változás.
Integrált hálókártya van a gépben, de mivel a jelenlegi gépem hálókártyáját használva ugyan ez a probléma fogadott, így azzal gondolom nincs semmi probléma. Minden driverből letöltöttem a legújabban, de nem használt. Többször feltettem a win-t frissen partícionált partícióra, de mindig ugyan ez a probléma (ugyan arról a telepítő cdről, amivel már jópár win telepítést lezavartam problémamentesen, tehát ezzel sem lehet probléma).
Vírust is ki lehet zárni, lefuttattam gyak. minden létező mal/ad/spywaret, vírusírtót, de semmi.
Remélem tud valakinek van ötlete, hogy mit kéne tennem, már negyedik napja emiatt tépem a hajam, és gyakorlatilag semmit nem jutok előre.
az utp kábelt csekkold azaz inkább próbáld ki egy másikkal ha van.
az tcp/ip -t mondjuk nem biztos, hoyg le kéne tiltani, ha netezni akarsz amúgy :D
hálókártya drivert felraktad?
oh, máris megérkezett az első tipp :)
az utp kábellel biztos minden rendben, most is ugyan azt használom (a régi gépről)
a tcp/ipt csak a "helyi kapcsoaltnál tiltottam le, és inkább csak esztétikai eredményt hozott, bekapcsolás után nem tolja a képembe, hogy nincs kapcsolat, vagy korlátozott...
a hálókártya driver is fent van, és biosban is engedélyezve van az integrált hálókártya
gereben:
Érdekes.:(
Valószerűtlen, de esetleg megpróbálhatnál beszélni a szolgáltatóval.
headset
Sziasztok!
Nemrég vetem egy fejhallgatót, rajta egy mikrofonnal. A füles tökéletesen működik, viszont a mikrofont nem érzékeli sem a Windows, sem az MSN. Rózsaszínt a rózsaszínbe dugtam, zöldet a zöldbe. Aztán kipróbáltam minden variációt, de sehogy sem ment. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?
Sziasztok!
Nemrég vetem egy fejhallgatót, rajta egy mikrofonnal. A füles tökéletesen működik, viszont a mikrofont nem érzékeli sem a Windows, sem az MSN. Rózsaszínt a rózsaszínbe dugtam, zöldet a zöldbe. Aztán kipróbáltam minden variációt, de sehogy sem ment. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?
Sziasztok!
Segítség! Beteg a Bodog számlám...105$-ral többet mutat, és nem tudom miért... :D Nem hagyhattam ki, sorry..
a mikrofonhoz hozzászolva, engedélyezni kell, különben hiába dugod be :)
alapba nincs engedélyezve a windowsba.
vezérlőpult -> hangok és audió -> speciális ->
ekkor bejön egy hangerő ablak, ahol :
beállitások a fenti menüsorbol -> és ott alul ottlesz egy mikrofon, és balra tőle egy üres kis négyzet, amit kipipálsz, leOKézod aztán:
megjelenik egy új oszlop mikorfon névvel, és egy csuszkával, alatta pedig ottvan hogy némitás. Értelemszerüen ki kell venni onnan a pipát, és láss csodát!!
Remélem sikerült elég részletesen leirni, és menni fog ;)